Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Sjukstuga

Kategori: Träning

Han där hemma har influensa. Jag är förkyld. Men vad händer nu? Idag är jag snuvig och trött men samtidigt ringde klockan 05:05 och efter en lång dag i Sthlm är jag fortfarande inte hemma. 15 h på jobbet är väl inte optimalt för tillfriskning. Imorgon en ny lång dag på jobbet. Jag hoppas verkligen jag klarar mig med en förkylning.

Tålamod

Kategori:

Det här med dagis är sådär. Mycket småsjuk sista tiden och känner mig faktiskt frisk idag frånsett en hemsk hosta. Men- minst 2 dagars vila till får det bli. Dels för att jag skall resa med jobbet och dels för att det har känts så dåligt sista tiden med många små avbrott i träningen. Nu får jag se till att bli frisk och utvilad innan jag kör på igen.

N.E.J

Kategori:

Det här går åt ett helt annat håll än vart jag tänkte styra. Inte ok kroppen, hör du det. VÄND.

Helt katodtrofalt dåligt

Kategori: Träning

Idag var inget bra.

Det gör ont överallt. Jag vill inte springa. Jag försöker komma på ursäkter att vända hem. Benen bär knappt. 6-4-2-6-4-2. Det kommer inte gå. Värmer upp 10 minuter. Det går långsamt. Startar klockan. Det går långsamt. 6 minuter är en lång tid. 4 nästan lika lång men jag får börja med en nerförsbacke. Skönt. 2 minuter. Tuff backe. Ont. 6 min. Går det ens? Springer jag nu? Eller går jag? 4 min. Var är jag? Hur hittar jag hem?. 2 min. Här är jag. Ta mig hem. Måste hem. Kör en tvåa till. Och en till.Svettig in på sushistället. En 10:a och en chokladbit. Det är jag värd.

Duschar och kan inte låta bli att kolla på klockan. Känslan stämmer. Det gick inte fort idag. Man kan säga att det är en ocean från milen sub 45. Vad gör jag nu?

Tyst morgon

Kategori: Träning

-7 grader. Tyst. Stilla. Mörkt. Kallt. Tidigt.

Tassar iväg med tunga steg. Möter staden som vaknar. Vaknar själv sakta till liv. Känner värmen som smyger sig på. Känner benen som vaknar. Hittar morgonflytet.

4 km, dryga 24 minuter senare är jag framme. Duschar snabbt. Öppnar datorn. Dags att jobba. Snart dags för dagens andra pass.

Form?

Kategori:

Jag känner mig frisk men väldigt stel och seg i kroppen. Idag sprang jag hem från jobbet med klister under sulorna.

Imorgon ska jag chocka kroppen med intervaller. Hoppas det funkar.

Två pass

Kategori:

Inledde träningen med dubbla pass idag. Efter 3 hängigdagar verkar kroppen vara nöjd och hängde med på 30 min löpning och efterföljande core. Tack för det! Återstår att invänta morgondagens reaktion.

Trist

Kategori:

Men sant. Upprepade nätter utan ordentlig sömn och torkande av snor ledde till sist till en förkylning. Vaknade med halsont i söndags och även om det inte direkt blir sämre blir jag inte friskare heller. Behöver nog få sova en hel natt för att vända det här. Nåja. Några vilodagar gör gott för inspirationen!

Väntat

Kategori: Träning

Efter några jobbiga nätter då A haft krupp och jag sovit väldigt dåligt var det väntat att jag skulle vakna risig. Känns inte så illa så jag hoppas lite vila och sömn skall få mig på benen igen.

Igår blev det till slut efter mycket tvekan träning och jag hann få till ett kortare löppass, löpskolning och ett riktigt bra hemmacorepass med han där hemma innan sjukan slog till. Tror inte det spelat någon roll om jag hoppat träningen igår, jag hade nog blivit hängig ändå.

Nu- sport på TV, vila och sova.

