Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Det går bra

Kategori: Allmänt

Joggade 15 minuter efter cyklingen igår och det kändes nästan ingenting under löpningen. Möjligtvis ömmar foten lite under belastning men jag känner ingenting efteråt.  Ska prova 20 minuter nästa gång. Och som det ser ut nu så kommer jag nog att göra orienteringscoemback på lördag. Det blir nog en öppen 3 på Rhodennatten. Gissar att banan mest går på stigar så det ska nog fungera om jag är försiktig och promenerar när det är allt för ojämt underlag.

Annars fungerar träningen bra hitills:-) Körde igenom mitt spinningpass på motionscykel igår. Det börjar ta form nu och känns ganska bra inför morgondagen. Idag har jag hunnit med lite styrka nu på lunchen och kvällen får tillbringas i Valhalla. Några fler pass WW-intervaller lär det bli.

Det är inte alltid lika kul att träna!

Kategori: Allmänt

5 plusgrader, lite blåst och ihållande regn. Det var förutsättningarna för lördagens cykelpass. Trots det blev det en ganska trevlig cykeltur. Cyklade upp mot Rannebergen. Det finns många fina cykelstigar där.

Söndagen inleddes med rullskidpremiär i två plusgrader och strålande sol. Trevligt. De var bra mycket roligare än jag minns. Inte en enda vurpa men ganska bristfällig teknik. Det kommer att bli fler rundor framöver. Har hittat en fin runda som går att åka även på kvällstid.

Eftermiddagen tillbringades på spinningcykeln. Måste få klart mitt pass tills på onsdag då det är premiär för spinningen. Ska bli kul det också. Är lite nervös men det blir nog bra!

Idag börjar den riktiga träningsperioden. Slut på myspassen.....

Äntligen fredag!

Kategori: Allmänt

Det har varit en konstig vecka med massor av grejer att fixa. Ska bli skönt med lite helg. Ännu en helg utan något inplanerat. Nu börjar det nästan bli lite långtråkigt. Man är ju van att åka bort nästan alla helger eller åtminstonde tävla både lördag och söndag. Men nu skall jag komma igång med träningen så då försvinner helgerna fort!

Var på spinning igår. Gäller att prova så många pass som möjligt innan det är dags att göra mitt egna pass i helgen. Ja, just det, jag vet nog vad jag ska göra i helgen. Spinningpass! Det lär ta ganska många av helgens timmar.

Min träning i till veckan:

Mån Distans
Tis WW-intervaller (2-3-4-4-3-2)x2 1 minut vila
      Styrka
Ons Vattenlöpning distans ÅP 45 minuter
        Spinning 45 min

Tors Distans

        Styrka
Fredag Vila- Resdag till Gimo
Lördag och Söndag Kortare rullskidpass.

OK Premiär och oväntat bra fot

Kategori: Allmänt

Ingen klagade jättemycket på kartan så jag antar att den i alla fall var OK att springa på. Alla hittade hem i alla fall.

När jag satte ut kontrollerna provade jag att jogga lite och det gick över förväntan. Totalt joggade jag nog 10 minuter och så länge underlaget var plant kändes det helt OK och idag känner jag ingenting i foten. Det innebär att jag kan springa 15 minuter till helgen! Roligt. Det är skönt att ta några löpsteg igen. Det börjar bli ett tag sen jag sprang på riktigt nu.

Idag skall jag skriva kontrakt med gymmet så jag kanske åker ner och provar deras spinningpass ikväll.

Genrep eller vad man ska kalla det.

Kategori: Allmänt

Det finns ju ingen premiär. Eller så är det kanske premiär för kartan ikväll då? Nåja, spelar mindre roll. Det är tjejträning och om jag känner brudarna rätt är det mat och dessert som det kommer att snackas om.

Träningen börjar bli rolig! Körde 28 st 45-15 igår och idag blev det 40 minuter moderat tempo. Nästa vecka börjar allvaret och har nu fått mitt träningsprogram för de kommande tre veckorna. Det känna kul även om jag gärna hade sett att det blev lite löpning också.

