Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Stavning av favoritord.

Kategori: Allmänt

Efter påtryckningar utifrån har jag nu kotaktat upphovskvinnan bakom ordet shogga för att få klarhet i stavningen och jag hade fel. Följande gäller:

Shogga är rätt stavning. Det är en sammansättnig av show och jogga.

Så nu vet ni hur man stavar mitt favoritord.

9-kamp!

Kategori: Allmänt

Igår var det tjejträning och 9-kamp. Jag var i lag med Maria och det gick väl sådär...


OL-Sprintstafett - Vi förlorade i spurten, kom 3:a

Kula - Två kortaste stötarna, 3:a

Löpsprintstafett - Förlorade spurten igen 3:a

Trehopp - Vi var inte sist, men vann nog inte heller.... God 2:a

OL-sprintstafett - Maria krossade på första och skickade ut mig i klar ledning. Det kan vara väldigt svårt att se skillnad på Z och N och efter att besökt kontrollen 3 gånger fattade jag. Dessutom gick jag på Anders gafflingskontrolller. (ca 5 m mellan kontrollerna) MEN trotts detta tog vi vår första (och enda) seger! STORT

Rövkrok - Jag var delsegrare i grenen men som lag var vi god 2:a

Spjut - Ja, vi varken vann eller var sist. Pluspoäng till mig för mitt skrik!


Armgångsstafett - Hm. Sist i denna gren. Borde nog besöka gymmet mer.


I den avslutande jakstarten sprang jag startsträckan och gick ut 1:55 efter Anna och 1:30 efter Stina. Kom aldrig ifatt men växlade till Maria 20 sekunder bakom täten. Vid varvingen var alla tilsammans och spänningen var stor. Mimmi ryckte väntat till sig ett ointagligt försprång och Maria och Lotta spurtade in till en delad andraplats.

Snyggt jobbat.

Efter 9-kamp blev det grill i gröngräset. Härligt. En av de bästa tjejträningarna på länge!

Resultatlista:
1- Mimmi och Anna
2. Lotta och Stina
2. Maria och Sofia

Lekledare: Axe
Arrangör: Mimmi

tunga intervaller

Kategori: Allmänt

Hade stor motivationsbrist igår. Jag la grässkydd efter jobbet och kom inte hem förren 19:40 och då var det planerat intervaller. 8-10 st på en runda som tar cirka 2:30 att springa. Gav mig ialla fall ut och kom fram till att 8 var målet men om jag sprang 6 så var ju det OK om jag sprang dem riktigt bra. Helldre 6 bra än 8 halvkassa.

Redan på första intervallen tvingades jag sjogga* förbi hundägare och på håll såg jag några som promenerade i min riktning så jag fortsatte min sjoggning. Det visade sig vara Marcus och Lotta så de nästkommande två intervallerna hade jag publik. Lite enklare att kämpa då! Men när de försvunnit blev det tungt och tempot sjönk lite. Lyckades med nöd och näppe genomföra 6 intervaller. Hoppas det lossnar lite tills ikväll.


* Springa snyggt och snabbt förbi människor som är ute och går så det ser ut som man är jättebra och jättesnabb. Uttrycket myntades av Emma och är ett av mina favorituttryck!

Kan det bli oavgjort i en tennismatch?

Kategori: Allmänt

Svar: JA

Jag körde en OL-tennismatch mot Bettan igår och vi är tråkigt jämna. Första omgången bommade båda bort sig när de skulle jaga. Andra omgången kom vi båda ifatt och förbi.

Om någon var närmare seger än den andra så var det nog Bettan. Vid det tredje målet (där Bettan servat) blev det spurtstrid och jag nuddade stenen ca 2 cm innan Bettan. I det sista setet (där jag servade) måste jag ha tagit en väldigt dålig utgång eftersom Bettan kom ifatt utan att jag gjorde misstag redan innan första kontrollen. Sen orkade jag inte rikitgt hänga på i sista backen utan släppte till en seger.

Börjar bli lite less på regn och 15 grader. Var är solen!!!

Idag blir det styrka och  intervaller, imorgon tjejträning, fredag vila, lördag medeldistanstävling.

Ensamma badare....

