Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

God Jul och Gott Nytt år!

Kategori: Allmänt

God Jul och Gott Nytt år!

Skall strax stänga ner butiken och gå på julledighet. Åker till Månsarp idag för att fira jul. På annandagen åker jag till Luleå för att fira nyår och trettondagen. Kommer inte tillbaka till Göteborg förren den 8.e Januari. Skönt! Förhoppningsvis kommer det snö så man kan åka riktigt mycket skidor.

3 bra pass

Kategori: Allmänt

Fartlek i tisdags. Funkade bra trots att jag fick springa själv då halva GMOK:s damtrupp verkar vara krassliga. Var dock inte jättepigg och tveksam till om jag skulle klara mig från en förkylning men kroppen har kännts bättre efter tisdagens pass.

I onsdags körde jag progressiv distans. 75 minuter på elipsmaskin med uppvärmning 15 minuter och sedan hårdare och hårdare i tre kvartar för att sista kvarten ligga precis under tävlingsfart. Sista kvarten nerjoggning. (om man nu kan jogga ner på en elipsmaskin?) Mycket bra pass. Första gången jag körde det men det kändes väldigt bra.

Idag har jag kört 3 st 2-km:are på grusåttan. Har som målsättning att bli bättre på stig/väglöpning och för att bli bättre springer jag nu inte hela 6 km utan delar upp loppet i bitar och försöker hålla min målfart. Idag var jag 30 sekunder över min måltid. Tappade mycket sista 2 km. Med en bra avslutning hade jag klarat tiden.  Tanken är sen att minska vilan och/eller öka längden på intervallerna men inte tappa farten för att i mars springa hela sträckan på måltiden. Får se hur det går.....

helt slutkörd

Kategori: Allmänt

Var sjukt trött i lördags och insåg att träning var helt meningslös så igår låg jag hela dagen i soffan. Idag blir det också vila så hoppas jag vara tillbaka i tipptopp tills på tisdag. Ser verkligen fram mot jullovet. Det blir så mycket roligare att träna när man kan vila i övrigt. Ska bara se till att det kommer lite snö här framöver. Ett långpass på skidor med några minusgrader och sol. Kan det bli bättre.

Slitig vecka

Kategori: Allmänt

Tycker inte att jag har tränat så hårt denna vecka men lik förbaskat känns det slitigt i kroppen. Men jag har haft tre riktigt bra träningsveckor så nästa vecka blir det lite lugnare för att orka träna ordentligt i jul.

I måndags blev det vila. Kom ner till gymmet med en tom ryggsäck. Träningskläderna var kvar på jobbet. Undermedvetet planerat?? Fick flytta styrkan till tisdag.

Tisdagen blev styrka och  hårda 5-minutare, 6 st. Grymt pass och jag tycker att det känns ganska bra rent löpteknikmässigt men jag har en bra bit till topplöpform. Kämpade väl och det blev ett utmärkt pass. Måndagens vila var bra.

Onsdagen körde jag spinning och styrka. Tog det lite lugnare för att spara på benen till torsdagens pass. Totalt 100 minuter (inkl. styrka)

Igår skulle jag köra första tre kilometrarna på grusåttan, joggvila 10 minuter för att springa de tre sista och förhoppningsvis slå rekordtiden....Fick samla motivation i 10 minuter innan jag startade. Har ont i musklerna och gissar att det beror på min övergång från ingen löpträning på 2 månader till många kvalitetslöppass på kort tid. Men det funkar bra med foten och jag vill gärna springa hårda pass. Nåväl. Första 3 kilometerna fungerade oväntat bra med tanke på hur benen kändes. Men under vilan fick jag grymt ont i magen och mådde lite illa. Kom iväg på del två men fick bryta vid 5 km och jogga hem.


Idag får benen vila. Lätt styrketräning för bålen och massa stretch! Avslutar kvällen med julbord på Elvsborgs fästnning. Imorgon teknikträning.

Fint helgväder

Kategori: Allmänt

Ja, vi hade i alla fall tur med vädret.... I lördags var det dags för skinkloppet. Tuggade mig runt på en blöt bana. Bommade inte så mycket men onda ben. Har haft ont i musklerna efter mycket löpning, är inte riktigt van vid det än. Denna vecka blir det tre löppass.

Söndagen blev en lång cykeltur upp mot Angered. Fint väder men kallt. Jag tränade tidigt på morgonen och resten av dagen var vikt åt bra TV-sport och pepparkakor. Idag skall vi montera huset. Får se hur det går.

Kom precis in efter ett lunchärende. Det minst sagt VRÄKER ner regn. Ikväll blir det bara lite styrka, måste vila benen.

Vilse i Sandviken

Kategori: Allmänt

Lyckades med bedriften att totalt tappa orienteringen när jag körde 60 minuter snabbdistans. Det började bra innan jag valde att korsa fram på cykelbanor och började tänka på annat. När jag tappat bort mig hade jag ändå en aning om vilket håll jag borde springa åt men eftersom de flesta rörde sig i motsatt riktning antog jag att de hade rätt och jag fel.... (Känner igen det där från skogen) problemet var att de var på väg hem från Sandvikens stora industi och inte alls på väg till city. Tvingades stanna en stackars cyklist och fråga och det visade sig att min känsla had varit rätt men att lita på sig själv.....

Idag stod två set med 60-30 på schemat. Kände mig sliten från gårdagens tuffa pass och fick slita ont för att orka hela vägen hem. Men hittade inspiration att kämpa på vägen hem då jag glatt räknade ut att det bara var 70 lampor kvar att springa förbi innan intervallerna var slut....Konstigt nog hjälpte det och det gick bättre andra omgången.

Imorgon får jag åka hem till trygga Göteborg och hem till min kära! Längtar hem.

Ha, jag lurade de snåla dj---arna

Kategori: Allmänt

Är i Sandviken igen och bor på hotell. Lyxigt värre kan man tycka och kostar skjortan gör det (inte för att jag betalar men för sakens skull) men inte skall man tro att man får använda internet på hotellrummet gratis. 40 riksdaler per timma skall de ha! MEN det är ju inte för intet som man är fostrad i Småland! Givertvis snokade jag upp att biblioteket ligger 50 meter från hotellet och där sitter jag nu och surfar GRATIS!

Träningen går fint. Igår sprang jag 15 minuter uppvärming, 10 minuter "max", 10 minuter löpning i moderat tempo, riktig löpning men så jag återhämtar mig och sen 10 nya "maxminutrar". Slutade passet på ICA och sprang sista hundra metrarna med en plastkasse. Allt för att hinna handla innan bandymatchen. Avslutade kvällen med att se Sandviken krossa Ljusdal med 12-0. Spännande -nej, kul- sådär, imponerande- ja! De är bra på att åka skrillor de där pojkarna!

Idag styrketränade jag innan mina 70 minuter på motionscykel. Pärkeletråkigt men drömde om bubbelpoolen i simhallen. Väl ine i simhallen tog jag 10 minuters nedsimning och gick sedan bort till bubbelpoolen. Då insåg jag att min biljett bara gällde i ytterligare 15 minuter och det blev inget bubbel:-(