Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Teknikträning

Kategori: Träning

Han där hemma håller koll på mig när jag åker skidor och tjatar om rapphet och hög höft och framåt, inte uppåt. Ungefär samma problem som jag har med löpningen. Det är svårt det där med bra teknik. Man ska inte bara veta hur man gör utan man ska orka hålla tekniken också. Idag var det en trött Sofia med bristande teknik. Det är roligt med dubbla pass men man blir trött. Nu är det ett pass kvar innan vila. Skönt.

I Januari skall jag få färkovra mig  i funktionell träning. Fick just veta att jag har fått en gratis plats hit. Det blir nog roligt. Ska bli intressant att prova kettlebells. Och det ska bli intressant att se vad Henrik Dagård har förtips och tricks.

Gott Nytt träningsår på er! Jag skall strax avsluta mitt träningsår med ett styrkepass.

Prydliga rekord.

Kategori: Träning

Lite segstartad på 1000 och 800 men 600 och 400 innebar två nya prydliga rekord. Några tvåhundringar skulle jag visst inte springa denna gång. Men 5 väntar nästa pass. På kvällen gled jag härligt trött i kroppen runt på skidspåren. Lagom hårt, lagom länge. Inte träna FÖR mycket. Jag håller mig i skinnet. Även om det är svårt, men jullovet är långt och det gäller att hålla hela vägen. En tuff dag till innan lite lugnare träning över nyår.

Precamp är över.

Kategori: Träning

Efter en trevande inledning på julträningen med en extra vilodag i går är jag nu på G. Idag är nog första gången sedan träningen drog igång med PT som jag inte har ont någonstans (Och med ont menar jag inte skadeont utan ovanont) så en extra vilodag gjorde nog gott. Kände mig otroligt fräsch på skidpasset imorse och överraskade mig själv med riktigt rapp åkning. Kanske har överkroppssatsningen gett resultat.

Kvällens löppass gick helt OK förutom att jag svettas helt tokigt mycket på benen.Mina nya vintertights är varma. Tokigt varma. Bra vid skidåkning, kanske lite varma vid löpning.

Ikväll väntar middag hos Major och Majorska. Perfekt uppladdning för morgondagens nyckelpass med löpskolning och korta intervaller. Ska det månne bliva rekord? 2*1000-2*800-2*600 - 2*400 och så avslutningen som har kommit att bli min favorit 2*200.

Jag återkommer med nya rekord hoppas jag. Precamp är över nu börjar det!

Julträning!

Kategori: Träning

Igår blev det långpass på en orienteringsbana. Lyxträning igen då jag hade han där hemma i hasorna hela passet igenom. Jag har mycket att lära. Uppenbarligen zickzackar jag fram på sträckorna. (Vilket var nytt, undra om det beror på kompassen?) Jag har dåligt bombeteénde. Inget nytt men dte blev mer uppmärksammat igår och - som vanligt- jag är urkass på att välja vägval. Många saker att jobba med och jag är nog lite lat, Jag tar inte riktigt tag i problemet. Jag måste nog göra en plan. Kanske köra lite teoretiska övningar. Framförhållningen var bitvis god. Bitvis orienterade jag riktigt bra men jag måste hålla ihop det hela vägen.

Fysiskt känner jag av styrketräningen. Inte alls lika illa som förra veckan men benen är tokigt trötta. Därför blev det idag 40 minuters återhämtningslöpning med lite bålstyrka.

Backpasset upp på Tabergs topp får vänta. Vi har en ishinna på alla vägar och det är så halt att asfaltslöpning är helt uteslutet. Förhoppningsvis ger kylan med sig tillsimorgon så jag kan avsluta julhelgen med backpasset.

Styrketräning!

Kategori: Träning

Idag var det lyxbenträning! Mitt i programmet kom det fram en kille och började peka på min teknik. Först blir man lite irriterad, men sedan verkade han veta vad han pratade om och undrade var jag hade hittat mina benstyrkeövningar eftersom de var lite annorlunda. Sen pratade han om utbildningarna han gått på Bosön och då sög jag i mig hans teknikråd.

Lite justeringar här och där och helt plötsligt var det lite jobbigare. Lyxbenträning.

En timma kvar på jobbet innan jullov!

Trött helg

Kategori: Träning

Jag är trött! På många sätt. Jag är trött i kroppen efter mycket annorlunda träning. Jag är trött på kvällarna för att det är mycket att fixa efter flytten. Jag är trött eftersom det är mycket att fixa till jul. Men om två dagar börjar livet som idrottsproffs med möjlighet att sova längre, vila mycket och träna mycket.

Fredagens banlöpning blev en positiv överraskning. Benen var OK. Tangerat pers på 200 meter och OK tider på 400 meter. 600 och 800 var tuffa distanser och jag orkade inte hålla farten riktigt. Löpningen tenderade att bli lite seg sista biten men jag försökte jobba med löpstilen. Att orka springa "rätt". Ger mig själv godkänt!

Lördagen blev en lång plågosam färd. Det gjorde sjukt (förlåt pappa men det gjorde sjukt ont) ont i benen. Jag funderade på om benen skulle hålla? Det blev ett MYCKET lätt pass. Mitt mantra för dagen var kopplat till en artikel jag läste i veckan som handlade om att för att utvecklas som idrottare måste man chocka kroppen med ny träning.Träning som gör ont i några dagar efteråt. Är det det som krävs? Fy sjutton vad bra jag kommer att bli i vår. Ont gör gott. Mitt nya mantra! Fast nu längtar jag lite efter att kroppen skall börja vänja sig vid den nya träningen och ge mig möjlighet att träna utan att ha träningsvärk någon stans. (ÅH, vad bra med skidåkning då, det kommer inte alls ge träningvärk i ljumskarna)

Söndagen var stressig. Eller rättare sagt - jag var stressig.Ni som känner mig vet att min stresströskel är låg. Allt gick fel. Så typiskt Sofiabeteénde. Spinga utan att läsa kartan och sedan läsa kartan utan att egentligen registera kartan. Titta på den men inte ta in. Ett pass jag gärna skulle glömma men samtidigt måste jag någon gång lära mig av dessa pass. Jag måste lära mig att andas. Både innan start men framförallt efter en sådan bom. Jag har svårt att starta om utan upprepar misstagen igen och igen. Om man tittar på kartan måste man också bearbeta det man ser! Enkelt men ack så svårt.

Igår gjordes träningsplanering med PT inför hela jul, nyår och trettonhelg. 7 planerade löppass. 2 stykepass och utöver det får jag vara min egen tränare. Med varningen om att inte träna för mycket. (jag förstår inte alls vad hon menar med det?) Nu går jag in i ett mängdträningsblock men till skillnad från tidigare år ska jag fundera innan varje pass. Hur känns kroppen? Vad ger detta pass? Och till 3 inplanerade löpnyckelpass (banlöpning) skall kroppen var om inte utvilad så i alla fall inte toksliten.

Ikväll väntar styrketräning och kanske en jogg om det hinns med. Fokus får nog ändå vara julklappar och pyssel i lägenheten. Kroppen kan behöva några lugna dagar innen proffslivet börjar.

OK. Denna gången var det på riktigt.

Kategori: Träning

Tåget har kört över mina ben. Uppenbarligen fick jag kontakt med benen i onsdags. Uppenbarligen har de jobbat på bra.

Idag är det ingen lek. Idag ska jag springa banintervaller. Det får bli fokus på avslappnad fin löpning. Slår jag rekord ska jag äta upp min hatt eller nåt.(Gäller inte 800 eller 600 som jag aldrig har sprungit.) 2*800, 2*600, 2*400 och 2*200. Dessförinnan löpskolning.

För stark för mina axlars bästa

Kategori: Träning

Jag har ett prolem (litet). Det gör ont i axlarna när man lassar upp skivstången. Jag överlever men det stör mig och fokus blir ibland på ont i axlarna istället för ben. Speciellt när jag kör benböj med hopp när stången har en tendens att guppa till lite på toppen i hoppet. Inget stort problem men ni kanske har en lösning?

Annars gick styrketräningen bra. Jag är nog inte  uppe i maximalt vad jag klarar men jag vill skynda långsamt och nöta in rätt teknik. Nu är det tungt i alla fall och liksom som förra veckan känns det som det är höftböjarna som tar mest stryk. Men det är också något som jag tidigare har upplevt är en svag länk hos mig så det känns bra.

Idag är jag sugen på ett hårt tufft pass eftersom jag missade tisdagens backe men jag ska inte bli gamla Sofia och träna på bara för att det känns bra. Jag har en plan. Planen ruckades men det berodde på att kroppen inte var helt OK så en lugnare torsdag kanske behövs. Planen säger lugn löpning med 10 fartökningar. Så får det bli även om det rycker i träningsnerven. Dessutom vill jag känna mig hel, frisk och motiverad när det snart är dags att vara proffs i närmare tre veckor. Träna, äta sova!

Jajamen! Nu kör vi igen.

Kategori: Träning

Allt känns tiptop. Värken i benen har släppt och allt känns normalt. Det blev ingen lång sjukdom utan beslutet att ställa in gårdagens träning var rätt och nu när jag missade ett inspirerande backpass har Lina lovat mig ett nytt efter jul. Det är bara att ladda om tills dess! Och veckan bjuder på flera roliga pass. Ikväll väntar benstyrka. Skönt att vara tillbaka.

Tillfälligt?

Kategori: Träning

Imorse kändes det bra förutom en liten konstig värk i benen. Men inget tjock i halsen ingen snuva och allmänt OK. Efter ett spinnningpass sitter jag nu och väntar på domen. Var det en tillfällig svacka eller ska jag bli sjuk på riktigt?

Min kropp brukar kunna reagera med feber en dag om det är lite för mycket och sista tiden har det varit ganska mycket med flytt, utbildningar, träning och mycket på jobbet. Nu har det lugnat ner sig och kanske behövde jag bara 6 h i soffan och total vila från flyttkartoner, julklappar, jobb och träning. Nu hoppas jag på ett benstyrkepass ikväll men kroppen ska få prata lite mer först. Kläderna hänger i alla fall på tork. Och just nu pratar kroppen snällt.

Vodka, grapefrukt, Esberitox och acetylcystein

Kategori: Träning

Istället för att tävla mot mjölksyran sitter jag hemma i soffan och tycker synd om mig själv. Jag mår egentligen inte sämre men det är något i kroppen som talar om för mig att jag inte ska utsätta den för ett tufft pass. Jag kanske hade kunnat jogga en sväng men det ländes bättre att åka hem för total rehablitering. Gurgla vodka, knappra piller, få i mig C-vitamin och sova.

Jag är avundsjuk på vännerna som strax är på¨väg till backen. Jag vill ut och träna men man ska lyssna på kroppen hur tråkigt det än är. Och är jag frisk imorgon gjorde jag ju rätt och är jag sjuk gjorde jag ju också rätt. Men oj vad jag grämer mig. Man vill ju alltid träna som mest när man inte får. Och just idag var motivationen hög.

Jaja, det kommer fler träningsdagar. Dags för en vodka.

Hur man ser på en vecka

Kategori: Träning

Kom på mig själv imorse att tänka på veckan som backintervalldagen, spinning- benstyrkedagen, återhämtningslöpningsdagen, banintervalldagen, teknikdagen och långa dagen.

Idag är det backintervalldagen med följande utmaning.

4 st långa backintervaller där varje intervall ska gå fortare! Ni fattar själva vilken utmaning det blir. Första intervallen måste löpas med behärskning från min sida. Med total ro i själen, utan hornen.  Det blir en utmaning, men en skojig!

Efter det väntar 8 st 15 sekunders backryck.

Det enda orosmomentet är en lite varm Sofia. Kände mig trött igår på styrkan och la mig tidigt. Idag känner jag mig lite trött men inget halsont, ingen snuva, bara lite trött och varm. Jag avvaktar beslut men jag hoppas kunna springa. Som det känns nu blir det körning ikväll MEN JAG VILL INTE DRA PÅ MIG NÅGON SKIT NU! Ni hörde ju själva vilken grym vecka jag har framför mig! Inte bli sämre nu.

Gårdagskvällen tillbringades på Lisebergsjulmarknad med en stor förhoppning om att komma hem med en 3kg-chokladask. Som tur är stannade det vid en dröm. Lite julstämning kröp dock på.

Det vänder alltid uppåt igen

Kategori: Träning

Efter två dagar med lite motivation och glädje under träningspassen var saken annorlunda i helgen! Sömn och lugn och ro gjorde susen och lördagens teknikträning gick bra. Hittade stundtals riktigt bra fokus med kompass och karta. Kroppen var tung på vägar men ganska stark i terräng. Totalt 90 minuter med uppvärmning.