Återkommer imorgon med rapport från världspremiären av Kortiskullen.

22 sekunder

Kategori: Allmänt

Hyfsat pigg i benen och mycket kämparvilja gjorde att jag ändå närmade mig rekordtiden igen! 9,09 första gången. (22 sekunder från rekord)  9,25 andra och mycket trött tog jag mig imål på 9,55 sista varvet. Stumma ben är inte att leka med i klättningen upp till Tabergs topp.

Det blev inte så mycket mer tränat i helgen än backracet men nu börjar motivationen komma tillbaka och nästa vecka börjar jag träna på riktigt! Ska bli kul. Foten känns också mycket bättre och jag kommer att springa 10 minuter under denna veckan. Känner fortfarande lite så jag avvaktar nog ytterligare någon dag även om jag är grymt sugen på att springa en kort sväng ikväll.

Nu är kartan "klar". Gjorde de sista timmarna i dagsljus igår och nu hinner jag inte justera mer utan släpper betaversionen av Kortiskullen på onsdag. Nattsprint med parstart.

WW-drottning

Kategori: Allmänt

Sprang WW-intervaller igår och kan bara konstatera att övning ger färdighet. Perade med 137 slag/min igår. Har verkligen lärt mig att springa tuffa pass i vatten nu! Känns väldigt bra med tanske på omstarten inför nästa säsong. Det kommer att bli en hel del pass i bassängen innan foten håller för vanlig löpning. Hoppas kunna springa normalt till jul.

Hade fridag från kartan igår så inget nytt där.

Ikväll åker vi hem till Månsarp. Är lite sugen på att försöka persa upp för toppen idag men det beror på väder och vind. Är inte så sugen på att åka ner där om det ösregnar och är halvmörkt. På lörda blir det nog någon fin skogscykling. Skal bli kul det också. Det finns så många fina cykelområden runt Månsarp.

Det går framåt

Kategori: Allmänt

Efter ytterligare 90 minuter rekning och kartritning ligger jag i fas med tidsplanen. På söndag eftermiddag skall den stora skogskullen rekas i dagsljus och min kontrollant skall gå över kartan med kritiska ögon. Det kan nog bli bra när det väl är klart. Men jag vill verkligen påpeka att det är en betaversion och godtyckligt vad som är med på kartan eller inte...... Kartprovet jag försökte lägga in blev ju inte så bra.Gör ett nytt försök....

Träning blev det ingen igår men idag blir det ett pass i Valhalla igen. Har precis pratat med PT och nästa vecka blir uppstartsvecka för att köra igång på riktigt under vecka 44. Förhoppningsvis skall jag även ha kommit igång lite grann med löpningen då. Provsprang några steg inomhus idag men ännu är det inte dags att springa på den. Så fort jag belastar den gör det ont. Har dessutom en hel del knakande i den. Undra om det är bra?

Trött!

Kategori: Allmänt

Ett träningspass så är man helt slut. Måste nog börja träna igen, men ytterligare en lite lugnare vecka även om det nog blir något mer pass än förra veckan.

Problemet just nu är att hinna färdigställa kartan i tid. Det tar otroligt lång tid att rita en karta även om Kortiskullen är en liten karta. Idag skall jag hem och försöka hinna reka det sista som inte är skog innan det blir mörkt. Skogsdungarna behöver jag lite hjälp med av någon som faktiskt har ritat riktiga kartor. Ja, ja vi får väl se hur bra den blir. Det går ju att fila i all oändlighet innan det blir bra!

Foten börjar bli bättre. Nu har jag kunnat gå på den helt utan smärta i två dagar och om några dagar kan jag nog jogga 10 minuter. Ska bli kul!

Kartprov kortiskullen

Kategori: Allmänt

Kartprov kortiskullen

Om man inte tränar får man hitta ny sysselsättning. Min är att färdigställa kartan Kortiskullen som skall användas till nästa veckas tjejträning. För er flitiga besökare presenteras ett kartprov. Någon förmån skall ni väl ha för att ni är här och tittar!

