Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

tagga till

Kategori: Träning

Huvudet är segt som kola. Kroppen vill sova. Det är sjukt varm och svårt att känna sig pigg. MEN nu är det dags igen. Testlopp om någon timma. Hur ska det gå? Förväntningarna är låga.

Värmen tär....

Kategori: Träning

2 långpass i värmen i lördags slet och gårdagen var tuff. Velade länge mellan racern eller följa med han där hemma till badhuset. Till slut vann badhuset och trevligt sällskap. Medan han där hemma körde stenhårda intervaller sprang jag lite fartek i moderat tempo brevid och agerade PT och påpeppare. Träningen blev kanske inte lika lång som om jag hade cyklat men det var rätt val för benen. Det hade varit tufft att cykla i värmen med slitna ben, nu blev det ett skönt pass som gjorde gott. WW fungerar utmärkt för trötta ben.

Ikväll väntar coreboll och en dags vila för benen innan det är dags för ett nytt försök på testbanan.

3 pass eller 3:45 timmar träning senare.

Kategori: Träning

Banintervallerna blev spännande. Hade jag inte haft PT hade jag åkt hem direkt efter jobbet. Jag hade noll och ingen inspiration och var trött i benen. Masade mig dit och värmde upp på cykeln och 5 minuters jogg. Sen 10 minuter (det var minimum för vad som var godkänt) löpskolning. Planka in på slottskogsvallen och så de märkliga intervallerna. Första varvet gick på 1:50 (4:35 tempo) och det kändes som jogg. Det gjorde mig glad. Sen ökade jag på lite och nu började det bli jobbigt. Sista varvet var tufft. Jag hade negativa splittar på alla intervallerna men kom inte riktigt ner på planerade tider på sista. Detta berodde på 3 saker. Värmen (lite i alla fall men var helt matt och det gassade bra där inne.) Mina tunga ben, styrkan satt i och inget krut fanns i dem och att jag tog för kort vila mellan 400-ingarna och 200-ingarna men jag ville bara hem. (2 minuter vila blev det)  Men jag ger mig godkänt. (tider finns på Funbeat för den intresserade)

200-ingarna drabbades av iver. Jag fick publik när jag starade den förste och sprang tokigt för fort och efter 300 meter insåg jag att jag var helt dum, stannade och bestämde mig för omstart. Kanske borde jag vilat lite mer än 1 minut efter detta 300-meterslopp men jag kände mig OK och jade som sagt hemlängtan.

Idag har jag och 2 goda vänner varit i Strömstad på SM-träningsdag. Första passet i Ranebo.  Grästuvor är sjukt jobbiga att springa i!

Sen 2 timmar på en brygga i solskenet. Highlife i form av en gädda som åt upp Saras fot. Eller i alla fall försökte. Skit vad stora de är och vilka gaddar.

Sen upp till Kasen och grannkarta till SM. TYyvär var jag dum på detta pass. Solen och orken gjorde sitt till och jag hade ingen bra dag men fick en bra uppfattning om terrängen.

Lärdom: Spring runt om det går. Kämpa. Leta fina stråk. Det är fint uppe på. Det är flackt uppe på höjderna och väldigt difust. Dessutom är sikten ofta sämre än man tror så var noggrann med riktning. Våga läsa kartan noga, det kommer inte att gå fort utan nyckeln blir att välja rätt mikrovägval och undvika bös samt att aldrig ge upp. Terrängen passar mig.Jag vet vad jag behöver träna på!

Smart!

Kategori: Träning

Jag kände att jag var trött i kroppen så gårdagen blev ett njutarpass. Lugnt tempo. Fokus på att förstå kartan. Jag har blivit bra på att ta det lugnt på de träningpass som inte är nyckelpass, att våga ta det riktigt lugnt för att orka med de viktiga passen. Jag kommer att vara mycket glad över denna smarthet i eftermiddag när det är dags för min svåraste träningsutmaning någonsin. Jag hoppas på betyg godkänt!

