Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Kul att träna.

Kategori: Träning

Nu är jag på spåret igen. Igår träffade och tränade jag med PT och samlade ny motivation och kraft. Träningen just nu är fokuserad på mängd. Än så länge bara roligt, vi får väl se vad jag tycker om några dagar.

För övrigt lyckades jag i år vinna den klassiska sommardubbeln. Förutom klubbmästare i minigolf vann jag även Tour de France-tipset. Det har aldrig någon annan mäktat med. Stort.

Nu vila- innan dagens andra pass.

Det börjar bli bättre

Kategori: Träning

Tjatigt är det men det går SÅ långsamt och mitt tålamod tog slut för flera dagar sen. Jag har nu varit igång i 3 dagar men ojojoj vad trött och seg jag är. Igår åkte vi till Storforsen och i Storforsen springer man långpass- så är det. Finare omgivningar får man leta efter. Men jag var ju liksom inte redo för långpass men lyckades ändå njuta av omgivningarna i 90 minuter varav kanske hälften var jogg. Resten fick jag spatsera och komma fram till att såhär otränad vill jag aldrig bli, så att det är jobbigt att gå.

Idag kändes det lite bättre och när han där hemma låg och varvade på en 2,7 km bana 4 varv snabbdistans joggade jag runt, hittade på honom och agerade hare i 1-2 minuter 3 ggr. Kändes ganska OK men än är jag inte riktigt fit for fight för intervaller. Men det var skönt att pressa upp tempot och känna att jag i alla fall KAN springa så fort, även om det var korta sekvenser.

Förhoppningsvis känns det ännu bättre imorgon för på lördag är jag anmält till ett löplopp på 6,2 km ute på Junkön.

Vänta och se

Kategori: Träning

Idag har jag sprungit 30 minuter. Joggat till Skogsvallen och varit PT åt han där hemma och Enga medan de körde löpskolning och banintervaller och tro mig när jag säger att jag var sugen på att träna. Sen joggade jag hem. I gore-texjacka och fleece....Regnet har kommit idag och jag ville ite bli kall när jag stod och hejade.

Så nu är det bara att vänta och se. Blir jag frisk eller kommer ett nytt bakslag. Jag snörvlar fortfarande men nu börjar det kännas bra i kroppen så jag tror nog att dagens pass snöt ut det onda. Så fram mot helgen kan det bli åka av igen.

Laddad till tusen och glad över att influensan kom nu och inte i september. Det här var inte enligt planen men även om formen har försämras har det gett massor av motivation. Heja hösten. Här kommer jag!

Det här var segt det.

Kategori: Träning

Det är nu 8 dagar sen jag blev sjuk, även om det tog ett tag innan jag däckade rejält. Det är 4:e dagen utan feber- jag borde vara frisk och ute och träna. Såhär länge har jag nog aldrig varit sjuk. Jag är fortfarande lite snorig, vilket jag kan leva med men kroppen värker på något konstigt sätt. Provade en lätt-lätt jogg igår men det var inte aktuellt och idag blir ingen träning heller. Suck. Sommarens planer med intervallvecka känns långt borta nu. Nu måste jag bli frisk, på riktigt.

Vad gör man på semestern om man inte kan träna? Tur att jag är klubbmästarinna och kan trösta mig med det. Annars börjar jag bli odräglig för min omgivning. Skulle behöva springa av mig.

Vad är det här? Svininfluensa?

Ers höghet klubbmästarinnan 2009 talar.

Kategori: Träning

Japp, nu är det klart. I ett år  kommer jag att tilltalas enligt rubriken. Det var fullständig utklassning i fullt startfält. Alla var där och ingen kunde klara av att slå mig. Storheter som Han där hemma, Enga my man och Red återfinns längre ner i resultatlstan. Sm i orientering känns fjuttigt. Jag har uppnått något som jag aldrig trodde var möjligt. Grattis till ers höghet klubbmästarinnan! MINIGOLF ROCKS!