Idag blir det ett riktigt träningspass. Första på länge! Det blir WW-intervaller, förmodligen 4 minutare med 3 minuters vila. Annars måste all ledig tid användas för rekning!

Inte många knop

Kategori: Allmänt

Tror jag fick ihop 60 minuter förra veckan. 2*30 minuter i Valhalla.....

I söndags hade jag tänkt åka rullskidor och var faktiskt riktigt sugen på att träna men tji fick jag. Foten gillade inte alls att trycka ifrån i stakningen så det blev ingen träning. Denna veckan får jag nog öka träningsdosen lite grann om jag inte helt skall förtvina.

Det har i alla fall blivit mycket teoriträning. Har nog ägnat 10 h åt att färdigställa kartan till tjejtränningen. Det kan nog bli Ok när den är klar. Det syns att den är hemmasnickrad men den är ju i alla fall gjord i OCAD. Måste ut och reka lite till för att kunna göra klart den. Det får bli på onsdag och söndag.


Idag blir det en kort sväng i gymmet innan keramiken

Lite simning och mycket överkroppsarbete.

Kategori: Allmänt

Handlade till 80-talskvällen igå och fick rejäl träning på köpet. Jag hade fyra JÄTTEtunga påsar som jag fick bära i omgångar från bilen, bar två påsar 15 meter, ställde ner dem, hämtade de andra två bar dem 30 meter, hämtade de andra två... När jag hade en trappavsats kvar kom Jonas hem. Undrar om han hade stått och väntat runt hörnet?

Imorse hade jag crawlprivatlektion. Jag blir nog aldrig någon bra simmaren för jag tycker att det är så otäckt att ha huvudet under vatten när man simmar. Man får ju bara vatten i näsan, äckligt.

Bra såklart, men inte trollbindande.

Kategori: Allmänt

Var på Marit Bergman igår och hade höga förväntningar. Det pratas ju så ofta om att Marit är en liveartist. Jag får väl säga att jag inte riktigt håller med. Några låtar var magiskt bra (Can I keep him, forever doesn´t live here anymore, I will always be your soldier) men det blev aldrig riktigt gåshudskänsla. Vad jag framförallt gillar med Marit är hennes röst och den kommer inte riktigt till sin rätt  när de krämar på så högt att instrumenten tar över. Men som sagt, jag har väntat länge på att få se henne live och det var kul! Var dock mäkta irriterad på 85 minuters försening. Framförallt de 25 minuters väntan mellan sista förbandet och Marit. Det blev en sen kväll. zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Med träningen går det sådär. Har tagit höstuppehåll och tränar bara när jag känner för det. Hitills har det varit två 30-minuterspass i Valhalla. Det blir nog inte så mycket träning innan helgen men då blir det nog både cykel och test av rullskidorna. Startar upp grundträningen vecka 43. Ska bli kul att se vad PT har att erbjuda.

Ikväll måste jag städa inför tjejkvällen

Nyanställd.

Kategori: Allmänt

Var på anställningsintervju igår och kan nu titulera mig spinninginstruktör igen. Ska bli jätteroligt att komma igång och ha pass igen. Blev dock lite överaskad igår när jag på intervjun blev ombedd att hålla ett spinningpass. Det var 6 år sen sist så det kändes aningen ringrostigt och lite udda att bara ha en deltagare. Men jag slapp undan efter två låtar. Än så länge har jag inget fast pass utan skall vikariera fram till nyår då jag får ett eget pass. Då är ni välkomna att svettas!

Foten mår sådär. Det gör fortfarande lite ont att gå på den. Idag blir det WW. Imorgon blir det Marit Bergman. STORT!

Det är bara skit

Kategori: Allmänt

Lyckades paja foten igen så efter en dags haltande kan jag i alla fall gå igen. Nu är min säsong över och jag får sikta in mig på nästa säsong och komma tillbaka mer inspirerad och vältränad än någonsin. Känns bara lite snopet att lägga ner när formen var som bäst.

25-manna var blandade känslor. Kul att springa i ett så bra lag och bli 11:a men det var inte värt det eftersom jag åter igen får börja traggla med WW och cykelpass. Hoppas det går snabbare till löpning den här gången.