Yogatanten

Kategori: Träning

Det är jag! Känner mig som en tant i alla fall. Men idag var det grymt bra. Vi var bara 3 deltagare så instruktören gick runt och bände på oss. Det gör skillnad.

Idag väntar orientering i Vättlefjäll. Hur det nu skall gå i värmen.

Imorgon väntar ett annorlunda och svårt pass. Kanske det klurigaste jag någonsin tränat! Jag skall springa 3 varv (1200 meter) Första varvet skall gå i 1:50-1:55 fart, andra i 1:45-1:40 och sista i 1:35-1:30. Upprepas 2 ggr. Sen gör jag om samma upplägg fast springer 600 meter delat på 3 st 200 meterslopp. Spännande är bara förnamnet. Har ingen aning om hur det skall gå? jag är inte så bra på farthållning.

Det finns fler!

Kategori: Träning

Halvmotiverad till benstyrka på lunchen. Joggade ute en liten sväng, in på gymmet. Tagga till, notera tjejen brevid som precis startar sin benstyrka. Kör igång.

(Just nu kör jag ett antal benövningar med fart. Ca 30 sekunder per ben och ingen vila mellan. Totalt tar hela passet typ 10-12 minuter, utan någon vila. Grymt effektivt, grymt bra.)
 
Idag var det andra gången jag körde och idag gick det sjukt bra. Jag blev motiverad av tjejen brevid som körde samma upplägg! Inte exakt samma övningar men massor av benövningar utan vila! Vi blev nog båda taggade och när jag var klar och hon fortfatte la jag in några explosiva upphopp för att det var så kul! Tillslut la vi av med benen samtidigt men hon fortsatte med överkroppen och såg grymt fokuserad ut och tränade med musik så jag vågade inte störa, men hade varit kul att höra vad hon tränade för?

Benen svarade oväntat bra och jag kände mig stark. Det kommer jag inte göra imorgon. Det här kommer att straffa sig.....

Att 35 minuters träning kan vara så grymt bra och fokuserat. Mer expressträning!

Vem bestämmer?

Kategori: Träning

Pannben eller ben? Igår var det en hård kamp. Utfallsstegen i söndags sitter i benen. Corebollen sitter i bålen . Värmde upp i 15 minuter innan det var dags för 15 minuter tempo på testbanan. Startade strax innan 3 km skylten för att få med de två backarna. Pannbenet bestämde i början och första 10 minutrarna trummade jag på. Långt ifrån vinnarkänsla men med OK fart. Jag tryckte på så gott det gick. Sen började pannbenet svikta och sista 3 minutrarna vann benen. Farten sjönk, kroppen skrek eter att få gå. Jag höll ut men det var inte mer. Jag hatar träningsvärk.

En vecka till nytt rekordförsök. Då ska jag peppa pannbenet och slå det där efterlängtade rekordet. (Som jag har insett är ganska bra när jag hör vad andra har för rekord.. men men det är till för att slås!) Sällskap sökes på testlopp nästa tisdag! Någon som kan tänka sig???

Just nu längtar jag tills på lördag och SM-träningsdag i Strömstad. En plats finns kvar i bilen. Ska du med?

Med ett leende (och onda ben)

Kategori: Träning

Ok. Jag gjorde något bra i söndags. Igår hade jag träningsvärk i de stackars benen. Men en ganka skön sådan.

Igår gick jag tidigt från jobbet och sprang iväg redan klockan 15 för en tur kring Delsjöarna. Solen sken, det var lagom varmt (shortsvarmt men inte tokvarmt), lite folk och roligt. Det var roligt. Jag prang och log första halvan och tänkte på hur skönt det är att springa 90 minuter utan att behöva gå, utan att det gör speciellt ont. Andra halvan var lite stelare men inga problem. Det kändes lite bittert att gå in och leda coreboll men nu fick jag en påminnelse om vilken otroligt bra träning det är! Hur mycket man kan göra med en boll.

