Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Stora förväntningar!

Kategori: Allmänt

Hade jag både på mig själv och på laget. Topp 50 kändes väldigt rimligt. Nu drabbades vi av sjukdom på morgonen och tappade vår förstasträckslöpare och ni vet ju alla vad det innebär. Ingen vill springa första. Men det gick väl ändå OK för laget. Vi slutade 104:a. Ingen gjorde bort sig men det var heller ingen som lyfte sig.

Personligen är jag väldigt besviken. Loppet var helt OK. Valde fel vägval till ettan och tappade 45-60 sekunder, men en del tid tappades nog på att jag sprang solo. Sen bommade jag en kontroll med en minut men mina ben var inte alls var de varit. kroppen bråkar igen. Var på fredagen tveksam till start men eftersom jag inte blev sämre och inte hade ont i halsen och det var mycket pollen i luften så var det inte så mycket att fundera på men oj vad jag fick slita. varje meter av loppet var en kamp mot en trött kropp som inte alls var rapp. Tunga ben. Jag fick inget gratis. Det är inte säkert det gått så himla mycket fortare men om jag jämför min vårfart med farten på 10-mila och jämför med andra löpare, så borde jag kunnat löpa 5 minuter fortare. Då hade jag också varit nöjd.

Så kontentan är väl att stabilt lopp men ingen bra fart. Blev 104:a på sträckan. Förra året var jag 30:onde på sträckan. Nu sprang jag i och för sig sista med bättre konkurrans med ändå. Det svider lite att inte få visa att jag kan så mycket mer. (Jag har ganska höga krav på mig själv efter en fin vårsäsong)

En tävlingshelg kvar så jag hoppas att benen får tillbaka sitt spring under veckan.

10-mila totalt då. Tokigt bra TC, tokigt dåliga banor. Är för hungrig för att vidareutveckla men kanske återkommer.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: