Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Hjärnan är på topp

Kategori: Träning

Jag fick följade tips från landet i Väster:

Låtsas att du ska springa VM-final, om du går rätt och fort vinner du ett stipend som gör att du kan säga upp jobbet och bara träna och vila!

Jag gillar bra citat. Detta kommer att bli en klassiker! Och hjärnan har taggat till. Toppform på en timma. Jajamen!

Snabb hjärnformtoppning

Kategori: Träning

Hjärnan känns tung och seg som tugummi och ikväll måste jag tänka fort. Vad göra? Vad beror det på?

Att hjärnan är full av snor?
Att klockan ringde 05:15?
Att jag måste jobba?

Hur som helst. Hur får jag bort det? Orkar knappt hålla upp huvuet.

Tillbaka på banan.

Kategori: Träning

Efter min kortaste och snällaste förkylning på länge (någonsin?) är jag nu tillbaka på banan, sugen på att springa fort. Jag tror inte formen har tagit så mycket stryk. Jag har inte haft ont i halsen och bara väldigt lite feber.

Har dock inga stora förväntningar på kvällens sprint, men jag hoppas att göra ett tekniskt bra lopp. Och att kroppen svarar på ansträngningen. Gjorde löppremiär på KM igår. Joggade runt vår bana. När jag väl insett att det går sakta att springa när man bara joggar så orienterade jag ganska bra. Det är svårt att hitta flytet när man rör sig betyligt långsammare än normalt. Man hinner tänka på så mycket annat och man tror att man är framme långt innan man i verkligheten är det.

Om exakt 12 h startar jag. Hoppas vi har en kontroll i Mattisborgen. (Tävlingen går i Astrid Lindgrens värld.)

Nu cyklar de på upploppet

Kategori: Träning

Och här sitter jag. Fortfarande lite snorig men inget ont i hasen. Känner mig piggare idag. En lång kväll i TV-soffan gjorde susen. Det blir nog inget av den här förkylningen. (hoppas, hoppas, hoppas) Och att få vila idag på morgonen var nog nödvändigt inför helgen.

Jag vill så gärna springa i helgen. Det är ju denna helgen jag skulle knyta ihop säcken för att vara i orienteringsmässig storform inför de kommande fyra! mästerskapshelgerna.

På fredag springer jag elitserien på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Sprint väntar. Jag förväntar mig ingen framskjuten placering då sprint inte alls är min grej men det ger ett bra tillfälle att träna på stresshantering. Dessutom taggar jag till av det bra motståndet. Sen blir det två "vanliga" tävlingar. Valde att stå över söndagens masstart i elitserien då jag vill nöta OL-teknik.

Sen kommer då mästerskapen igång.

Helg 1 Distriktsmästerskap medel + stafett
Helg 2 Distriktsmästerskap Natt+ lång (om jag springer natten)
Helg 3 SM lång
Helg 4 SM Medel + stafett

Så nu gäller det att börja komma i form. Tanken var att träna väldigt många högintensiva pass denna veckan, vilket delvis har blivit förstört nu, för att sedan släppa lite på träningen men hålla i den hyfsat fram till SM. Målsättningen är en topp 6 placering på DM och final på SM. Jag har varit så nära final så många gånger nu att det är dags. Kapaciteten finns men det krävs ett väldigt bra lopp.

Förhoppningsvis kan jag starta på klubbmästerskapet i medeldistans imorgon. Blir förkyningen inte värre idag ser det bra ut.

Tackar tackar för bloggvänner!

Kategori: Träning

Här sitter jag och känner att näsan börjar rinna och huvudet bli tungt. Ingen större fara på taket men ingen träning idag och då helst inte imorgon bitti. Men hur får man tag i en spinningvikarie till ett pass som börjar 06:45 imorgon bitti. Jo man har bloggvänner. Tack River! 

Så nu känns det hoppfullt. Får jag vila ikväll och imorgon så ska det nog inte bli någon sjukdom av det.

Ska äta många apelsiner och dricka honungsvatten hela kvällen.

Rekord i bänkpress och 40 skalade ägg

Kategori: Träning

I aldra största hemlighet beundrar jag min syster. För hon kan göra chins. Inte bara en, eller två, utan tre. Det är coolt. Hon har dessutom klarat  FM-Atlet. Då ska man göra chins och bänkpress. Resultaten ger dig vilken tid du måste ha på milen för att klara guld, silver eller brons.

Jag är långt ifrån att klara en chin men igår bestämde jag mig för att se vad jag klarar i bänkpress. Systerns 45 kg trodde jag mig inte rå på. Laddade upp med 30 kg som lite uppvärmning och smack, den var lätt. 35 kunde inte vara något problem? Trodde jag och så låg jag där med stången på magen och fick ropa på han där hemma för att få hjälp. Kom fram till att det var fegt att gå under 5-kilos steg så nu är rekordet 30 kg. Kanske inte så mycket att vara stolt över men, men. I alla fall mer än halva kroppsvikten.

Efter denna fruktansvärda maxprestation tränade jag lite mer snyggmuskler och bättrade på tvättbrädan.

Sen åkte jag hem och skalade 40 kokta ägg. (Eller kanske 32, han där hemma skalade nog 8.)

Idag ska jag krossa på intervallerna med pigga ben som inte kört morgonspinning.

Favoriten som höll!

Kategori: Träning

Inte varje dag man blir omnämd i tidningen som favorit. I våras var jag nere och sprang Vivills vårtävling och vann. Kanske tyckte de därför att jag borde vara favorit. Och trots ett litet skakigt lopp med några svajiga sträckor höll jag ihop det hyfsat och vann min andra seger i Reftele i år. Stort. Gillar Vivills tävlingar.

I övrigt kan helgens två tävlingar sammanfattas på samma sätt. Allt finns där men jag måste bara baka ihop det. Stark i kroppen, snabb, kontrollerna sitter där men jag svajar. Kanske springer jag lite för aggresivt för jag tappar tid på svajiga sträckor. I helgen har jag bara gjort en kontrollbom på 2 minuter. Övrig tid har jag tappat på dåligt genomförda sträckor.

Bara att fortsätta jobba så kommer det.

Helgens besvikelse var annars när mannen på prisutdelningen säger: - Ni är väl för gamla för prispallen och ger mig priset i handen. För gammal för prispallen. Vilken planet bor han på?

I går kväll njöt jag av sommaren en sista kväll. Joggade upp till badplatsen på kvällen men insåg att foten hellre ville cykla så jag fick trotsa vädret och vända tillbaka och stirra in i en gymvägg. Skönt att cykla ur kroppen och stretcha.

Idag coreboll och överkropp.

Bjuder på tidningsklippet också.



Play. FF. REW. Omstart

Kategori: Träning

Dumma dumma fot. Som gjorde ont från första steg. Helt otippat efter att ha varit smärtfri både i söndags och i tisdags. Den onda foten fick mig att tappa både koncentration och motivation och efter 6 kontroller la jag ner. Gick tillbaka, grät en skvätt, knöt näven och kom fram till att formen är bra, foten kanske bara bråkade för att jag inte tejpade den, och att om jag orienterar som jag gjorde mellan kontroll 4-5-6 så är det ingen fara. Det här plötsliga onda får mig att tro att det kanske ändå är en nerv i foten som spökar?

Det har varit mycket strul sista tiden men om den nya medicinen och foten fungerar så ska jag kunna springa fort och även om jag hade en relativt dålig träningssommar så har ju vintern jag har bakom mig varit den bästa någonsin. Grundträningen finns där och kommer att räcka över hösten.

Så, nu tejpar vi foten igen och gör en mental omstart på lördag. Fokus på rätt saker.

Idag är jag grymt trött i magen, vilket känns skönt då jag körde båstyrka själv igår och det brukar kunna bli lite slappt. Men uppenbarligen inte igår.

Dagens planerade jogg och stretch blir nog inte av. Vill inte belasta foten idag så jag funderar på en promenad med hallonplockning. Och kanske nån svamp?

Snart dax

Kategori: Träning

För teknikträning. Och denna veckan hoppas jag på en piggare kropp (det känns så) och roligare bana. Första skall jag bara biffa lite på gymmet.

Gårdagen blev en lång skön kväll med god mat, vin och efterätt. Precis som en onsdag skall vara.

Så ska det löpas intervaller

Kategori: Träning

Som vanligt kändes benen inte alls pigga och de första två backiga kilometrarna gick på 11 minuter. (2 första på milen i Skatås) Lite för snabbt för min del. Stretchade lite och så skulle det bli 2-minutare med 1 minuts vila på milen. Peppade igång mig själv genom att komma fram till att om det inte kändes allt för bra så fick det bli fartlek och uppladdning inför nästa veckas intervaller med pigga ben.

Inledde med 2 ganska långsamma. Det fanns lite tryck i benen men jag sladdade lite efter de andra tjejerna. Sen hände något, jag vet inte om benen vaknade till liv eller om det var jag som fick något mentalt uppsving men helt plötsligt låg jag först i min klunga och de andra började sladda. Självförtroendet väcktes och oj vad jag sprang. Snabba, rappa fotisättningar, hög höft och bra trryck. Åtminstonde kändes det så när jag segade mig ifrån de andra. Det var roligt att vara ledarhästen i vår grupp men samtidigt önskade jag att jag hade gått med den lite snabbare gruppen och fått känna på deras tempo. Men det ska jag göra nästa gång.

Efteråt var jag sjukt nöjd med mig själv. Tänk om man alltid kunde få känna sig så här stark. Dundermedicinen kanske har börjat hjälpa?

Idag ska jag låta kroppen återhämta sig och ägna kvällen åt min pappa som kommer på besök.

Att titta på sport med folk som inte kan något

Kategori: Träning

Att titta på sport på jobbet är en pers. Irritationen växer sig större väldigt snabbt-

-Av folk som inte kan något och ställer "dumma frågor". Helt Ok egentligen men det blir jobbigt i längden när de liksom inte bryr sig om svaret. (De som bryr sig om svaret ger jag all heder)
- Av folk som tror att de kan något men egentligen bara vet det som kommentatorerna sagt. Och upprepar det hela tiden för att verkar insatt.
- Alla som tycker att alla prestationer är skit och inte kan förstå att Musses insats igår var bra. Holm 4:a. Det är en grym prestation. De är inte skitdåliga.
- Alla som ska håna Holm för att han laddar. Låt han. Han hoppar ju högt.
- Alla som redan innan vet att alla svenskar ska bli 4:a, varför tittar ni då?

Undra om jag blir själv om 20 minuter när Wissman springer?

Inspiration i mängder!

Kategori: Träning

Att cykla motionscykel på gym brukar vara en ren plåga. En utmaning mot pannbenet. En kamp mot pulsklockan. Att kämpa för att hålla pulsen över skamgränsen. En ständig titt på klockan bara för att se sekunder ticka lika långsamt som minutrar. Igår var det annorlunda. Igår var det OS på TV:n. Med hörlurarna på plats trampade jag i takt med atleterna. Benen var pigga och fulla av inspiration. Under Musses löpning steg min puls kraftigt och tempot ökade för att följa smattret av skorna på banan. Jag tror jag kämpade lite för de där ute. Synd att Musses dag inte var den bästa. Det blev 85 minuter och de gick ganska fort och med en snittpuls på en 10 slag över normalt på motionscykel. Snabb styrka, typ 20 minuter. (Vasaloppet ni vet, inte slarva)

Efteråt hade vi bråttom till grässkyddet och motvilligt gick jag med på Sushi som jag normalt inte gillar men kors i taket. Just då var det gott. Ska ge det en ny chans.

Imorse sista tisdagsspinningen. Skönt. Tyvär var det sista gången för en av mina stammisar som tränat med mig i två år. Hon flyttar nu. Kändes som att säga hejdå till en kär vän. Det enda vi har gjort är väl typ 80 pass mellan klockan 07:15-08:00 på tisdagar de senaste två åren. Nästa onsdag börjar en ny era. Morgonspinning 11,5 h efter tisdagsintervallerna. Intressant men en situation som är lättare för mig att hantera.

Igår läste jag New York-guiden innan jag somnade och hittade en intressant sevärdhet. En godisbutik... Den måste jag se. Me like!

10,5 km på 89 minuter

Kategori: Träning

Orientering blir lätt komiskt ibland. banan mätte 7,8 km men en långsträcka på 3 km blev ett långt runtvägval och slutdistansen blev 10,5 km. 89 minuters glädje. 89 minuters tuff löpning i blöta skogar med rolig orientering och en bra känsla i kroppen. Äntligen. Jag var en bit efter (ca 15 minuter) och tyvär bommade jag lite på slutet när jag blev trött. (Totalt en 7-8 minuter borta)  Men det viktigaste just nu är känslan. Kroppen svarade när jag tryckte på. Ännu fattas det en hel del för ett bra totalresutat. Jag måste sluta bomma så mycket och jag måste våga vara mer offensiv, både i löpningen och i orienteringen.