När jag väl landade hemma efter 140 minuters träning kändes kroppen vintertrött. Ni vet sådär härligt trött som man bara kan vara när man tränar mycket tid men inte så hårt. Jag fick också den där akuta energibristen som kommer när man tränar långa pass. Handlade på vägen hem, kanske inte så smart. Det slank ner en aldeles underbar "marmelad" gjord på mörk choklad och hallon. Den på en rostad macka höll mig upprättstående tills middagen var klar. Han där hemma tyckte den var lite sur, men för mig var den en favorit. Tänk mörk kvalitetschoklad och färska hallon! Den var snuskigt dyr, men just då värd varenda krona. Han där hemma ska få en burk Nutella. Den är inte sur.

Rekreation

Kategori: Träning

Torsdagspasset var en mardröm. Jag var så trött så trött och skogen var grön och risig. Och jag ville inte träna. Jag genomförde med knappt godkänt. 

Fredag. Sov länge. Och det tog väldigt lång tid att komma iväg (14:30) men väl i backen  upp mot Tabergs topp körde jag 4 st 4 minutare med pigg kropp med rätt inställning och med bra tryck i steget. Roligt pass och jag kände mig stark. I övrigt tillbringades dagen i horiontalläge.

Lördag. Sov länge och kom iväg ganska sent idag också (12:30). 95 minuter orienteringsdistans. Pigg i kroppen i början och fick hålla igen lite för att inte springa för fort. När klockan närmade sig timman blev jag ganska trött och fick känna på att det har varit ganska få långpass sista tiden. Man blir dum när man blir trött. Hade lite svårt med orienterinen på slutet. Sen- hem till Göteborg och lite mathandling- annars horisontalläge.

Söndag. Sov länge och kom iväg ganska sent (11:30, ni ser det går åt rätt håll). 4*800 meter , 2 *200 meter och 2*100 meter. Och idag lyckades jag med mina negativa splits. Och 2 nya rekord. Det var roligt att springa, jag kände mig stark och jag återhämtade mig fort! Rekord med 5 sekunder på 800 meter och med 1 sekund på 200 meter. Tangerat på 100 meter. En bra dag på jobbet. Hem och vilade och avslutade helgen med Bodybalance. Denna gången betydligt bättre, gillade instruktören!

Jag har verkligen landat i helgen och kroppen har gillat min nya livsstil med bara lugna dagar. Nu gäller det att hålla i den känslan i två veckor till, fram till semestern.

Veckan som börjar idag innebär många timmars träning med lite lägre intenitet.

Man måste älska detta

Kategori: Träning

Sorgset farväl

Kategori: Träning

Gårdagen bestod av mitt sista morgonspinningpass för alltid och det var riktigt sorgligt att säga hejdå till alla mina stamkunder. Det är ändå ett 20-tal deltagare som nu har kört spinning med mig varje vecka i 2 år! Tyvär tror jag inte att de hittar ut till Frölunda som blir min nya hemmaanläggning där jag kommer att köra spinning och coreboll på måndagkvällar i höst. Det blir en utmaning att hitta nya stamkunder! Har också fått ett spännande erbjudande från sportlife som jag funderar på. Det innebär något mer tid på spinningcykeln och lite mindre tid för orienteringen. Det är inte aktuellt den här säongen men kanske kan det vara en ny utmaning inför nästa år? Det är ju inte så många timmar det handlar om men det handlar om engagemang och någon helg per år. Har jag tid och kraft till det?

Igår provade jag också mitt nya benstyrkeprogram. Lite hattigt första gången men det kan nog bli bra och passa mig!

Kvällen tillbringades i konstiga bilar. Föraren fram gasar, han där bak styr. Med förbundna ögon. Eller. Föraren fram styr framhjulen och föraren bak (som sitter baklänges) styr bakhjulen. Det blev många skratt!

Idag väntar en orienteringsutmaning signerad PT hemma i Månsarp. Längtar hem!

Och pappa - Grattis på din stora dag!

Märkligt!

Kategori: Träning

Jag värmde upp. Som vanligt kändes det tungt men det har jag lärt mig att det oftast gör för min del, även när jag är i form. Jag var nervös men lugn och hade bestämt mig för attöppna lugnt och aldrig titta på klockan.