Hallå, vem där?

Kategori: Allmänt

Kollade in statistiken på bloggen idag. Det är 6-10 personer som läser varje dag. Jag vet ju om en 3-4 personer som jag tror är inne och läser nästan varje dag men man kan ju inte låta bli att undra vem ni andra är! Men det är ju helt OK att vara anonym, jag blev bara lite nyfiken.

Bjöd in till 80-tals filmtjejkväll igår och det visade sig engagera många! Nästa fredag ska vi kolla på Can´t buy me love och äta mat inspirerad av 80-talet. Åsikterna verkar gå isär om vad man åt på 80-talet. Min personliga 3-rätters 80-talsmiddag måste nog bli toast skagen, flygande jacob och glass-a- four.

Idag åker vi till 25-manna och det ska blir jättekul att springa även om jag oroar mig lite för min fot. Det kommer att gå bra att springa men frågan är om jag får allt för ont efter? Vi får väl se. Det är ju snart dags för grundträning igen och då vill jag vara hel och frisk.

Skrället kom hem.

Kategori: Allmänt

Jag försonades med min kära cykel och cyklade snällt hem henne. Det blev dock inte Sävedalen utan suget efter grusåttan blev för stort. Persade nog med sådär 15 minuter. Har inte exakt koll på tiden men ca 20 minuter på ett varv. Totalt cirka 90 minuter.

Cyklade sedan som akutcykel till min käresta som provade våra nya rullskidor. Kollade grusläget och eventuella bilar i korsningar. Blev inte sådär jättesugen när jag såg vilken fart man får upp på rullskidor och bromsar finns ju inte. Det kan bli en väldigt spännande historia här på bloggen efter mitt första rullskidpass.

Får se vad som händer med träning idag. Skulle nog behöva vila mig i form till helgen. Behöver ett träningsprogram för att strukturera upp träningen bättre. Har fått svara på ett antal frågor från PT inför nästa säsong.

1. Vad är viktigast att förbättra inför 2007?
2. Vilka är dom stora målen under 2007?
3. Vad har fungerat bra och mindre bra rent fysiskt under 2006?
4. Vad har fungerat bra och mindre bra ol-tekniskt/mentalt under 2006?
5. Speciella önskemål, antal pass/v, vilodagar. andra aktiviteter som spelar in.

Inga enkla frågor men någon dag ska jag kanske brodera ut mina svar här på bloggen.

krokigt utropstecken

Kategori: Allmänt

Sprang 30 minuter igår. Började känns lite i foten efter 5 minuter men sen blev det som inte värre och idag har jag lite ont i foten. Det känns mest som om jag får sendrag under foten hela tiden. Provade att ta några löpsteg i morse och det kändes inte värre. Så vad gör man nu? Har inte bestämt mig än men om jag springer 25-manna handlar det om cirka 35 minuters löpning. Om jag låter bli att springa på uppvärmningen vilket jag nog får göra annars blir det ju en ganska lång löpning. Får avvakta och se hur fossingen mår de närmsta timmarna när jag kommer igång. Inledde dagen med en tidig cykeltur till gymmet. Kallt om fingrarna! Ikväll skall jag cykla hem skrället. Blir nog en tur bort mot Sävedalen.

Idag ska det springas

Kategori: Allmänt

Är lite nervös eftersom det känns som examen. Efter att ha vilat foten i 3,5 veckor nu så är det dags. Har nästan ingen smärta alls just nu. Om jag provocerar foten i ytterläge så känner jag av det lite grann. Jag hoppas verkligen att det funkar att springa 30 minuter. Det är en förutsättning för att jag skall kunna följa med och springa 25-manna.

Om foten känns jättebra kommer jag att göra tävlingsdebut på torsdag. Då avgörs KM i nattorientering och jag vill ju inte släppa ifrån mig titeln hur lätt som helst. Dessutom vill jag prova foten en gång i skog innan jag eventuellt ställer mig på startlinjen på lördag.

Håll alla tummar ni kan, det kan behövas. Åtekommer med domen imorgon. En helg i soffan eller i skogen???