Framöver väntar dock mycket teknikträning! Nästa helg blir det två medeldistansen. Helgen efter inleds med medel-KM på torsdagen innan jag springer sprint fredag, medeldistans lördag och vanlig D21 på söndag. Sen ska tekniken sitta där.

Idag blir det alternativ distans på gymmet och om jag hinner styrketräning. var dock tidig på jobbet då klockan ringde 04:55 för att gå upp och följa Lisa Norden i triathlon. Det betyder att jag bara behöver jobba till 14:45, sen ska jag kuta ner till gymmet och inspirationsträna till Musses medalj!

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

Kategori: Träning

Nu ska jag flytta. Till  tallskog. Till småkuperat med lagom mycket detaljer. Eller till smålänska granskogar. Med fina vägval med mycket att läsa på. Och jag skall aldrig springa i Göteborg. Göteborg är bara backar och oframkomligt och snuskigt jobbigt och konstig orientering. Och gräs. (Även om just det inte var så farligt igår)

Jag tog kontrollerna bra men att ta sig därimellan. Det är ju så jobbigt/brötigt att man inte kan läsa kartan när man springer och så jobbigt/brötigt att jag alltid kommer ur spår. Det blir aldrig som jag tänkt. Och då blir jag sur och lackar ur. (Sur och lackar ur... haha.)

Positivt: Jag tog kontrollerna bra.

Negativt: Jag genomför inte sträckorna enligt plan och jag läser för lite på kartan. Blir så stressad när jag måste stå stil och läsa.

Jag håller med han där hemma. Sån här terräng är bara rolig om man tävlar. För då satsar man och har motivationen att satsa.

Trots att det drar i träingstarmen ska jag vila nu. Jag lovade ju mig själv att bi bättre på det. Så två vilodagar blir det. Dessutom en lyxvilodag på en helg. På söndag ska jag springa lång, jobbig och rolig tävling i Hestra. Segrartid över timman. Mumma!

Styrketräning och skvalleråterhämtningspass

Kategori: Träning

Började med styrka för överkroppen och core innana jag fick sällskap ner i bassängen för ett lugnt återhämtningspass (vatenlöpning). Det blev 50 minuter i lungt tempo med några fartökningar men mest var det ett socialt pass och återhämtning för benen. Helt klart ett av veckans skönaste pass.

Idag blir det orienteringsteknik i Jonsered. Ska försöka ha pigga ben och vara fokuserad på orienteringen.

Spinningklassträningssyndromet

Kategori: Träning

När jag går på en klass på gymmet så förväntar jag mig att kunna bli så trött som jag vill. Jag förväntar mig också att instruktören talar om syftet med klassen och hur upplägget är, att det är tydligt hur instruktören har tänkt. Detta ser jag som en självklarhet och är också grunden när jag själv gör ett nytt pass.

Jag blir ofta besviken när jag går på pass för jag förstår aldrig riktigt syftet med passet och vet inte när jag ska ta i och när jag ska ta det lungt. Oftast löser jag det genom att skita i instruktörens upplägg och köra så som jag tänkt innan. Men jag tycker att det är lite synd att syftet inte alltid är genomtänkt och att det framförallt inte förmedlas. Jag tror att en del instruktörer har en grundtanke men är riktigt dåliga på att förmedla den till deltagarna som vill ha den. 

Många som går på passen vill säkert bara ha lite kul och få lite motion MEN, och nu kommer det viktiga, man måste kunna ge alla en utmaning. Alla, oavsett träningsnivå, måste kunna få ut något av passet. Den mest vältränade till värsta soffpotatisen som gör sitt första pass. Och det är ju så enkelt på cykel när alla justerar sitt eget motstånd.

Döm av min förvåning när jag är på vidareutbildning och några andra instruktörer tycker att det viktigaste är att det är roligt och inte kan se kopplingen att jobbigt kan vara roligt. De hävdar bestämt att de gör passen enbart för att de skall vara roliga. Jag försöker förklara att en genomtänkt "fysisk profil" inte gör passet tråkigt. Men de vägrar hålla med. Enligt de här (jag hoppas de är enstaka) ska vi instruktörer göra pass som är roliga. Punkt.