Första km- Lätta steg. Hittade andningen fort och gled fram. Andra. Intalade mig själv att slappna av. Kilometer 3 och 4- de backiga. Trippade upp och det var lätta ben.Det härmåte ju bli rekord. Det är ju inte speciellt jobbigt och jag glider ju upp. Kilometer 5 och nerför.Ökade lite men fortfarande inte dags att spurta. Sista kilometern och nu skulle jag dra på men möts av en motvind och hinner tänka att då kanske jag inte persar med så mycket? Paserar mållinjen nöjd och glad.Tittar på klockan,övertygad om att jag har slagit rekord. Eller i alla fall har gjort en bra tid.

Nästan 2 minuter ÖVER rekordet? Såg jag rätt? Eller går klockan rätt? Kollar sträcktiderna, det verkar stämma? Kan klockan sakta sig? fattar noll. Jag har precis sprungit på en tid om jag ka klara på en snabbdistans.Jag kan inte ens bli ledsen för jag fattar inte?

Vad hände?
Tja,jag har inte hunnit analysera pulsfilen men det finns ju vissa signaler som tyder på att jag kanske tog det lite väl lugnt. Kanske all fokusering på att öppna lugnt gjorde att jag aldrig kom igång. För egentligen, ska det kännas bra hela vägen på ett testlopp? Tveksamt.

En annan möjlig förklaring är att jag efter Jukola har haft någon bakterie i magen och därmed har tömt magen några gånger på kort tid,men då borde det ha känns dåligt också.

Det här låter märkligt, men det här var faktiskt så dåligt att jag inte ens är orolig. Utan att ha ett pulsfilen så tror jag på förklaring 1. Det som däremot oroar mig nu är hur jag skall hantera nästa försök. Jag kommer ju rusa som en tok ibörjan. Måste skaffa hare. Och nästa försök måste bli snart. Det här vill jag ha revansch på!

Och här är inlägget jag inte borde/får skriva

Kategori: Träning

Ikväll är det dags för testlopp! Jag har order om att tagga ner, att inte fundera och inte lägga för mycket fokus på loppet. Det kan ju hända att kroppen slår bakut efter en lång helg. Så jag borde inte skriva ett inlägg om testloppet men för sjutton, jag längtar ju! Just nu ska det bli jätteroligt. Jag har sista tiden varit väldigt duktig  på att ha roligt på alla pass och jag tänkte inte sluta ikväll. Ikväll ska jag ha roligt och springa 37 sekunder under rekord och klara drömgränsen. Men om jag trots allt inte klarar det ska jag komma ihåg att det var roligt att längta och att det kommer fler chanser. Vad tror ni om det? Kajsa har rätt!

oh yes!

Kategori: Träning

Tack för det kroppen! Efter att ha skrämt mig med lite feber, lite bråk och en fruktansvärt tung uppvärmning så betalade hon tillbaka! Det kändes inte lätt, lätt lätt men jag matade om folk och på slutet var jag ursinningt stark (och lite arg efter en liten bom) och matade om folk i ytterspår. Det var ett bra lopp. Jag tappade knappa minuten till 2:an på att jag drog snett och inte fick stigen och ytterligare 20 sekunder på en sträcka på slutet då jag var lite ivrig och bara sprang för att komma ifrån vilket innebar att jag tillslut hamnade sist i ledet igen. Gör fel, gör ont, gör om.

Men det jag framförallt vill ta med mig är mina sista 10 minutrar. Jag sprang fort. Jättefort. Och jag var så stark! Gott för självförtroendet att plocka 68 platser! Känslan i loppet var inledningsvis lite segt och frustration över att orka springa om men inte komma om för att det var så tätt i skogen och man fick snällt ligga i ledet. Men kanske var de bra att jag inte fick fritt spelrum för då kanske jag hade bommat. Nu var det hela tiden kontroll på loppet och jag fick nog egentligen ut de jag hade löpmässigt men det kändes som om jag ville springa lite till efter målgång, som om jag hade orkat hålla farten mycket längre än så!

