Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Tisdagsintervaller. Bra och dåligt!

Kategori: Allmänt

De första två intervallerna gick över förväntan. Låg längre fram i klungan än vad jag brukar göra.Sen gjorde sig skidåkningen och spinningen påmind och jag tappade lite på slutet men höll ändå ihop hyfsat. Var fantastiskt trött när jag kom hem och slocknade i sängen innan tio. Skönt att vakna idag och känna sig ganska fräsch när man vaknar. Det är ju inte allt för ofta man har den känslan. Benen känns helt OK de också.

Ikväll blir det tjejträning med nattorientering och slingor. Det var evigheter sen jag nattorienterade. Gäller att försöka hålla ihop det.

12,05 h

Kategori: Allmänt

Torsdag kväll- Passet med fina klassiska spår.
Bra spår men lite bakhalt trotts 10 minusgrader. Detta blev passet med högst puls. Svårt att ta det lugnt på Säfsens elljusspår. Det är hyfsat kuperat.
Tid: 1:45

Fredag FM - Det med ganska bra spår.
Det hade snöat under natten men jag hamnade ändå efter några löpare så spåren var OK. Mitt ute på Östbergsspåren kom pistmaskinen så då blev det fina spår, men väldigt mjuka. Mjuka spår=jobbiga spår.
Tid 1:45

Fredag EM - det då man diagonalade nerför
Gav mig på Solbergspåren med privat "pistmaskin". Fina spår med en 4 km lång backe! Tyvär väldigt mycket nysnö. Diagonalade i en nerförsbacke. Det var på den nivån.... Börjar bli less på dpliga spår.
Tid 1:50

Lördag FM- Helvetespasset
Skifsenleden. Trevligt spår på 23 km.  Såklart inte kört sen snöfallet men några hade åkt undet fredagen så det såg OK ut. Det var också OK spår. (Förutom på myrarna men det var ganska korta sekvenser) Tills de sista 2-3 km. Snö långt över fotknölarna och det var en stackare som åkt innan mig. Det var inte lätt att hålla ordning på allt. Var otroligt arg. PISTA SPÅREN! Hur svårt kan det vara.
tid 2:25 ( på 23 km, fatta hur det såg ut!!!)

Lördag EM- Himmelspasset!
Skateskidor. Nypistade spår. Solen bröt igenom. Tekniken satt som smäck. Lätt i kroppen.
Tid 1:45

Söndag FM- Som vanligt.
Jo, det hade snöat under natten och  eftersom jag åkte 08:00 på morgonen agerade jag spårmaskin. Det blev en del svordomar igen.
Tid: 2:05

Snygg vurpa. (Tack och lov utan publik)

Kategori: Allmänt

Halvt sovande och halvt vaken släntrade jag in i spinningsalen och upp på podiet och så pang låg jag där med magen in i cykeln. De hade varit och tvättat golven strax innan passet och cykelskor är ganska hala. Det måste ha sett ganska skojigt ut.

Var otroligt trött idag. Lyckades inte riktigt väcka kroppen, och någon benstyrka på lunchen blev det inte utan jag var ganska nöjd efter lite core. Det är ju kul att ha hyfsat pigga ben till skidlägret.

Det blir ingen träning ikväll eftersom jag ska laga mat så nu blir det vila fram till onsdagens snabbdistans. Vi får se vad det blir. Är lite sugen på grusåttan men då måste jag ha bil.

Kingen, det är jag!

Kategori: Allmänt

Eller Björn Lind- släng dig i väggen som någon skulle ha uttryck det. Skatepass i fredags. Lite ovant men bättre och bättre allt eftersom. Grymt roligt. Det som då gjorde mig till Kingen var att jag la mig efter min hare i spåret. Och behövde inte släppa. Jag låg hack i häl  i säkert en dryg kilometer innan jag inte ville knäcka hans självförttroende helt och släppte.....

Lördag förmiddag blev klassisk skidåkning i Hallby. Helt OK spår men oj vad det sög från den blöta snön. Slitigt. Eftermiddagen blev 5 st 5-minutare med 1 vila. Det gick att genomföra OK men det var lite tunga ben och pulsen ville inte riktigt upp i intervallpuls.

Söndagen skulle ha varit ett fint långpass men blev en sprintbana i stadsparken.... Inte riktigt vad jag var upplagd för och jag fick verkligen slita ont i kuperingen. Får hoppas att det gav något. Tyvär var jag verkligen inte kingen. Vi startade samtidigt på en herr och en dambana. Men 1 km kvar mötte jag Jonas och konstaterade att jag nog hade en betryggande ledning. Men tji fick jag när han var ifatt vid näst sista. Var nära att knäcka honom i spurten då han gått ganska hårt för att gå ifatt men benen var helt tokstumma.
Hemvägen från Månsarp blev kanon. Åkte via Gällstad och bättrade på garderoben.

Bara 3 dagar till skidläger!

Knäckt igen

Kategori: Allmänt

Knappt har man kommit över att man inte har en chans i backlöpning förren man sitter på en motionscykel och konstaterar att man är sämre på att:

Producera antal watt. Låg på ungefär hälften av Jonas produktion.

Hålla hög kadens. Nära men stryk.

Hålla högst puls. Detta är i och för sig en orättvis tävling eftersom jag har så låg maxpuls.

Så är det, man är sämst. Idag ska vi köra skate i Ulricehamn, vet inte riktigt vad jag ska vinna. Förslag mottages tacksamt. Jag lär ju förlora både längd och maxfart. Helgen tillbringasi Månsarp med längdskidor på små korta skotts/konstsnöspår. Men det finns några olika att åka på så lite variation blir det allt. Slalom idag, kanske kan Bor´sen vinna. Före Anja, före Maria?

Magen krånglar.

Kategori: Allmänt

Skulle springa 800-meters intervaller på lunchen men magen ballade ur totalt och det gick inte att genomföra mer än 3. Så på kvällen fick det bli ett varv på min backbana. Jonas var med ut och startade en bit efter. Tyckte att jag sprang på bra och hann precis tänka att han minsann skulle få sega sig om när det scwischa till och jag var distanserad. Fy, vad knäckt man kan bli av sånt. Men jag persade i alla fall upp. Men förra gången sprang jag ju två varv så det kanske inte räknas??? Avslutade med lite benstyrka i backe och Coreträning hemma.

Idag blir det gymträning. Cykel. Blä.

Har bokat skidresa. Yippie!

Klarar mig nog

Kategori: Allmänt

Har varit nära en förkylning men det verkar som jag klarar mig undan denna gången. Det blir träning idag eftersom det känns helt OK.

Gårdagen tillbringades mestadels på ett tåg. Var i Stockholm med jobbet. Det är fantastiskt tråkigt att åka tåg en hel dag. Resan  från lägenheten  och till och från mötet tog typ 9 h, för att vara på möte i 3 timmar... Sjukt.  Dessutom är ju radiotäckningen på tåg sådär halvbra så det var svårt att hänga med i storslalomen. Snart dax för herrarna. Det blir kul det också även om jag knapparst tror på medalj, men man vet ju aldrig.

5 timmar på två dagar....

Kategori: Allmänt

I lördags genomled jag 4 st spinningpass. Jag var på utbildning/inspiration med gymmet som jag jobbar på. Det var blandad kompott. Två pass var ok, ett pass riktigt bra och ett katastrofalt dåligt.  Jobbigt blev det i alla fall. Det var ju inte lågintensiv träning hela tiden.

Igår var det dags för orientering. har varit lite "nervös" för att orientera och hur det ska kännas. På grund av foten har jag knappt sprungit i skogen under vintern och än mindre orienterat. Dessutom anade jag att benen skulle var lite trötta efter gårdagen. Men då var det skönt att konstatera att benen var helt OK och det var inga större problem att springa i skog. Orienteringen flöt OK och jag orkade springa hela vägen. Det har ju även blivit dåligt med löpande långpass under vintern.

Idag blir det softardag och imorgon åker jag till Stockholm direkt efter spinningen och kommer inte hem förren sent på kvällen.

Oj vad jobbigt.

Kategori: Allmänt

Jag har ett problem. Jag får väldigt ofta väldigt ont i benen efter tuff träning. Typ träningsvärk. Så när jag skulle börja springa igår hade jag ont i benen. Trodde faktskt inte att det skulle gå att springa men när jag väl började så fungerade det ganska bra. Men oj vad jobbigt. 7 minuter platt, 14 minuter uppför, 14 minuter nerför, 7 minuter platt och en härlig avslutning med 14 minuter uppför. Det var aningen tungt uppför den långa backen på andra varvet. Sluttid 59,11.