Jag tror inte att deltagarna på mina pass tycker att mina klasser är tråkiga för att jag förklarar syfte och ger dem tydliga intensitetsriktlinjer att hålla sig till. Jag hoppas inte det i alla fall.

Sämst igen - men oj vad bra jag var!

Kategori: Träning

Igår var vi bara två tjejer och den andra tjejen gör milen under 40. Alltså- Jag var själv tjej. 4-minutare med två minuters vila stod på programmet. Uppvärmningen blev som väntat hyfsat snabb. Tyckte ändå att det gick kontrollerat men när jag plockade fram pulskurvan efter passet kan jag konstatera att uppvärmningen gick i moderat zon....

Intervallerna var kontrollerade. Kanske lite sega efter morgonspinningen (EN gång kvar- sen är det över) men jag hade bra löpsteg hela vägen. Problemet var snarare den tuffa vilan. För att samla ihop truppen joggar de snabbaste bakåt på vilan och de långsamma framåt. Jag fick jogga på lite för att komma ihop med de bästa. Helst ville jag ju hinna förbi och ligga först när nästa intervall startade. det gjorde att vilan blev i moderat pulszon. (vilket jag faktiskt inte upplevde, tyckte det gick utmärkt att springa på i vilan) Men jag sprang igenom mina 5 intervaller. På sista hände  det märkliga och något jobbiga att när jag sprang för fullt joggade två av grabbarna i klubben bakom och snackade i samma tempo. (De valde att bara springa fyra.) Så när jag springer intervaller med näst intill maxpuls och mjölksyrakänningar joggar två av mina vänner ner och pratar strunt. Ni fattar det absurda.

Det kanske inte gick så himla fort men dundermedicinen har inte riktigt verkat än och jag hade ett tufft pass i benen men känslan var bra!

För övrigt gick även nerjoggen ganska fort ibland. Under passet på 60 minuter med intervaller i 20 minuter så lyckades jag hålla mig i låg pulszon under 10.....Resten låg i hög och moderat. Kanske ännu mer anmärkningsvärt är att hela drygt 30 minuter låg i hög zon. Ni fattar att vissa klubbträningar är jobbiga.

Måste man träna när det regnar?

Kategori: Träning

Sitter och väntar på att få åka till klubbstugan för intervaller och ser regnet vräka ner alá skyfall. Trött och hungrig med motivation under skosulorna. Jag hoppas att det finns många trevliga inspirerande vänner i klubbstugan idag.

Jaja, det är ju skönt när det är klart.

Världens bästa corebollinstruktör

Kategori: Träning

Och jag får aldrig mer träna för henne.

Jag minns första gången jag mycket skeptsik provade coreboll. Tänkte att det nog kunde vara bra. Kanske. Trots smärtan tränade jag med ett leende på läpparna och kunde inte vänta tills passet var över och jag kunde få berätta för instruktören hur bra det var. Och när jag kom hem var jag helt lycklig över att ha hittat ett jobbigt och roligt styrkepass. Styrketräning är inte roligt. Men nödvändigt. Ska man bli starkare gör det ont. Man måste satsa allt och det måste svida i musklerna. Jag har svårt att hitta den motivationen när det gäller styrketräning men favvoinstruktören kör pass som får magmusklerna att krampa av trötthet under övningen och det är så jag vill ha det. Allt som oftast får jag träningsverk eller åtminstonde rejält trötta bålmuskler. Och då känns det bra och styrketräningen blir rolig. Och jag har blivit bättre. Mycket bättre. Nu är jag stark i bålen.

Till och med han där hemma övertalades att följa med och prova passet  och även han blev frälst. Och trött. Och det säger inte lite om hur bra det är!

Tyvär är det bara ett corepass som får mig så trött och det är över nu. Favvon ska flytta och jag måste hitta inspirationen från annat håll. Får jobba på det.

Imorse försökte jag vara en inspirerande spinninginstruktör och köra skiten ur dem med en intervallstege. Jag tror jag lyckades, de flesta verkade trötta. Nu ska jag bara ladda om batterierna och ladda för stigintervaller ikväll.

medelmåtta

Kategori: Träning

Det är inget roligt att vara medelmåtta. Inte bara medelmåtta i resultatlistan utan jag fortsätter göra medelmåttiga reultat. Inte dåligt, jag orienterar bra. ( I alla fall på söndagen) Jag kämpar bra. Jag har bra taktik, men kroppen vill inte springa fort. Men ganska fort.

Idag ska jag träffa läkaren igen och köra ett varv till med mina slemmiga luftrör som de aldrig lyckas diagnosera eller behandla. Hoppas det ger något. Förmodligen kommer jag hem med astmamedicin igen. Vi får se. Det enda jag hoppas på är en pigg kropp. En kropp som inte bara svarar bra på träning till 90% utan som ger tillbaka sista 10 %. I våras var formen grym och jag var otoligt stark och snabb. Nu finns bara sega ben och degig kropp.

OS-medalj i cykel. ROLIGT! Mer medaljer i tuffa, riktiga sporter.

Följande dialog utspelade sig vid frukosten i går. (Inte ordagrant men...)

Jag: Tror du vi tar en medalj idag?
Han där hemma: Ja, fast det blir Emma Johansson som tar den.
Jag: Tror du, är hon så bra?

Och så fick jag en lektion i Emmas cykelhistoria av sportoraklet (läs sportnörden). Oavsett vad media vill få fram så får man väl säga att det var lite oväntat men ingen knall. Emma var ju VM 6:a. Kan man vara 6:a på VM har man möjlighet att ta OS-medalj.

Heja cykel! ska klappa racern lite extra ikväll.

Imorgon blir det sprillans nytt spinningpass.

Duracell kom hem!

Kategori: Träning

Idag vankas snabbhetsintervaller. 10 st 1-minutare med 1 minuts vila. Korta intervaller och lång vila med syfte att springa fort och tekniskt bra. Fram med höften, snabba fotisättningar.

Jag hade behövt Duracellvännen idag. Flickan som tar 3 steg när jag tar två. Det går ju inte när hon är 30 mil bort, men jag ska tänka på dig och inspireras. För jag är grymt sugen på att springa snuskigt fort. De senaste löppassen har inte varit så långa och hårda men jag har känt en rapphet i benen som kännts ovanlig. Hoppas den finns kvar.

Tävlingarna i helgen ser ut att ha lite grönområden kring målen då ska jag snarare inspireras av Sara, världens bästa slugger. Blunda och köra. Känner på mig att jag kommer att flyga fram i helgen. Själförtroendet är faktiskt på topp. Allt känns bra och till skillnad från 5-dagars kommer ingen fot att spöka. (Har jag bestämt) Och sån här terräng kan jag!

Se där. Kan man inte själv kan man inspireras och lära av andra.

Nu ska jag börja ladda. Jag kan, jag vill, jag ska (flyga, jag är inte rädd.)

Godis

Kategori: Träning

Om frukt är godis borde inte godis vara frukt då?

hur ska man träna?

Kategori: Träning

Jag har provat lite olika upplägg under de senaste åren men egentligen aldrig hittat ett koncept som passar mig. Mitt stora problem är att när jag är sliten så springer jag skitkass. Inte dåligt som andra, utan skitkass. Jag kan springa fort, men då måste jag vara pigg., iform. Dåliga dagar är katastrofala för min del och en hel del pass tappar i kvalité för att jag inte är i form. Nu kanjag ju inte vara i form hela tiden för då skulle man ju inte kunna träna och då tappar man ju formen rätt fort. Problem formulerat. Lösning?

Min PT:s nya teori är 5-2 metoden. Alltså träna hårt i 5 dagar och sen vila två. Jag kan nog tro på det, att det skulle kunna funka för mig. Träna lör-onsdag, vila torsdag-fredag. För att på så sätt ha pigga ben i alla fall under helgens kvalitetspass och en lättare måndag ska ge pigga ben till tisdag. (Nu slipper jag ju morgonspinningen på tisdagar)  Problemet blir nu att omsätta teori till praktik. Att hinna få med passen på 5 dagar, för det blir en hel del pass. Styrketräningen skall ju också hinnas med. (Vasaloppsssatsningen) Så vad jag satsar på främst är 5 dagar kondition/ben och två vila. Vilodagar KAN innebära Överkropp/core men helst inte. Sen uppstår andra problem som att teknikträningar ligger på torsdagar hela året. veckan är liksom ganska fast och det är svårt att möblera om i den. Det finns vissa pass som jag inte gärna missar eller inte kan missa.

MÅN Coreboll (enda passet i veckan som Sportlife har som är hyfsat)
TIS Klubbintervaller=Veckans bästa och roligast pass
ONS Spinning och ev. tjejträningar
TORS Teknikträning/nattcup
LÖR-SÖN, ja det är ju då man hinner träna mest!