Många positiva signaler och det var grymt skönt att få fortsätta med positiva rapporter efter förra veckans lilla dipp. Nu skall veckans träning snart planeras. Ska bli kul att se vad som väntar!

Hemma, nöjd, glad och trött

Kategori: Träning

Återkommer.......

"Jag ska träna så jag blir jordens fysmonster, överdjävulskt stark och inte behöver bry mig i det mentala"

Kategori: Träning


Susanna Kallur, "Vägen till OS" Del 3

Nu har jag bestämt mig.

Kategori: Träning

Det har varit några ångestfyllda dagar. Jag har inte varit riktigt sjuk. Inget halsont, ingen feber men någonting har inte varit bra. Jag har sovit otroligt mycket och varit tjock i halsen. jag har tränat varje dag men inte blivit sjuk... Efter spinningen i onsdags trodde jag att det var kört och ställde in kvällens pass, åkte hem, tjurade och sov. Torsdagen sov jag men var annars OK. På kvällen var jag tvungen att prova kroppen. Skulle jag ut och åka? Skulle jag till Finland?

Gav mig iväg en sväng ner till Vallhalla och in på banan för några snabba drag (5*150, 5*100 och 5*60) och kroppen svarade OK. OK. Hm. Vad göra? Efter mycket velande bestämde jag mig ändå för att åka. Tur att jag inte kollade mailen innan för jag fick just veta att vi har 5 st skadade/sjuka och inte fulla lag. Men nu ska jag åka. Jag ska springa imorgon em och tills dess hinner jag sova ytterligare en natt och jag hinner ha en lugn skön fredag.

Men snälla kroppen. Kan jag få vara hel, frisk och utan problem ett tag nu så att jag kan skörda?

Utvärderad

Kategori: Träning

Idag på morgonen utvärderades jag på spinningen. Det är alltid bra att bli utvärderad. Och roligt! Framförallt kände jag idag att jag gillar att leda pass. Det har varit lite upp och ner med motivationen men idag var det klockrent. Jag är bra på det här med spinning. Det är roligt, det är utvecklande och det ger mer energi än det tar! Nu är det bara en gång kvar innan sommaruppehållet sen ska jag komma taggad till hösten. Förmodligen med både coreboll och spinning på en helt ny anläggning. Spännande.

Igår motiverades jag av sjukt snabba friidrottare på slottskogsvallen. Det är en fröjd att titta på duktiga idrottare.

Ikväll ska jag själv sprätta loss på friidrottsbanan med rekordkorta intervaller. 6*150, 6*100 och 6*60 meter.

Alla pass blir inte bra.

Kategori: Träning

Jag har haft flyt ett tag nu. Idag bånkade jag in i väggen och fick lägga koncentrationen på att genomföra passet. Ibland blir det så. Det var kanske inte världens bästa pass men sådana här dagar får man vara nöjd med att man genomförde passet. Kroppen kändes lite skum men jag hoppas att det bara var en dålig dag. 4 st 4 minutare med 3 minuters vila och core. Hastigheten var inte på topp men jag vet ju att farten finns där så skaka om och se framåt.

Nu ska jag följa PT i kampen om NOC-medaljer. http://online.jouniaaltonen.fi/tulokset/en/2009_nocm/

Snabba pass

Kategori: Träning

I fredags bjöds det på banintervaller.4*400+5*200. Lite blåsigt, lite regnigt och lite soligt. Lite taggad och lite för trött.

1:30 ,1:32 (motvind på bortre rakan så det kände som jag stod still) 1:30,1:27 (tangerat pers).

41, 39, 40, 39, 38 (tangerat pers)

Känsla: Rappa ben, bra hållning men jag orkar inte få fart. Han där hemma tittade på och sa att det såg bra ut men att jag inte får med mig farten i frånskjutet. Har funderat mycket på detta. Springer jag för avslappnat? Kanka måste jag trycka till lite mer i fotisättningen? Har jag blivit lite loj i min strävan att inte spänna mig och flyta fram? Tassar jag fram?

