Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Fottestet

Kategori: Träning

Chansen är liten. Förväntningarna låga. Men jag vill så gärna. Vill springa 16 km orientering på söndag. Vill springa i dryga 2 h. Vill vara så trött så jag mår illa. Vill maxa. Vill ha ont i musklerna.

Ikväll testar jag foten. För att jag ska få starta på UltralångSM måste foten vara bra idag. Jag ska kunna springa i hög fart utan smärta på teknikträningen.

Jag vill inte stå över, men jag ska vara smart. Det kommer en lång höst med viktiga tävlingar. Det är ju bara det att jag tycker ju att ju längre ju bättre.

Jag är inställd på att det inte kommer att gå men åh vad jag hoppas. Peppar, peppar, foten känns väldigt bra idag.

Snälla, snälla gullefoten. Bråka inte med mig nu!

(Gårdagens träning- horisintalläge på stranden)

Vad tror grannarna egentligen?

Kategori: Träning

Följande har utspelat sig sista dagarna.
 
Söndag
11:30 Dörren till vårt trapphus öppnar och ut trillar Sofia med MTB:n fullt träningsklädd. På gräset sitter grannarna och dricker öl och solar.
14:00 In cyklar en svettig Sofia. På gräset sitter grannarna och dricker öl och solar. vad de inte vet är att jag egentligen bara har cyklat dryga timmen. resten av tiden har jag badat i vår nya favvosjö.
17:15 Dörren till vårt trapphus öppnar och ut trillar Sofia med racern fullt träningsklädd. På gräset sitter grannarna och dricker öl och solar.
20:15 In cyklar en svettig Sofia. På gräset sitter grannarna och dricker öl och grillar.

måndag
06:30 Dörren till vårt trapphus öppnar och ut trillar Sofia med MTB:n fullt träningsklädd. Som tur var sover grannarna
19:00 In cyklar en svettig Sofia. På gräset sitter grannarna och dricker öl och solar

Tisdag
06:30 Dörren till vårt trapphus öppnar och ut trillar Sofia med racern fullt träningsklädd. Grannen rastar hunden.
17:30 In cyklar en svettig Sofia. På gräset sitter grannarna och grillar.


Idag blir det ingen cykel, måste tänka på  ryktet......

Gårdagen pass blev en ren njutning i sommarvärmen. Hade ingen cykeldator så jag vet inte hur långt jag cyklade och inte hur fort. Pulsbandet hängde hemma så ansträngningsgraden är okänd. Men bra mådde jag. totalt 85 minuter men knappast 85 minuter träning.

Sofia presenterar stolt: STUGAN

Kategori: Träning

Någon som är sugen på att vad det senaste årets arbetstimmar har gett för resultat. Härmed kan jag stolt presentera "Stugan".


Vy ut mot havet. Golvet är faktiskt ljust grått. Väggarna och taket  är vitt. Här spelades schack på kvällarna med oväntad framgång. Whiskyn drack inte jag. Jag drack saft.




Byrå som tog 2 hela dagar att skrapa ren frå den ursprungliga läckra rosa färgen. Blommorna är en födelsedagspresent. men i äkta homestylingkänsla känns de helt rätt.



Enda konstverken i stugan... Vitt på vita väggar.  En mycket stolt konstnär. Vill ni beställa?

Cykel och bad!

Kategori: Träning

Värsta cyklisten är man nu! Cyklar varje dag. Igår var det planerat för backintervaller upp mot Paradiset. Värmen och trötta ben från gårdagen tog ut sin rätt och det blev en lång och 4 lite kortare. På vägen dit naggades självförtroendet en aning när en man i 40-årsåldern gled förbi trampandes med flip-flop. I och för sig på vanliga däck (jag körde MTB) men ändå. Tyvär tändes ingen tävlingsjävel så han fick försvinna.

Efter väl genomförd träning väntade bad i nya favvosjön och lite picknick. Sommar är skönt. Hemfärden på cykel blev långsam men ändå svettig. Svårt att undvika.

Ikväll väntar mer cykel i form av racer. Värsta cyklisten är man nu!

Styrketräning?

Kategori: Träning

Var nere på gymmet under lunchen. Kan inte annat än förundras. Under 30 minuter hann jag med ett 10-tal övningar med 2-3 repetitioner. Springer inte mellan maskinerna men förflyttar mig direkt och när jag kör gör jag det snabbt och smärtfullt. Under denna tid han tjejen som var i gymmet samtidigt som mig köra utsida axel och en omgång biceps.Biceps med 3 kg vikter. Jag är grymt svag men 7 kg orkar jag i alla fall. Kan man bli trött med 3 kg?

Vasaloppsssatsningen har börjat. Tog mig nästan vatten över huvudet under stakövningen och gimaserade illa under övningen. Upptäckte då att jag hade publik. En äldre man stod och smålog åt mina grimaser. Men hallå. Det gör ont att bli stark. Men man kanske är unik som tränar så det märks? I alla fall på friskis och svettis på lunchen?

Tillbaka till verkligheten

Kategori: Träning

Semestern är över. Sommaren är kvar. Det var något motvilligt jag öppnade dörren till jobbet idag. Men jag har haft det bra, vädret har varit bra, solbrännan är på plats. Men visst längtar man ut, ut till solen och ledigheten.

Semestern började med dryga två veckor i stugan utanför Luleå. Lite snickrande blev det och vi hann faktiskt flytta in under sista veckan. Hann också med en nätt liten tur upp på Kebnekaise. Äntligen tog vi oss dit efter år av försök. Kul att ha varit på Sveriges högsta punkt. Inte den roligaste vandringen, men fint på toppen. Vandringen in från Nikkaloukta var rent ut av tråkig. Bara sten, sly och mygg.

O-ringen blev inte riktigt den succé jag tänkt mig. Efter att ha vilat upp kroppen kom formen tillbaka och jag kände mig fräsch i kroppen men huvudet ville inte riktigt vara med alla dagar och framförallt spökade min onda fot. Den hämmade mig kraftigt i löpningen. Långsam löpning utan tryck i frånskjutet fungerar bra men det gjored väldigt ont att trycka ifrån och stenig fjällterräng var knapparst optimalt. En etapp är jag nöjd med. Tredje eteppen blev jag 10:a och det kändes som om det var där jag borde ha varit hela veckan. Men för sådana resultat krävs felfri (i det närmsta) orientering och en frisk fot. Jag bommar för mycket.

Idag sitter jag härligt lemlestad i kroppen. Av två anledningar. Igår på förmiddagen skulle jag cykla till en badsjö för ett litet dopp. Det blev en rejäl vurpa och ett sargat knä som inte riktigt vill räta ut sig, samt några blåmärken. Idag har jag dessutom fått sån där härlig träningsverk som man får om man trillar och tar emot ett fall. När kroppen spänner kroppens alla muskler instiktivt till max för att lindra fallet.

Anledning två stavas racer. Skulle ut och glida med cykeln nu när jag inte kan springa.  Mina reskamrater gled fram i sakta mak genom sommarsverige. Jag cyklade som en tok för att hänga med. Vilket jag oftast inte gjorde men jag jobbade på för att inte tappa för mycket och snälla som de var väntade de in mig då och då. Så när de gled fram sakta med långa stopp för att vänta in mig, cyklade jag hårt och utan pauser, i närmare 3 h. Det känns i kroppen idag att det blev ett långt hårt pass.

Idag ska jag i första hand genomlida en dag på jobbet, sen blir det cykling  (suck) och kanske styrka. Löpningen får jag ta det lite lungt med ett tag framöver. Foten måste bli bra till hösten.

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Kategori: Träning

I drömterräng tvingades jag kasta in handduken under söndagen. Av 2 anledningar. Foten bråkar och den bråkar mer nu. Illa, illa....Och kroppen mår inte riktigt bra den heller. Jag är väldigt trött och har stumma benmuskler så det blir några vilodagar till. Gäller att hítta formen och en ny fot till 5-dagars. Jag letar med lykta.

Bygget är väl det som går bäst just nu och ev. flyttar vi in ikväll. Men det beror på hur bra färgen torkar.

Hm, semesterhumöret är inte det bästa just nu. Ledig och all tid i världen att träna och så kan man inte.

Sommarlov

Kategori: Träning

Jag mår så bra. Det är grymt att vara ledig. Värmebölja och långa ljusa dagar.

Träningen går sådär. Kroppen knorrar lite men vilodag idag så jag hoppas på bättring. Annars har det blivit några fina pass på Rosviks elljusspår. Tävlingarna gick sådär. Orienterade ganska bra men var trött. Söndagen något bättre än lördagen.

Nu ska jag följa JVM innan det blir litejordgubbar och en sväng på stan. 27 grader idag.

På lördag åker vi till Kronogård. Alltid med i diskussionen om Sveriges bästa OL-karta.