Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Hoppet lever

Kategori: Allmänt

Har precis vaknat och mår ganska bra. Det enda är att jag är ofantligt trött men ska äta frukost nu så blir det nog bättre. Får återkomma med status....

Har precis varit och köpt mjölk och det kändes OK. Just nu känns det som det är 95% chans att jag startar. Tyvär kanske inte med den bästa uppladdningen. Men ingen feber idag så två friska dagar blir det ju även om jag är väldigt trött idag.

Inte riktigt sjuk men ingen träning

Kategori: Allmänt

Lite nervöst just nu! Känner mig inte alls pigg men det är inget som har brutit ut ordentligt. Aningen, aningen snorig kanske, trött i kroppen men inget halsont och ingen feber. Nu gäller det bara att få det att inte bryta ut! Har utöver frukost avverkat en kopp te, esberitox och snart en liter vatten.

Får återkomma med rapporter. Måste hålla mig frisk. Håll tummarna snälla ni!

Lite senare.....

Hallå, håller ni inte tummarna? Nu börjar jag må riktigt kass. Det värker i kroppen och det känns som jag har lite lite feber. Det har inte hjälpt att vräka i sig en dagsdos av esberitox på halva tiden. Men än ger jag inte upp.

Ännu lite senare....

Hemma från jobbet och har hitills hunnit med fler esberitox, några liter vatten, två apelsiner, bafusin, 60 minuter sömn i soffan och två omgångar gurglingar med vodka. Vodka är äckligt. Status: Fortfarande trött men inget halsont och inget snorigt. Än lever hoppet.

skit också!

Kategori: Allmänt

Har precis bestämt mig för att det inte blir någon tjejträning idag. Kroppen är inte riktigt med mig och känns inte rapp. Lite trött och hängig och aningen irriterad i luftrören.

SNÄLLA NÅN SOM BESTÄMMER, INGEN SJUKDOM NU!!!!

Bra morgon men tung kväll

Kategori: Allmänt

Blev uppföljd på spinningen igår och det gick bra. Det är väldigt bra att bli uppföljd för man får massa ny input så nästa tisdag kommer mitt spinningpass att vara ännu bättre! Sen kan man bli lite trött på alla dessa regler som finns inom instruktörsvärden. Just nu säger forskningen att vi inte skall jobba med låsningar men 2003 gick det bra och om 2 år har man kommit på att det inte alls var farligt! Vi får väl se om jag får fortsätta med mina låsningar eller inte. De var uppe till diskussion igår i alla fall.

Jag vet inte om jag kanske krämade på lite extra när jag blev uppföljd men jag var toktrött på kvällen. Fick kämpa för att hänga med på uppvärmningen så jag la ner intervaller och joggade/gick hem. Kände mig helt utpumpad. Hade ont i huvudet hela dagen igår och även idag. Hoppas inget ont är på väg.....

Gårdagens höjdpunkt var annars att hälsa på en kompis lille nyfödde flicka.

Dagens höjdpunkt blir självklart tjejträning. Sprintbana i Kallebäck. Nice!

Skratta eller gråta?

Kategori: Allmänt

Det började ganska bra på lördagen. Ringrostig orientering och lite tunga ben men jag kom in i det mer och mer och i mitten av banan höll jag riktigt bra fart innan jag dog lite på slutet. Var mycket trött sista kilometern. Snabblöpt danmarksterräng är väl inte riktigt min dröm. Var nöjd efteråt. Med dagens förhållande kunde jag inte så mycket bättre. Helt OK lopp.

Så stafett då och förstasträcka. Huva. Men det skulle bli roligt. Värmde upp och det kändes helt OK. Ungefär som gårdagen. Stabilt men ingen riktig speed. Tog det lungt i starten. Lite knixig väg till ettan och tvåan och tappade nog lite placeringar på det men sen spred fältet upp sig lite mer och jag kom in i loppet. Sprang på några kontroller i klungan och helt plötsligt sprang alla åt fel håll. Tog ett extra kartstopp och fortsatte mot min kontroll. Ett dike i ett grönområde. Hittade kontrollen och kollade kodsiffran, men det var väl fel? Kollade en gång till och fick det att stämma. Tyvär så lyckade jag med bedriften att mixa två olika kodsiffror och få det att stämma. Jag stämplade vid ett annat dike cirka 30-50m högre upp.

Jag vet faktsikt inte om jag ska skratta eller gråta. På 4 lopp i år har 3 varit katastrof. Hallands var en mental blackout. I Falkenberg tog jag fel karta och nu stämplar jag fel. HALLÅ! VAD SYSSLAR JAG MED???? Jag vill tro att det bara är tillfälligheter men man undrar ju??? Vet inte riktigt vad jag ska göra och känner mig lite lätt deprimerad! Får skaka av mig det och knyta näven till på söndag. 16 km orientering....

Positivt då? Ja stafetten var ett OK lopp (bortsett att jag inte lyckades hitta alla kontroller då) . Början var bra. Slutet lite knackigt. Inga stora misstag men jag orienterade lite slarvigt på slutet och tappade lite sekundrar här och där på grund av att jag gick med fel gaffel lite för länge. Men det var en helt godkänd tid av mig. Dessutom var det ganska roligt att springa första även om jag tror att jag gör bättre lopp lite senare i stafetten.

Nya träningskläder

Kategori: Allmänt

Om man inte tränar får man väl shoppa nya träningskläder! har nu investerat i en helt ny löparstass. Får bara invänta lite mer värme då det är halvlånga ben och kort ärm. Men jag garanterar att det blir grymt snabbt.

Efter att ha spenderat många pengar på stan blev det en väldigt lång soffkväll. Ovanligt och skönt.

Skulle klippa mig igår och eftersom vädret var så fint gled jag iväg på jobbcykeln ner till Linnéplatsen. Hade väldigt gott om tid och cyklade sakta och fint. Tillräckligt sakta för att inte bli svettig uppför och inte frysa av den lite kalla vinden nerför. Grymt härligt och kasta vantar och mössa och bara glida i vårsolen. Hoppas det fina vädret håller i sig i helgen. Kanske, kanske kan man få se lite vårblommar!

Dax att vila

Kategori: Allmänt

Körde styrka och elips igår men var väldigt sliten så nu är det dax att vila sig i form. Det kan eventuellt bli ett Corepass eller en lätt återhämtningsjogg för att kunna stretcha bra. Men det blir ingen hård träning.

Det ska blir riktigt roligt att tävla.  Potential för bra lopp finns, det gäller bara att knyta ihop säcken och inte bomma. Vilket i och för sig inte är så himla lätt. Vi får se vad som händer. Först två långa arbetsdagar. Suck......

Rekordslakt

Kategori: Allmänt

Inte 66 sekunder bättre tid utan 90 sekunder. Det är ofantligt bra gjort även om utgångstiden kanske inte var den bästa. Det trevliga är att det kändes sådär. Hade trötta ben på uppvärmningen och kände mig lite svag i uppförsbackarna så jag tror att det går att komma ännu lägre.

Jag klarade mars månads målsättning med 24 sekunder och är nu bara 6 sekunder från sommarens målsättning så jag får justera den lite. 36 sekunder till skall jag kapa till sommaren. Det borde gå.

Springer första sträckan på Spring cup, något jag ser fram mot med skräckblandad förtjusning. Jag gillar inte förstasträckan men samtidigt kan det vara lite roligt nu när löpningen fungerar ganska bra. Det blir en utmaning att fixa första kontrollen på första sträckan. Jag brukar ju kunna stressbomma den på en "vanlig" stafettsträcka, hur ska det gå nu med gemensam start? Fast det är klart, det blir bra träning inför Lång-SM.

Provrumsångest

Kategori: Allmänt

Jag har väl inte jättemycket komplex men i ett provrum så känns allt fel. Benen är bleka och har fel form. Byxorna fastnar än där och än här. Är för stora i midjan men för smala över vaderna och ja ni vet. Men denna gången höll jag faktiskt ut och lyckades hitta ett par jeans som passar. (kors i taket) Så om ni träffar mig idag kan ni ju säga att jag har fina byxor.....

Träning då? Core igår och spinning på morgonen. Tog det väldigt lugnt eftersom vi har testlopp idag och jag vill inte vara sliten. Det blev inget lopp på grus6.an i februari så målsättningen är att förbättra mig 66 sekunder idag. Ett tufft mål men jag tror att jag kan klara det. Hoppas det i alla fall. Om inte annars så är ju mars inte slut än.

Bitter inledning på säsongen....

Kategori: Allmänt

Det blev inte riktigt den inledning som jag hoppats på. Igår lyckades jag ta fel karta/alternativt få fel karta. Jag tror mig  ha tagit kartan ur D21L-facket men säker kan man ju inte vara. Upptäckte misstaget efter ca 10 minuter efter att inte ha fattat varför det var fel kodsiffra på ettan? Den satt ju rätt.

Tvekade länge vad jag skulle göra men bestämde mig för att vända och hämta den rätta kartan för att få bra träning. Men luften gick väl ur lite och jag hade svårt att motivera mig till riktigt högt tävlingstempo. Så tyvär så får jag fortsätta att vänta på  årets första framgång. Ingen rolig inledning det här och det känns lite oroväckande med två kalkonlopp irad. Men säsongen är ju lång så förhoppningsvis vänder det snart!

Lurig orientering

Kategori: Allmänt

Det kommer att bli lite lurigt på champs meeting i maj. Jag sprang runt dambanan igår, Får väl inte säga för mycket så.....

Gjorde ett OK lopp. Bommade inte så mycket men benen var helt ur slag. Det gick bra att plocka kontroller i skog men på långsträckorna tog jag det väldigt lugnt. Är mest nöjd med att jag snabbt läste in mig när jag bommade och inte stressades av att jag kom ihop med en annan tjej som sprang åt ett annat håll än vad jag hade tänkt. Bra gjort av mig.

Ikväll är det Natt-KM. Längesen man sprang natt men som regerande mästarinna så har man ju ett litet övertag så det är bara att ge sig in i leken.

Kompisintervaller

Kategori: Allmänt

Vet inte om morgonens spinning slet ovanligt hårt eller om jag straffades för att jag inte stretchade i söndags men pigga ben hade jag i alla fall inte. Lyckades hitta två manliga kompisar att springa intervaller med. Fick verkligen kämpa för att orka med dem runt varje varv. Det blev 10,5 intervaller. Varje intervall tog cirka 2,25.

Ikväll blir det orienteringsträning. Provlöpning av banorna till Champs meeting. Känns välbehövligt att träna lite teknik, bara fokus på orientering ikväll. Gäller att ta det lite lugnt och ladda inför KM på torsdag.

Måndagar-drejdag

Kategori: Allmänt

Måndagar är ju min lugna dag då jag drejar istället för att träna. Igår blev det dock ett styrkepass i gymmet. Ett riktigt bra sådant. Grymt nöjd! Jobbade på med mina övningar och börjar bli en hejare på balansövningar på boll. Nya övningen består av att stå med knäna på en boll och händerna på den andra. Lite klurigt men jag fixar det.

Ikväll är det kompisintervaller. Tyvär är min intervallkompis hemma ikväll så jag får leta efter en ny. 2-minutare utlovas. Kort-snabbt-roligt!

Nu kan det bara gå bättre...

Kategori: Allmänt

.. är väl det enda positiva jag har att säga om dagens lopp. Sprang sista i andralaget men hade ingen bra dag. Var aldeles för loj.  Ettan gick bra, sprang för fort till 2:an, lugnade ner mig och tog 3:an, sprang för fort,  bommade 4:an och så höll det på. Jag har verkligen inga ursäkter. Det var ett katastrofalt dåligt lopp som man absolut inte skall göra på stafett. Jag borde ha bitit i och inte slarvat så mycket på slutet. Kartkontakten var obefintlig och det blev väldigt mycket bara köra på. Det funkar inte.

Positivt då? Ja löpningen kändes bara bra OCH GMOK-brudarna lag 1 tog hem segern. Stiligt!

Annars inget att rapportera. Straffträning....

Man blir trött av att vila

Kategori: Allmänt

Hitills idag har min fysiska aktivitet bestått av två vändor till tvättstugan. Ändå är jag helt slut. Känns som man har ett långpass i kroppen. Men det är väl kanske det man har, utspritt under hela veckan. Nåja, ännu några timmar till årsdebuten och när jag väl står på startlinjen är jag övertygad om att det kommer att spritta i benen. Det ska bli riktigt roligt. Hoppas bara vi slipper dagens pissregn. Hoppas på sol och bra resultat.

Fartpass i dagsljus!

Kategori: Allmänt

Lunchen ägnades åt att försöka köra skiten ur lunchspinnare i Almedal. Vet inte riktigt hur det gick men de såg ganska möra ut efteråt så förhoppningsvis gick det bra. Försökte själv hålla nere pulsen för att orka kvällens pass och lyckades faktiskt undvika den höga pulszonen under hela passet.

Kvällen blev en lång inspirationsfärd. Det var lite tunga ben men oj vad trevligt att springa i dagsljus och sol. Njöt så mycket att jag bitvis glömde benen. (inte bokstavligt utan mer glömde bort att det gjorde ont). Njutningen bestod av snabbdistans runt stora delsjön. Som belöning väntade S&J:s specialpizza ala Taco.(Hemlagad botten (gärna med lite fullkornsmjöl), en burk tacosås, tacoköttfärs (mycket 800g/plåt) tomater och ost, serveras med gräddfil!) Trevligt!

Morgonen har tillbringats i Valhalla. 25 minuter med bältet i extremt lungt tempo. Sen lyckades jag få vara ensam i bubbelpoolen i fem minuter. Min kropp mår bättre nu. Körde det beprövade? tricket iskallt vatten, varmt vatten, iskallt vatten på benen. Hoppas det hjälpte. Innan min slappelördag (horisontalläge, kudde, soffa, filt och mat) väntar ju en utmaning. Ikväll skall jag hålla spinning för GMOK:are. Spännande att se vad de mäktar med??

På söndag tävlingspremiär, sista sträckan.

Bra tränat!

Kategori: Allmänt

Det är inte alltid så lätt att motivera sig till alternativ träning men igår var jag duktig. Började med 30 minuter core. Det var ett väldigt jobbigt program så idag har jag träningsverk! Sen körde jag progressiv distans på elips. 15-15-15-5 med ökande intensitet. Riktigt jobbigt och man tror alltid att man inte skall orka enökning till men det brukar gå. Första 30 var en lätt match eftersom gamla favvoserien Cityakuten gick på TV. Men sen kom Americas funniest homevideo så då fick man bita ihop och koncentrera sig på annat sätt.

Hoppas ni gillar min nya layout. Jag är mycket stolt över att ha lyckats fixa till detta helt själv!

Idag ska jag leda spinning på lunchen och sen köra någon snabbhetsträning ikväll. Två träningsdagar innan vila!

Känns bra!

Kategori: Allmänt

Det kändes bra på intervallerna igår. Inte alls så slitigt som det har kännts ibland efter spinningen på morgonen. Sprang 10 st 3-minutare med 1 min vila. Tyvär var vi väldigt få tjejer som sprang intervaller. Vi var bara tre stycken och de andra två är av annan klass så jag hamnade själv en liten bit efter. Så jag fick ingen draghjälp men tycker ändå att jag kämpade mer än väl och eftersom jag känner mig sliten idag så måste det väl varit ett bra pass????

Idag blir det styrketräning och elips i cirka 60 minuter. Sen blir det hemmakväll. Skönt.

Imorgon är det dags för kvalitetsträning igen. Snabbdistans eller backintervaller är tanken. Har några olika alternativ att ta ställning till................

hallands

Kategori: Allmänt

Det drar ihop sig och jag har nu fått veta att jag kommer att avsluta på Hallands. Det var ett tag sen jag sprang sista så det ska bli kul! 3 bra lag har vi. Kan bli riktigt roligt.

Imorse var det spinning. Nytt pass som jag inte riktigt satte-än. Tänkte inte riktigt på att steron på gymmet räknar ner alla låtar. Jag hade räknat upp när jag kollade växlingar så det blev lite fel där. Ikväll 3-minutare.

Äntligen igång med orientering!

Kategori: Allmänt

I lördags var det dags för premiär med orientering i tävlingsfart. Det  var blandad kompott. Bommade bort cirka 3-4 minuter men vissa sträckor var jag grym på. Bommade egentilgen inga kontroller utan slarvade med vägval/riktningar. Kanske inte så bra i det stora hela men det finns mycket positivt att ta med sig. Farten i kroppen känns bra och jag orkar springa på hela banan och har ganska bra tryck uppför. Jag är snabbare i år än förra året. Det är bra.

Eftermiddagen ägnades åt pratövning. DVS att man skall springa och berätta vad man tänker för en kamrat. Bra övning som ger en tankeväckare. Man planerar aldeles för lite.

På söndagen var tanken OL-distans i 2h men av många anledningar blev det 100 minuters stiglöpning. Jag känner av foten efter lördagens terränglöpning och vågade inte ta annat än löpardojjor och med blöt snö blev det för halt i skogen. Fick slira runt på småstigar. Avslutade med lite core. Annars var söndagen en sportsoffdag... Låg i soffan och kollade på sport från 7-13 och 15-17.

Orientering är kul!

Kategori: Allmänt

Tjejträning med nattorientering igår. Förmodligen blev jag diskad på alla tänkbara sätt. Började med att ta fel slinga- åt fel håll. Sprang till kontroll 18 men 8:an var gömd bland bostadshus så jag troddde det var ettan. Började också springa 300 meter på fel stig. Sprang på en paralell stig. Men sen fungerade orienteringen bra. Kom in till varvning och tittade noggrant och sprang iväg, till min 7:a...... Ännu en slinga baklänges. Men sista slingan tog jag åt rätt håll!

Orienteringen fungerade ganska bra. Benen var lite trötta men det var OK att springa ändå. Fantastiskt roligt att orienterar. Ska bli kul att dra igång säsongen.