Sen avslutades kvällen med en flaska champange!

Lördag och möhippa! Vilodag bortett från1h rodd.....

Söndag och sprint-DM. Positiv överrakning på uppvärmningen. Det kändes ganska bra. En tokig brauppvärmning.Nu har jag hittat konceptet  som passar mig.Ca 15 miuters jogg, 5minuter stretch.Ca 5minuter där jag springer fort ,oftast iform av 2-3 längre löpningar 1-2  minuter och kanske några rusher. Då skall det vara cirka 5 minuter till start så jag hinner jogga, tojalite och ladda på. Rent fysiologiskt kanske inte perfekt men det passar mig.

Tävlingen då- Jag öppnade hårt. Tappade tyvär 40 sekunder på långsträckan till 2:an då jag tog ett dåligt stråk.Lite slarvigt då jag missade bästa stråket ut från skärmen. Men sedan gör jag i princip ett bra lopp. Jag får en svacka mitt i loppet där jag tappar lite fart men jag satsade friskt och kom igen starkt. Jag var  2:20 från seger. Jag bommade 40 sekunder. Jag var ovanligt lite efter. Och det viktigate. Jag vann spurten!

Hjälp!

Kategori: Träning

Jag måste kanske bestämma intervallerna själv? Blir det 5*400 + 5*200 elle rblir det 2*1000+2*800+2*600+2*400. Eller blir det 8*400? Det är ju som att vara i en godisaffär och få äta vad man vill utan att behöva betala.

Fotbollsproffs

Kategori: Träning

Igår spelade jag human fotboll table. Arrangören kommenterade halvvägs in i turneringen "Du spelar fotboll va?"



Idag ska jag landa i verkligheten igen och springa banintervaller (tjoho!). Tyvär blåser det en hel del och är kallt. Jag somär så sugen på lite nya rekord!

Det finns där inne någonstans

Kategori: Träning

Sprint-KM. En rolig och fruktansvärt tråkig upplevelse. Tråkig för att banpåtrycket var väldigt dåligt och jag, som så många andra, lyckades springa kontrollerna i fel ordning. Rättade förvissa till problemet men 2 minuter var borta där. 2 minuter på sprint är en evighet! Tråkigt för att jag inte tog de bästa vägvalen, jag har svårt för det här med sprint när det blir klurigt men nu över till .....Roligt för att det var en grymt bra, knixig och utslagsgivanade bana. Roligt för att trots en seg uppvärmning så går det fort när jag blir varm.

Det känns grymt bra. Det känns inte i form men det känns som om att jag är vältränad, snabb och stark.
Det känns som om att en formtoppning på det här.....

Imorse var jag ute och plockade in kontroller från tisdagens träning. Segt och det är bara en göteborgare som kan kalla det där för lättlöpt (vilket han gjort). Det är svårt att hitta flyt i tekniken när man skall stanna och knyta ner kontrollerna, det blir liksom hackigt, men jag såg det som en träning i att hitta tillbaka till fokus efter en störning. Det gick ok. Inget fort men en behaglig löptur innan jobbet. Och en vacker sådan. Sol, tidig morgon och svensk sommar.

Ikväll har vi kick-off med jobbet.

Dumma slarviga jag

Kategori: Träning

Igår kom jag upp till träningen med en vänstersko DS Trainer och en högersko Cumulus, utan sula. Jag hade ju ialla fall en sko till varje fot men det är ganska oskönt utan sula....Nåväl, trots lilla missödet gjorde jag ett av årets bästa pass. Uppvärmning 12 minuter. Löpskolning där jag provade de nya övningarna och försökte komma ihåg hur jag skulle göra, inte så effektivt. Typ 15 minuter. Sen 6 minuter löpning i snabbt tempo. Avslapppnad löpning och jag startade precis på 3 km markeringen på testet och kollade av tiden vid 4 km skyllten. 10 sekunder snabbare på den km än vad jag någonsin sprungit den. Nu sprang jag ju inte 2 km-intervaller eller testlopp, vilket alla de andra tiderna är från men det var heller ingen maxprestation så det kändes skönt. Ett litet kvitto. Som jag behöver så väl! Säger egentligen ingenting men fakta- jag har aldrig sprungit den km så fort.