Kategori: Allmänt

Det var inte många som badade i går. När vi paddlade ut duggade det tätt och blåste lite och man tyckte lite synd om sig själv som bokat en så dålig dag för kajakkurs. Det kunde väl i alla fall inte bli värre? Jo, det blev betydligt blötare på många sätt. Det började hällregna och så var det ju dags för oss att bada.

Det var betydligt enklare att kamraträdda en kantrad kajak än vad jag trodde. Vi lyckades direkt. Lite klurigare att rädda sig själv men det kan nog gå.

Det var en bra kurs,  nu kan vi rädda varandra och paddla rakt och snyggt.  Träning blev det ingen. Hade eventuellt tänkt jogga en sväng men man var ganska genomfrusen efter 2,5 h i vattnet.

Ikväll blir det tennis-OL i Hällesåker.

Gulerotskage och trillstigar

Kategori: Allmänt

Det är otroligt fint att cykla i Nordmarka. Det finns massvis av fina små grusvägar och alla är rejält kuperade. Vi bestämde oss för att cykla till Kikutstua och fika. Vägen dit gick nästan smärtfritt. En extra klättring på ett 50-tal höjdmeter blev straffet för ringa kartläsning.

Efter 75 minuter smakade det fint med en gulerotskage med utsikt över sjön. 20 minuters paus innan vi skulle hem via Kobbehaugshytte och Ullevålssäter. Räknade med något kortare väg hem eftersom vi cyklat fel dit. Vi cyklade upp för en JÄTTElång backe och svängde sedan in mot Kobberhaughytte och suade på nerför en lika lång backe. Sen tog vägen slut och de var bara att konstatera att vi va rpå en vinterled , vända och cykla upp igen. Väl framme i Kobberhaughytte ville de ironiska norrmännen skicka in oss på en trillestig. Inte mycket att välja på och mycket riktigt blev det två trill och ett skrubbat knä. Trillestig är en cykelled med hundratals rötter och tusen stenar.

Turligt nog var trillestigen ganska kort och snart var jag i Ullevålssäter. 10 km cykling kvar, nerför! Tog inte tiden men det bör vara hastighetsrekord på milen.

Landade i Gaustad efter 3 h cykel. Härligt pass.

Ikväll skall jag gå kurs i kajakpaddling. Återkommer med info om detta.....

Fortsatt stabil løpning.

Kategori: Allmänt

I går gjorde jag återigen ett stabilt lopp och slutade femma. Bommade bort tredjeplatsen aldeles på slutet på en grop i ett grønområde.

Terræng var grisig och kuperad. Hela kartan var gul och grøn. Det var relativt enkel orientering men en del vægval och det gællde att vara aktiv i løpningen och noggrann sista biten fram mot kontrollen. Det kænns skønt att nu ha gjort 3 stabila lopp utan større misstag. Jag har också førsøkt jobba med att springa på under de enkla passagerna och på upploppet.Det har jag lyckats ganska bra med. Igår sprang jag vældigt dåligt på en långstræcka løpning efter att jag hade bommat.Jag blev nog lite osæker. Det positiva ær væl att det finns mer att jobba med och jag har kænt att det kanske finns mer att hæmta.

Idag bir det førhopningsvis en cykeltur till Kiktstua før Gulerotskake, men just nu ær det bara 13 grader så det kan bli en løptur till Ullevålssæter och kage dær. I Norge måste man fika under långpasset.

SEGER!!

Kategori: Allmänt

Det blev seger førsta dagen under O-festivalen. Jag gjorde ett stabilt och bra lopp med få misstag. Tævlingen gick på ett platt (ja, det finns visst sådanan i Norge) grønt, stigrikt område. Flera av kontrollerna satt 10-15 meter från stigarna, men det kan vara svårt att navigera rætt i ett tætt stignæt. Speciellt nær det ær grønt och risigt.

Imorgon startar jag i D21E2. Vi får hoppas att jag kan hålla  orienteringen imorgon också.....

(Ursækta språket men norska datorer ær konstiga.)

Barfotalöpning

Kategori: Allmänt

På lunchen var jag iväg med arbetskamrater och sprang en kort sväng. Jag hann med 10 minuter löpskolning på fotbollsplanen i Skatås. Eftersom jag bara hade packat OL-skor så körde jag barfota. Det var ett tag sen jag körde senast men det känns ganska bra. Avstod från intervaller med tanke på kvällens övningar....

