Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Lite tjuvträning

Kategori: Allmänt

Ska lyfta lite skrot idag. Mest för att kunna krypa ner i bubbelpoolen efteråt. Ska träna på Exklusive idag och äntligen ha tid att utnyttja lyxen. Men det blir bara överkropp. Benen behöver en dags vila till. 

 

SSSS-Projektet

Kategori: Allmänt

På begäran kommer här en beskrivning av SSSS-projektet.

Målsättningen är att bli snabbare på väg/stor stig. I skogen är jag redan ganska bra och det är väglöpningen jag behöver bli bättre på. Resultatmålet är 6 km på grusåttan. Tidsmålet behåller jag för mig själv. Vill ni veta får ni fråga så svarar jag nog. Vill bara inte basunera utt mitt medelmåttliga löpmål här. Det är inte bra för mitt självförtroende.

Jag har aldrig gillat att springa GMOK.s löptest (som är 6 km på grusåttan) och behövde en ny infallsvinkel. Så förra vintern började jag dela upp testet. Sprang 3 st  2-km intervaller och någon gång 1 km- intervaller för att hitta farten jag vill hålla. Tanken är att dela upp sträckan i delmål och kunna hålla målfarten på delsträckorna för att sedan succesivt minska vilan/öka sträckan. Detta lyckades jag väldigt bra med och under vintern sprang jag sträckan 6 gånger och förbättrade mig i princip varje gång och slutresultatet var 6 sekunder över förra årets måltid. När jag startade på det sista testet (när jag persade) hade jag med mig att jag klarat min måltid två veckor tidigare med 3* 2 km med 1,30 vila. Det kändes väldigt bra och eftersom jag kände till banan så bra vågade jag springa fort. Det var en rolig dag!

Sedan blev det sommar och grusåttan fanns inte tillgänglig, sen kom SM och skadan men nu är jag sugen på att ta upp grusåttan igen. Projektet fick mig faktiskt att gilla grusåttan.....

Så nästa vecka kommer det att bli 2 km-intervaller på grusåttan. Kanske redan på tisdag? Beror på vad klubben har att erbjuda. Ska bli kul att se hur jag står mig mot förra årets tider. Ska försöka hålla i grusträningen i år men kanske ska jag försöka hitta en likande runda hemma i Kortis där jag också kan ligga och presa tider?

Vad mycket tid man har

Kategori: Allmänt

Det blev en lång kväll och mycket hanns med. Vad gör folk som inte tränar?

Satsade på rejäl återhämtning med god mat och vin. Trevligt. Vet inte om det var därför morgonen började med osthyvlar och blod? Norsk brunost är hård och våran osthyvel slö? och givertvis slant jag och hyvlade bort lite tumme mitt i ottan. Som alla vet blöder tummar väldigt mycket så det blev lite körigt på morgonen innan omplåstringen var klar. Surar lite för det beiga plåstret. Jag vill ha bamseplåster.

Igår hann vi också med att avsluta operation skåpsstädning med det logiska avslutet blominhandling. Stannade på en trädgårdshandel och fick en lång lektion i blomfamiljer och tropiska växter. Kom ut med påsarna fulla. Vi har nu klippt ner alla blommor och satt om dem. Ni som känner mig vet att jag inte är så vass med blommor men nu gör jag ett nytt försök. Det blev faktiskt så många blommor att krukorna tog slut. Dessutom köpte jag årets första tulpaner. Härligt!

Ikväll- soffpotatis igen.

2 eller 3 vilodagar

Kategori: Allmänt

Jag ÄLSKAR att träna. Det är det bästa jag vet. Frågan är: tränar jag för att bli bra eller för att jag älskar att träna? Svaret ligger nog någonstans där imellan. Men igår insåg jag att det varit för mycket träning. I januari tränade jag 40 h och i februari är jag nu uppe i 30 h. Dags att vila för att få ny kraft.

Nu startar också (eller fortsätter) Sofia Snabb Snabbare Snabbast-satsningen som inleddes förra vintern men avbröts genom en tråkig höftskada. Jag ska tillbaka och nöta löpteknik, träna snabbhet, pressa gränser, sätta nya pers. För nu kan jag springa obehindrat igen.

Efter gårdagens pass var allt bara skit och jag hade många dåliga tankar, men jag vet ju att jag kan. Jag måste bara bli smartare och fortsätta eller snarare hitta tillbaka till SSSS-projektet som faktiskt gjorde mig snabbare än någonsin förra året. Mer stiglöpning ska det bli.

Åh, nu längtar jag efter att träna, men projektet får starta på lördag. Så om jag försöker träna innan dess ska du hindra mig.

Regn, regn och regn.

Kategori: Allmänt

Ingen rolig morgon att vakna idag. Regnet vräker ner och den där piggheten man tidigare fått av att det är lite ljust ute på morgonen förvann snabbt. Det var lagom roligt att bege sig in i spinninghallen i ottan. Men det var ganska mycket folk så det var roligt ändå. Nya passet sitter men kanske, kanske att det gamla var bättre. Men det beror kanske på att en deltagare inte riktigt gillade nya passet. En som vågar säga vad han tycker....Fast han vill å andra sidan bara sitta ner och tokcykla i 8 minuter och sen vila 2.....Kanske ingen bra måttstock.

Gårdagspassen blev bra. Corebollen var ovanligt effektiv. Körde lite ben också, kan nog snart börja köra ordentligt. Spinningpasset gick också bra. Körde så jag mådde illa.

Det var ingen bra skidhelg det här.

Kategori: Allmänt

Ett bra pass blev det. Fredagskvällens skatetävling på elljusspåret blev lyckat. Det var roligt att köra och känna sig jagad. Vi startade samtidigt och körde tills jag var ifattåkt. 5 varv eller 15 km blev det på strax under timmen. Banan är 3 km och består i princip av en lång uppförsbacke och en lång nedförsbacke så det blev intrevaller av de hela. Kände mig stark och tyckte att tekniken satt hyfsat.

Alla andra pass var skämt. Det är inte roligt att åka skidor på is. Vi åkte hem direkt på morgonen igår och hann med ett löppass. Jag kände mig dock inte helt frisk när jag började springa så för egen del blev det mest en promenad. Trodde jag skulle bli sjuk men det verkar inte bli något. Det kröp i kroppen igår och jag var väldans trött men idag känns det bra igen. Konstigt. Samma sak i början av förra veckan.

Idag blir det coreboll och cykel. Imorgon cykel och kanske testlopp på grusåttan?

Det kan bli värre

Kategori: Allmänt

Vi har i ala fall sol från klarblå himmel och efter att ha haft diskussioner med platschefen i Säfsen så har de kört om en del spår. Vi fick ett ganska bra skatepass igår på elljusspåret. Hyfsad kvalité på spåret men lite kort varv kanske. 3 km.

Idag var vi uppe och körde på en väg. Väldigt isigt ochh det blir mycket överkropp....Ikväll blir det skate igen. Får se om vi åker skidor imorgon eller åker direkt hem.

Solen skiner

Kategori: Allmänt

Och där slutar det positiva omdömet. Skidspåren är en katastrof. Det är isigt och nästan alla spår  är söndersmälta. Just nu funderar vi mest på om vi ska åka hem idag eller imorgon. Har precis försökt klaga i receptionen men allt jag fick var telefonnummret till anläggningschefen. Måste ladda lite för att ringa dit.

SUCK, det verkar inte som om man ska få åka skidor i år. 2 h harvande på isskorpa räknas nog inte som skidåkning. Skall försöka köra skate i eftemiddag. Förhoppningsvis har solen gjort spåren mjuka och jobbiga att köra.....

HATA HATA SÄFSEN!

Kategori: Allmänt

80 km spår. 25 cm snö i terrängen. Ja, tjena. Har precis joggat ner till elljusspåret och det var knappt åkbart. Så vi har betalt massor av pengar för dyr stuga och rest jättelångt (eller hur Sara) för att knappt kunna åka skidor. Tur att man packade löparskor.

Utöver all snöskit har jag nu haft ont i huvudet i tre dagar och de andra springer nu backintervaller medan jag tjurar i receptionen. Hoppas få återkomma med åtminstonde en aning mer positiv attityd under helgen.

Hallå, har ni kul på jobbet?

Kategori: Allmänt

Det är så skönt att sova länge, läsa tidningen i sängen och strosa runt hemma utan att kolla på klockan. Det är extra skönt när man vet att andra jobbar. Ska packa och diska upp lite och om dryga timman åker vi upp mot Säfsen. Om några timmar får man äntligen susa fram på skidor. Skönt!

Gårdagens träning blev core och lite egen styrka för ben och överkropp med trevligt sällskap. Provade på nya Exklusiveanläggningen och kan väl konstatera att det låter bättre än vad det är. Allt är nytt och fräscht men , ja lyxigt, vet inte? Kanske om vi hade hunnit med bubbelpoolen? Avslutade med en sallad på Dahls som såg betydligt lyxigare ut än den var.

Nä, nu måste jag nog ta det lite lungt igen. Jobba på nu, vanliga människa.


LYX!!

Kategori: Allmänt

Japp. Nu har jag kollat läget. Jag kan vara helledig imorgon. Sovmorgon och sedan upp till snön. Så ska det vara.

Är det bara mentalt?

Kategori: Allmänt

Intervaller med klubben är ett huvudbry för mig. Min tuffa inledning på veckan gör att jag sällan är pigg i benen. Speciellt om jag som igår inte lyckades hålla igen på spinningen. 1000 m intervaller stod på programmet och jag insåg snart att med min benstatus var det inte aktuellt. Jag skulle inte orka hålla tempot. Började springa med men det kändes inget bra. bestämde mig då för kortare intervaller själv. Försökte hitta löpglädje och behövde då springa själv så jag övergav gruppen och fortsatte själv. Sprang 5 st 2-minutare och det kändes bättre och bättre, (Ibland tror jag att det är en mental låsning som gör att jag inte kan springa fort på klubbintervaller. Jag är ju lite knäpp. ) Sedan växlade jag över till 5 st 1-minutare och avslutade med 7 st 30 sekundare (45, 30 resp 20 sek vila).

Jag är ändå nöjd. Höll tempo under 4 min/km. Det är bra för mig och jag behövde känna mig snabb. Men jag borde ju kunna göra det på klubbträningen? eller?

Kollade träningsdagboken igår och jag har haft bra träningssveckor sen jul och framåt. Ska ta det lite lugnare nästa vecka med 2 vilodagar för att sedan träna på fram till påsk. Sen får man väl fundera lite hur man ska göra? Men påsk är ju första riktiga tävlingshelgen.

Dagens bloggtips: http://traningsblog.blogspot.com/

Några favvolänkar att bjuda på!

Kategori: Allmänt

Jag gillar läsa bloggar och har uppdaterat sidan med några favoriter. (Till höger längre ner)

Gillar många men favoriterna måste nog bli

Björn Ferry - alltid rolig
Anna Hansson- Uppdaterar ofta och skriver personligt om vad hon tränar.
Kalla- Uppdaterar lite mer sällan men berättar vad hon tränar. Kul
Lena Eliasson- Uppdaterar lite sällan, men bästa OL-bloggen, en av få tjejer.

Sen är det alltid roligt att trilla in på vänners bloggar. Tänker på Sara, Lina, Micke, Ola , Johan och Enga. Kanske dax för någon mer att börja blogga.

En agentblogg från Red med uppdateringar i Murmansk skulle vara läsvärd.

Har du någon favorit du vill dela med dig av?

Spinning

Kategori: Allmänt

Som vanligt inleds veckan med 2 spinningpass. Igår hann jag med ett corebollpass innan. Vi som går upp i ottan kan ju börja träna redan 16:30. Sovgrisarna måste då jobba ytterligare ett tag.

Passet igår var ett teampass med två instruktörer. Det fungerade väl ganska bra men vi hade egentligen förberett aldeles för lite för ett bra teampass. Lyckades dock tända deltagarna på slutet när vi körde lite tävling. Mitt lag vann, det är jag helt säker på!

Imorse var det då VÄRLDSPREMIÄR för nya spinningpasset och för en gång skull hade jag tränat nog mycket så det gick bra. Musiken kändes rolig och deltagarna verkade glada. Gjorde bara en enda miss men det kan inte ha varit någon som märkte den? Efteråt blev det frukost med en god vän. Tackar för det sällskapet. Ett trevligt sätt att starta morgonen på.



Åkte sedan direkt ut på ett jobb till en arbetsplats med bara män. Jag lyckades komma mitt i fikat och det var intressant att se hur de hanterar att en tjej kommer in i deras sfär. Jag kan säga att det blev väldigt tyst. Förmodligen tålde en tjej inte deras normala klimat. Dessutom slutade alla äta och när jag frågade efter XX började de grymta typ "öhhhh XX du har tjejbesök, wöhhh". Moget.

Hann med att stanna till på Team Sportia och bränna pengar på vägen hem. Två nya byxor och en topp. Jag kommer bli grymt snygg. Har trånat efter linnet länge och nu slog jag till.

Ikväll 1 km intervaller. 2 dagar kvar till semester.

Träningsvärk

Kategori: Allmänt

Inte av söndagens fina löppass. Ett lungt fint pass där vi satte ut kontroller till JVM:s träningspaket, men av de få övningar som jag tog mig igenom på gymmet under eftermiddagen. Bänkpress utan vikter (bara stången) och andra utmanande övningar för överkroppen....

Annars har jag provat att springa med "drag"hund. Grymt bra när hunden bestämmer sig för att den vill framåt. Något jobbigare när den bestämmer sig för att kissa och lukta överallt.

Idag coreboll och spinning.

3,5 arbetsdagar kvar till semester.

Fint ol-pass

Kategori: Allmänt

Vintercup i Rannerbergen idag. Hade pigga ben och tyckte att jag sprang på ganska bra. Orienterade fint i ca 30 minuter innan koncentrationen tröt. Blev aningen förvånad när jag kom hem och kollade pulsdata. Jag hade låg puls. Får väl se det som positivt att jag hade bra flyt och tyckte att de bitvis gick fort men ändå körde jag inte alls max.

Fredagen tillbringades med goda vänner och öl efter en timmes slitande i spinninghallen. Men nu har jag nog satt det nya passet.

Jag gillar folk som inte är rädda för utmaningar 2

Kategori: Allmänt

Det finns verkligen ingen annan än favvoinstruktören som kan gå in i en träningshall iklädd hotpants, nätstrumpor och spetslinne och vara fullkomligt cool med det, Att sedan riva av en dansklass och få ett gäng tjejer att åma sig kring en stol är STORT! Visst kändes det aningen fånigt i början men allt eftersom släppte spänningen och sista 5 minutrarna hade nog varit grymma att se. Så, ni grabbar som fick en personlig inbjudan att delta ska nog ångra er. Det hade varit värt det.



Angående armhävningar så gör jag numera 12 st. Fast nu måste jag nog börja fila på tekniken lite också,

Äntligen fredag. Idag blir det alternativ träning på gym och massor av slemlösande medicin för att få bukt med krångande luftrör igen.

Jag gillar folk som inte är rädda för utmaningar

Kategori: Allmänt

Idag sprang jag på lunchen med två jobbarkompisar. Benen var tyvär grymt stumma och trötta och jag fick kämpa mot mjölksyra i backarna. Som tur var var solen på sitt aldra bästa humör och det var längesen jag sprang i så fint väder. Vi sprang runt stora Delsjön. Härligt. Dessutom blev jag grymt inspirerad av min jobbarkompis som inte brukar springa så långt men som glatt hängde på i backarna runt sjöarna utan att tveka. Hon är en löpartalang men det krävs lite jävlaranamma för att haka på. Skönt att se.