Tusingar

Kategori:

Äsch.
Jag längtar barmark, pigga ben och shorts.
Jag längtar formtopp, sommarbris i håret och värme.
Jag vill lägga mörker, kyla och vinterträning i ide.
Jag vill glömma sista tidens tunga pass.

Idag landade tusingarna drygt 10 sekunder långsammare än i slutet av december. Låg runt 4:35-4:38. Vet inte vad jag skall tycka men det var väl ok med tung känsla och vinterväder. Eller?

Uppförsbacke

Kategori:

Det har varit träning i motvind ett tag och idag slog det mig att det var precis så här det började för 3 år sen när jag hade järnbrist. Idag började jag fylla förrådet och kanske hjälper det, eller så är jag bara trött.

Idag provsprang jag hem från nya jobbet. En sväng via guldheden och Safjället. En ok tur. Imorgon tusingar.

Inställning

Kategori:

Idag väntade backe med klubben, min träning. Såg fram mot det under dagen men kände mig trött och lite stum. En känsla som tyvärr besannades och första intervallen var allt annat än rolig. Hamnade själv (och sist) direkt och fastnade i negativa tankebanor igen och kände mig värdelös. Det gick så sakta. Ville bara sjunka genom jorden och lyckades inte alla fånga in klubbkamraternas pepp utan ville mer gömma mig och min löpning. Kämpade mig igenom nr 2 och 3 med tungt sinne. Sen lyckades jag på något sätt vända tanken och känslan i kroppen. Jag tog in glada tillrop som de positiva tillrop de var och började hitta lite flyt i löpningen. Peppade mig själv med hur bra jag är som springer med världsstjärnorna. (Eller ja en bit efter men ja ni fattar)

Det blev inte på något sätt ett av mina bättre pass men jag lyckades vända en väldigt dålig inledning till ett ok pass. Och, jag genomförde 7 intervaller och stämplade ut från passet med de sista. Hela vägen! Kämpa!

Träna med appar

Kategori:

De flesta coreappar är ganska värdelösa men det finns två jag gillar (hittills). Nu pratar vi gratisappar. Kan absolut tänka mig betala en slant om jag tror den är bra.

Nike training innehåller massa program men jag har bara testat core. Bra tuffa övningar med vikter.

Absolute Abs har bra övningar som slumpas ihop till ett pass. Man får dock träna även på vilan annars vilar man halva passet. Vissa övningar kan man köra så man behöver vilan. Anpassning helt enkelt.

Tycker båda har lite fokus på rygg och balans så det borde man komplettera med.

Har någon förslag på appar jag borde testa?

Vaden

Kategori:

Kom på att jag inte kommenterat vaden något mer. Jag vet inte vad som egentligen hände men med tanke på förloppet som innebar att jag inte kunde gå ordentligt på 2-3 dagar, vilket gällde båda vaderna men vänster var värre. Sen kom stelhet och en skum känsla i vaden som inte kändes bra när jag sprang men som faktiskt blev bättre av löpningen.

Efter lite funderande tror jag att jag fick kramp, rejäl kramp i vaden. Som satt i ett tag. Spelar egentligen inte så stor roll med tanke på att vaden känns bra nu men jag bör ändå reflektera över vad som hände under det där maxpasset. Får vara lite försiktig med den typen av pass men det blir fler för jag tror verkligen att de är utvecklande.

Långpass

Kategori:

Tro det eller ej men jag har faktisk inte sprungit så många långpass sista tiden. Långpassens drottning har haft annat i tankarna men idag blev det att mosa 108 minuter i snön. Ett försök till orientering gav egentligen bara kalla fötter och händer. Och mest promenad i knähög snö.

Kroppen fortsätter att vägra samarbeta, lite less är jag men kan samtidigt utse mig själv till världsmästare i kategorin:

Värdens sämsta löpare i förhållande till träningsinsats.

Men det är kanske inte det sämsta?

Missärpass

Kategori:

Förr i tiden sammanfattade jag varje träningspass i kalendern med en positiv sammanfattning. Idag hade jag haft grymt svårt att göra det när ord som seg, otränad, misslyckad, tjock, patetisk och katastrof är känslan när jag tänker på passet. Tröskel 15-10-5 min blev just ingen succé.

Ibland känns träningen skit. Typ en gång i månaden. Hoppas på ljusning.

Las Playitas

Kategori: Träning

Semester var grymt skönt! Och det blev en hel del tränat, inte så långa pass men många. Av två anledningar. vaden och att vi är två som skall träna. Efter varandra och det är ju kul att hinna umgås lite med varandra också.
 
Känner mig ganska utvilad nu men har sömnbrist. A verkade inte riktigt förstå det här med tidsomställning och vi vaknade allt som oftast mellan 05-06. Vilket betyder att jag väntade ut ljuset för att komma iväg på morgonjoggen och oftast snubblade man iväg vid 7-snåret i halvmörker för att vara hemma innan åtta och skicka ut den andra och till slut vara vid frukosten vid nio. Tränade och dushade båda två.
 
Det andra passet genomfördes mellan 16-19. Tre gånger ett extra styrkepass mitt på dagen.
 
Playitas då? Något att ha? Ja och nej. Grymt kul att vara på en semesterort där alla går i träningskläder. Bra med pass hela dagarna om man är intresserad. Vad vi kunde se var dock fokusen på motionärer under de flesta passen. Bortsett corepassen i gymmet som var grymt bra och med välutbildade instruktörer!
 
Det fanns uppmärkta spår att springa men alla gick i samma område och var extremt lika varandra. Ingen omväxling där. Fast återigen kul att möta likasinnade under passen! Värmen var mumma men inte blåsten. Den heter ju vindens ö och vissa dagar var vinden så stark att den förstörde kvaliten på träningen. Kan tänka mig att det var ännu värre för cyklisterna.
 
Vi valde att köpa till frukost. Bra val! Bra frukost! Däremot var det lite dåligt med restauranger på kvällarna. Några var stängda (lågsäsong?) och det fanns kanske 5-6 olika att välja på. Kvaliten skiftade men var väl sådär.
 
Kommer jag att åka tillbaka? Tveksamt? Isåfall med ett större gäng så att man får sällskap på löprundorna. Och med barnvakt kanske eller ännu bättre. Utan barn.

En semestervecka

Kategori:

Tisdag kväll: 30 min jogg. Vadjävlen bråkar. Huvudet dunkar.
Onsdag morgon: 40 min zickzack genom stan och närmsta kullarna.
Ons em:72 min röda spåret. Vaden känns men gör inget ont. Tuffar på lite fortare i ökenlandskap och backar.
Tors morgon: 40 min upp på bergskammen och hem.
Tors fm: core 25 min
Tors em: 10 st 3-minutare på blå spåret. Känns inte så illa men sand och backar suger ur musten ur mig.
Fre morgon. 32 min gula spåret och ett havsbad.
Fre fm: 45 min löpskolning och 6 400-ingar. Vaden kännas av så hoppar över 2 sista.
Lör morgon och A vaknar inte klockan fem utan 7:15 och då han där hemma hyrt racer hinner jag inte morgonjogga.
Lör fm core 20 min på uteplatsen. Somnar direkt på mage efter sista ryggövningen
Lör kväll. Löptävling 5 km 25 min. Uppför och asfalt. Orkar inte. Han där hemma utklassar mig. Trots 3 h på racer.
Sön morgon. 35 min gula spåret.
Sön em 90 min t.or till fyren i orkan. Värsta passet på länge men fin fyr!
Mån fm. 40 min på gröna spåret och lite vilse.
Mån em. 50 min Tappert försök till 4 tusingar i storm. Genomför. Trött.
Tis morgon 28 min omotiverad löpning.

Vad gör ni på semestern?