Söndagen bjöd på årets bästa träningsupplevelse (detta träningsåret). Efter att ha sovit tills jag vaknade av mig själv och ätit en lång frukost fick jag skjuts med han där hemma till Sävedalen och genomförde ett eget hemlängtanspass. 3 A3-kartor passerades och vädret var kanon, kroppen bitvis väldigt fräsch och stämningen nästan magisk. Det kan vara så otroligt rogivande att springa i skogen. Uppnådde nästan runners high efter 90 minuter så jag helt plötsligt blev hur pigg som helst. Det höll i sig i 20 minuter. Väl hemma hetsåt jag pepparkakor och noterade 2,10 i träningsdagboken. En bra söndag helt enkelt.

Genomgång med PT på kvällen gav som vanligt massvis med inspitration och veckans största utmaning blir nog inte banintervallerna utan tisdagens backträning med en speciell utmaning från PT. Jag får återkomma med den. Den kommer bli tuff.

Intervallbuffé

Kategori: Träning

I äkta GMOK-anda bjöds på en buffé av intervaller. Trappa med 2* (600-400-200 och 100 m ). Inledde med löpskolning och idag var motivationen inte riktigt med mig och jag kände mig trött i höftpartiet. Förmodligen från benstyrkan i måndags. Men jag koncentrerade mig och genomförde det jag skulle. Inte mer, inte mindre. Inte lysande, inte underkänt. Noterade också att banan knappast var 400 meter men hittade markeringar för 400 meter och 200 meter men 600 gick jag bet på och det fick bli två varv istället. (uppskattningssvis cirka 700 meter) Här lös omotivationen igenom. Eftersom jag inte visste hur långt det var kunde jag ju maska lite eftersom tiden var svår att bedömma. Inte så att jag sprang och tänkte på det men det blev lite avslaget. Men som kom 400-ingarna och då kom taggtråden fram. Jag satsade, kämpade, jobbade med höga höfter, avslappnad löpning och snabb fotisättning. Resultatet blev 2 resp 4sek över pers. Lite besviken. Jag vill så mycket. Vill slå rekord varje gång. Vill ha snabba resultat, fast jag vet att det tar lite tid. Bytte bana och laddade om till 200-ingar och resultatet blev 2*tangerat rekord (ev. 1 över jag har filen med tider hemma). Nu hade jag vaknat och löpningen kändes bra. Det verkade bara finnas 80 meters markeringar så jag fick sadla om och få två nya pers. MEN om jag omvandlar min tid till 100 meter, dvs, att jag skulle orka hålla medelfarten i 20 meter till så slog jag pers med 1 sekund. jag tror jag räknar det!

Det var bra att hitta en bana nära jobbet, men jobbigt att den inte var 400 meter. Jag fixade inte att räkna ut var jag skulle starta för att få 600 meter. Det blev väligt krångligt. Jag får hålla mig till den banan när det gäller 400 eller 200 metersintervaller.

Imorgon väntar masstart ute i Torslanda. Imorgon ska jag straffa mig själv för min mediokra löpning i torsdags. Imorgon ska jag trycka på lite och hoppas kroppen är med mig.

Ikväll väntar julbord med jobbet. Jag kommer inte lida energibrist.

Det nördigt O-tekniska inlägget

Kategori: Träning

Torsdag och teknikträning i dagsljus. Tanken var en fokuserad kontrollerad Sofia. Resultatet blev sådär. Jag har fortfarande lite problem med kompassen. Det går bra att hålla riktningar men jag känner mig lite obekväm och det tar lite tid. Som vanligt är jag för feg och dessutom är jag inte såker på kontrollpunkten när jag går in i ringen. Jag hattar runt lite för mycket. Idag gjorde jag tre misstag. Jag fick för mig att säkra ettan, vilket jag ioch för sig gjorde men det blev en väl lång sväng. Onödigt lång. Tvåan bra. Trean ut på en väg och aj vad ont det gör i händerna när de tinar! Oj, nu är jag på fel stig. Jag missade en korsning. Rätade upp och inte så farligt. Gick sedan bra ett tag förutom små osäkerheter inne i ringen när jag inte vet exakt var skärmen ska sitta.

Sen kommer dagens sista bom och dagens BRA SOFIA. Drog lite snett i ett grönområde, gick ner i fel sänka. Var noggrann och upptäckte felet! Rättade till innan det gått för mycket tid och var bestämd i min handling. Så ska man hantera en bom!