Sitter nu och mjukar upp höfterna för kvällens pass och passar samtidigt på att kolla in skidskyttet. Heja Helena.





Rktigt så grönt var det inte , men det kändes så i solen

Jag är lättlurad.

Kategori: Allmänt

Jag var och klippte mig igår och skulle också färga håret. Jag gillar färga håret men brukar tycka att det är aningen obehagligt att sitta med alla kemikalier i håret, därför blev jag väldigt glad när min frisör undrade om jag ville prova en ekologisk hårfärg. Självklart ville jag det. Känns bra. Jag gillar att gå och klippa mig, det är avkopplande. Hos min frisör serveras man te medan färgen verkar. Igår fick jag dessutom en arraksboll till tet, utan att fråga. Jag fattar ju att de tar ut det på priset i slutändan men jag gillat ändå att få sånt "gratis". Det känns liksom lyxigt. Så jag betalar massor av pengar för att tro att jag får te och en arraksboll gratis. Så lättlurad är jag.

Träningen igår bestod av några armhävningar. Skönt med vilodag. Idag blir det snabbdistans på lunchen och så den här stolsdansen ikväll då. Vet inte riktigt vad jag har lovat men jag får återkomma imorgon. Hoppas hinna med lite core också.


Mycket skidskytte idag. Spännande.

Dagens citat

Kategori: Allmänt

"De har alltid varit på samma ställe, det stället har i och för sig flyttat på sig"

Om ni undrar varför jag aldrig hittar mina saker......

Jag klev över tröskeln!

Kategori: Allmänt

Igår hände det. På backintervaller. Vi sprang 3 st 2-minutare uppför och sen joggade vi ner för hela backen (8 minuter) för att köra tre nya osv. Första setet var segt, jag var stum ,lite halvsur över min dåliga fart men så på sista i första setet insåg jag plötsligt att jag kan ju springa mycket fortare? Provade öka och det gick bra? Funderade en hel del på joggen ner och insåg att jag nog har gjort de löppass som behövdes för att väcka benen. Så trots stumma, trötta ben så racade jag mig igenom intervall 4,5 och 6. Första minuten kändes allt jättebra, sen dog jag lite men KÄNSLAN var helt plötsligt löpning, snabba ben. Bestämde mig då för att inte springa mer än vad benen orkade denna dag så den tredje omgången avslutades efter 1 och en halv intervall. Extremt nöjd med mig själv ville jag sluta innan jag tappade all fart och känsla. I ren lycka gjorde jag sedan 11! armhävningar (Rekord) och körde 3 sprintar, gjorde 10 armhävningar (vilket hade varit rekord om jag ine nyss gjort 11). Joggade ner lite och  gjorde 2 armhävningar på tå och 18 på knäna. I´m on the move.

Idag ska jag bara vila och glädjas åt att benen vill springa igen. Hoppas springet finns kvar tills på torsdag.

Så nära

Kategori: Allmänt

GRRRRRRRRRR. Hur svårt kan det vara att träffa en prick? På mitt enda försök som skytt hade jag 8 träff på 5 skott. Nåja. Ferry kommer att ta sin medalj, tyvär inget guld, men ett glänsande brons på masstarten.

Ett pass kvar.

Kategori: Allmänt

Har nu kört 7 pass sedan i fredags kväll och börjar bli lite seg. Ett pass kvar innan det är dags för vila för de stackars benen. Imorse var huvudet inte alls med och det var väldigt många felsägningar. Igår på spinningpasset fick jag till en sån där grym känsla när det verkligen känns som deltagan vill cykla fortare och hårdare. Man behöver som knappt puscha dem utan de lyfter själva. Ett stort tack till tjejen längst fram som log sig genom passet, Hon körde hårt men med mycket glädje. Det är grymt att ha med en sån deltagare som ger så mycket tillbaka.
 
