Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Sämst igen - men oj vad bra jag var!

Kategori: Träning

Igår var vi bara två tjejer och den andra tjejen gör milen under 40. Alltså- Jag var själv tjej. 4-minutare med två minuters vila stod på programmet. Uppvärmningen blev som väntat hyfsat snabb. Tyckte ändå att det gick kontrollerat men när jag plockade fram pulskurvan efter passet kan jag konstatera att uppvärmningen gick i moderat zon....

Intervallerna var kontrollerade. Kanske lite sega efter morgonspinningen (EN gång kvar- sen är det över) men jag hade bra löpsteg hela vägen. Problemet var snarare den tuffa vilan. För att samla ihop truppen joggar de snabbaste bakåt på vilan och de långsamma framåt. Jag fick jogga på lite för att komma ihop med de bästa. Helst ville jag ju hinna förbi och ligga först när nästa intervall startade. det gjorde att vilan blev i moderat pulszon. (vilket jag faktiskt inte upplevde, tyckte det gick utmärkt att springa på i vilan) Men jag sprang igenom mina 5 intervaller. På sista hände  det märkliga och något jobbiga att när jag sprang för fullt joggade två av grabbarna i klubben bakom och snackade i samma tempo. (De valde att bara springa fyra.) Så när jag springer intervaller med näst intill maxpuls och mjölksyrakänningar joggar två av mina vänner ner och pratar strunt. Ni fattar det absurda.

Det kanske inte gick så himla fort men dundermedicinen har inte riktigt verkat än och jag hade ett tufft pass i benen men känslan var bra!

För övrigt gick även nerjoggen ganska fort ibland. Under passet på 60 minuter med intervaller i 20 minuter så lyckades jag hålla mig i låg pulszon under 10.....Resten låg i hög och moderat. Kanske ännu mer anmärkningsvärt är att hela drygt 30 minuter låg i hög zon. Ni fattar att vissa klubbträningar är jobbiga.

Kommentarer

  • Enga säger:

    Bra. Försök att hålla dig i moderata zonen mycket längre. Inte bara när du tränar.

    2008-08-13 | 08:36:08
  • Sofia säger:

    Varje gång jag är i moderat Zon längtar jag därifrån.

    2008-08-13 | 09:01:55
  • Britta säger:

    känner igen mig från Nydalens intervallträningar... men nu skiter jag i dem och springer bara intervaller med mig och pulsklockan. Så kan jag vara i vilken zon jag vill. Men det är ju roligt med klubbträningar!

    Sprang nedförsbacke-orientering igår: start på Frognerseteren och mål på jobbet, netto fall från 469 moh til 100moh. Lite uppför var det också så det blev nog -400 höjdmeter. Ganska mosig i bena, och rejält trött efteråt faktiskt. Det är jobbigt att springa nedförsbacke!

    2008-08-13 | 10:08:57

Kommentera inlägget här: