Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Sprintträning

Kategori: Allmänt

Igår avlöptes en trevlig sprintbana på kvällen. Inga tokbra ben efter morgonspinningen men ett OK lopp utan misstag förutom att jag på den handritade banan misstog en 9:a för en 4.a och var på väg till fel kontroll, men det känns lätt att släppa då det aldrig hade hänt med bra tryck. Har inte sett några tider så jag vet inte hur min tid stod sig men det är inte så intressant då jag hade stockspinningben. MEN nu är det snart slut med det! Chefen ringde igår och mer eller mindre lovade mig ONSDAGSmornar! Jag behövde bara behålla tisdagsmorgonen över sommaren. I ren lycka hade jag kunnat lova att ha varenda spinningpass hela sommaren. Till hösten ska jag dominera på tisdagsintervallerna med pigga lätta ben. Heja mig.

Idag är det dags att bygga muskelmassa på överkroppen igen. Sen väntar en lång härlig ledighet med 3 tävlingar.

TORSDAG: Vivill förkortad klassisk tävling, min favoritdistans.
LÖRDAG: Elitserien, lång. Tuff bana.
SÖNDAG: Medeldistans

Sen börjar grundträningen igen. Många långa sköna pass ser jag fram emot.

Flyt!

Kategori: Allmänt

Idag infann sig en sån där grym känsla på morgonspinningen, en sån när klassen bara flyter på och folk är engagerade, tar i, och ser ut att ha roligt. Ända lilla dammkornet var de två damerna i mitten som envisades med att köra 50 i kadens  hela tiden och som bitvis inte cyklade alls. Försökte få med dem på tåget men tillslut gav jag upp och koncentrerade mig på resten av klassen som körde så det rök. En tjej kanske till och med lite för hårt då hon var tvungen att gå av cykeln på slutet på grund av illamående och blev liggande kvar i salen i 15 minuter, lätt illamående. Men hon var själv vid gott mod och konstaterade att hon nog faktiskt hade tagit till sig min uppmaning och vidgat gränserna och pressat kroppen lite extra.

Själv känner jag mig nästan lite skakig i kroppen och undrar hur jag ska palla ett sprintlopp ikväll? Men det går nog. Först ska jag tillbringa dagen ute i fält.

Stora förväntningar!

Kategori: Allmänt

Hade jag både på mig själv och på laget. Topp 50 kändes väldigt rimligt. Nu drabbades vi av sjukdom på morgonen och tappade vår förstasträckslöpare och ni vet ju alla vad det innebär. Ingen vill springa första. Men det gick väl ändå OK för laget. Vi slutade 104:a. Ingen gjorde bort sig men det var heller ingen som lyfte sig.

Personligen är jag väldigt besviken. Loppet var helt OK. Valde fel vägval till ettan och tappade 45-60 sekunder, men en del tid tappades nog på att jag sprang solo. Sen bommade jag en kontroll med en minut men mina ben var inte alls var de varit. kroppen bråkar igen. Var på fredagen tveksam till start men eftersom jag inte blev sämre och inte hade ont i halsen och det var mycket pollen i luften så var det inte så mycket att fundera på men oj vad jag fick slita. varje meter av loppet var en kamp mot en trött kropp som inte alls var rapp. Tunga ben. Jag fick inget gratis. Det är inte säkert det gått så himla mycket fortare men om jag jämför min vårfart med farten på 10-mila och jämför med andra löpare, så borde jag kunnat löpa 5 minuter fortare. Då hade jag också varit nöjd.

Så kontentan är väl att stabilt lopp men ingen bra fart. Blev 104:a på sträckan. Förra året var jag 30:onde på sträckan. Nu sprang jag i och för sig sista med bättre konkurrans med ändå. Det svider lite att inte få visa att jag kan så mycket mer. (Jag har ganska höga krav på mig själv efter en fin vårsäsong)

En tävlingshelg kvar så jag hoppas att benen får tillbaka sitt spring under veckan.

10-mila totalt då. Tokigt bra TC, tokigt dåliga banor. Är för hungrig för att vidareutveckla men kanske återkommer.

Orolig väntan.

Kategori: Allmänt

Igår kände jag mig småsjuk, idag är det bättre, bara huvudvärk. Jag tror det är nerver och pollen som spelar mig ett spratt. Ska i alla fall hem och vila i soffan nu. Imorgon ska det springas fort. För jag ska vara frisk. Ingen tvekan.

Lyx i vardagen!

Kategori: Allmänt

Igår jobbade jag upp mig och närmar mig titeln månadens bästa flickvän när jag bakade Jonas favoritkakor. American Cookies. De är dessutom jättejobbiga att baka. När man rört ihop allt utan chokladen är det inte direkt någon deg utan helt torrt. Degen binds liksom ihop av hackad choklad som smälter lite när man jobbar med degen. Fast när man äter dem på kvällen är det värt allt jobb.

Belöningen kom idag när jag blev inbjuden på frukost på Café Ättestupa. Världens mysigaste fik, men eftersom det ligger där det ligger, Hisingen, blir det inte att man åker dit, men idag flexade vi ut och åkte dit och åt en andra frukost. Lyx i vardagen.

Träningsmässigt bestod gårdagen av core.

Är lite velig idag och väljer mellan lugn jogg eller en kort snabbdistans,Typ 4-6 km. jag får nog se hur benen mår.

Har också hittat en blogg av en kille som jag verkligen beundrar. Jag kan inte annat än att be er läsa. Jag rekommenderar detta inlägg, men läs gärna mer, man blir stum av beundran!
http://iloblog.davidtri.se/blogg?Home&post=18


Åh, vad jag läntgtar tills på lördag!

Backintervaller

Kategori: Allmänt

Så olika det kan kännas? Var väldigt stum i lårmusklerna på löpningen igår. Började med två långa backar (2:30) då jag bara sprang mig igenom. Kroppen ville inte alls springa fort och jag riktigt kände självförtroendet rinna ner i skorna. När jag kom ner för att vända mötte jag tjejerna som sprang korta intervaller och tänkte att jag gasar på och ser hur det känns. Det kändes som att trycka gasen i botten på en automatväxlad bil. jag bara flög upp, det var knappt jobbigt och jag lämnade de andra bakom mig? vad hände? Väl uppe insåg jag att jag behövde lite tid på att återhämta mig och om jag var snabbast uppför så tog jag lite längre tid på mig ner. Första 3*30 var grymma, sen började benen knorra. Efter 6 slutade jag. Morgonspinningen satt i benen och tempot började sjunka. Det var inte många intervaller jag var snabb på men oj vad skönt det var att få springa fort och känna farten i benen. Blir bra att ha med sig i helgen.

Idag coreträning och lite överkropp.

Ankare blev jag!

Kategori: Allmänt

Inte utan lite stolthet kan jag härmed meddela att jag blivit uttagen att föra andralaget i mål. Mina fina vårresultat har tydligen imponerat på UK. Inte illa! Topp 50 och pallen bland andralagen hoppas jag på!

Nämen, har jag inte lite träningsvärk i bröstet?

Kategori: Allmänt

Min överkroppsträning går framåt och igår tyckte jag mig nästan kunna ana muskler på överkroppen när jag tränade. Inte bara senor längre? När en vän senare kallade mig biffig blev jag nöjd! Jag har dock haft lite svårt att "hitta" de obefintliga musklerna (kanske just därför...) när jag tränar överkroppen och har funderat en del på varför jag aldrig får träningsverk. Tycker att det är svårt att maxa vid överkroppsträning, är nog lite lat. Men igår tyckte jag själv att jag utmanade bra och kan idag känna lite tendens till träningsverk. Bra Sofia.

Morgonspinningen blev en svettig historia med 8-minutersintervaller. Fortfarande gott om folk på passet. Roligt. Idag hade jag dessutom med en vän så efter passet njöt jag av lyxen att äta en god frukost och ta det lungt. Straffet blir en sen kväll på jobbet. Men det var det värt. Tyvär kom inte den grymt vältränade tjejen idag.

Ikväll blir det backintervaller i bokskogen. Lagen har inte kommit än, trots att det var lovat så.

Vad äter folk, del 2

Kategori: Allmänt

På spårvagnen i lördags satt en mamma med två griniga barn framför mig. den ena ungen (cirka 5 år) säger:

-Mamma jag är hungrig.

Mamman har en stor påse mat eftersom hon har varit och handlat. Överst ligger bananer och äpplen, men mamman gräver vidare och ger ungen 100g choklad. När jag går av har ungen fåt i sig över hälften och lär knappast äta middag. Ungen bad ju inte ens om godis.

man blir bra på det man tränar

Kategori: Allmänt

Ibland behöver man vakna bryskt. Det gjorde jag i fredags. Har alltid gillat natt och sprungit mycket natt när jag var mindre. Jag kan inte leva på det längre. Inledde med natttänk och sprang metodiskt men sen föll jag i alla fällor som fanns och började med "rätt på-taktik". Vi behöver inte minnas det mer nu. Glömt.

Söndagen var destå roligare. Trötta, stumma nattben till trots gjorde jag (återigen!) ett stabilt daglopp. 2-3 minuter kan jag hitta. En kontrollbom på dryga minuten. En "segling" på en långsträcka och sen tappade jag typ 30 sekunder när sulan lossnade på väg till näst sista.... Sen kan man såklart leta sekunder men jag nöjer mig med att löpformen fortsätter vara god även om känslan inte är lika bra längre och att dagorienteringen fungerar stabilt. Det finns en del att jobba med men som sagt- Det är stabilt. Slutade 6:a. cika 6.30 efter. Det är bra.

Idag släpps lagen och jag vågar mig på en gissning om sträcka 4 i andralaget. Men man vet aldrig. Under veckan som kommer gäller att få tillbaka löpkänslan i benen och hitta det sista lilla krutet att trycka på med. Nu är det ynka 2 veckor kvar av vårsäsongen och även om jag älskar att tävla ska det bli bra med några lugna veckor för att få träna ordentligt. Långpass i mummaväder.

Ärade vilodag

Kategori: Allmänt

Svårt att tro att jag vilade igår. Trappan upp till jobbet innebar stora mängder mjölksyra. Men ännu 37 timmar till start. Ska försöka hinna med ett kort styrkepass/lite jogg på lunchen, men vet inte om schemat tillåter. Det är en späckad dag idag. Vi har vårfest på jobbet. Tina Törner kommer hit och pratar, sen ska jag vara bartender. Hade behövt lite tips från Bardisken, så om du läser, snälla! Lite tips?

Igår var jag på kurs och när de satt med sitt grupparbete vid halvfemtiden och såg lite möra ut tänkte jag vara snäll och hämta lite kaffe. Kommer ut och börjar hälla upp när en konferansdam attackerar mig.
 -Har ni beställt kaffe till nu?
- Nej, vi hade fika vid halvtre men vi tänkte bara ta en påtår?
- Det får ni inte om ni inte beställt.
-Så du menar att vi har hyrt en konferanslokal hela dagen men kan inte hämta en kopp kaffe på eftermiddagen ?
- Frukt och Ramlösa finns i lokalen
- Men de ville ha en kopp kaffe nu.
- Har ni beställt?
- Ja, till halvtre, men nnu vill vi ha en påtår
- Ni har inte beställt?

Det var nu jag insåg att den här konversationen inte skulle leda någon vart så jag var tuff, tog mitt kaffe och gick och lämnade den upprörda damen. För örigt ingår inte internet i konferanslokalen, det måste jag gå och köpa varje gång jag vill ha det. PUCKO.

Som straff eldade jag upp deltagarna och fick dem att länsa frukt- och godisskålarna innan de gick hem. Det ingick ju. Dessutom drack jag stora mängder Ramlösa.

Ibland är det lätt att springa med tunga ben

Kategori: Allmänt

Benen igår var (förståligt nog) trötta sedan helgen och det var slitigt att springa OL-intervaller. På platten gick det OK men jag fick slita i minsta lilla motlut. Som upplagt för bad feeling och dåligt självförtroende MEN trots detta tillstånd hade jag hyfsad fart i benen och matchade de andra tjejerna bra. Lyckades till och med hålla undan när jag startade först. Härligt!

Det är mycket upp, upp nu. Varje träningspass känns som en liten seger och jag passar verkligen på att njuta av att känna mig snabb. Snart kommer jag väl att tycka att det är ett normaltillstånd om det fortsätter men just nu överraskar jag mig själv på nästan varje träningspass. Det är roligt.

Intervall 1 4:37 (136/152) (82/92) Förvånatsvärt låg puls?
Intervall 2 7:20 (147/158) (89/96) ( en större klungbom)
Intervall 3 6:01 (150/159)  (91/96)
Intervall 4 5:44 (146/157)  (88/95)
Intervall 5 4:58 låg puls men pulsdata ser konstig ut.

A few seconds per mile during a marathon is the difference between finishing with the Kenyans and finishing with some guy named Ken.

Fighting face

Kategori: Allmänt

Jag kämpade i alla fall väl hela vägen in i söndags. Observera juniorglipan.

875.jpg876.jpg

Teknik är bra.

Kategori: Allmänt

OM DEN FUNGERAR. När jag började leda spinning för  (jag skojar inte nu) 10 år sen (!) fanns inga headset utan man skrek sig hes genom passen. Idag har man ju möjlighet att instruera på ett helt annat sätt och jag har annamat en ganska pratig stil och instruerar väldigt mycket. Idag hade jag dessutom ett helt nytt pass och hade velat instruera massor. MEN det äckliga headsetet fungerade inte och nu sitter jag här med ont i halsen efter ett halvtaskigt pass. Det blev inte alls som jag ville:-(

På passet idag var en grymt vältränad tjej som jag aldrig sett förrut. Hade varit kul att veta vad hon tränade? Och på vilken nivå? En ledtråd är tröjan, den hade en stor 6.a på magen och över stod det vänster. Kan hon vara handbollsspelare? Eller var tröjan en slump? Hon hade grymt vältränade ben i alla fall och tränade väldigt fokuserat genom hela passet.

För egen del blir det OL-intervaller ikväll. Det blir bra det!

Vad äter folk?

Kategori: Allmänt

Killen framför mig i kön idag handlade

2 liter cola
1 stor chipspåse (dill och gräslök)
100 g marabou chokladkaka
1,5 liter mjölk
1 sötlev

Själv handlade jag 70 gram blandade osaltade nötter.....

Djupa dalar och höga berg.

Kategori: Allmänt

Kapaciteten är högre än på länge och jag är uppe på höga toppar men fastnar också i dyngan i dalarna. Lördagen blev ju ingen riktig tävling eftersom det hade kommit 10 cm snö under natten, men jag var taggad för att bra lopp och bevisa för mig själv att jag kan. Inledde bra. Lite knackigt på första långsträckan men efter 25 minuters löpning ligger jag 2.a! I detta motstånd. Otroligt bra. Sen fortsätter jag utan misstag men tappar ändå lite tid på dåliga vägval?? Sen börjar jag frysa. och frysa och frysa. Och frysa. Kan knappt springa för att jag fryser så. Gör några små misstag, framförallt på tredje sista när jag bara står still och fryser och inte orkar titta på kartan. Blir överlycklig när jag hittar eländet efter 1 minut och vill bara imål. Väl imål så har jag stämplat fel på den där uslingen, fast jag kollade kodsiffran. Jag var nog helt enkelt för trött. Jaja, ska man stämpla fel någon gång var väl detta ett lämpligt tillfälle. Men surt att slita sig runt i snöblask i 80 minuter och sen tror alla att man var en vekling som inte gick runt. Hallå! Jag sprang mina 8 km, så dess så.

Söndagen var jag trött i kroppen, stressad i orienteringen och ja då blev det platt fall. Ska man se något positivt så var jag oväntat lite efter för att göra ett sådant kalkonlopp. Men inget bra. Borde ha hållit i trots seg kropp och tuggummihuvud.

Nu gäller det att hitta självförtroendet igen och tagga till kroppen inför SM. Tränar coreboll idag. Spinning och intervaller imorgon. Styrka onsdag och vila torsdag. Det blir lite mindre träning nu fram till efter 1:a maj-helgen. Sen blir det att träna på bra i maj innan tävlingarna drar igång igen.

Nattorientering är kul

Kategori: Allmänt

men det kräver träning. Kroppen ville inte springa fort igår. Det kände jag redan på uppvärmningen så fokus var på orientering. Nattorientering är speciellt och kräver speciell teknik. Jag måste springa ganska "teknisk". Springa noggrann kompasskurs hela tiden. Jag gjorde inga stora kontrollbommar men seglade iväg på de flesta sträckorna. Allt tar sån tid också så det gäller att ta säkra vägval med så lite kartläsning som möjligt och verkligen tro på sig själv. Det är lätt att bli osäker på natten när man inte hela tiden får bekräftelse på att man är rätt. Då gäller det att våga fortsätta. Det blir nyckelord för SM. Våga lita på mina beslut.

