Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Vila

Kategori: Träning

Efter några bra träningsdagar och en trötthet i kroppen blev det vila idag, innan jag sjunkit allt för djupt ner i träsket. Det är inte mycket snö här men fina skatespår. Imorgon blir det skidor och årets sista orienteringstävling! Inomhus. Sprint. Det blir kul. Nu - vinprovning. Också kul.

Inte optimalt

Kategori: Träning

Ledig, mycket mat, godis, barnvakt. Så långt idealiskt. Lägg sen till lite snö, ösregn och snorhalt. Inte idealiskt och svårt att få till bra träning. Men jag gör så gott jag kan och kroppen börjar kännas trött , trött som efter dubbla pass. Imorgon gör vi ett nytt försök med skidåkning. Hoppas det fortfarande går.

Snöpulsning!

Kategori: Träning

Veckan har avslutats på bästa möjliga sätt med 3 fina träningspass och nu börjar jag känna mig stark och frisk igen! Fredagen blev backintervaller upp för Tabergs topp. 4 -2 minuter. Hann drygt 4 innan jag var uppe. Lite jogg ner och så en 5-minutare upp för backen hem mot Månsarp. Fint pass! Gillar backe. Kände mig stark och pigg men försökte ta det relativt lugnt med tanke på helgen och att jag varit sjuk. Lördagen bjöd på kontinentalorientering. Nyttigt att få tänka till lite även om jag tycker att det var ganska självklara vägval. På söndagen var det snö ute,så blev det i alla fall minst ett snöpulsningspass till i år. Vaknade i söndags med några centimeter snö och det var bara att dra på sig ullstrumpor och gilla läget. 8 km orienteringsbana i lugnt tempo blev en utmaning för kalla fötter. Nu ser jag mest fram mot jul och att hinna med både träning och vila!

Fortfarande frisk!

Kategori: Träning

3 dagars träning och jag känner mig piggare än på länge även om tröttheten lurar kring hörnet men det är förhoppningsvis bara ordinär decembertrötthet. Igår joggade jag till klubbens löpskolning för att få lite inspiration och hjälp. Kul med lite nya övningar och riktigt bra att få lite tekniktips och att bli påmind om vad jag skall tänka på.Det är så lätt att löpskolningen rivs av på gammal vana och då blir det inte så bra. Nyttigt att köra med andra också, ger inspiration.

Deppig

Kategori: Träning

Jag mår bra om jag får träna. Punkt. Visst kan jag leva med en liten förkylning då och då men när det blanda sig in otäcka virus i leken blir jag sur. Jag hade en helt vanlig förkylning (trodde jag) som var ovanligt snäll (trodde jag) och trots en extra vilodag var jag bara borta i 5 dagar. Tränade 2 dagar och så kom det tillbaka. Jag blev otroligt öm i kroppen, ingen feber, inget halsont, inget snorande. Bara sjukt öm i kroppen och huvudvärk. Som satt i i 5 dagar. Känner mig mycket bättre men fortfarande lite mysko. Körde ändå lite styrketräning igår och idag skall jag jogga en sväng. Måste känna in kroppen. Och hoppas på uteblivna återfall.

Same, same, no different

Kategori: Träning

Samma skit idag. Ont i skinnet, seg i huvudet och tung känsla i kroppen. (Kan bero på godiskorgen på jobbet som uppskattningsvis innehåller 15 kg godis). Väldigt märklig känsla men inte läge att träna, bara att vänta ut och se vad som händer. Känner mig inte sjuk. Suck.

Konstig känsla

Kategori: Träning

Kroppen känns jätteskum, är liksom öm i huden och har segt huvud. Planerad vilodag eftersom jag nu sitter på tåget på väg hem från Stockholm. Hoppas allt är normalt imorgon. Kanske bara är trött för att jag gick upp klockan fem?

Konstig känsla

Kategori: Träning

Kroppen känns jätteskum, är liksom öm i huden och har segt huvud. Planerad vilodag eftersom jag nu sitter på tåget på väg hem från Stockholm. Hoppas allt är normalt imorgon. Kanske bara är trött för att jag gick upp klockan fem?

Sammanfattning av året

Kategori: Träning

Om man surfar runt lite så verkar det vara dags att sammanfatta 2011. Så det är väl bäst att jag gör det. Jag har nog aldrig tränat så lite som under 2011. Januari och februari blev det bara promenader.Framåt mars började jag jogga lite och gick på 2-3 h långa promenader. Väntade på att mina 8 kg övervikt skulle försvinna. Alla sa att det gör de så fort amningen kommer igång och vid 3 månader så skulle jag bli jättesmal. Eller inte. Det var bara att plocka fram makrill, keso och frukt och börja vara seriös. Hade hela tiden haft som målsättning att vara igång till 10-mila. Jag sprang korta sträckan på 10-mila och gjorde väl ett OK lopp. Det kändes i alla fall som jag var på någon väg som kunde leda till någon form av form. Nytt fokus lades på O-ringen. Jag försökte börja träna mer strukturerat men kroppen ville inte riktigt vara med.O-ringen var OK. Jag sprang i alla fall alla etapper och tyckte mestadels att det var kul. Men inte jättekul. Jag väntade på lite mammaeffekt eller i alla fall på att kroppen skulle svara på nedlagd träningstid. Det gick snarare åt fel håll och på sensommaren gick luften ur. Jag var trött och glåmig och orkade inte alls med det jag ville. Tog ett break mentalt och kollade upp alla möjliga värden hos läkaren. Kroppen var frisk. Så det blev en nystart med ett kortsiktigt mål att springa bra på 25-manna och Smålands. För kort tid för att träna mig i form så jag tränade lagom, vilade inför tävlingarna och nu började det vara roligt igen. Sakta men säkert fick jag i alla fall lite respons från kroppen och både på 25-manna och på Smålands var jag i för stunden bra form och presterade dessutom bra orientering. Skönt att avsluta positivt. Året blev inte alls som jag tänkt och den där mammaeffekten har uteblivit helt. Synd. Jag hade hoppats på den. Om jag ska dra någon lärdom av året så är det väl att jag måste tänka på den totala belastningen. Mentalt har det varit ett tufft år och det tar energi. Från mig tar det tyvärr energi från träningen. Jag ser ändå fram mot 2012 med glädje. Jag hoppas att kunna komma tillbaka och vara minst lika bra som tidigare. Kanske ta ytterligare ett steg. Jag är ivrig och vill träna jättemycket. PT håller tillbaka mig och bromsar min iver. Skynda lagom. Förmodligen smart men jag längtar efter mina tvåtimmarspass och tiotimmarsveckor.

Frisk?

Kategori: Träning

Det blev ingen långrandig historia. En ganska kortrandig. Igår var jag pigg men hostig. Idag mjukstartar jag med styrka och kanske lite jogg. Skönt att vara på G igen.

Det här har jag varken tid eller lust med

Kategori: Träning

Vaknade i går morse med sandpapper i halsen. Åkte hem tidigt och gick och la mig klockan åtta(!) för att sova bort det onda. Vaknade klockan tre och mådde skit. Riktigt dåligt. Upp och äta knark och sen titta i taket i över en timma innan jag lyckades somna om. Fortfarande med knark i kroppen känns det sådär. Frågan är hur jag klarar dagen.