Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Mosad axel

Kategori: Allmänt

En tur på långfärdsskridskor kan sluta illa....På juldagen hade vi fantastiskt skridskoväder och fick låna ett par långfärdsskidskor. Jag kom inte sådär jättelångt innan jag tappade en skridsko och dök rätt ner i isen. Landade på axel och höftkulan och det gjorde tokigt ont, mest i höften. Efter 5 minuters grinande på isen åkte jag vidare och axeln kändes lite skum. Försökte sedan bygga på kvällen med det gjorde faktiskt för ont så jag fick sitta inne framför brasan med en bok medan Jonas byggde.....

På annandagen kunde jag inte lyfta armen och fick åka förbi jourcentralen där de trodde att en muskel eller sena delvis var av. Fick remiss till röntgen och ultraljud dagen efter men som tur är verkar allt vara helt men det är så svullet i axeln att det inte är helt lätt att se så nu ska jag avvakta en vecka för att se om armen blir normal igen. Men idag kommer jag nästan 45 grader så det går framåt.

Träningen har fungerat hyfsat även om det inte går att åka skidor. Knappt springa heller eftersom det är så halt överallt. Sprang intervaller på löpband idag. Kändes bra.

Min middag imorgon!

Kategori: Allmänt

78707-14

På väg norrut!

Kategori: Allmänt

Bara några få timmat kvar. Tur det, jag är så trött att jag ser dubbelt. Ska bli underbart att landa på tåget ikväll och bara läsa en bra bok och mysa. Det har blivit några sena kvällar för att kunna komma iland med allt innan vi åker.

Igår hamnade jag på en motionscykel på gymmet. Var på väg upp till träningen men kände att det drog på baksida lår/rumpa så jag bytte till cykel. Kanske lika bra det. Jag höll på att soma på cykeln så det blev nog inget effektivt pass men förhoppningsvis kan det bli massor av bra träning i jul. Hoppas, hoppas, hoppas på snö!


Tomtepyssel hela natten

Kategori: Allmänt

Trött idag. Det blev en lång kväll igår. Packa, fixa julklappar och lite annat hemligt....Inte allt för många timmars sömn men det är snart en lång skön julledighet på gång. Skönt!

Igår blev det bara coreträning. Idag räknar jag med att kunna springa en sväng (IGEN!!) Sen gissar jag att det kan bli en halvsen kväll med de sista sakerna som skall förberedas.

Äntligen intervaller!

Kategori: Allmänt

Inte så många
Inte så långa
Inte så hårda
och lite ont fick jag.
Men jag sprang i alla fall intervaller igen och det var väldans roligt att få göra det! 5 st 2-minutare hann jag med. Kändes betydligt bättre idag än föregående tisdagar men det kan ju bero på att jag inte körde någon spinning på morgonen. Har ett I-landsproblem. Har blivit erbjuden ett spinningpass på måndagskvällar som jag gärna vill ha men det innebär samtidigt att jag kommer att missa corebollen på måndagar och det är lite tråkigt. Som det känns nu kommer jag nog att ta det i alla fall.

Julklappsleken igår gick OK. Klarade målsättningen och hade med mig två paket hem!

Spinning

Kategori: Allmänt

Det blev att leda ett sista pass innan juluppehållet. Fick hoppas in på lunchspinningen igår. Det var mycket folk och roligt men tyvär fick jag ont i höftböjaren. Har kommit fram till att tuff cykling får jag ont i höftböjaren av medan löpning ger mer ont i rumpa och baksida lår. Får nog ta det lungt med tuff cykling. Hade inte riktigt fattat att det var det jag fick ont av eftersom jag aldrig känner något när jag cyklar.

Om 30 minuter är det dags för julklappsleken. Åh, vad jag hoppas på mycket tur. Minst 2 paket är målet. Håll tummarna.

Äntligen en bra och positiv träningshelg!