Jag blev 3:a, nästan 5 minuter efter. 5 minuter har jag tappat i orienteringen. Tappade riktiningen och följde fel stigar ibland. Men ändå en del positivt att plocka med sig. Jag gillar känslan och om jag bara vågar nattorientera i full fart går det nog bra!

Andraplatsen tappade jag på sistakontrollen, bommade 45 sekunder där.

Kroppen är fortfarande konstig men absolut inte sämre, snarare lite piggare.

Trött, så trött

Kategori: Allmänt

Inte ont i halsen, inte snuvig, inte huvudvärk men mår lite mossigt. Är trött. Om jag inte var anmäld till Natt-SM hade jag kanske stått över tävlingen ikväll. Men det här är sista chansen att få ett bra nattpass så jag vill ta den. Jag mår ju bra men bara inte jättebra. Styrketränade på lunchen för att se vad som hände och det var just ingenting. Kroppen kändes helt ok, om än lite trött/sliten. Så det blir att åka iväg ikväll och nattorientera. Det är ju dessutom KM och prestigematch!

Jag hoppas bara att det här konstiga försvinner snabbt för jag vill springa fort i helgen. Jättefort och jätterätt.

Tung kropp

Kategori: Allmänt

Ibland säger kroppen ifrån. Nu gör den det. Igår var jag jättetrött på träningen och planerade intervaller blev en lugn distans. Dagens OL-pass verkar bli vilodag. Sitter här med bultande huvudvärk och en degig kropp. Känner mig inte direkt sjuk men mår inte kanon. Tror att kroppen mest talar om för mig att jag körde hårt i helgen och med tanke på vad  som komma skall så är det nog bäst att tala väl med den.

Torsdag- Natt-KM. Dags för andra Natt-Km plaketten kanske?
Lördag - Udevalla Lång
Söndag - Uddevalla medel
Fredag - Natt SM
Söndag - Herkules lång

Ganska tufft tävlingsprogram så det gäller att vila kroppen när den vill vila. Men det är inte lätt. Det är ju så roligt att träna. Ännu roligare nu när det äntligen börjat lossna lite.

Jag har så tråkigt!

Kategori: Allmänt

Sitter på kurs hela dagen idag. Just nu har de grupparbeten,och eftersom internet fungerar sådär och jag kan inte läsa mail så blir det väldigt tråkigt. Dessutom  vet jag att jag har en del intressanta mail i inboxen. Men ni som undrar över dagens avrapportering så är den 0,7. (De som ska förstå förstår detta...)

Längtar ut i solen och kvällens intervaller. Tror det är 2-minutare på schemat. Hoppas det i alla fal. Varför fungerar inte GMOK:s sida när det mesta andra fugerar.

Gårdagens träning blev överkropp och core. Tyvär ingen riktig träningsverk. Får sällan det i överkroppen när jag tränar själv.

Stark fysiskt men mentalt en bit kvar.

Kategori: Allmänt

Den fysiska biten har verkligen lossnat och jag känner mig ursinning stark i skogen. Det är roligt att springa nu för tiden. Därimot behöver jag jobba med kartkontakten igen. Bommade 2 minuter på tvån för att fokus låg på löpningen inte orienteringen. Men när det går rätt då går det fort. Det kan bli en rolig säsong.

Idag är kroppen inte alls så sliten som man kunde tro men det är många tuffa pass framöver så idag blir det coreboll och lite överkropp. Benen ska få vila!

Stabilt

Kategori: Allmänt

Medeldistans. Kände mig seg på uppvärmningen och var så nervös att jag mådde illa. Jag ville verkligen bevisa för mig själv att den upplevda bättre formen inte bara är en tillfällighet utan att jag faktiskt är bättre nu.

