Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Träning på ön

Kategori: Allmänt

Nu har vi presterat en intervallslinga på Lavholmen. Ön är ju inte så stor och vi brukar alltid ta båten in till Rosvik och träna. Men nu tänkte vi alltså springa på ön. Slingan är cirka 1.3 km och går på väldigt små steniga stigar eller i terräng. "Kuperingen" är 20 höjdmeter. Jag sprang 4 varv med två minuters vila och landade mellan 7.16 och 7.25. Helt OK. Det känns äntligen lite bättre i benen och snart kan man väl hoppas på den där riktiga höghöjdseffekten??

I eftermiddag blir det en cykeltur. Sen ska vi väl försöka hinna med testbanan på Porsöbeget.

helen springer bra på VM. 7:a i kvalet. Ska bli spännade att följa sprintfinalen imorgon.

På plats i Luleå

Kategori: Allmänt

Nu är vi framme i Luleå och tar det mest lungt. En del träning har det blivit men benen verkar inte ha återhämtat sig från backarna ännu utan är stela och känns konstiga.
Har ändå hunnit med två pass vid favvoelljuspåret i Rosvik. (gammalt fin barkad slinga). Ännu har vi inte tränat på ormberget men det kommer snart. Eventuellt blir det en cykeltur där idag men jag funderar på vilodag och låta benen återhämta sig.

Vi blir kvar här uppe tills på torsdag. Vi planerar att träna på några riktigt finakartor på vägen ner och springa en kortdistans på SM-kartan från Dalarna på lördag och avslutar semesterna med en klassisk tävling vid Kinnekulle.

Manga backar..

Kategori: Allmänt

Vi har hunnit springa tre etapper och det har gatt hyfsat pa tva av dem medan den tredje slutade med höjdsjuka... det är intressant att tävla pa 3000 meter. Kroppen svarar inte och det visade sig att min kropp inte klara det sa bra. Idag är det vilodag och vi har gjort ett toppbesök pa Breithorn. 4157 meter över havet. Fantasktiska vyer och stralande sol. Vi lyckades även fa den bästa guiden. In infödd Zermattbo med ullkofta. Efter avklarat toppbesök sa kom tyvär höjdsjukan igen. Jag är nog lite klen..... Imorgon är det dags för etapp fyra och 20% längre banlängder. Det blir nog jobbigt. Zermatt är helt fantastiskt att vara i och dessutom har vi haft stralande sol varje dag. Förhoppningsvis har man kanske lyckats fa lite bränna.

Grimentz

Kategori: Allmänt

Hej+
är i Grimentz och plockar héjdmeter infér orienteringen. Har cyklat och vandra cirka 3000 héjdmeter pè tvà dagar. Idag blir det sol och vila. Hér av mig frpn Zermatt.

Gud är ironisk!

Kategori: Allmänt

Idag är sista dagen på jobbet och första dagen på semestern. I en vecka har det varit 30 grader och sol. Idag regnar det........Motivationen har väl minst sagt börjat tryta och jag vet inte riktigt hur jag skall uppbringa energi till att jobba idag. Men som sagt 7 h till frihet. 

Men jag kommer att kunna följa Junior-VM live på nätet under förmiddagen. GMOK har ju Ola i final så det blir spännade. Vi får se om det blir en medalj till GMOK idag! Missa inte detta. Start 9:00, avgjort vid 11:30. Där försvinner några timmar.

Ikväll åker vi till Hallands tredagars och på måndag till Schweiz så om jag inte uppdaterar varje dag skall ni ha förtröstan. Rapporter kommer så fort jag hittar en dator.

Glad sommar på er!

vila innan tävling

Kategori: Allmänt

Ledsen Sara att det inte blev någon rapport igår.

Ängårdsbergen blev en flopp. Jag hade jobbat ute hela dagen och inte haft någon vattenflaska. Yrade omkring bland alla kurvor i 30 minuter innan jag insåg att det nog var lika bra att lägga ner. Det blev inget bra pass. Bommade alla kontroller och intervalltempo var inte att tänka på i den värmen och kuperingen. Det enda positiva var väl att jag ändå lyckades lura mig fram till kontrollerna och slapp låna civilbefolkningens mobil för att bli hämtad.....

Igår rastade jag cykeln och fintränade. Gled omkring i värmen och bättrade på cykelbrännan. Avslutade med ett bad i Bergsjön med Emma. Kvällen tillbringades i soffan med jordgubbar och hemlagad glass. Glassmaskinen måste vara den bästa present jag har fått!

Idag blir det ingen träning utan grillning, sol och bad. Imorgon börjar Hallands 3-dagars och på måndag åker vi till Shweiz. Vi får väl se vad det blir för uppdateringar framöver. Nu har vi alla fall bredband hemma.

Fint distanspass!

Kategori: Allmänt

Det blev snabbdistans runt Stora och Lilla Delsjön i strålande sol och värme. I början hade jag ont i benen men det lossnade allt eftersom och bitvis sprang jag på riktigt bra. Det blev en hel del shoggande eftersom hela rundan var belamrad med flanörer i flipp-flopps och handduk över axeln.

Idag känns det bättre i benen och ikväll ska vi åter ge oss på brunbilden i Ängårdsbergen. Den här gången tänkte jag försöka att springa på lite fortare. Får se om jag tycker det är lika "lätt" som sist när jag sprang i distanstempo.

Världens tråkigaste tävling??

Kategori: Allmänt

Jag gillar verkligen inte att tävla i Göteborgs kustterräng och det har var det västa tänkbara. Det gick aldrig att springa och det var grönt överallt. (Även om kartan inte var grön.) Första kontrollerna var roliga men sen bommade jag fyran grovt och det roliga var över. Det blev värre och värre och jag blev mer och mer less... Huvalien, vi glömmer den tävlingen fort!

Söndagens pass var en av de roligaste på länge. Jonas och jag sprang 70-20. Det var i och för sig outhärdligt varmt men det kändes äntligen bra i benen igen. De har varit väldigt trötta ett tag.

Ikväll blir det distans runt Delsjöarna i moderat tempo, bad och sen tvättstugan hela kvällen.