Så korta intervaller och eftersom det är så många hårda pass nu hade jag bestämt mig för att disponera krafterna och se till att jag orkade alla intervallerna med bra teknik. Det gick oväntat jättebra. Jag höll bra fart, jag hade bra teknik och jag orkade hela vägen. Guldstjärna.

Imorse var jag tillbaka på ledarcyklen. Med blandade känslor. Skönt att träffa alla stammisar igen men samtidigt har det varit skönt med en paus och nu är det 2 ggr kvar innan sommaruppehållet och sen ska jag tagga till under hösten! Det var i alla fall ett bra pass och jag fick många trevliga kommentarer om att jag var tillbaka. Fysiskt höll jag pulsen låg och sparade kraft till SprintKM ikväll!

off topic

Kategori: Träning

Igår köpte jag en liten present till han därhemma. När jag kom hem och gick in i köket blev jag aningen fnittrig då det ligger ett paket från samma affär på köksbordet. Det slutar inte där.När han där hemma öppnade sitt paketet hade han själv köpt exakt samma sak till sig själv under dagen. Så det hela slutade med att jag fick paket och han där hemma får byta sitt....

Träning då? Jo jag var velig, det var ju så fint väder  och gå in då? men väl på plats väntade en trevlig överraskning i form av en vän så det blev både core, yoga och trevligt sällskap. Inte illa! På yogan hade jag för första gången lite flyt i rörelserna, jag behövde inte hela tiden titta upp utan kunde fokusera på rörelsen. det gjorde yogan lite jobbig.

Idag blir det löpskolning, sprintträning 4*(30-20-10) med dubbla vilan och en 6-minuterintervall.

bra helg!

Kategori: Träning

Det är skönt att känna trygghet! När steget inte är rappt är det skönt att luta sig tillbaka på en bra teknik. Jag försökte fokusera på det i lördags när kroppen kändes lite seg. Kanske var det bara värmen för väl ute på banan hade jag OK fart och orienteringstekniken sitter fortfarande där. Jag gör fortfarande små svängar men jag är så lugn och metodisk när jag reder ut dem. Det är fokus på rätt saker!

Resultatet blev en andra plats och det är jag nöjd med ! Det känns skönt.Jag är på rätt väg. I mora gjorde jag 3 bra tävlingar. Långdistansen blev en floppig inledning men där tappade jag helt fokus innan start när jag hade ont i baksidan under uppvärmningen och funderade på om jag ens skulle starta. Efter den har jag nu gjort 5 "tävlingar" med bra resultat. Riktigt bra orientering men något sliten på två av passen. Söndagen i mora som var avslutning på ett träningsläger och i torsdags som var dagen efter blodomloppet. Trots det har jag kunnat springa på i ett OK tempo och hålla ihop orienteringen.

Nu kan jag bara vänta och låta UK säga sitt men min trend sista tiden känns bra. Jag har inga problem med pollen längre och resultaten börjar komma. Jag har förhoppningar om en rekordsommar!

Mitt stora dilemma just nu är hur jag ska planera veckan.

Planen var

Mån Core+yoga
Tis  Korta intervaller
Ons Spinning +Sprint KM
Tors Jukolaträning
Fre Banintervaller (Me like!)

Problemet är att jag inte kan vara med på torsdag då jag måste iväg med jobbet på kvällen. SÅ. Ska jag springa klubbens OL-intervaller på tisdag för att få springa i skog men då blir det två intervallpass 2 dagar i rad. (Om jag flyttar tisdagspasset till torsdag) Eller ska jag försöka få till ett Ol-pass på torsdag förmiddag själv? Det kanske är bäst?

Fredag banintervaller- vem vill med?