På kvällen körde vi kurvbilds-OL i Ängården. Det gick faktiskt över förväntan. Lyckades springa hela banan utan större misstag och tyckte att jag bitvis hade riktigt bra OL-flyt. Däremot är det näst intill omöjligt att ta sig fram springandes vid vissa passager. Det är brant, bökigt och halt på berghällarna!

I efermiddag bär det av till Oslo och O-festivalen. Skall försöka göra riktigt bra lopp. Har haft en bra känsla den senaste tiden och tycker nog att det är dags att sätta ett helt lopp!

Blir spännade att se vad Sverige kan hitta på mot Tyskland. En bra dag kan vi ta dem.


Idag har vi bokat boende i Schweiz. Det är inte utan att man längtar lite. Det är 18 dagar tills vi flyger. Första dagarna skall vi tillbringa i Grimentz. Det verkar otroligt vackert och mysigt. grimentz är en liten bergsby som ligger på 1572 m över havet.



Visst ser det coolt ut! Efter 5 dagar i Grimetz åker vi över till Zermatt och springer 6-dagars. Drömsemester!

vidare!

Kategori: Allmänt

Det var en svajande match igår. I första halvlek släppte Sverige till allt för stora ytor och det kändes allt annat än bra. I andra halvlek blev allt mycket bättre och tidvis imponerade Sverige. 2-2 är helt ok eftersom det innebär att jag har rätt på mitt tips! Ligger 2:a just nu, förväntar mig en klättring i listan innan det är slut.

Min egen träning bestod av ett långpass med inslag av fartlek runt stora Delsjön. Det var tunga ben i början men lossnade allt eftersom. Ikväll skall jag ge mig på teknikträning i form av brunbilds-OL. Det var evigheter sen jag provade på det. Ska bli kul att se hur bra det går.

Jag kommer inte att göra någon detaljerad planering av träningen fram till semestern. Jag kommer att tävla 3 helger i rad nu (O-festivalen Norge, IFK Göteborg och Hallands 3-dagars). Veckorna kommer förmodligen bestå av intervall, teknikpass och långpass. Återhämtning måndag och vila eller lätt träning fredag.

Jukola

Kategori: Allmänt

Jukola gick inte riktigt som vi hade hoppats men vi har idag en så hög kapacitet att vi ändå lyckades ta oss imål som 49:onde lag. Vi halkade efter på förstasträckan.  Mimmi tappade bort sig uppe på de detaljerade höjderna och växlade kring 200, cirka 10 minuter efter. Noemi gjorde åter igen att kanonlopp och gick jämt med täten. Jag gick alltså ut cirka 10 minuter efter täten på min sträcka på placering 57. Jag inledde lite nervöst och halkade ner en kurva för långt till ettan men tappade nog inte mer än 30 sekunder på det. Dessutom gick den upptrampade stigen där så jag kanske inte tappade något alls?

Sen jobbade jag på. Öppnade i ett ganska lugnt löptempo och plockade kontrollerna en efter en lungt och metodiskt. Var väldigt försiktig i de svåra områderna och lyckades hålla ihop orienteringen. Fick en liten mental svacka på väg mot sista svåra området när jag började tänka tankar som att det här går ju bra, och nu är det snart mål... Lyckades dock samla mig genom två extra kartstopp och det var härligt att stämpla vid sista och veta att jag i princip gått prickfritt. Jag plockade 10 placeringar och växlade 47:a.

Helen gjorde ett stabilt lopp men hade väl inte en av sina bästa dagar och vi slutade 49:a.

Godkänt? JA, men vi kan bättre!

Andralaget hade samma utveckling som första. Lisa bommade på första och Åsa och framförallt Lina plockade sedan mycket på sträcka 2 och 3. Bettan avslutade och sprang in laget  på 115:onde plats. Så nära den där "under100platsen" som jag trodde på.

Åter till mitt lopp. (Det är ju ändå min blogg. ) Jag är självklart mycket nöjd. Jag var 43:a på sträckan. Egentligen är det bara en sak som jag är lite missnöjd med. jag tycker att jag skall kunna springa lite fortare vis passering av TV-kontrollen i skogen och på upploppet. Jag tror att jag kanske ger upp lite i förhand när det kommer till löppassager. Jag får nog ta och klura lite på det där.


