Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Inget ont i foten men avkortad löpning ändå.....

Kategori: Allmänt

Sprang en sväng på lunchen och fossingen mådde ganska bra. Känner lite när jag inte tejpar den, men benen! De fick sig en rejäl genomkörare i tisdags. Jag har ju inte gjort så många löppass på sista tiden så de fick bekänna färg och under dagens löpning hade jag rejält ont i musklerna och valde att avsluta på cykel. Nu skall jag vila benen till lördag förmiddag. Skönt!

Gårdagen blev WW-löpning på morgonen och ett längre cykel/spinningpass på kvällen.

Ikväll skall jag hem och fixa och dona inför helgen. På söndag åker jag åter till Sandviken. Det positiva med det är väl att det finns tid för träning på kvällarna.

Positivt och negativt

Kategori: Allmänt

Foten kändes kanon. För första gången sprang jag på foten utan att känna något. Glömde faktiskt bort den ett tag. Det var skönt. Nu hoppas jag på fortsatt stabil löpning. Det negativa är väl att farten inte finns där. Jag kämpar så gott jag kan men farten finns där inte. Nu har jag  ju inte sprungit ordentligt på länge men jag hade nog hoppats på lite bättre tid. Det vore kul om löpningen kunde lossna någon gång. Tycker att jag är värd det......

Jaja, det är väl bara att fortsätta kämpa. Det är ju i skogen det avgörs.

Orientering??

Kategori: Allmänt

Lördag och orientering, om man nu får kalla det så, i 50 minuter. För att tagga ner och för att spara foten kom jag fram till att det var en bra idé att springa i löpardojjor. Det var ingen bra ide i ösregn och göteborgsterräng. Ganska snart hade jag mer fokus på fötter än karta och det var med viss möda som jag tillslut hittade hem. Foten verkar i alla fall vara ganska stabil. Samma läge som förut. Jag känner av den men har inte direkt ont.

Söndagen var ett ända stort äventyr. Gav mig iväg med cykeln och redan i Olofstorp kändes det väldigt jobbigt att cykla.... Punka. Suck. Började tjorva men ringde in servicekillen och efter ett pinsamt långt depåstopp (beroende på min orutin)  började jag om igen. Det blev en runda via Olofstorp, Gråbo, Stenkullen, Lerum och sen lite vilse på några småstigar vid Aspen, dragning av cykel på lerstig och in i Jonsered. Det var nu jag noterade att sportdrycken smakade lite mögel i botten av bältet och jag vågade inte dricka. Blev rejält trött  i Kåhög.  Ringde servicekillen i Utby och gnällde och bara 5 minuter senare levererades sportdryck. Piggnade till aningenoch rullade in på gården efter 2,30 effektiv cykling.

Kvällen tillbingades horisontellt i soffan. Idag blir det  vilodag. Kan behövas. Lite trött men inte så sliten ändå. Men det är alltid skönt att vara aningen fräsch på tisdagar.

Bortskämd.

Kategori: Allmänt

Motivationen att genomföra ett rullskidpass i November när det är 5 grader ute och regnar är sådär. Men som oftst uppbringar man någon sorts kraft och ger sig iväg. Nu var det inte fullt så farligt som det verkade. Det slutade regna i alla fall. Fötterna blev dock genomfrusna direkt och tinade aldrig upp. Startade passet i Jonsered och åkte hem. Avslutade med ett varv på rollergirlbanan.

Trött, hungrig och frusen öppnar man dörren hem och möts av ett uppspolat bad och när man tar sig upp ur badet betydligt varmare och gladare så väntar färdig middag. Hustomten han kan han. Kanske blev han inspirerad av att hitta ingridienserna till tomtens favoritkakor i matpåsen som han packat upp. Måste bara komma ihåg att ställa fram stavarna i hallen för de är på tok för korta att åka med.

Onsdagen blev ett lugnt pass i Valhalla i Ottan och den numera obligatoriska spinningen på kvällen. Idag blir det förmodligen bio. En ny bondfilm bör ses.

2,5

Kategori: Allmänt

Fick vika ner mig på den tredje intervallen. Inte så mycket för att jag var så trött att jag mådde illa utan mer för att magen gjorde uppror. Har glömt att magen inte är så förtjust i intervalller på hårt underlag.

Idag känner jag av lite i foten. Det "pirrar" lite i senan men jag har inget ont så  om det inte blir värre och att det här går över under dagen så känns det bra. Hann med att springa i 45 minuter. Det börjar arta sig.