Jag är i det stora hela nöjd med loppet men det finns några saker jag grämer mig över. För att sammanfatta

+ Jag vågade satsa fullt ut i början och oj vad bra det gick. Efter 8 minuters löpning ligger jag 9:a
+  Jag kämpade
+ Jag gjorde helt mitt eget lopp, oberoende av andra
+ Jag var snabbast på spurten!

-Jag blev passiv när jag hade gått så bra i början och började säkra för att inte bomma
- Jag ballade ut på tredje sista och la 1 minut när jag insåg att jag gått rent

Som ni ser överväger plusen! Jag blev 14:e(36 deltagare) ca 5,5 minutert efter. Bomtid- mindre än 2 minuter. En stor bom. Pulsklockan kaikade lite men jag låg nog på cirla 90%. Det ser ut så när den verkar normal.

Imorgon lång!

All denna tid

Kategori: Allmänt

Vad gör man med all tid? Igår jobbade jag ganska länge. (5 är länge för mig....) Sen handlade jag lite, gjorde iordning kvällsmat, kollade på två ansnitt av One tree hill, badade badkar länge och ändå var klockan bara 20:30. Då gick jag och la mig med en bok.

Idag ska det bli ännu en lugn dag. Tyvär kändes benen lite tunga idag. Gissar att gårdagens adrenalin försvunnit och hårdkörningen tagit ut sin rätt. Låg på ca 93% under de 4 intervallerna (8-10 min). Mumma för kroppen? Imorgon hoppas jag att den uppskattar den 48 h långa vilan som jag ger den. Tävling lördag och söndag. Gäller att hålla huvudet kallt.

Tokigt bra och rolig träning!

Kategori: Allmänt

Ol-intervaller i arla morgonstund stod på programmet. Det var komplicerade regler. Vi sprang 4 st  på 4 olika slingor. Alla fick en bokstav.. A startar först. 20 sek efter startar B och C. 40 sekunder efter startar D. Först i mål gav 4 poäng, tvåa 2 p trea 1 poäng. Om man startade först och var mer än 5 sekunder efter den som var först i mål fick man 3 minuspoäng. Vi sprang 4:a slingor så man fick starta på alla positioner.

Kroppen kändes pigg och bra och jag slet mig med in på de flesta intervaller trots bra motstånd. Ända misslyckandet var väl när jag startade först och tappade all mark redan till ettan. Var också drygt 5 sekunder efter vinnaren så där tappade jag viktiga poäng.(totalt 6-3 poäng=3p) Det som var roligast, och viktigast, var att flera personer berömde min fart i skogen och tyckte att jag har lyft mig mycket löpmässigt sen bara en månad tillbaka. Det har jag ju kännt själv också men det är alltid roligt att få uppskattning! Tack ska ni ha. Ni anar inte hur det värmer!

Så nu sitter man på jobbet, nytränad och nyduschad och väntar på lördagens tävling.....Självförtroendet är bra.

Igår blev också ett bra pass. 70 minuter cykel, 25 minuter core och 20 minuter överkropp. Börjar bli struktur på överkroppsträningen nu! Det var nära att jag var tvungen att leda core igår. 15 minuter innan passet fanns ingen instruktör och jag lyckades kladda ner lite övningar på ett kvitto. Förhandlade mig dock till att bara köra stretchen. Skönt! På spinningen hade jag en tjej som körde sitt första träningspass på flera år! Hon var duktig.

Mat, mat, mat!

Kategori: Allmänt

Herregud vad jag kokade mat igår. Vi hade maten på träningen och normalt är det 25-30 personer som äter. Igår kom 50. I slutet stod jag och stekte nödkorv. De stackarna som tränat längst fick typ ingen mat.... Men det blev ett fint tillskott i matkassan inför julbordet!




Idag blir det alternativ distans och core. Skall avsluta distansen med att vicka på ett cykel 30.

Det här kommer att bli ett långt inlägg

Kategori: Allmänt

Av många anledningar men vi tar det från början. (om någon undrar över utebliven uppdatering igår så var serven nere).