Tre misstag. Alla små. Inte bra men inte dåligt. Jag måste dock fortfarande jobba med min inställning i skog. Jag är för bekväm och springer inte nog fort. Jag är avvaktande och passiv. Jag måste tagga till och vara mer offensiv.

Jag måste också bestämma mig för vilken kompassteknik jag ska välja. Hörnet som tumgrepp eller kompassen en centimeter på sidan av strecket? Jag ser fördelar och nackdelar med båda, Just nu använder jag båda också. Hur gör ni?

Gårdagen blev 30 minuter simning  och en underbar kväll med goda vänner och julgodisbak! Nu är kylen fylld med mumma för själen!

Imorgon är det dags för veckans höjdpunkt. Imorgon väntar nya banintervaller. Några fler och förhoppningsvis något fortare. Tror fortfarande att jag relativt enkelt kan slå rekord om jag hittar flytet ett helt varv.

Aldeles strax väntar ett nytt corebollvick! (Ja, jag vet jag ska inte ha flera pass i veckan men det var så kul så jag kunde inte tacka nej och jag ska inte träna själv utan faktiskt bara visa övningarna och sedan rätta tekniker! Det funkade ju bra på coreboll! 

Taggtråd

Kategori: Träning

Jag tuggade taggtråd i måndags. Lassade på vikter och körde ben så det darrade. Men det blev mycket fipplande hit och dit med vikter eftersom det var första gångern jag lassade på. Nästa gång ska jag ta det en nivå till. (Fast jag har redan problem att minnas vilka vikter jag hade på de olika övningarna. Måste nog börja skriva ner.)

Körde också löpband med 10 fartökningar. Inte optimalt på löpband men ibland vinner bekvämligheten. Dessutom känns det alltid som att man springer sjukt fort när man laddar upp bandet på höga farter. Det gillar jag.

Allt detta innan det var dags för min corebollpremiär. Första gången jag skulle leda ett pass utan att själv deltaga till 100%. Det gick över förväntan. Jag gillar mitt upplägg. Musiken var OK. (Har ju inte hunnit mixa favoriter än). Deltagarna var duktiga och såg nöjda ut när klassen var klar. Så jag ger mig själv godkänt. Några saker att fila på finns det såklart men jag är redo att leda! Och det kändes helt OK att leda ett pass utan att själv göra allt.

Tisdag innebar lång arbetsdag (12 h) i Malmö och trevligt julbord med klubben. Vilodag.

Idag har jag hunnit med spinning på morgonen. Trappan stod på programmet och deltagarna var som vanligt taggade och stämningen god. Kombinationen pigga ben och träningssugen Sofia innebar några pulstoppar under passet.

Kvällen innebär simning (!) som faktiskt är en frivillig träning. Coachen lät mig bestämma själv men som det känns nu blir det 30 minuters simning och lite bubbelpool innan det är dags att träffa goda vänner för att starta julgodisbak och julkorstillverkning.

Jag är tokig.

Kategori: Träning

Ikväll ska jag vicka på ett corebollpass. OJ OJ OJ OJ OJ OJ! Snacka om att ta tjuren vid hornen!

Utvärdering av veckan

Kategori: Träning

Att på söndagskvällen utvärdera veckans alla träningar och planera nästan ger träningen en ny dimension. Att fundera igenom vad som gick bra eller mindre bra och direkt koppla ihop det med kommande träning. Så borde man alltid göra men har aldrig tagit sig tid. Nu måste jag ta mig tiden och den är viktig och den utvecklar mig. Lyd mitt råd: Skaffa en tränare eller coach!

Nästa vecka bjuder på en ganska lugn inledning men avslutas med 4 tuffa dagar. Imorgon rivstartar vi med tung benträning och den här gången ska jag tugga lite taggtråd innan och lasta på. Tisdagen bjuder på resdag med jobbet och julbord med klubben vilket innebär ingen tid till träning och därmed vilodag. Vilodag för ömma ben!

Så coreboll. Tentan och praktiska examinationen gick bra och jag är numera corebollinstruktör. Återstår bara att försöka pussla om i scheman och kvällar för att om möjligt hitta ett pass som jag kan leda. Tyvär verkar de flesta corebollpass gå på tisdagar och torsdagar. Dessutom måste jag behålla balansen mellan orientering och instruktörsrollen. Jag älskar att vara instruktör. Jag gillar att motivera och engagera deltagarna men orientering är ÄNNU roligare. Coreboll är ju lättare att instruera på det sättet att det inte behöver innebära träning för mig. Och då handlar det mest om att ha tid.

Nu ska jag släcka datorn och vänta på han där hemma som snart kommer hem från skidläger. (Nej jag är inte alls avundsjuk.) Nu ska jag njuta av veckans träning och känna att den ger effekt.

Tuff dag

Kategori: Träning

Jag fick sova ut idag, det var grymt skönt. Sen har jag suttit i skolbänken och utbildat mig till Corebollinstruktör. Direkt efter avslutningen bytte jag om och körde upp till Överåsvallen. Fick av mig överdragskläder och kände att nu somar jag....Joggade ner till vallen och.... banan finns inte kvar? De har byggt bort löparbanan? Hur gick det till? Plan B? Ännu mer trött. In i bilen och köra till Valhamra. Raggla ut i mörkret. Känna mig lätt i kroppen(!) under uppvärmningen och sen ensam i mörkret en lördagskväll köra löpskolning. 20 minuter med blandade övningar och sedan äntrade jag löparbanan. Ensam, samtidigt som ett gäng tonårskillar passerade förbi med klirrande kassar.  

4*400 och 4*200 meter. Första fyrahundringen gick inte så fort men jag vaknade upp och körde sedan tangerat pers, en sekund under och på sista ytterligare en under. Bra. Bra känsla. Igen. Benen känns lätta och pigga men dör när de möter motstånd i form av typ backar. 

Tvåhundringarna var inget bra. Jag kämpade och slet men inget rekord. 

Det är fortfarande svårt med bana. Jag springer lite ryckigt för jag vet inte riktigt hur fort jag ska springa, men idag var det i alla fall jämn fart hela varvet på 400-ingarna. Bortsett första så jag måste ha sovit?  

Imorgon väntar morgondistans orientering och examen. Tills imorgon ska jag ha valt två låtar till corebollpasset, planerat ett helt pass och pluggat till tentan. Kanske dags att sätta fart. 08:15 springer jag iväg från Skatås om någon är sugen på en härlig start på söndagsmorgonen.

Känslan av elitidrottare.

Kategori: Träning

Jag gillar att träna två löppass samma dag. Känslan att för andra gången dra på sig löparskorna samma dag är tillfreställelse. Jag känner mig för ett kort ögonblick som en elitidrottare. Känslan på passet var övveraskanda fräscha ben. Kanske den bästa känslan det här träningsåret. Visst kändes det att springa upp ur Kallebäck.Det är kuperat här också men benen svarade oväntat bra och vid de fartdrag som genomfördes svarade kroppen väldigt bra. Det går inte så fort på passen (Garmin ger bekräftelse direkt) men känslan är väldigt bra. Hade jag inte haft Garmin hade jag absolut gissat att jag sprang fortare.

När jag klättrade ut ur Kallebäck sprang jag och tänkte på hur lätt det skulle vara att springa hem. Tji fick jag. Det var snorhalt ner för asfaltsbacken och jag omväxlande trippade och sprang i diket. Med spända ben hela vägen. Så mycket för den njutningen.

Idag väntar vila. Jag är inte alls sugen på vila. Jag är sugen på långpass. Men vila blir det och kanske kan benen hitta kraft och fart till banintervallerna på lördag. Kanske kan jag få lite tryck i steget? Nya rekord på lördag? Det får bli nya Newyorklöpartröjan och springafortpumaskorna. Känslan av elitidrottare ni vet.

Kalla fötter

Kategori: Träning

Nu börjar vinterträningen. Sitter fortfarande och försöker tina upp fötterna efter morgonen dryga timmen långa isbad. Höstträningen blir alltid en chock för fötter och händer. Nu måste jag plocka fram ullsockar och varma vantar. Idag körde jag bomullsstrumpor och OL-skor. Sådär skönt.

Vilken arbetsdag!

Kategori: Träning

Så här borde varje arbetsdag vara!