Bussen till  Åbo tog bara 60 minuter i år och bussfesten hann som inte riktigt komma igång innan vi var framme. Klockan vara bara 3 och 6 h i parken skulle väl ändå hinna bjuda på traditionsenlig fest? Efter att ha ätit ost med creps slog vi oss ner i parken. Det var otäckt varm och jag vet inte om det var värmen eller att vi är ett år äldre som drog ner tempot, men det blev som aldrig någon riktig fart på festen trots tappra försök med minttu. Festen nådde nog faktiskt sin topp i färjeterminalen. Efter det  kom bakslaget. Vi hade inte buffé förren 23.15. Lagom tills dess var det ganska avslaget. inte ens ett Tequilarace fick fart på tillställningen.

Så vitt jag vet inträffade inga sensationer och inga kommentarer som kan mäta sig med "ge mig 5 minuter".  Tror nog att värmen tog musten ur många. Nästa år får vi nog rycka upp oss, men då blir det också en mycket längre bussfest eftersom tävlingen går i Vasa.

Ledsen att jag inte har så mycket snaskigt att komma med. Det finns ju dock vissa personer som inte var med i år som hade kunnat bidra med lite snaskigheter. Ingen nämd ingen glömd men jag kan spontant komma på mer än en....

Så nära fiasko

Kategori: Allmänt

Det är verkligen hårfint mellan fiasko och succé. Om inte Ljungberg hade gjort den där nicken hade min sida bytt färg till svart och rubrikerna varit dystra! Nu slutade kvällen väl och det är inte utan att man myser när man tänker på framtida VM-matcher. Kvalet är ett jobbigt "måste" men när vi väl är vidare blir det lite mer avslappnat och vi har på något sätt klarat skamgränse för vad vi borde klara av. (Notera vi-formen, hade vi åkt ut hade jag förmodligen används de-formen. )

Känns skönt att åka på Jukola med positiva fotbollsbilder. Kansek kan vi få stolpe in på lördag. Det skall bli spännande dethär. Om 4 h går bussen. Det kommer att gå att följa tävlingarna via nätet. Följande tider gäller:
                                           Tid        Växling  Stigning
Sträcka 1.      5,4 - 5,5     0.41     15.11     240 m
Sträcka 2.      5,8 - 5,9     0.45     15.56     250 m
Sträcka 3.      5,2 – 5,3     0.38     16.34     250 m
Sträcka 4.      7,7 - 7,8     0.55     17.29     320 m

http://www.jukola2006.net/index.php?lang=se

Ända in i kaklet!
Nu KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ vi!
Bollen är rund!
Eller vad sjutton ni vill, nu gäller det.

Fotboll i fokus

Kategori: Allmänt

Innan all energi läggs på Jukola och orientering så får man nog landa i fotbollsträsket ett tag. Idag avgörs det om Sverige kommer att hånas eller hyllas. Det blir en spännande match och även om jag inte kommer att träna idag så kommer pulsen garanterat att vara uppe på träningspuls några gånger.

Jag tror faktiskt att Sverige kommer att bita ihop och vinna idag, kryssa mot England på tisdag och gå vidare som grupptvåa.  Kanske, kanske kan vi slå Tyskland i slutspelet men sen blir det nog tyvär stopp.

Håll tummarna ikväll!

Mindre ändringar i programmet

Kategori: Allmänt

Igår var det intervaller i bokskogen. Eftersom jag verkligen fick kämpa mig igenom passet med trötta ben har jag bestämt mig för att vila idag. Beroende på hur det känns i benen imorgon så kanske jag kör snabbdistansen då, annars blir det bara ett lungt joggingpass innan Jukola. 2 dagars vila är planen för att få fart på benen. (Formtoppning a´la Mimmi) Det brukar fungera bra för mig.

Vi har verkligen två bra lag till Jukola:

Mimmi
Noemi
Sofia
Helen

Lisa
Åsa
Lina
Bettan


Det ska bli kul att se var det kan landa men jag tippar båda lagen topp 100!

Ikväll blir en lugn kväll med fotboll och mat a´la nakna kocken.

Närmar sig Jukola.