Livstecken

Kategori: Träning

Träningsmotivationen kom snabbt tillbaka men jag hann inte med mer än 2 tävlingar (av planerade 6) innan jag blev sjuk:-(  Efter två dagars feber är jag nu på benen igen och imorgon blir det lätt träning som lite uppstart inför sommarträningen!

En vecka på Gotland har jag hunnit med och nu två dagar i stugan. I och för sig har jag mest sovit mig igenom första tiden här uppe men nu är jag på G igen. Norrland är vackert.

Ge mig en dag till så ska jag snart kunna rapportera om roliga träningspass.

Vill inte, vill inte, vill inte.....

Kategori: Träning

Fast jag vill. Eller nåt. Försökte få medhåll av han där hemma att jag skulle slippa träna idag. Det fick jag inte. Och jag vet ju att jag egentligen vill. Jag är bara så less. Men nu är det timmar kvar innan jag går på semester. Så med gårdagens effektiva (och bra!) benstyrka i kroppen skall jag om 2 timmar byta om till träningsstassen. Jogga ner till Vallhalla IP och köra löpskolning,  5*200 och 5*100 meter. Jogga förbi sushistället på vägen hem. Duscha, äta och sedan avsluta jobbet innan bilen styr mot Gotland.

Det ska bli underbart med semester. Det ska bli underbart att hitta träningsglädjen igen. Och den kommer, redan imorgon då det blir SM-pass i Oskarshamn. Det passet ser jag fram mot.

Ajajajaj

Kategori: Träning

Det var smärta i kroppen att cykla ner på stan. Får se om kroppen vaknar till liv igen. Gårdagen var  tuff uppenbarligen!

Inspiration? Finns den?

Kategori: Träning

Jag har ingen inspiration. Egentligen är det nog inte träningslust som saknas men dagarna sniglar sig fram och jag läntar efter semester. Har inte inspiration till något just nu. Det gör ju inte saken bättre att det är 27 grader i skuggan när man ska träna. Svårt att känna sig rapp då. Fick  jobba en del med mig själv för att ens idas starta testloppet.

Första kilometern. Hur fort skulle jag springa? Gud vad varmt! Passerade på samma tid som rekordloppet och det kändes helt OK. Varmt men kontrollert. Andra kilometern samma sak. Känns bra men oj vad varmt. Ligger fortfarande på rekordtid. Tredje börjar kännas olidligt varm men håller ihop det och upp för backen gassar solen och jag tappar 10 sekunder här. Biter i och tänker att jag disponerat loppet bra, att jag har krafter kvar. 4:e kilometern, uppför igen och det börjar kännas överhettat. Tappar några nya sekunder men nu är det nerför och jag är ju bevisligen snabbare så trumma på. Känns OK i 700 meter. Sen väggar jag. 4,7 km hann jag. Sen dog jag. Jag kände mig yr och stapplig. Passerade 5 km och nu var jag 45 sekunder efter pers men ändå på väg mot en bra tid. Sista km var en plåga. Jag mådde illa och kände mig yr men kämpade in i mål. Trillade dramatiskt ner i diket (Skugga), och har aldrig känt mig så överhettad. Fick nästan panik när det kändes som om jag hade tokhög feber. Efter någon minut kändes det bättre men något konstigt hände för mina fingrar svullnade upp som prinskorvar. Det blev stenhårda och svullna. Går/joggar hem till klubbstugan och cyklar hem Äter en halv liter jordgubbar och lägger mig på sängen. En timma senare vaknar jag.

Det blev inget rekord då jag tappade 35 sekunder till sista kilometern. Det är jobbigt att inte slå det där rekordet men det är alltid något som blir fel. Igår var det värmen. Dessutom skulle jag behöva lite draghjälp och inspiration runt omkring mig. Det är tufft att spriga testlopp själv.

Jag får leva med mina rekord på löparbanan och jag längtar redan till nästa försök. Jag vet att jag kan!