Som jag ser det får torsdagspassen bli stora KANSKEN som prioriteras ibland.

I-landsproblem? Ja, jag vet! Men det största problemet är ändå att det är så förbaskat roligt att träna.

Hur gör ni för att få ihop veckan?

Lätt träning och bio

Kategori: Träning

Lite lätt träning för överkroppen, ett corepass och lång stretch. Det kändes lagom.

Idag blir det arbete för klubben och ingen tid till träning. Grässkydd får kanske inte räknas som träning men det är jobbigt att lägga. Idag ska det dessutom ut monstoröst mycket. Way out West i helgen. Så ni som ska dit- Om ni spiller på mattorna så torkar ni upp efter er. okej?  

Imorgon blir det konditionsträning. Vill köra ett fartpass löpning men vet inte riktigt om jag får det med tanke på helgens två tävlingar. Löpning tre dagar i rad kanske inte är smart? Kanske kör jag det på gym? Uppvärmning på cykel och några enminutare på band. Jag gillar enminutare som uppladdning. Vi får se.

Bion då? Jo, efter att ha sett hela reklamen i fel salong hittade vi tillslut rätt salong och jag är positivt överraskad. Det var faktiskt lite mer än bara en trevlig film. Klart sevärd faktiskt.

Snart dags för tävling igen-- Jag längtar. Älskar att tävla. Fort och rätt ska det gå. Heja, heja mig.

Gör inget kul

Kategori: Träning

Jag kan inte skratta idag. Magmusklerna är helt slut. Även om det var värre igår. Idag gör det bara ont om jag andas kraftigt eller skrattar eller lutar mig framåt eller sträcker på mig. Axlarna och bröstet är inte bättre.

Idag står det core/styrka på programmet. Hm. Vi får se, men lite lättare träning kanske kan vara bra? I vilket fall som helst blir det bio ikväll, SATC. Och bara lätt träning.

Löpningen i går kväll var konstig. Kände mig som västa fysmonstret första 10 minuterna. Uppvärmningen gick sjukt fort men jag kände mig lätt i kroppen. Den känslan försvann.
 
Fast jag fick det förklarat för mig igår. Det här med fart på uppvärmningen.  Killarna i GMOK kanske ligger på 3:00-3:45 på intervallerna. Jag ligger kanske på 4.00-4.45. Jag vill värma upp i l drygt 6 min/km tempo. Jag gillar långsam uppvärmning. Det betyder att de flesta killar vill ligga strax under 5 på uppvärmningen. Det är ju nästan intervalltempo för mig på långa intervaller. Hade ganska hög puls under delar av uppvärmningen. Som dessutom sprangs med GMOK:s 3 bästa damer som alla lätt krossar mig på ett löplopp. Det är tufft att vara sämst.......

Sprang inga intervaller utan 40 minuter i moderat tempo och sen sista 15 väldigt lungt, mest för att ta mig hem. Ville bara springa 40 för att spara foten. Den känns bra idag,.Jippi!

Nu två lugna dagar. Skönt.

Jag kunde inte ha sagt det bättre själv

Kategori: Träning

"Jag ska träna så jag blir jordens fysmonster, överdjävulskt stark och inte behöver bry mig i det mentala"


Susanna Kallur, "Vägen till OS" Del 3

Så börjar det igen

Kategori: Träning

Efter 5 veckors semester från spinningen känner man sig lite ringrostig och inte så taggad, men som vanligt räcker det att öppna dörren in till salen så går allt på. Suget  kommer tillbaka Bra med dåligt väder! Nästan fullt idag. Körde att gammalt favoritpass och som vanligt blev det hårt. Vet inte om det är en tillfällighet men nu har jag haft två klasser i rad när folk måste gå ut och spy. Hoppas det inte håller i sig.

Nästa vecka ska jag köra nya passet. Om det inte blev så himla tråkigt i längden skulle jag köra dagens pass jämt. Varje gång jag kör just detta pass blir det en speciell känsla och oftast får jag positiva kommentarer efteråt. Det är det absolut bästa passet jag gjort.

Igår blev det obarmhärtig coreboll och det känns i magen idag vill jag lova. Har dessutom en härlig brännande känsla i triceps och axlar. Skönt att känna att träningen ger resultat.