Idag därimot kände jag mig seg och trött i huvudet och jag fick kämpa för att hitta den där sköna känslan av att klasssen flyter. Beror nog delvis på att jag själv tog det väldigt lungt och om jag inte kör på så är det svårare att hitta flytet. Idag var dock sista gången med gamla passet, nu ska jag byta. Synd, för det är ett rikitgt bra pass, men det kommer nog att komma tillbaka på gästspel.

Känner mig helt tom i huvudet. Det tar mycket energi att hålla klasser men nu ska jag försöka ladda om till kvällens intervaller. Efter dem- vila!

På torsdag är jag inbokad på Chairdance med favoritinstruktören. Har hört rykten om kulörta lampor och dimridåer. Kan nog bli ett pass att minnas. Ska ni följa med? (Ni vet väl vad det är för dag?)

Bra Sofia!

Kategori: Allmänt

Äntligen börjar det finnas lite sprut i benen. För första gången på länge kändes det som om jag faktsikt skulle kunna skpringa grymt fort, men vi tar det från början.

Fredag- Coreboll och det roligaste med det gymbesöket var väl att jag fick låna en 1 meter lång bultsax och klippa upp mitt lås efter att det gått i baklås. Nu ska jag inte gå på fler corebollpass där jag inte vet vad som väntar. Man blir ju bara besviken. Avslutade kvällen med mat och bio. Såg Control. Bra film, ingen 5:a som Juno men en 4:a kan den få.

Lördag- den sportiga dagen. Började tidig morgon med OL-teknik i Utby. Jag orienterade inte prickfritt och det var bitvis mycket segt i alla backar, men som jag nämt, det fanns ändå lite positiva tecken. Kanske har löparbenen börjat vakna? Stressade hem och år brunch famför skidskyttet i goda vänners lag. trevligt trevligt. Tyvär ingen fullträff på TV. Mellan loppen dax för nästa löppass. 70 minuter jogg med några fartökningar för att det var så roligt att springa. Plockade även in några kontroller från morgonen. Sen TV igen- stackars Björn. Kvällen blev sedan grymt skön.

Söndag- Långpass i Skatås samtidigt som vi satte ut JVM-kontroller. Kändes Ok i kroppen, längesen jag sprang 90 minuter. Härlig känsla! Sen snabbt hem till TV.n. Låg härligt däckad framför skidor hela eftermiddagen och hade just börjat fundera på om man skulle orka iväg på ett pass till då telefonen ringer och de behöver en vikarie till cykel 30. Snäll som jag är ställde jag upp fast jag inte gillar cykel 30. För mig är det ett helt meningslöst pass som man inte hinner göra något av. Ironiskt nog är det det spinningpass som går bäst....Nåja, med 30 minuters cykling innan blev det ett riktigt pass och förhoppningsvis blev deltagarna trötta. Avslutade sedan träningshelgen med 30 minuter core. 

Klarade 10 h denna vecka. Grymt. Får nog bli en lite lugnare vecka innan skidlägret nästa vecka. Kan jag bara hålla mig hel och frisk ska nog det här bli bra. Nu kan jag börja jobba på snabbheten igen. Härligt att kunna springa nästan som jag vill igen.

5:a

Kategori: Allmänt

Vi såg Juno igår och allt som behöver sägas är SE DEN!!!! Det var längesen jag skrattade så gott på en film. Hade inte riktigt förväntat mig en så rolig film men det var ju enbart positivt. Skönt med vilodag var det också, bara sjukt att man ska ha dåligt samvete.

Ikväll ska jag gnugga balansen på coreboll. Lite beroende på hur kroppen känns blir det även kondition. Är sugen på 4 minuters intervaller med 3 vila men då måste jag känna mig fräsch.

Helgträning ja. Det blir tufft att hinna med mellan allt skidskytte men så här är planen.

lör FM- Orienteringsteknik Utby
Skidskytte från ca 11:30 och Brunch. Gäster är välkomna men då krävs föranmälan. Vi serverar Sofias (det nyttiga) och Jonas (det  med choklad) nybakta frukostbröd.
Lör EM- Rullskidor/cykel.
Lunch och skidskytte ca 14:45

Sön FM: Träning från klubbstugan 10:00 SENAST!!!
Skidskytte12:00
Skidskytte 14:15
Sön EM: Om motivationen finns blir det alt. träning på gym alt skidor/cykel.

Det är helt OK att hänga med på delar eller hela konceptet. Hör av er.

hmmmm

Kategori: Allmänt

Det blev lite ändrade planerade. Snabbdistans byttes mot fika och bio.

Tidigare har jag varit ganska hård på att följa min träningsplan men nu kan jag möblera om lite lättare efter vad jag och kroppen känner för. Blir nog bra med en vilodag för jag är fortfarande ganska sliten. Har tränat  5:30 h mån-ons och det är planerat en tuff helg.

Det blir nog bra

Kategori: Allmänt

När jag gick ner till gymmet kändes det bara bra med nya musiken, men som vanligt kastas man sedan mellan hopp och förtvivlan. Är denna låten för lång, för kort, 10 bpm för långsam, för enformig, för tung, för...... Ingenting känns bra. Men vis av all min erfarenhet (!) brukar det bli bättre när man kör inför deltagare, då har man inte riktigt samma tid att analysera sönder låtarna. Så det kanske blir bra. Får se om jag vågar köra nya passet på tisdag.

Dagens spinningbubblare: Breed med Nirvana. Gick från reserv till finallåt på ett kick.

Dagens utröstning: Dirty Deeds Done Dirt Cheap med ACDC. För mesigt tempo. Kan komma in som bubblare på enstaka pass när jag känner för att pressa ben.

Dagens typiska: Igår ösregnade det och jag hade inte goretexjackan. Idag har jag den och så är det klarblå himmel.

Dagens träning: Snabbdistans med löpskolning och lite spänst/Styrka.

Efter inte mindre än två mutor igår så kanske det kan bli ett 70-20 pass i helgen också!

Man får kämpa i alla fall

Kategori: Allmänt

Även om det inte går så fort på intervallerna får man kämpa på. Det är ju ända vägen att bli snabbare. Det är tufft att vara sist på intervallerna och bli avhängd. Var kanske inte så himla munter igår efter träningen, tur då att det bjöds på hemlagade semlor.

Idag sitter jag på jobbet med Ipod och lyssnar på spinningmusik. Har faktiskt ett angenämt problem. Jag har fler låtar på utkastet än vad som skall vara med i slutändan. Några ska bort. Ikväll ska jag provköra passet på cykel. Dagens spinninglåt: Blue Monday 88 med New order. Grym andralåt som garanterat kommer att väcka folk och göra dem körsugna. Funderar annars på om 3*7 (2 vila) eller 4*5 ( 1 vila) minuters intervaller är konceptet. Kommer även att göra ett 70-20 pass framöver men det kräver inblandning av min dataexpert som skall mixa musiken.  Det blir nog 3*7 och ett 70-20 pass som kontrast.

Är det sant?

Kategori: Allmänt

Full klass på spinningen igår och jag hade minutiöst kollat biljetter på alla. Ska precis stänga dörren eftersom cyklarna var slut- då kommer en till! Som tur var kom en från receptionen springande, hon hade räknat fel och fick själv plocka bort reserven. Inte roligt  men det var ju i alla fall inte mitt fel.

Innan passet körde jag cykel och när jag var klar tog jag på mig min ledarväst och när tanten brevid såg det bad hon mig hjälpa henne få igång elipsen. Följande dialog utspelade sig
- Kan du hjälpa mig ställa in den här? Jag fattar aldrig hur de funkar
- javisst. vad vill du träna då? Här ser du vilka program som finns.
Tanten stirrar intensivt på knapparna innan hon tittar upp lite förvirrad och säger:
- Fettförbränning (Det fanns ingen knapp som detta stod på)
Jag ler för mig själv och slår på den manuellt och säger till tanten att nu kan hon börja trampa
-Dom sitter fast, svarar tanten
- Men du får ta i lite så startar den, svarar jag.
- Men de är ju ända nere i botten?
Hört talat om gravitation, äpplet som faller tänker jag
Lyckas i alla fall övertyga henne om att ta i lite och som ett under börjar elipsen röra på sig. Hoppas hon fick sin fettförbränning.

Efter spinningen möter jag nästa sköna tjej som först var lite förtvivlad för hon hade nästan mått illa och blivit lite snurrig  i huvudet. Efter att ha pratat med henne en stund kröp det fram att tillståndet dök upp i slutet av varje intervall när hon tog i lite extra. Det var nog första gången hon kört en maxintervall....

Morgonens spinningpass var fullbokat det också. Det är bra drag nu.

Ikväll blir det intervaller!

Operation armhävningar

Kategori: Allmänt

Glömde säga att jag persade igår. Fortfarande långt kvar till målet, men också många dagar. Målet känns inom räckhåll. Jag är också grymt noga med att det skall vara riktiga, snygga armhävningar, inga fuskisar.

Gällande operation skåprensning går den också framåt, om än något långsamt, men vi är nu klara med 6 skåp.

Trevlig fredag, full fart lördag och slapp söndag!

Kategori: Allmänt

Efter löpskolning och coreboll var jag på gammal hederlig videokväll (heter det så än, DVD-kväll?) med pizza och popcorn. Vi såg marie antoinette. Helt Ok film, kanske en svag 8:a.

Lördagen var jag trött och hade svårt att komma ur sängen. Tillslut gick det och vi lämnade lägenheten vid 10-tiden, en halvtimma sena. Träningen gick i samma stil. Seg och trött. Bitvis försökte jag springa riktigt fort, men det gick sådär. Halvsov mig genom banan eftersom kroppen inte vill vakna. Redan så började söndagens vilodag ta form i huvudet.. Stressade från träningen, hem och kasta i sig lite mat och slänga sig i bilen 25 minuter sena. Vi skulle upp till Kungshamn för att hälsa på en kompis till mig. Med offensiv körning var vi dock nästan i tid när vi närmade oss Ljungskile, men då kom snön. Det hade precis snöat och vägarna var helt oplogade och spåriga. Det blev snällt att krypa fram i mellan 50-70 km/h. När vi svängde av mot kusten möttes vi dock av en klarblå himmel och sol! Det blev en fin promenad längs med kusten. Udda med snö och öppet hav.

Söndagen blev som jag redan antytt en extremt lugn dag. Sov länge, åt frukost i sängen (ensam hemma). Bakade lite bröd och kokade soppa. Hade tänkt springa på efermiddagen men allt eftersom dagen gick kände jag hur trött jag var och hur skönt det var att bara vara hemma så jag la ner träningen. Skönt. En vilodag på helgen ger så mycket mer!

Hela helgen avslutade med en kalasmiddag. Lammstek med getostquish (vet inte hur det stavas) och rödlöksmarmelad och ett riktigt bra rödvin utvalt av vår egen sommelier. Till desserten serverades chokladsoppa med grillad annanas. Sen sov jag alldeles för lite och är aldeles för trött idag.

Dags att infria nyårslöftet

Kategori: Allmänt

I ett svagt ögonblick (och stax efter att jag sett en grymt vältränad spinninginstruktör) lovade jag mig själv att under 2008 skulle jag börja träna överkroppen igen. Det är snyggt med LITE muskler där också. Just nu är det ju bara två pinnar som hänger ut ut ärmarna. Men, tråkigt nog kom en axelkrasch imellan men nu är jag på spåret igen och kan faktiskt göra lite armhävningar. Målet är att göra armhävningar (kanske världens bästa totalövning?) minst 5 gånger/vecka. Innan sommaren skall jag göra 20 st på tå. Där är jag inte ännu....

Träningen igår blev 65 minuter cykel/elips. Hade tänkt köra 80 minuter men rumpan krånglade och jag vill kunna springa i helgen. Laddade sedan på med 13 minuter styrka för överkroppen.

Ikväll blir det grym coreboll och löpskolning.