Var som sagt ganska seg och trött i benen igår men kämpade på och tyckte i nerförsbacken att jag äntligen fått upp ganska bra fart. Passerar ett par tonårsglin som totalt sänkte mig med kommentaren: Jag går ju för f-n fortare. Om de bara visste hur knäckt jag blev. Men de gick i alla fall inte lika fort.

I övrigt var det grymt härligt med guld för skidskyttarna. Stafett är kul!
Go Anja.

Sleten

Kategori: Allmänt

Tisdagar är tuffa. Kände mig trött igår. Det blev en kortare sejour på cykel innan jag körde core igår. Det betyder föroppningsvis att jag känner mig piggare idag när det är dags för snabbdistans. Det blir att jogga ner till starten för backtempot. Springa upp, ner och upp. Gissar sluttid på strax över timman. Det blir nog härligt jobbigt.

men först skall vi räkna in första guldet i skidskytte. Mixstafett snart! Håll alla tummar ni kan.

Nytt pers.

Kategori: Allmänt

Det var 2-kilometare på grusåttan igår och trots att det inte kändes jättebra så persade jag på alla kilometrar och är nu under mars månads målsättning med vila.... Känns bra. Ska bli kul att springa hela utan vila nu och se vad jag kan prestera. Men jag är på rätt väg. Utvecklingen går ju framåt. Det var också skönt att se att morgonens spinningpass inte påverkade formen så mycket utan att jag klarade av att springa ganska fort ändå.

Annars var gårdagen blandad rent idrottsmässigt. Jag led verkligen med Ferry. Jag unnar han gärna en medalj. Roligare idrottare får man ju leta efter. Han måste vara världens tacksammaste intervjuobjekt. Samtidigt kan man inte annat än imponeras av Anja. Idag får vi hoppas på dammedlajer. kanske kan Helena få till det? Det vore roligt.

Småstrul

Kategori: Allmänt

I lördags försökte jag träna men kände mig helt sliten i kroppen och fick tillbaka mina gamla besvär med luftrören. Det blev ingen riktig träning utan bara 45 minuter jogg. Kändes bättre på söndagen och det blev WW-intervaller och styrka. Riktigt bra intervaller. Bra för foten också då jag har kännt av den lite på sista tiden.

Igår jobbade jag hela dagen och drejade på kvällen så det blev vilodag. Det är fantastiskt roligt att dreja, tyvär är det svårt att välja vad man vill göra utan det blir mest en massa skålar..... Om någon är sugen på en skål kan ni ju höra av er. De kan ju bli värda pengar om många år när jag blir känd....

Imorse blev det spinning, roligt och ganska mycket folk. Ikväll blir det 2 km-intervaller eller testlopp. Vi får se vad det blir.

Spännande eftermiddag blir det med skidskytte distanslopp. Gäller att hålla alla tummar. Tycker att Ferry är värd en stolpe in nu efter fjärdeplatsen.

Lite lat

Kategori: Allmänt

Orkade inte riktigt träna som planerat igår. Skulle ha sprungit tempo efter att ha gått på Core men ballade ur och åkte hem och slöade. Skönt! Men det innebär också att jag får köra hårt på lunchen idag. 800 meters inervaller står på programmet om jag kommer in på banan. Annars får det bli 3-minutare. Motivationen är väl inte jättehög men jag har några timmar att samla kraft. Ett jobbmötepå 2 h kanske kan få en att längta ut med lite tur!

Tack till killen i silverbilen

Kategori: Allmänt

Löpte ut fint längs med vägen vid trätorget då foten (den onda) plötsligt vek sig och jag landade ganska tvärt i asfalten och hann inte tänka så mycket förren en bil i motgående körfälr stannade, vevade ner rutan och undrade om jag hade skadat foten och om jag ville ha skjuts hem. Blev aningen överaskad men tackade och sa att jag nog skulle klara mig hem själv. Man tror ju knappt att den typen av vänlighet finns idag. Så tack killen i silverbilen som aldrig kommer att läsa det här! (Ja, jag är tjej och Nej, jag har ingen aning om vad det var för bilsort)

Foten ömmade ganska mycket och jag började linka tillbaka men då liksom släppte det bara och helt plötsligt kändes den bra så då var det bara att vända och börja springa igen, trots knaket i senen när jag vek foten. Känner inte mycket i den idag. Kanske klarade den sig så bra eftersom den redan var tejpad? Spelar roll, skönt är det i alla fall att det inte blev något allvarligt.

Formen var inte så god. Benstyrkan på lunchen slet nog lite ändå trots sin ringa mängd.