Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Helgträning.

Kategori: Träning

Fredagen blev oväntat uppstyrd och planen var en morgonjogg och sen efter lunch sticka iväg på en liten orientering. Nu visade sig sällskapet vara allt för trevligt och det blev inget mer tränat denna dag. Men det var nog ganska bra.
 
På lördagen var det dags för veckans långpass (15 km)  och jag var sugen på sjöarna runt. Lullade iväg upp från kallebäck och på toppen (2 km) stod klockan på 13:30. Jag vill alltid snitta under 6 på långpass. Det gör jag ibland men om det är kuperat eller för mycket småstig brukar jag landa strax över. Runt sjöarna tror jag faktiskt inte att jag har landat under 6. Kände mig ganska pig och rullade på men efter att ha sneglat på klockan då och då konstaterade jag att det nog inte skulle gå idag heller. (Om jag inte ökade intensiteten då). Bestämde mig för att skita i klockan och bara rulla på. Vid 10 km tittade jag nästa gång och hade då snittat 6:06. Det kunde ju varit en öppning om det inte var så att det kommande partier är partiet från hell. 7:30 blev snittfarten där.....Nåja, ett pass med hyfsat tempo. Rullade på ner för bacekn (Sista biten är bara nerför) och när det var 2 km kvar var jag helt plötsligt bara 1:40 efetr klockan. 5:10 i snitt sista 2 km med bara nerför. Inte allt omöjligt. Sträckte lite på steget och rullade på. Passerade sista km på 85 minuter - och nu var jag nere. Men vad sjutton. Upp med steget och jobba lite. Stängde av klockan på 85 minuter 10 sek. Det räknas. Ett Lidingölopp sub 90 i "distansfart". Well done!
 
Söndagen hejade jag fram han där hemma på löplopp i Halland. Grymt sugen på att tävla själv men jag fick nöja mig med att springa 3*1,6 km tröskel på deras lilla söta elljusspår. Tyvär landande snittet på 5:05. Här ville jag ju under 5. Småkuperat och sandigt men ändå. Finns en del att jobba på.
 
Dagen avslutades med brunsch - Åt för mycket.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: