Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Två pass.

Kategori: Allmänt

Körde en lunchspinning på Friskis för att toppa med en kvällspinning på Sportlife. Snälla, låt mig bli bra i höften för nu är jag less på alternativ träning. Som tur är kändes det väldigt bra efter onsdagens löpning och imorgon är det dags igen. Det kan nog bli en 45 minuter kanske? Men det får bli tidigt tidigt för klockan 10-14 ska jag sitta på uppföljning på kursen jag gick för två veckor sedan. Ska försöka börja springa 8:20, men det betyder att jag måste lämna lägenheten kockan 7:50....Men det går nog.

Lördag eftermiddagen skall jag tillbringa med att kolla på en cykelcrosstävling. Kan bli kul! Har aldrig sett cykelcross.

Idag skall jag köra coreboll OCH KOLLA PÅ CYKELSKOR!!!

Dålig inledning men toppat avslut

Kategori: Allmänt

Måste lära mig att om jag ska träna på Örgryte måste jag ha gott om tid. Personalen är aldeles för trevlig.

När jag väl lyckades slita mig och kom igång på elipsmaskinen kändes det helt OK fram till första intervallen. Hade planerat 5 st 4-minutersintervaller med 3 minuters vila men det blev inget bra. Fick som vanligt inte upp pulsen och så började det direkt dra i rumpa/lår. Det gjorde att motivationen rasade och under den andra intervallen beslöt jag att ge upp och sätta mig på cykeln igen. Insåg att jag behövde köra lite fartleksintervaller för att hitta motivationen och tillslut hittade jag ett koncept där pulsen verkligen drevs upp. Efter någon 2-minutare avslutade jag med 10 st 70-20 där pulsen bitvis var uppe i löpintervallspulser. Kände mig trots den dåliga inledningen ganska nöjd men var orolig för löpningen. Antog att det nog inte skulle gå så bra att springa med tanke på elipskänslan.

Mellanlandade med 20 minuters core innan jag joggade ner i regnet till månadens tjejträning. Det bjöds på laminatorientering som skulle visa sig regna bort. Nattorientering där man fick en laminatskiva och så fick man titta på en karta och rita av det man behövde för att hitta till ettan. Vid ettan fanns kartan till tvåan. Tanken var att man skulle rita av det man behövde men ihållande regn gjorde det omöjligt att rita. Fick bli kartminne. Men det  gick bra det också. Sprang med Linda och Bettan och de fick vänta lite i backarna. Jag var trött efter cykelintervallerna och dessutom känns det inte bra i uppförsbackarna. Men på det stora hela kändes det ganska bra och idag känns det bara aningen stelt. Hoppas det vänder nu!

Glömde berätta om en rolig händelse på gymmet. Hon i receptionen kallade mig för elitcyklist. Hähä. Imorgon ska jag kolla på cykelskor.

Pedaler fixat!

Kategori: Allmänt

Är de inte snygga? Mina nya pedaler?

Klicka här för att visa en större bild
Ja, jag är skadad, men just nu när man inte kan springa så mycket så känns det bra att bli cykelfantast.

Får väl erkänna att Bassäng byttes mot säng i morse. Blev lite sent igår när vi hade maten i klubbstugan så vi var inte hemma förren 22:00 och ska man bada innan jobbet måste man gå och lägga sig då. Men ikväll blir det elipsintervaller, coreövningar och sen tjejträning. Får ta igen missad träning med ett långt pass ikväll.

Fortfarande ingen bra struktur på träningen men jag försöker hålla i och hoppas kunna börja springa snart så träningen blir enklare.

Fotfarande cykelfrälst

Kategori: Allmänt

Cyklist idag också! Kommer nog att vara cyklist mentalt ytterligare några dagar. Idag har jag kommit ett steg närmare en hel cykel. Pedaler kommer att levereras med bud från Stockholm på fredag. Gäller bara att få tag i ett par fossinghållare tills dess. Verkar bra dyra bara. Någon som har ett par över? I småfolksstorlek?

Körde spinning i morse och drömde mig bort på min mintgröna, blommiga racer. Tog i lite extra. Deltagarna skrattade visst när jag beskrev min cykel! En deltagare hade en mintgrön Bianciflaska, borde ha norpat åt mig den.
Hade hoppats hinna köra ett pass till idag men vi ska laga maten i klubbstugan så jag hinner inte det. Men imorgon satsar jag på två pass. Morgondopp i Valhalla och tjejträning på kvällen. Känner mig frusterad över att inte hinna träna som jag vill. Får försöka kläma in träningspassen så gott det går.

RACER RACER RACER RACER RACER RACER RACER RACER RACER

Kategori: Allmänt

RACERdrottningen har landat! Har precis köpt en ny otroligt snygg racer. En Bianchi Elle, snyggt klassiskt mintgrön med blommor på ramen. Jag vill INTE ha snö. Gärna 10 plus och sol!



Men VARFÖR säljer man cyklar uten pedaler? Har fått nöja mig med att provsitta cykeln men vill ju ut och skvätta grus i kurvorna. Jag är ju känd som fartfantomen. Så nu måste jag hinna förbi en cykelaffär för inköp av pedaler och skor. Nästa helg hoppas jag kunna lufta den.

Mycket bra shoppninghelg. I lördags shoppade jag loss med en klänning, en kjol, en kofta och (!) ett par stövlar. Hittade till slut ett par som jag kunde pressa ner mina fettovader i. Oväntat. Men nu måste jag nog hålla i plånboken. halva lönen på 2 dagar.

Träningsmässigt var helgen kass. 75 min distans och 25 minuter core igår är allt. Idag skulle vi tränat men en spontanshoppning av cykel tog lite längre tid än planerat och gymmet hann stänga....

Salt, honung, is och korv

Kategori: Allmänt

Provade Bastu Extreme igår. 4 bastuomgångar på cirka 20 minuter med bad imellan. Första omgången inleddes med lavendelolja på aggregatet och efter 10 minuters svettande fick man en näve salt att gnugga rent kroppen med. Skönt.

Omgång två inleddes som tidigare med 10 minuter bastu, denna gång med citrondoft, för att få igång svettningen. Sen fick man en handfull honung att gnida in kroppen med! Något udda känsla att sitta 20 personer i en bastu och gnida in kroppen... Efter det fick vi låna lite honung till vattenrushbanan. Kändes bra att smeta in rumpan med honung innan man kastade sig ut i banan.

Tredje omgången var papparmintsdoft och en näve is att gnida in sig med. En del "glada" tillrop" hördes när isbitarna letade sig in under grannens badbyxor.

Efter det en middag! Kändes lite avigt att äta middag i bikini i November.....

Sista bastuomgången. Denna gång med korvar på stenarna till bastuaggregatet. Dessa korvar serverades sedan i bassängen på ett flytbord. Inte för att man var hungrig precis efter middagen men det var lite mysigt att äta grillkorv i poolen.

Udda koncept men ganska roligt!

Vilodag

Kategori: Allmänt

Vi har kickoff  med jobbet i eftermiddag och i kväll så det blir lungt för min del med träning, men det passar bra. Har lite känningar i höften så det kan vara bra att vila en extradag så det inte blir något. Ska nog springa en sväng på fredag men då blir det lite kortare än sist.

Helgen blir alternativ träning. Lördagen kommer att tillbringas i gymmet innan vi ska shoppa, fika och avsluta med bio! En riktig tjejdag. Söndagen planeras att hinna med någon liten träning men framförallt ska jag ligga i soffan och njuta av att längdskidpremiären är igång. Heja Sverige!

Mycket har hänt....

Kategori: Allmänt

Igår sprang jag 45 minuter utan någon större smärta i benet. Det känns lite i faschian (stavas det så rättstavningspolisen?) på utsidan av benet när jag springer men idag känns det bra. Ikväll ska jag på massage och det kommer förmodligen INTE att kännas lika bra, men är säkert välgörande?

Helgen tillbringades på utbildning. Grundläggande fysiologi och anatomi. Ganska intressant men det tog ju all tid och innebar tidiga mornar. Vill sova, eller framförallt vill jag bara vara ledig och slappa. Längtar till julen.

Bäst att jobba på lite. Motivationen är inte på topp men tiden går i alla fall fortare om man jobbar. 12 minuter till lunch.

Sara- om du läser idag. Grattis!!!!

Långfil

Kategori: Allmänt

Har ni provat det? Jag gjorde debut i morse. Ingen vidare upplevelse. Inte dåligt men konsistensen var lite sisådär. Smaken något sämre än vanlig fil så det var nog sista gången.

Positivt löpbesked dock. Sprang 15 minuter igår. Kände lite drag i rumpmuskeln men inget i höften och idag känner jag faktiskt ingenting. Det kan bli en 20 minuters löptur i helgen. Härligt att känna att man är på G igen.

Annars kommer det att bli en innehelg. Skall sitta på anatom och fysiologiutbildning hela helgen. Det värsta med det är INGEN SOVMORGON. Jag ska vara på plats 08:00 i Kungälv. Stackars mig.

Rullskidturen gick bra den också. Kärringkörde nerför och var varken snabb eller teknikst bländande men det var ganska roligt. Blir nog en ny tur på tisdag.

bäst att skriva lite

Kategori: Allmänt

Ikväll ska jag  åka rullskidor så man kan inte vara säker på att alla armar och handleder är hela imorgon. Blir spännande och jag kommer förmodligen att vara toktrött i armar och axlar efter 1 km. Satsar på ett varv på grusåttan. Blir bra det. Sen ska jag skifta till löpardojjor och prova några vinglande ystra steg. En 10-15 minuters jogg får det bli innan massagen tar vid. Hoppas det inte gör lika ont som sist.

Ny dag. Nytt spinningpass.

Kategori: Allmänt

Kommer att hålla mitt tredje spinningpass på två dagar idag. Vikarie igen. Lika bra att passa på nu när man ändå inte kan springa. OM allt känns bra imorgon KAN det hända att jag provar att jogga en sväng. Man börjar ju bli grymt sugen. Konstigt att man kan sakna det så. Det är jobbigt att springa, det är kallt ute, det är mörkt på kvällarna men ändå vill man ut och springa. Långt och fort. Ska tänka på det när jag kör mitt spinningpass idag. Först spinning, sedan Core och sen elipsmaskinen. En dag på jobbet helt enkelt.

Bara så ni vet

Kategori: Allmänt

"Har man inte haft ont någonstans när man står på startlinjen till ett VM har man tränat

för dåligt" /Kent O

 

Aj,aj,aj!

Kategori: Allmänt

Igår var jag på massage för min stackars rumpa. Idag känns det som en traktor har åkt fram och tillbaka flera gånger. Har kollat , men det finns inga blåmärken på rumpan. Måste vara inre blödningar för ont gör det. Så nu fastslår vi en gång för alla- Massage äe INTE skönt. Massage gör ONT!

Började morgonen med 3st 8-minutersintervaller på spinningen. Skall avsluta med 5 till på spinning ikväll. Håller dubbla pass idag. Gäller att passa på när man inte kan springa. Men snart ska jag börja jogga lite. På lördag blir det nog en liten tur.

För övigt har det snöat idag! Jippie! Mycket snö vill vi ha. Vill åka skidor.

Soffpotatis

Kategori: Allmänt

I helgen har jag övat på att vara soffpotatis och det visade sig direkt att jag är en talang på detta. Har alltid undrat var min talang ligger. Har ju ihärdigt tränat massor av orientering, åkt skidor, skidorienterat, provat att dreja och så hittar man talangen direkt på en helg sådär. Igår var en fantastisk dag. Sov  länge, åt frukost, Slappa i soffan, sov i soffan, lagade mat, bakade bröd, gjorde piroger. Sen var jag jättetrött och vilade i soffan innan jag sov. Bra dag.

Men med tanke på min naturliga talang så behöver jag kanske träna på lite annat. Coreboll och massage idag. Höften har mått bra av all vila och jag hoppas kunna börja träna lite mer denna veckan för att kunna börja ordentligt veckan efter det. Lite försening i programmet men bättre att börja träna när jag är hyfsat bra i höften än att hålla på och småträna. 

Måndag morgon. Dags för en veckas tråkjobb.  

Ingen träningsrappotering.

Kategori: Allmänt

Nytt träningsår, ny träningsdagbok och så får man börja med luckor..... Försökte mig på att köra elips igår men gick av efter ca 45 sekunder. Det finns en ilande, pirrande känsla i höftbörjarmuskeln. Det onda har flyttat på sig lite, vet inte om det är bra eller dåligt, men i alla fall annorlunda. Ska försöka att hålla mig ifrån fysisk aktivitet tills den känslan har släppt. Jag vill inte gå in i en tung träningsperiod skadad. Jag ska ge det två veckor till utan tuff träning för att se om det kan bli bra innan jag kör igång igen. men man är sugen nu. Träna så där härligt mycket så att det pirrar i benen när man vaknar på morgonen. Stel, tung i kroppen men ändå stark! Långpass i regn, motvind och kyla. Ahhh, kan det bli bättre. (Ja, jag är sjuk)

Kräk

Kategori: Allmänt

Det är inte roligt på jobbet just nu. Bara massa strul med databaser som inte fungerar och en människa som inte har någon som helst vilja att jobba. Längtar tills fyra då jag får gå hem. Ska leda spinning på Almedal idag. Det blir nog kul. Annars är benstatusen inte helt positiv. Har ont i benet lite grann hela tiden. Lite ömt och stelt som inte riktigt vill släppa.

Annars är jag mest sugen på skidåkning. Heja snön.

Hej då alla- klistervalla

Så har man sett årets första snö då!

Kategori: Allmänt

(Och med årets menar jag höstens första.) Rhodennatt inleddes med spårsnö. Vi öppnade ganska lungt tyckte jag men låg ändå god 2:a vid andra kontrollem. 4 sek från ledning. Det var lätt kaotiskt vid denna kontroll och vi tappade bort klungan och fastnade samtidigt på ett mycket dåligt vägval och i samma veva dog min lampa. Här tappade vi ca 2 min. Det var sedan lite svårt att hålla full fart med bara en lampa men vi bet i bra och hade det inte varit för en 3,5 minutersbom på slutet hade vi kommit rikitgt bra. Nu blev vi 10:a. Med mycket mersmak. Farten fanns för att vinna men nattorienteringen var väl inte klockren. Behövs lite finputsning där. Men det är ju alltid roligt att springa patrull.

Tyvär straffade det sig direkt och idag har jag ont i höften igen. Ska på massage idag. Hoppas hon upptäcker något. Blir annars vila. Fick lite ont i halsen och örat i går kväll och kände lite i morse men nu är det borta. För säkerhets skull avvaktar jag dock tills imorgon.

Hej då alla- Klistervalla*

*Copyright Sir Charles

Snön vräker ner

Kategori: Allmänt

Ikväll ska jag springa nattpatrulltävling och snön vräker ner. Lapphanskar. Vaknade vid fyra i natt för att gå på toa och blev aningen förvånad när jag tittade ut. Var tvungen att titta ett tag innan jag trodde på vad jag sov. Väckte Jonas och försökte få hoonom engagerad i vädret. Inte så mycket entusiasm. Det har nog kommit en 5-7 cm nu. Spårsnö..... Inte bra med tanke på att vi tänkte ligga först.

Sista orienteringtävlingen för året känns lite vemodigt men å andra sidan börjar de långa härliga kalla långpassen nu! Måste bara bli bra i höften. Ska börja sköta den på måndag. Ska på massage och förhoppningsvis få en förklaring på vad det kan vara.

Motivationsbrist på jobbet

Kategori: Allmänt

Efter att ha jobbat väldigt mycket och hårt på jobbet ett tag har jag nu blivit helt försoffad. Har egentligen massor att göra men ingen deadline runt hörnet. Blir lätt att man fördriver tiden med surfande och mailande....

Tur att träningsmotivationen är högre. Men tråkigt att jag ine kan springa:-( Ska dock synda i helgen och springa Rhodennatten. Sista orienteringstävlingen i år, sen måste höften bli bra. Skall träffa massör på måndag. Hoppas hon hittar något.

Nu är det fika på jobbet. Synd att missa det.