Morgonen tillbringades  Vallhalla med 30 minuters lugn simning och WW. Tanken var att stretcha länge men som vanligt stressar man till jobbet istället. Får bli skärpning där. Men om jag sitter framför datorn och lägger upp benet på själva lådan så är det perfekt att stretcha baksida lår. Gör det just nu.....

Ikväll blir det spinning. Har gjort om passet en hel del och hoppas att det kommer att kännas bättre. Nu ska jag ut på jobb hela dagen. Jobbigt.

Intervaller!

Kategori: Allmänt

Idag är det dags att prova foten på riktigt. 3 st 5-minutersintervaller skall jag prova på. Hoppas att det fungerar bra. Räknar med att kunna springa 40-45 minuter. Sist jag sprang intervaller var backintervaller på kortisspåret. Då gick det grymt bra och jag kände mig oslagbar. Gissar att det kommer att kännas aningen tyngre idag. 5-minutare också, svårt att känna sig snabb då!

Regnet vräker ner, hoppas att det lugnar ner sig lite till kvällen, det bir liksom roligare då!


Lugn helg med mycket gående

Kategori: Allmänt

En helg i Köpenhamn med lyxhotell är ingen vardagsmat! Men det är i alla fall vad jag har gjort i helgen. Vi tog tåget ner i fredags och har bara tagit det lugnt i 2 dagar. Så mycket shopping blev det inte eftersom de verkar ha konstigt mode i Köpenhamn.

I lördags var vi dock på en grym fotoutställning. Word press foto. Kan verkligen rekommendera den om du har vägarna förbi.

Idag har jag hunnit med 60 minuter cykel i lungt/moderat tempo. Passade på att göra vissa justeringar på spinningpasset. Ikväll blir det tomteverkstad på keramiken. KUL!

Sliten....

Kategori: Allmänt

4 dagars hårdkörning och kroppen känns som om någon kört över den med en ångvält. Otroligt sliten. Tur att det blir en planerad vila nu! Men det känns skönt att ha kommit igång på riktigt med träningen.

Förhoppningen är att ha några riktigt bra veckor fram till jul så att man kan träna riktigt hårt under julledigheten. Jag är ledig i drygt två veckor och i Luleå finns det förhoppningsvis möjlighet för många långa pass på skidor.  Förhoppningsvis är foten så pass bra då att jag kan springa kvalitetspass. På tisdag skall jag prova att springa någon enstaka intervall.

Kände av lite i foten dagen efter mitt löppass men det går ändå stadigt åt rätt håll. Är bara rädd för att jag ska bli allt för ivrig. Jag vill gärna springa länge och framförallt fort. Saknar tisdagsintervalllerna. Men jag får försöka att hålla mig lugn och vara smart. Om jag kan öka löpningeni samma takt som hitills kan jag springa en timma till jul!

Bara några timmar kvar på jobbet och snart helg. Idag går jag hem vid lunch, skönt!

Det finns olika sätt att umgås

Kategori: Allmänt

Man kan umgås som vanliga människor i en soffa framför TV:n eller så kan man sitta sida vid sida på var sin motionscykel på ett gym och köra intervaller. Det var vad vi gjorde igår kväll. Förutom att ha sällskap så kunde jag dessutom se slutet på Cityakuten (gammal favorit) och ett avsnitt av Nanny. Så även om det var jobbiga intervaller gick det oväntat enkelt att genomföra dem. Normalt kommer tristressen nästan direkt men nu gick det ganska bra.

Ikväll är det dags att leda spinning igen. Ska bli roligt. På lunchen skall jag åka med arbetskamrater till Skatås för en lunchjogg och mat på restaurangen.

Slut på halvfart

Kategori: Allmänt

Det har varit lite svårt att komma igång med grundträningen men nu får det faktiskt bli fart på mig igen. Igår var det inplanerat styrka och 1 h distans. Problemet, om man nu skall kalla det så, är att jag är hemma 19:45 från keramiken och att det oftast inte är så kul att träna då. Trött och hängig efter en lång dag. Men, ska man så ska man, på med rullskidorna och 19:50 rullade jag iväg på mitt första av fem varv. Om jag inte var idiotförklarad i Kortis innan så är jag det väl nu. Rullskidåkare är inget vanligt inslag en regnig novemberkväll. Speciellt inte en som bara åker runt runt. Men grejen är ju den att man inte vill råka ut för några långa nerförsbackar eftersom det inte går att stanna så bra. Har i allal fall hittat en finfin runda runt Kortiskullen och förbi  den nakna rollerbladeflickan. Varvet tar mellan 11.20- 11:43. Det kan nog kapas lite grann när tekniken sitter. Behöver dessutom ställa ut stavarna i hallen så att hustomten fattar att trugorna behöver flyttas till ett par längre stavar. Det där med hustomten är ett bra tips. Det gäller dock bara att se till att hustomten hör vad man vill och diska eller laga lite exta mycket mat. Hustomten gillar även snask och snarra. Gärna hemlagat.

Idag blir det tråkintervaller inomhus. Ska försöka hinna med att gå på Core också.

Innan rullskidsäsongen är slut ska jag krypa under 10 minuter. Det får nog bli en målsättning.

Tillbaka i stan...

Kategori: Allmänt

...och här bara regnar det. Det var åtminstonde bättre i Sandviken. Någon minusgrad och snö. Det är dock skönt att vara hemma och sova i sin egen säng.

Söndagen ägnades åt att bli så geggig som möjligt. Drog ut cykeln i skogen och är aldeles för envis för att vända så det blev blötare och blötare och geggigare. Det är dock så att jag tycker att det är ganska roligt att slita sig fram med cykeln och bli blöt och smutsig.  Har också konstaterat att man får hög puls även om man tvingas hoppa av cykeln titt som tätt på grund av hinder.

Avslutade träningsdagen med lite simning i Valhalla. Kunde också konstatera att man lär sig crawla om man går kurs. Kanske man skulle gå en. Det ser grymt coolt ut att crawla.

Sprang 25 minuter i helgen. Det gör ont inne i foten när jag springer men så fort jag slutar känner jag ingenting. Konstigt.

Sista kvällen

Kategori: Allmänt

Imorgon får jag åka hem. Skönt, det blir lätt ganska långtråkigt att vara borta. Man´kan ju inte göra så mycket. Idag blev det ett spinningpass där jag körde grymt hårt i 30 minuter. Fick ignorera ledaren eftersom de även den här gången var extremt förtjusta i att köra statisk cykelstyrka. Måste vara mode här i Sandviken. Dock inte min favorit.

Kvällen skall bara tillbringas framför TV, dator och en bok. Imorgon blir en lång och jobbig dag. Slutar 4 här och sen tar tåget många timmar. Landar i Göteborg klockan 22 på kvällen. Sen är det i alla fall tre veckor innan det blir en ny vecka här uppe. Men då ska jag ha med mig skidorna så då kommer nog kvällarna att försvinna. Hoppas hinna med en bandymatch också. Har ju aldrig sett bandy live.

Snart hemma igen. Då syns vi.

Ny dag utan överráskningar

Kategori: Allmänt

Sandviken är vad det är... Tog en sväng in till stan idag. Inte så imponerande. Tog mig 15 minuter och då hade jag ändå ett ärende. Sitter nu på hotellet och väntar på att ett spinn-pumppass skall börja. Jag hoppas att jag får plats på det, men det lät så! Lite frusterande att inte kunna springa utan tvingas vara beroende av gym elle badhus. Till nästa vecka här uppe hoppas jag kunna spinga lite och åka skidor. Fick veta idag att det faktiskt går att åka skidor här. Synd att man inte visste det. Hade varit kul att komma igång med skidorna.

Ja,ja dags att slappa innan träningen. Ha det!

Litet tilägg så här efter träningen. Pump ger träningsverk och spinningmodet är annorlunda i här uppe än hemma i Göteborg. Har nog aldrig kört så mycket statisk styrka för benen under ett spinningpass. Tur´att jag fuskade lite där. Var inte så sugen på mjölksyra i 60 minuter. Nu ska jag äta och sova.

Sandviken

Kategori: Allmänt

Har inte hunnit utforska "staden" så mycket ännu. Har hunnit med att se ett bostadsområde (betongblock), hotellrummet (stort) och ´äventyrsbadet! Startade morgonen med en jogg. Passadé på att springa förbi kurslokalen. Det var inte kul att springa, noll grader och halka. Kände lite i foten så det blev bara 20 minuter. Känner dock ingenting nu på kvällen. Efter joggingen intogs hotellfrukost. Snaskigt. Efter att ha föreläst i åtta timmar hade jag obligatoriskt ont i halsen men gick det beror nog mer på pratandet än annat. Tog mig till Sandvikens äventyrsbad och började i gymmet 30 minuter innan jagsprang intervaller.

Jag är nog känd i Sandviken nu efter att sprungit intervaller i mittdelen av en 25-metersbassäng. Det var för grunt vid kanterna så jag fick hålla mig i mitten. Grymt irriterande och det var en och annan som tittade lite undrande. Avslutade med bubbelpool och bastu. Nu sitter jag och hänger på hotellruimmet. Hoppas det kommer något bra på TV. Ska nog kolla det.

Roligt att orientera!

Kategori: Allmänt

Det är riktigt roligt att orientera!! Gav mig ut på öppen 5 i lördags. Joggade på i bra tempo och efter 25 minuter var jag 2/3 genom banan men slog av på tempot och började gå. Detta ledde till att den stackars H14-killen som nog inte var så rutinerad nattorienterade blev lätt förvirrad. Han sprang lite i cirklar runt mig men lyckades inte springa ifrån. När vi kom ut på en stor stig var han ju tvungen att springa ifrån mig eftersom jag gick. När jag närmade mig korsningen där vi skulle vika in i skogen stod han snällt och läste kartan och tog sen rygg på mig in till kontrollen. Kändes bra att se så säker ut!

Frusterande att gå den sista kilometern som var stads-OL men jag hade bestämt mig innan och ville inte få ont. Fösökte ha koll på om det dykt upp några H21-patruller men såg inga ...förren Jonas patrull kom. Tät i hälarna följde patrull nummer två. Spänningen blev olidlig då jag inte hörde speakern och inte såg upploppet. Men de såg starka ut och mycket riktigt tog de hem segern. Imponerande! Själv hamnade jag tredje sist. 53 minuter på 4,3 kilometer i Uppland kanske inte imponerar men det var kul att springa.

Idag åker jag till Sandviken för en vecka. Hoppas kunna surfa på hotellet och hålla er uppdaterade om vad man gör i denna håla en vecka i November.

Skriva går bra men dreja, nej.

Kategori: Allmänt

Var på boxning igår. Jag vet ju att man brukar bli ganska skakig av att hålla slag och sparkar men det blir aningen värre när man skall hålla slag från en som är nästan dubbelt så stor och garanterat dubbelt så starkt.. Det var absolut inte att tänka på att försöka dreja igår. Var glad att jag lyckades göra någonting alls. Det bli i alla fall aldrig mer boxningsträning innan keramiken.

Idag åker vi iväg och ska springa Rhodennatt. Det blir nog en öppen 3 för mig. Ska ta det försiktigt och mjuppa runt i lagom tempo. Hade ju tänkt att åka rulskidor i helgen men det är ju inte aktuellt nu med all snö så vi får se vad det blir för form av träning. Idag blir det i alla fall resdag.

Jag hade kul i alla fall!

Kategori: Allmänt

Det var jätteroligt att komma igång med spinningen igen! Jag har ju såklart ingen aning om vad deltagarna tyckte medn några verkade i alla fall inte vantrivas. Lite synd att jag missar nästa onsdag eftersom jag är i Sandviken.

träningsmässigt blev det spinning och styrka igår. Kan även räkna ihop 70 minuters promenad. 20 min från verkstaden till jobbet. 40 min på lunchen när mina kolleger på jobbet sprang (min fot ville inte springa igår) och sen 20 minuters promenad från jobbet ner till stan.

Idag skall jag försöka på plats på boxingpasset så det är inte troligt att jag kan skriva imorgon. Är det dött här så vet ni varför.


Snart lite längre helg. Jobbar bara halvdag imorgon. Ska bli grymt skönt! Sen en vecka i Sandviken. Huva?!

Halv storm

Kategori: Allmänt

Gissa vem som hade tid för service på bilen idag? Vaknade vid femtiden av att det var typ 14 grader i sovrumet och blåste halv storm. Gick upp och stängde fönstret och konstaterade att det kommit någon cm snö under natten. Jaja, fick i alla fall iväg bilen på service, det verkar dock bara varit jag som noterat att det faktiskt kan vara halt ute. Alla körde fort och utan avstånd precis som vanligt. Korkade människor.

Var så där lagom roligt att promenera till jobbet i snöstorm sen. Brrr.

Har lite ont i foten idag. Surt. Kanske blev lite väl ivrig där ett tag. Skall ha 2 vilodagar mellan löppassen framöver ! Lovar det här och nu.

Gårdagen WW-pass var segt. Det är svårt att springa vatten om man är seg i benen. Mjölksyran kommer långt innan man får upp pulsen. Gjorde det bästa möjliga av det. Idag blir det spinning. Spännande.