Vaknade tidigt (det var kanske inte idealt) och jobbade hemma mellan 06:15-7:45 innan jag åkte på teknikträning. Idag var fokus på riktningar. Träningen gick utmärkt för det mesta. tennis-ol- Första var bra. Bra koll, bra framförhållning men oj vad jag frös. (Sen kom jag på att jag borde korta av banan och skulle gena mellan två starter, då gick det knackigt och så kom jag på att jag inte hade behövt göra det eftersom jag det fanns en kort variant som jag ju fått. Fast i slutändan blev det lagom långt nu) Min andra gick också bra. Flyt och framförhållning. terräng som passar mig. Ligga på strecket och läsa av. På tredje blev allt fel.... Lyckades starta lite för långt ner på hygget så jag kom lite långt ner i sluttningen men när jag väl justerat satt 1:an fint. Till tvåan läste jag till trean och som tur var var riktningen densamma så efter lite funderande på vad som gått fel fick jag den. Brukar inte göra sånt. Kanske hände för jag var snett ute redan till 1:an? Sen gick det bra. På den sista var vi 4 tjejer samlade och hade en långsträcka på skrå med en stenusling. Självklart släppte jag koncentrationen lite och vi gled alla förbi den, men jag räddade upp situationen och fick den först (BRAVISIMO) Sen gick det bra in. Slutsats. Mycket bra av mig. 2 misstag - läste till fel kontroll. Slarvigt men sånt händer och det har inget med tekniken att göra. Bommade i klunga. Det är värre, jag måste våga lita på mig själv.

Fysiskt var det ingen formdag. Kändes OK men inte mer.

Ikväll väntar lugn löpning med några fartdrag.

Att förstå

Kategori: Träning

Jag har sprungit tröskelintervalller i flera år. Jag har beräknat min tröskelpuls enligt konstens alla regler. Igår förstod jag i praktiken vad det innebär att springa tröskelintervaller. Det kändes konstigt att inte maxa på intervallen men jag höll mig inom förutbestäm pulszon och det var behagligt för att vara intervaller. Mitt på slingan är en ganska lång jobbig backe och när syran och stumheten började komma kollade jag på klockan som då visade 2 slag över tillåten puls. Jag saktade ner och stumheten försvann. Intressant! Jag trycket på och samma känsla igen. Tröskelpuls! Aha!

Det var ett intressant pass och jag lärde mig massor! Idag känns kroppen fräsch för att vara onsdag.

Morgonens spinning var en omvänd upplevelse från förra veckan. Jag var fokuserad, motiverad och närvarande. Det var bra stämning i salen och bra drag på intervallerna. Det var många som körde hårt. (men inte jag, lyckades utmärkt med att hålla nere pulsen!) Det var roligt igen. Körde trappintervaller idag. 7-5-3:30-2:30 min -(30-30-60-30sek) med vila mellan. Känns som ett bra koncept på ett spinningpass. Nu är bara frågan vad som komma skall?

Ikväll vila inför morgondagens två löppass.

IKEA-racet och lite annat

Kategori: Träning

Löpning 20 minuter
Styrka överkropp + rörlighetsträning 25 minuter
Coreboll 45 minuter
Rallybil 14 minuter
IKEA-racet 90 minuter (allt vi skulle ha var slut)
Rallybil 11 Minuter
Montering, svordomar, uppackning 150 minuter

sömn 420 minuter

Idag trött men laddad för kvällens träning. Tröskelintervaller.

Trappträning

Kategori: Träning

Fokus i helgen har varit trappträning. Och då pratar vi kvantitet, inte kvalitet!

Men fredagskvällen bjöd på banintervaller. Det blåste, regnade och var kolmörkt. Det blev ett bra pass med fokus på rätt saker och tre prydliga personliga rekord. Känslan de sista 30 metrarna på min sista intervall ska jag ta med mig och kapsla in. Det var rapp fotisättning, hög höft och avslappnad löpning, annars känns det lite kantigt ibland. Det är svårt att springa fort på bana. Jag känner mig osäker på farten och malplacerad. Nästa pass ska springas med nya löpartröjan och snabba skorna. Räknar med att det ska ge nya rekord!

Helgens träning blev sedan trappor, tappor och trappor. Söndagens pass blev det första passet som avvek från PT:s plan. Men vi hade pratat om det innan, att jag kanske skulle vara väldigt trött, så istället för 90 minuter skogsdistans blev det 30 minuters jogg då jag passade på att kolla in crosscykeltävlingen på Skatås. De är duktiga.Crosscykel är nog den disiplin som sklle passa mig bäst. Smutsigt och slitigt men inte så svårkört.

Idag väntar lugn jogg, coreboll och överkroppstyrka. Och mer montering av möbler.