Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Tillbaka

Kategori:

Inledde träningen men ett skatepass i tö och lössnö. Det var otroligt jobbigt och tråkigt. Gick inte att åka tekniskt då skidorna grävde ner sig. Kroppen kändes värdelös men det kan förmodligen förklaras med föret till stor del. Jag hoppas på bättre väder snart så jag kan få till några grymma skidpass. Hoppas jag får vara frisk nu.

Sjuk

Kategori:

Som vanligt sjuk över jul, suck. Kan ha lite att göra med flera nätter utan sömn. Nu är jag dock frisk och redo för träning igen. Laddar upp med middag hos Majoren. Fint ska det vara.

Löpning med vagn

Kategori: Träning

Efter vilan i onsdags (ja, det blev som jag trodde...) var jag sugen på träning igen i torsdags. Packade in A i vagnen efter lunchen och började det mödosamma projektet att ta mig ut ur Kallebäck med vagn. Jobbigt och backen som brukar ta 10 minuter tog lite mer den här gången. 
 
A somnade efter 5 minuter och missade min spänstiga löpskolning. Fick beröm av en tant i sjuttioårsåldern som tyckte att jag såg spänstig ut. En väldigt oväntad men väldigt värmande kommentar. 
 
Kände mig lite osäker på hur länge friden i vagnen skulle vara så jag vill einte hamna för långt hemifrån så tog lite innekurva och var aldrig längre än 20 minuter från hemmet. Planen var 60 minuters löpning men när jag närmade  mig hemmet och A började röra på sig kände jag mig nöjd med 55 minuter. Ett segt pass, det känns alltid lite segt att springa med vagnen och dessutom satt nog intervallerna från tisdagen kvar i benen. 
 
Idag väntar en grym utmaning. 20 minuter tempo och 10 st 1-minutare. Han där hemma skall springa brevid mig på tempodelen. Vi får väl se hur kul det blir. 

Längtar

Kategori: Träning

Snart julledig. Imorgon har jag min sista lediga mammadag och jag skall försöka mysa lite och inte bara julstressa.

Idag ligger träningen risigt till av två anledningar. Lägenheten skall julstädas, skidorna vallas och saker packas. Dessutom var det ett tufft pass igår. Det känns - både lite här och där.

Tre pass senare

Kategori: Träning

Effektstyrka på lunchen och joggingtur med löparvagnen på kvällen. Lite kortare än planerat men lilleman somnade som en gris och för att rädda nattsömnen var det bäst att ta sig hem och väcka honom.

Idag bjöds på 1-km med minuters vila. Hej mjölksyra. Hej maxpuls!
Hade svårt att tagga till när kroppen kändes kolaseg men kämpade två första och slet som en varg tre sista. Belöningen blev tider under förväntad fart jämfört med känslan. Det tackar vi för. 4:27, 4:28, 4:23, 4:22, 4:24.

Det känns dock lite jobbigt och ouppnåeligt att jag ska orka hålla den farten i 10 km. Eller nästan den farten i alla fall. Men lite fler träningstimmar, formtoppning och sommarvärme så kanske det kan gå!

Helgträningen

Kategori: Träning

Fredagen bjöd på julfest med jobbet och med samling vid sexsnåret fanns utmärkt tid för träning från jobbet! Inspirationen var väl sådär och jag hade svårt att hitta på en runda som skulle ta en timma (plus lite löpskolning). Ringde hem och gnällde och blev erbjuden varm saft och pepparkakor om jag sprang hem! Inget svårt beslut och en stund senare satt jag på hallgolvet och drack varm äppelmust och fick en innebandyklubba slagen i huvudet. Lite svårare var det att lämna hemmt och springa tillbaka till jobbet i slasken. 
 
Lördagen var katastrof. Plus två grader, slask och regn, långpass planerat. Somnade vid lunchen och när jag väl kom ut på min tur var jag sömnig och frusen men samlade minutrar genom att försöka hitta nya småstigar här och där. Kom hem, gjorde leverpastej och firade med smågodis, renstek och massa rödvin. 
 
Söndagen innebar sista julklappsracet på stan. Hemma vid tvåtiden och sen fastande vi liksom i julsysslorna och fick oväntat trevligt besök och kom oss liksom aldrig ut. Synd på träningen men en skön julmysdag när vi fick mycket gjort. 
 
5 dagar kvar innan ett två veckor långt träningsläger! 

Älska löpband!

Kategori: Träning

Måste man så måste man. In och springa känns helt fel men kvalitetspass utomhus just nu är inget kul. 30 st 45-15 stod på schemat. (För övrigt det optimala löpbandspasset).

Hela passet med 2 % lutning. Vilket sög mer än jag kunde tro. Första 5 i 4:58 tempo. Nästföljande 18 i 4:44. Trodde aldrig att jag skulle kunna öka härifrån men allt är möjligt och på löpband finns en STOR mental barriär att kliva över. Sista 7 innebär småökningar och sista fick i 4:26. Ett OK pass. Jag var trött och det bet bra i kroppen. Kanske kunde jag ha pressat mer men jag var väldigt trött från intervall 4 och framåt. Avslutade med CX Work och jag tyckte faktiskt att det var ett bra pass.

För övrigt krossade jag 1 liter mjölk i väskan på väg hem från jobbet igår. Det är väldigt mycket vätska. Och det var väldans synd på alla julkortskuvert. Tur att julkorten klarade sig hyfsat
 
Han där hemma sprang samma pass på lunchen fast med tempo 4:00 (jag 4:58) 3:45 (4:44) sista i 3:30 (4:26). Ni fattar! 
 

10 sekunder

Kategori:

Strax över personligt rekord och jag borde vara nöjd. De flesta var en bra bit över sina rekord pga kyla och snö. Jag var också ganska nöjd tills jag kom hem och såg pulsfilen. Idag hade jag ingen draghjälp utan fick göra jobbet helt själv och uppenbarligen gick det lite för bekvämt. Jag måste våga ta mig ur bekvämlighetszonen. Pulsen var allt för låg idag och jag har lite att jobba med. Positivt att det borde finnas lite mer att hämta. Negativt att jag inte klarar av att ta fram det själv.

Nåja- redan revanshsugen och nog känns det i kroppen att det var ett hyfsat tufft pass. Längtar till nästa chans.

Grusåttan

Kategori: Träning

Ikväll är det test. Grundformen borde vara god nog för rekord. Orosmoment ett är vädret. Snö som underlag är inte optimalt. Nummer två är formen som känns sådär, jag har känt mig mer eller mindre hängig sen i fredags. Men det ska bli kul och jag skall verklien kriga för en sub 37 tid. Det hade suttit fint. Heja mig!

Big NO NO

Kategori: Träning

Man får INTE gå in på gymmet i hängselcykelbyxor, cykeltröja, långa! strumpor och modell kolosslöparskor och styrketräna. Big NO NO. Kanske lite lite förlåten om man hade gjort det innan ett spinningpass men så var inte fallet.

Tummen upp för mig idag. Bästa styrkepasset på evigheter. Fullt fokus och full insats. Låtsades att alla i hela gymmet tittade på mig.

En helg utan motivation

Kategori: Träning

Helt utan motivation. På lördagen gjorde vi ärenden och var hemma vid tresnåret. På grund av höften bestämde jag mig för att ta löpband så att jag kunde byta till ellips om det behövdes. Kom ner, startade bandet och ville bara gå hem. Framför mig stod 20 minuter tempo följt av 10 st 1-minutre med 1 minut vila. Tänkte att jag börjar på 5:00 och så får jag sänka sen. Vilket aldrig hände. Det var så urbota tråkigt att jag fick ta all motivation till att låta benen rulla. 
 
Hade ingen bra koll på hur fort jag skulle springa 1-minutarna. Sprang första på 4:45. För långsamt. Ökade ganska snabbt hastigheten och på fjärde var jag nere 4:18 och det började vara jobbigt på riktigt. Då tändes lågan lite grannoch jag dammade in de sista fortare och fortare. Sista gick i 3:58. Jag måste våga damma på lite mer när jag är på bandet. Man kan springa ganska mycket fortare på band. 
 
Söndagen blev ett tidigt långpass (08:30) i sakta mak. Det kändes egentligen aldrig bra och jag var väldigt trött hela vägen. Skönt ändå att hålla i träningen hela veckan. Det blev en ganska bra vecka förutom på styrkefronten. Har lite att jobba med där. Denna vecka missade jag två av tre pass. Inte bra, inte bra för ryggen och inte bra för skidsäsongen. 

Måste vara smart

Kategori: Träning

05:45, Vaknar. Det verkar kallt ute. Kollar snabbt telefonen. -17. Vill inte springa till jobbet.
06:00 Klockan ringer. Bäst att gå upp.
06:01 Kollar termometer. -12, rena sommarvärmen.
06:10 Alla kläder på. Tar varma vantar för säkerhets skull.
06:14 Inte en chans att jag väntar på satelliterna idag. Rullar iväg.
06:18 Känns inte hundra i höften. SKIT
06:25 Känns kanske lite mer om jag trycker på? Skall jag verkligen köra stegringslopp?
06:54 Lite kortare än planerat men framme på jobbet (höftens fel)

Nu blir det tråkalternativträning och rehab. INTE BLI SKADAD NU

Jobbig tisdag och lång onsdag

Kategori: Träning

Vinter och snö. Jag vill verkligen ha vinter. Varje del av mig vill ha vinter, snö och kallt. Varje dag, hela vintern. Fast just där när enkilometare står på programmet så önskar jag barmark.
 
Det känns inte så illa när intervallerna startar och jag gör mitt bästa för att fokusera på bra löpsteg och hög höft, trots att fötterna slirar. Det känns inte så illa och jag försöker tävka positivt. Målsättningen var egentligen att springa på runt 4:45 men svårt att bedömma hur mycket snön egentligen ställer till det. Börjar intervallerna på cykelbana men på slutet svänger jag upp mot Skatås och avslutar med sista intervallen på grusåttan. Det var där jag borde ha springit för den var skottad och betydligt bättre att springa på. Vilket också skulle visa sig när jag stannade klockan och fick domen. 5:09, 5;10. 5:16 (uppför) , 5:11 och 4:48.  Helt klart att snön påverkar farten. 
 
Igår sprang jag upp till klubbträningen och löpskolningen. Körde löpskolning i minus 7 grader och snö. (Gilla läget!) Vände hem i mörkret och belönade mig med en lussekatt. 

Effektiv effektstyrka

Kategori: Träning

9:28 Hör kollegor skramla med kaffekoppar och avslutar snabbt beräkningen.
9:31 Går in på gymmet.
9:36 Inleder passet.
10:07 In i duschen
10:13 Framför datorn. Nytränad. Bara ett pass kvar idag.

Nej

Kategori:

Efter torsdagens missärpass var jag väldigt trött under fredagen och vaknade på lördagen med gormig hals och ännu tröttare. Tillbringade hela dagen som flytthjälp men trots det blev jag inte sämre. Nu är det söndag kväll och jag känner mig ganska pigg igen. Troligen blir det träning imorgon och jag fick bara 3 extra vilodagar. Hoppas på det.