Kategori: Allmänt

Har varit lite si och så med träningen under hösten. Det är inte alltid så kul at träna skadad men nu blev det en riktigt bra helg. Inledde lördagen med 1,30 cykel. Svårt att cykla längre då fötterna blir isklumpar nästan direkt. De härliga metallpedalerna som man har under fötterna är inte alltid en fördel, men det blev ett lagom pass. Längesen jag cyklade. Det är tokfint i Taberg och alla stigar går att cykla, inga onda stenar eller hala rötter ivägen.  På eftermiddagen sprang jag en sväng. 40 minuters löpning utan känningar och med pigga ben. Skönt! Kvällen avslutades med minijulbord och tomte! Snäll hade jag också varit så det blev några julklappar.

Söndagen blev en lite kortare (75 minuter) men intensivare cykeltur. Det var jätteroligt att cykla fort. På eftermiddagen var vi på Coreboll med favvoinstruktören Elena. Tokjobbigt. Känns lite i rygg och mage idag.

Kvällen avslutades med adventsfika med nya bekantskapen Arvid, 2 veckor. Han verkar gilla äta, skrika och sova. Smart kille.

Trött, väldigt trött

Kategori: Allmänt

Tur att det är fredag  för jag är väldans trött. Förra helgen blev rätt speedad och nu längtar jag verkligen efter en en lugn helg. Den kommer att bli lugn också för vi ska hem till mina föräldrar och fira jul. Pysslade det sista med paketen igår och man kan nästan ana sig till julstämning. Bara 6 dagar kvar att jobba innan en lång härlig julledighet. Känns helt rätt att vara ledig i två veckor. Känns som man behöver det. Nu hoppas vi bara på snö också så man kan åka massor av skidor.

Gårdagens träning bestod av 30 st 70-20 på cykel på gym.

Lång dag idag men det kan nog gå.

Julgodis

Kategori: Allmänt

Igår var det värsta tomteverkstaden. 4 olika sorter mäktade vi med. Gott! Men det var nog ännu roligare att tillverka julkort än att göra godis. Det är verkligen tokigt roligt att tillverka egna julkort. Gäller bara att hålla i sig lite eftersom jag har en (eventuellt) liten (väldigt liten) tendens (om man ens kan kalla det så) att överpynta mina saker. Fast frågan är om de kan vara negativt? Lite extra pynt är väl alltid fint?

Just nu ligger glitterpennor, papper, snören, limstift och annat pysselpynt högst upp på önskelistan. Får nog passera Panduro idag.....

Bra träning

Kategori: Allmänt

Hitills en bra vecka. Sprang igår också, 45 minuter och det kändes ganska bra. Det tog 20 minuter innan jag kände något alls och jag sprang i 45 minuter utan smärta. Då började jag känna lite så jag la ner och promenerade hem. Idag är allt OK. Kändes dock lite stramt i lårmuskeln under morgonens WW-pass.

Tyvär hinner jag inte med något mera pass idag. Ikväll ska jag göra en massa julgodis och tillverka julkort på tjejkväll. Antiträning skulle man också kunna kalla det.

Om ni undrar varför jag luktar illa.

Kategori: Allmänt

Vi har inte tvättat på två veckor. Igår var det äntligen tvättdag. Vi hade MASSOR av tvätt. När vi väl släpat ner allt till tvättstugan har någon ond människa flyttat vårt tvättlås. (Är rätt övertygad om detta) så vi kan inte tvätta. Fick paniktvätta i badkaret men nu har vi alltså över två veckors tvätt i lägenheten och inte så mycket kläder att träna i. Fick leta djupt inne i garderoben för att hitta något.

Kom i alla fall iväg till spinningen och körde en julinspirerad klass. Avslutade med vargens julsaga under stretchen. Ikväll skall jag springa en sväng. Höften känns väldigt bra! Hoppas den håller. Efter träningen blir det julbord. Trevligt..

Härligt, härligt!

Kategori: Allmänt

Det är så roligt att springa! Sprang närmare timmen igår och bara njöt. Idag känns det bra i benet så det kanske har vänt nu? Hoppas det i alla fall. Dessutom var jag ute om luftade min gröna dröm. Coolt. Väldigt ovant och lite scary. Det kan gå fort på racercyklar. Hade kanske inte den mest offensiva stilen men det kommer......