Kategori: Allmänt

Det börjar dra ihop sig mot Jukola och det skall bli otroligt roligt att springa i år. GMOK-Brudarna ställer upp med två riktigt vassa lag och det skall bli kul att se hur långt det räcker. Själv springer jag tredje sträckan i ettalaget. Det är en riktigt tuff sträcka med ruggigt bra motstånd. De flesta lagen i toppen avslutar ju med två landslagslöpare och efter att ha sprungit motsvarande sträcka på 10-mila vet jag att det går ruggigt fort. Förhoppningsvis har jag lärt mig av 10-mila och kan vara lite coolare denna gång. På 10-mila bommade jag ju ganska grovt precis i början  när topplagens löpare svepte förbi.

Om allt går bra kan jag mycket väl gå ut i ledarklungan och då gäller det att försöka vara stark mentalt. Jag vet att jag inte har kapaciteten att gå med löpmässigt men om jag tuggar på och håller i orienteringen skall jag inte behöva tappa så mycket. Terrängen i Jukola bör passa mig bättre än 10-mila. Det blir nog svårare orientering men framförallt  tuffare terräng.

Man får rysningar bara man tänker på det., med en riktigt bra dag kan vi vara topp 15. Vi bör i alla fall kunna slå placeringen på 10-mila då vi kom 30:onde. På 10-mila gjorde ju både jag och Helen ganska stora misstag. Marginalerna är små men man vet ju aldrig.

Ikväll är det Jukolasamling och formtoppningsintervaller. 2 pass kvar.....

Svart helg...

Kategori: Allmänt

Helgen inledes fint på fredag kväll med trerätters middag och Livingovin från semestern 2004. Allt jag gjorde var att sitta i soffan och bli serverad. Tackar tackar för det!

Lördag morgon var det dags för första riktiga träningspasset sen förkylningen. Det bjöds på tempoväxling vid Bertilsons stuga. Nu insåg man nackdelarna med att bo i Kortis och inte kunna cykla till träningen. Medan övriga gänget lätt trampade bort till träningen fick jag snällt jogga. 30 minuter enkel väg. Så de blev ett långpass på 2h i ganska lungt tempo. Men det kändes bra att komma igång med löpningen igen.

Kvällen blev en svart historia. Det blev inte riktigt lika illa som jag förutspådde men pisk i öppningsmatchen var INTE enligt plan och det känns fortfarande lite deppigt. Nu är vi piskade att vinna på torsdag. Det blir nog lite väl spännande....

Känns skönt att Argentina spelade bra från början. De kommer att stå som slutsegrare om en månad!

Igår var det dags för Edetdubbeln. Två sprinttävlingar inom 3h. Första loppet var okoncentrerat och lite lojt. Bommade grovt på en liten sänka och hade inget sprutt i benen. Inför andra loppet taggade jag till lite och bestämde mig för att åtminstonde kämpa. Det blev ett betydligt bättre lopp även om piggheten i benen fortfarande är 6 dagar bort. Jag är inte orolig för att formen inte skall komma. Jag har tränat väldigt bra sen 10-mila och några dagars förkylning skall inte ta kål på det. Lätt cykling idag, intervaller imorgon, snabbdistans onsdag, jogg torsdag, vila fredag och på lördag skall benen spritta.



Träning igen!

Kategori: Allmänt

Förkylningen är borta och ikväll skall jag jogga mig igenom gårdagns klubbstafetträning innan det blir snaskmiddag med minst två rätter och vin. Få se vad kocken lyckas åstadkomma!

I helgen väntar teknikträning på lördagen och OK Gipens dubbelsprinttävling på söndag. Har pressat en av arrangörerna hårt på förhandsinfo och funderar nu på skoval. Skog i början och mycket asfalt på slutet. Lurigt. Behöver nog sova på saken.

Ikväll börjar VM så det blir ett tufft schema att få in träning mellan matcherna. Skall bli kul att följa Sverige i VM, hoppas vi slipper en Salo- upplösning imorgon nu när Isaksson inte ska stå. Ser framför mig ett snabbt schabbelmål i baken och ett skakigt Sverige som träffar ribban och stolparna i 90 minuter. Huvalien!

Frisk!

Kategori: Allmänt

Lite snuvig fortfarande men inget ont i halsen eller feber. Ikväll skall jag jogga/gå runt sprinten. Imorgon åker jag på konferans med jobbet så det blir ingen "riktig" träning förren på fredag. Skönt att förkylningen gick över så fort, det är ju bara 10 dagar till Jukola!

Bättre men inte bra.

Kategori: Allmänt

Ingen träning idag men det känns bättre, inget ont i halsen och ingen feber. Jag hoppas på jogg imorgon.

Förkyld lägesrapport

Kategori: Allmänt

Testloppet i lördags blev lite konstigt. Jag bommade ettan massor och när jag bestämde mig för att springa ut och läsa in mig ordentligt så bara satt kontrollen där. Tyckte att det var konstigt men tänkte inte så mycket mer på det. När jag sedan kom imål visade det sig att min etta var felinritad med cirka 100m.

Nu gjorde jag inget kanonlopp efter ettan utan bommade ytterligare i den extremt svårforcerade skottfjällsterrängen. Imål var jag 2:a, 4-5 minuter efter Lisa som vann. På 5,5 km hade jag 85 minuter..... Svårt att säga hur mycket jag bommade på ettan men det är också svårt att komma in bra i ett lopp efter att ha bommat grovt på ettan.

Igår cyklade vi på förmiddagen. Det är underbar terräng för cykling i Månsarp. Fina små stigar utan sten och rötter! Eftermiddagen blev en "gafflad" kortdistans med Jonas. Orienterade ganska bra men slarvade lite när jag tappade snodden till glasögonen och skulle försöka fixa det. Koncentrationen försvinner väldigt snabbt när man blir störd. Lyckades i alla fall vinna.

Sent igår kväll började det tjockna lite i halsen men det kändes inte så oroväckande eftersom jag kände mig väldigt pigg i kroppen. Vaknade sedan 2.30 på natten med ont i halsen och feber. Just nu känns det lite bättre men halsen är irriterad ochjag snorar lite. Vi får hoppas på ett snabbt tillfrisknande.

Jonas sprang just iväg för att springa superelitens medeldistans i Osakabackarna från O-ringen i Småland. Känns tråkigt att missa just det passet. Själv planerar jag "sängen, bra bok, varmt täcke-pass".

Klubbmästare!

Kategori: Allmänt

Efter ett stabilt lopp utan allt för många misstag lyckades jag vinna medel-KM igår. Banan var klurig och fysiskt tuff. Jag vet inte hur lång bana vi hade men jag gissar att jag hade en bra bit över 10 minuter per kilometer. Jag hade aldrig orienterat i Dammekärr förut och blev positivt överaskad av terrängen, det var riktigt fint och man kunde bitvis få lite norrlandskänsla under banan.

Det känns alltid bra att vinna KM, mer prestigefylld tävling får man leta efter.Den här gången hade vi Jukolatest samtidigt så det kändes extra bra att vinna eftersom jag inte gick så bra i Hälsingland som jag hade hade hoppats.

Idag tar jag välförtjänt vilodag och laddar inför lördagens träningsdag som inleds med Jukolatest nummer 2 i Lysekil. Helgens träning kommer att bli mycket tuff med många timmar och mycket orienteringsteknik, men med mammas mat som grund skalll det nog gå bra.

Seger i Marathonstafetten!

Kategori: Allmänt

Det blev åter igen seger för GMOK-brudarna även om vi länge låg efter och passerade inte motståndarlaget förren på sträcka 15 (av 18). Men med Mimmi och Helen som avslutare behövde man inte vara orolig. 5 minuter efter blev till 5 minuter före på 6 sträckor. Starkt! Totalt var vi 11 hjältar i laget. Mia, Bettan, Jenny, Maria, Lisa, Lotta, Sara, Åsa, Mimmi, Helen och jag.

Segern resulterade i att vi nu har 600 kr i den civila klädkollektionskassan. Vi väntar med spänning på vad Lisa skall plocka upp i den civila kollektionen. Just nu består den av en t-tröja och en buff.

Själv är jag nöjd med min insats. Jag kände mig lite stel på uppvärmningen men det kändes ganska bra när jag väl kom igång. Det blev två sträckor för mig. Tyvär tappade jag 15 sekunder mellan sträckorna. 10.27 på första och 10.43 på den andra. Det kändes som jag sprang fort på andra men uppenbarligen gjorde jag inte det. Inte lika fort i alla fall.

Ikväll är det dags för årets prestigetävling. Medel-KM. Tyvär har regerande mästarinnan Bettan fått kasta in handduken p.g.a halsont men det öppnar ju dörren för oss andra. Jag hoppas på ett snabbt men kontrollerat lopp i Dammekärr. Håll tummarna!