Spring Cup och lördag. Var inte jättetaggad men det skulle bli roligt att springa i alla fall. Vi fick en uppvärmninskarta på väg till start och det var jättebra att komma in lite i terrängen och komma på att man måste hålla riktining. Problemet var att när jag väl kom fram till start och var klar med mina bestyr var det 3 minuter till start och jag hade inte töjt något och inte ruschat som jag brukar. Töjde lite snabbt och tänkte att jag öppnar lugnt. (Redan där började det gå fel i huvudet tror jag) Öppnade ändå inte så lugnt utan tuggade på utan några större misstag. Gjorde några grodor på slutet när huvudet blev trött. Kom imål och var glad att det var över och sakta hade det gått. Var långt efter med misstag och ingen fart. Blev lite lack när jag såg min medelpuls. 141 (85%). Jag ska ligga högre. Funderade inte så mycket utan kom in i "jaja, jag är väl inte bättre". Men då ska man vara glad att man har vänner som ruskar om en och talar om att man minsann kan springa mycket fortare och att hon skulle bli arg om jag inte sprang fort på söndagen.

Efter mycket strul med lagen blev det en förstasträcka för mig och jag var lite nervös. Löpmässigt var jag ju långt efter igår. Laddade och intalade mig själv att jag skulle plocka ettan och tvåan för att sen öka farten. Stod långt bak i starten och hade bra koll på fältet när vi gick in i skogen. Fick lätt rätt gaffel och var nog den i startfältet som sprang bäst till ettan. Täten drog långt vänster. Jag gick rätt på. Kort till tvåan och mitt braiga vägval till ettan gjorde att jag var ganska långt upp i klungan när långsträckan kom. 1,5 km löpning. Negativa tankar kom men benen kändes OK och jag tuggad på längst bak i klungan. Jag ville ju inte att klubbkompisen skulle bli arg på mig så jag sprang allt jag hade. Återigen tjänade jag sekundrar på tätens vinglande på sträckan. Sen blev jag själv. Några lätta kontroller och bra gaffling gjorde att folk försvann. Kom ihop med en norska som jag sett även i början och anade att vi nog hade samma gaffel. Sprang ifrån henne lite men när jag tvekade in i ringen kom hon ifatt. In till varvning höll vi ihop och jag hade ingen aning om vad jag låg men folk lät glada och jag hade gått bra så...
Var på väg att göra ett misstag efter varvningen men norskan kom bakifrån och räddade mig. Blev då trött och la mig i rygg ett tag och tänkte att jag lätt plockar henne på slutet. Två löpare kom upp bakifrån och vi var 4 in mot näst sista kontrollen. Inte sist i mål tänkte jag då men gjorde egentligen inget åt det och på upploppet kan jag inte plocka platser. Det är egentligen det enda jag är missnöjd med. Jag kunde gått hårdare till sista kontrollen.

83 minuter på 9,4 km blev till 53:30 på 7,5. medelpuls på 150 (91%). Jag kan springa fort. Växlade på 18:e plats. 9 minuter efter ledaren. 6 minuter efter 2:an. Och det var inte på något sätt ett drömlopp. Jag kan springa både fortare och rättare.

Måndag och spinning. Kommer in och möter platschefen som meddelar att det blir mitt sista pass idag. De har hittat en ersättare. Jag blev helt paff och lite ledsen. Jag har ju själv sagt upp passet och jag vet att jag inte ska leda två pass men ändå. Fick verkligen ladda för att kunna köra passet.  Efter passet när jag sa att jag inte skulle komma tillbaka blev stämningen väldigt konstig. En del blev besvikna och jag förstår dem. Det finns massor av duktiga spinninginstruktörer men de kände sig nog lite svikna när jag övergav dem mitt i terminen. Några kom fram efteråt och det kändes INTE bra. Var lite ledsen hela kvällen, men jag tror att det ändå var det bästa beslutet för min egen del. Det är ändå orienterare jag är. Inte spinnare.

Det var därför extra skönt att möta mina riktiga stammisar som jag nu har haft i snart 2 år. Det passet tänker jag inte ge upp även att det ligger på en tisdag. Det fixar jag! Det passet ger mig så mycket positiv energi.

Det var också skönt att en kollega  på gymmet frågade hur gammal jag är. Jag bad henne gissa och hon gissade 26. När jag svarade 31 kom hon ut från rummet brevid för att försäka sig om att jag inte drev med henne. Hon tyckte att hon tagit i när hon sa 26. Tack för det! Jag vill vara ung än ett tag!

För övrigt kommer ni möta en kortklippt blonderad tjej idag! En helt ny tjej!