Spinning till lunch

Kategori: Träning

Hann med ett spinningpass till lunch. Det var ganska roligt men led av spinningsyndromet att sakna struktur. När ska jag köra hårt? Hur hårt ska jag köra och hur länge? Men om man inte vill köra strukturerat och hårt är det ett trevligt pass. Och jag antar att de flesta som är där bara vill cykla lite. (Fast det hindrar ju inte att man ger strukturen åt de som vill ha den!)

Har under dagen fått en personlig inbjudan till sällskap under Vättern runt. Läskigt. Men om jag ska göra det någon gång (Det verkar INTE roligt) så kanske man ska passa på i år och göra hela klassikern? Men är det något attt sträva efter? Att göra en klassiker? Har man inte åldersnoja då? Detta måste jag fundera på? Vad tycker ni? Ska jag göra en klassiker 2009? Vem gör mig sällskap på hela kalaset i så fall?

Efter regn kommer solsken

Kategori: Träning

Måhända att det regnar ute idag men i min värld skiner solen.

Det regnade i fredags. Var fortfarande lite ledsen över att missa Ultralången. Somnade tidigt och ides inte träna. Lördagsmorgonen var seg och jag trodde det skulle bli en lång seg dag när han där hemma hade ont i halsen. Bestämde mig ändå för en tur med fina, blommiga racern som fortfarande gör mig lycklig att se. Inga repor, inget smuts. Hade planerat en långtur men insåg att jag behövde väcka kroppen och att jag var sugen på smärta och mjölksyra. Hittade en finfin backe och började mata. Första intervallen på 3:16. Bra, 10 st fick det bli. Den största utmaningen för mig var nog att ta sig ner- utan att bromsa. Sofia I´l Falco har nu pers på 54,8 km/h. Om tiderna ner för backen blev kortare och kortare så hände motsatt på vägen upp. Tyckte inte jag tappade fart men tidena trillade iväg upp mot 3:40 och efter 9 var jag nöjd då det började bli lite väl mycket mjölksyra och slit och jag hade hållt på i 45 minuter i backen.

I ren träningsglädje blev det en joggingtur på eftermiddagen. Och jag kände mig grymt stark och vältränad. Lite trött i benen eftersom det var andra passet men bra fart och bra hållning. 25 minuter snabbdistans och foten bråkade inte.

Söndag vaknade jag grymt sugen på löpning och trots att jag kanske inte borde så ville jag prova foten 2 dagar i rad så med förmaningen max 15 minuter gav jag mig ut. Foten kändes OK, lite sämre än igår men OK. SÅ jag höll mina 15 minuter och sparade kraft till EM-passet.

80 minuter i spinninghallen med första utkastet till nya passet. För första gången är jag ganska nöjd. Kommer att bli trappintervaller. 7 min vila 1,5- 5 min vila 1 - 3,5 min - vila 1 min - 2,30 vila 1 min - 30sek vila 15, 30 sek vila 15, 60 sekunder, vila 30 - 30 sekunder. Men jag hinner inte klart till imorgon. Har lite smågrejer att fila på.

Idag blir det coreboll och kanske lunchspinning.

Sen kom solen! På riktigt. Den sken på mig hela kvällen. Vad sägs om en bokad resa till New york. En hemlagad ceasarsallad ( som är det bästa jag vet)  en flaska champange, Ben och Jerryglass och en whiskey till det!

Och fast det är måndag morgon och regnar ute så skiner solen fortfarande på mig.

Jag vet att jag gör rätt

Kategori: Träning

men det gör ju inte mindre ont för det.

Som ni förstår bråkar foten.  Det var inte nattsvart, foten ungerar ganska bra på plant underlag men jag lyckades knäcka till den efter 500 meter i skogen och då var det liksom klart. Om foten inte klarar 500 meter så spelar det ingen roll att det inte gjorde så ont och att stiglöpningen var OK. Jag hade ju lovat mig själv att det skulle kännas jättebra för att jag skule få starta.

Så vad gör man nu i helgen? Har lite punka idag. Luften gick ur igår och man blir så ledsen av att jämnt ha ont någon stans. Men denna skadan är i vilket fall som helst under kontroll och hösten skall inte vara i fara. Jag får ladda om för höstens SM och DM.

Fredag och helg snart! Känns som en nödvändighet då jag är helt slut efter 5 dagar på jobbet.

Som tröst blev det Asics DS Trainer

 och en bikini....