Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Tja

Kategori: Allmänt

Några bra saker att plocka med sig men det vill sig ine riktigt hela vägen. Löpningen fungerar inget vidare. Känner mig inte alls lika snabb och stark som under påsken och 10-mila. Det är trötta ben och med det kommer trött huvud. Bommar inte så stora bommar men retligt många. Många små krokar och tiden trillar på. Blir oftast  5 eller ända upp till 10 minuter på en klassisk bana. Inte bra. Men jag jobbar på och hoppas att benen skall lossna (inte från kroppen då).

Nu ska jag iväg och reka för Sprint- DM. Det blir fantastiska banor som du inte bör missa!

Inge bra!

Kategori: Allmänt

Först är benen inte riktigt med mig på långdistansen och den när de piggnar till tills idag så tappar jag tokmycket tid på dåliga vägval. Jag är otroligt kass på att se vägval, blir lite less på det. Blir också otroligt less på att inte få till det men jag har ju bara mig själv att skylla på. Orienterar helt enkelt inte ordentligt. Tittar för lite på kartan.

En sak som är konstigt är att jag alltid orienterar bra på stafett. På siljanskaveln sprang jag ett sololopp men orienterade ändå strålande större delen av loppet och är mycket mer offensiv i löpningen. Imorgon skall jag verkligen försöka att springa snabbt men ändå inte tappa kartkontakten. OCH ABSOLUT ALTTID KOLLA VÄGVAL, känns som viktigast imorgon. Rätt vägval, sista säkra, var offensiv. Ni ser, det är ju jättelätt. Imorgon kommer det att gå strålande.

Positivt än så länge då? Ja jag har riktigt bra sträcktider när allt stämmer. Farten finns nog ändå där men det gäller att ha med sig den.

Ska bli kul att tävla!

Kategori: Allmänt

Nu när man precis kommit igång är det dags för avslutning av vårsäsonger. Vi åker till Örebro idag för 4 tävlingar. Ska bli väldigt roligt och jag hoppas att benen vaknat till liv igen efter några lugnare dagar.

Klieriet är bättre. Inga nya utslag idag men fy vad det kliar. Vaknade inatt av att jag rev kraftigt på utslagen med naglarna. Det var ruggigt skönt. Synd att jag tvingades sluta:-(

Några timmar innan frihet. Ska bli grymt att springa orientering och bo på hotell....

intresse dalar

Kategori: Allmänt

Som ni märker har intresset dalat lite här men eftersom jag fick påtryckningar av en läsare idag så får jag väl blogga mig igenom sista tiden.

Just nu är fokus i mitt liv på att INTE KLIA! Vaknade i onsdags med några få utslag på höften och blev mäkta irriterad på hotellets löss.... Men det visade sig snart vara något annat och nu har jag utslag över hela kroppen. Läkarna vet inte vad det är men det smittar inte och jag mår bra. Förutom att jag blir tokig av att inte få klia. Någon form av allergisk reaktion skall det visst vara. Fick ett nytt utslag igår. Hoppas det var det sista. Tyvär vet jag att de blir kvatr i minst en vecka. Det första har inte försvunnit än...

Mellan klieriet har jag hunnit med två tävlingar. Individuellt elitserien där jag bommade och hade tunga ben. På stafetten var benen något bättre och jag gjorde ett godkänt lopp helt solo. Inte så många lag med så var och en fick sköta sitt....

Nu håller jag på att vila mig i form inför 4 tävlingar i Örebro. Det blir fint det. Idag måste det dessutom intas snask. Det är min NAMNSDAG! Tack alla ni som har kommit ihåg!

stabilt

Kategori: Allmänt

Stabila lopp i helgen men några retliga misstag gör att de där toppresultaten uteblir. Men jag hoppas få till riktigt bra lopp nu de kommande två veckorna. De finns där....

I söndags gjorde jag många små misstag 10-20 sekunder men inga stora. Hade kanske en dryg kilometer kvar att springa när jag frontade med en taggtråd. Full sula rätt in. Aj, vad ont det gjorde. Hår en rejäl blåröd bård över benen idag. Lite svårt att gå. Men jag tog mig i alla fall runt men tyvärr bommade jag 2 minuter direkt efter smällen. Gissar att jag tappade fokus ett tag där.. Synd!

Lördagen var samma stil. Många småmisstag men här slapp jag den stora bommen.

Löpmässigt fungerar det OK. Inget riktigt tryck men helt OK tempo. Var 2:a och 4:a på spurterna! Det är jag nog mest stolt över i helgen. Har haft full satsning på båda.

Grymt stark

Kategori: Allmänt

Var på core igår och överraskade mig själv genom att orka hela plankanlåten och att jag satt i vaggan hela den låten också. Jag blir bättre och starkare. Är fortfarande trött i magen.....

Kvällen blev en extremt lugn jogg med karta. Har lite ont i foten och vill kunna springa i helgen plus att jag är sliten och vill få lite fart på benen till helgen. Fokuserade nästan helt på mat och kaka......

Sömnigt

Kategori: Allmänt

Ännu en timma kvar tills NOC-sprinten drar igång och man kan roa sig! Det är väldigt sömnigt just nu. Känner mig väldigt sliten. Vet inte om det beror på lite sömn, mycket springande i skog. pollen eller något annat men det blir bara lugn träning idag. Skall gå på Core innan tjejträningen. Tjejträning blir perfekt idag. Mycket fokus på fika och lite fokus på träning!

Min träning då? Jo kepsintervaller igår. Totalt 65 minuters löpning.

Vinst!

Kategori: Allmänt

Igår körde jag ett favoritpass. OL-intervaller mot Jonas. Gillar verkligen att köra mot någon för det blir helt annan skärpa. Avgick med en lätt seger. 3-1 till mig. Orienterade hyfsat. Är lite arg på mig själv för att jag blir passiv ibland. Jag önskar att jag vågade springa ända in på kontrollen. Oftast stannar jag och gör en säkerhetskoll innan sista 50 metrarna. Det kan säkert vara bra ibland men man tappar tid på det. Tanken är ju också att det skall varahögfartsorientering när det är så korta intervaller.

Kroppen känns OK. Inte dunderpigg men det känns som jag har höjt lägstanivån på min löpning tills i år. Körde core innan löpningenoch jag har blivit starkare! Var grym på passet igår!

Förresten! Jag har rastat cykeln också, i måndags. Den var lite ringrostig men nu är vi igång.