Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Stiltje

Kategori: Träning

Kroppen säger ifrån och jag lyssnar. Sista tiden har handlat om promenader och mycket vilande. Förhoppningsvis får jag några pigga veckor nu igen. Vi får se. Men det händer inte mycket i mitt liv just nu som hör hemma på en träningsblogg. Om det gör det återkommer jag.

Suck

Kategori: Träning

Egentligen inte värre, men värre ändå. Nu har jag börjar snora lite. Ingen riktig förkylning ännu men det verkar som om jag drar omkring på något. Har läst på lite grann och förstått att det ofta blir sådana här långdragna sega förkylningar som inte vill bryta ut men som heller inte vill ge med sig. Antar att det bara är att vänta ut den och hoppas att jag kan hinna med att komma ut på någon mer träning denna veckan. Men det är ju skönt att veta att denna totala matthet och omotivation inte bara satt i mitt huvud utan att kroppen inte riktigt är med mig.

Japp. Nu en apelsin och sen hem och vila.

Trodde inte det skulle kunna bli sämre men...

Kategori: Träning

Ok. Veckan började bra. Träning måndag, tisdag. Onsdag var jag packad och glad och klar för vattenlöpning med trevligt sällskap. Då börjar jag känna mig trött. Trött och snuvig. Och tröttare blev jag. Ställde in kalaset och somnade som ett barn i soffan direkt jag kom hem. Gick och la mig tidigt och så samma procedur på torsdagen. Tjock i näsa och hals och sjukligt trött.

På fredagen åkte vi till Köpenhamn och därmed försvann den träningsdagen. Sov på tåget. Däckade på hotellet. Efter 10 timmars sömn trodde jag att jag skulle vara pigg. Efter mycket promenerande på lördagen sov jag lunch på hotellet (powernap förvisso) och inte var jag så himla pigg på kvällen heller.

4 dagar utan träning och samvetet var inte bra. Visst var jag lite tjock i näsa och hals men det verkar vara en bieffekt då jag nu har levt med det mer eller mindre i några veckor. Det skall visst vara så säger de lärda.

Kom hem inte allt för sent och svidade snabbt om till träningskläder och gick ner till gymmet. Som var stängt? Hur kan ett gym stänga 19 en söndag? Obegripligt?! Jaja. Ännu en dag i deghetens tecken. För springa var inte aktuellt.

Jag känner stor frustration över att jag inte tränar. Jag mår inte bra när jag inte tränar. Samtidigt inser jag aoch känner av kroppens begränsningar. Jag trodde bara inte att de skulle gälla mig. Kanske har jag haft en liten förkylning i kroppen som jag lyckades bota med massvis av sömn och ingen träning. Jag får hoppas på det för nu ser jag fram mot en ny vecka som jag innerligt hoppas skall innehålla mer än 2 träningspass.

Finalen

Kategori: Träning

Igår ledde jag mitt sista spinningpass på ett tag. Skönt- och lite tråkigt, men ett bra beslut som jag inte ångrar.

Det brukar inte vara så svårt att tagga igång deltagarna i Frölunda. De är otroligt duktiga på att pressa sig och att bjuda på bra träningsstämning. Det är inte många som går dit för att "glida igenom passet". På måndagar har vi alltid kört hårt och fokuserat. Därför hade jag lite förhoppningar om att kunna locka fram det där lilla extra igår, att få dem att pressa sig ett steg till. Kanske lite onödigt hårt, men ibland får man prova sina gränser utanför bekvämlighetsgränsen. Och jag behövde inte bli besviken.

Redan innan vi fick komma in i tränigssalen kunde jag notera på kommentarer och ansiktsuttryck att det var fler än jag som var inställd på en examen. Normalt brukar jag försöka hålla tillbaka dem lite på de två första blocken och egentligen inte pusha för fullt tryck förren på de två sista intervallerna. (4*2 min 82-85%, 3 min ca 75 %, 4*90 85-88 sek %, 2 min 75 % 4*60 sek +90 %.) Igår började jag trycka upp dem redan på andra blocket. Och som de svarade..... Sista blocket var en uppvisning i pannben och vilja. Och det var nog en och annan som fick upp pulsen några extra slag.

Och efter passet var det många trevliga kommentarer och glada avsked. Ibland funderar jag på om det är värt tidsisatsen för att kunna leda pass. Om det för min egen fysiska utveckling kanske vore bättre om jag tränade själv, men efter en sån här kväll kan jag bara konstatera att det spelar ingen roll vad den fysiska insatsen ger. Den mentala energi som delas ut av deltagarna är värt så mycket mer.

Det skall bli skönt med en paus i instruerandet. Jag behöver få nya infallsvinklar och nya ideér. Men jag tror nog att jag på något sätt kommer att hitta tiden för att komma tillbaka till instruktörsrollen igen.


Ikväll väntar stadsOl-intervaller. Måste bara på på något sätt lyckad teleportera mina löparskor från skåpet i hallen till min träningsväska på jobbet.

Saknar motivation

Kategori: Träning

Det är höst. Många runt omkring mig har sitt höstbreak nu. Rent fysiskt har jag inget behov av det men känner mentalt att jag dras med i de andras tankar. Det är lätt att hamna hemma i soffan istället för ute i skogen. Men det är OK. Jag kan också behöva ett mentalt break. Jag vet ju vad jag vill- egentligen. Och nu pratas det ju säsongen 2011 och då känner jag mig mer taggad.

Vill egentligen inte sätta några mål inför 2011 innan jag vet hur det kommer att bli men har ändå kommit fram till att jag vill vara tillbaka i bra form till 10-mila. Jag kommer inte ha några mål om prestation utan det beror på hur kroppen svarar, men det känns realistiskt att jag skall känna mig trygg att springa en sträcka på 10-mila.

Annars ligger fokus på hösten. SM. Om kroppen vill.

Efter 2 sjukt tunga kvällar hemma i lägenheten när jag har fått kämpa för att ens hålla mig vaken kom jag idag iväg på morgontekniken. Underbart att springa i dagsljus, underbart att starta dagen med träning. Kanske lite väl tuff terräng för mig och fokus låg mer på att hitta framkomliga stråk än att orientera men jag fick med mig 65 minuters motion. Helt i linje med målsättningen just nu.