Annars var gårdagen tuff. Halvbakis hela dagen efter en lång möhippa med alkoholintag från 10 på morgonen till 1 på natten. Man är inte så van. Men roligt hade vi. Provade på afrikans dans och man kan konstatera att höfter och bröst inte riktigt har den rörlighet som skulle vara önskvärd.

Duktig!

Kategori: Allmänt

Det är inte roligt alla dagar att träna skadad men igår var jag duktig. Genomled 70 minuter på gymmet. 5 minuter löpning, 60 minuter motionscykel och 5 minuter elips. Hade planerat minst 75 men fattar ni hur tråkigt det är att träna på gym? Titta på en vägg i 70 minuter! Roligare kan man ha.

Idag blir det intervaller och coreträning innan man skall svulla julbord på Sjömagasinet. Men föst en 8 timmars jobb. Tur att det är skidskytte idag.

Less på spinning.

Kategori: Allmänt

Två pass igår och nu vill jag göra något annat! Först morgonspinning och sen ett pass till på kvällen. Idag blir det motionscykel som omväxling..... Men imorgon ska jag springa! Yippie! Får dock ta det lite lugnare tror jag. Inga 50 minuter och på platt mjuk mark.

Regnet vräker ner. Får bli buss till frisssan istället för cykel.


PS. Det var för halt igår för att glida fram på Racerdrömmen...DS

Tidig spinning.

Kategori: Allmänt

Tisdagar och morgonspinning. Det här skulle ju bli en bra dag när jag skulle springa med på intervallerna men benet är inte riktigt i fas även om det är mycket bättre idag. Får ge det lite mer tid och helt enkelt hoppa över löpningen idag igen:-((  kanske, kanske kanske kör jag ett spinningpass till ikväll, beror på om det blir bio och om jag kan mobilisera kraft....

På  onsdag eller torsdag blir det nog ett nytt försök att springa. Hoppas det går bättre.

Fulländad cykelutrustning

Kategori: Allmänt

Nu har jag cykel, skor och pedaler så det är bara att vänta på bättre väder så att det torkar upp lite. Vill ju inte smutsa ner underverket. Cyklade lite i lägenheten igår men konstaterade snabbt att det är grymt otäckt att sitta fast med fötterna på en cykel som cyklas i 5 km/h inne i en lägenhet.

I lördags sprang jag i 50 minuter (Och cyklade i 35 direkt efter). Kände som vanligt av skadan när jag sprang men de sista gångerna har det ju känts bra direkt efteråt därför är jag mycket besviken idag när jag har ganska ont. SKIT också. Men det är väl bara att vila tills det är borta och börja om igen.

Eftermiddagen och söndagen tillbringades i Slottskogen ivrigt supportande på Crosscykeltävling. Såg grymt roligt ut. Lerigt, bökigt och jobbigt men inte så svårt. Skulle nog passa mig om jag bytte karriär. Ända problemet är väl min kurvtagning som möjligtvis kan förbättras. Insåg att man kan ta kurvor i högre hastighet än 10 km/h.

Söndagen blev en vilodag. Måste bli bra i höften.

Fulländad cykelutrustning.

Kategori: Allmänt

Nu har jag cykel, skor och pedaler så det är bara att vänta på bättre väder så att det torkar upp lite. Vill ju inte smutsa ner underverket. Cyklade lite i lägenheten igår men konstaterade snabbt att det är grymt otäckt att sitta fast med fötterna på en cykel som cyklas i 5 km/h inne i en lägenhet.

I lördags sprang jag i 50 minuter (Och cyklade i 35 direkt efter). Kände som vanligt av skadan när jag sprang men de sista gångerna har det ju känts bra direkt efteråt därför är jag mycket besviken idag när jag har ganska ont. SKIT också. Men det är väl bara att vila tills det är borta och börja om igen.

Eftermiddagen och söndagen tillbringades i Slottskogen ivrigt supportande på Crosscykeltävling. Såg grymt roligt ut. Lerigt, bökigt och jobbigt men inte så svårt. Skulle nog passa mig om jag bytte karriär. Ända problemet är väl min kurvtagning som möjligtvis kan förbättras. Insåg att man kan ta kurvor i högre hastighet än 10 km/h.

Söndagen blev en vilodag. Måste bli bra i höften.