Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Träning vecka 44

Kategori: Träning

Måndag
Coreboll    0:50h
Benstyrka  0:05h
Var grym på corebollen. Tog verkligen i och kämpade ovanligt mycket .

Totalt 0:55

Tisdag
Spinning 0:40h
Körde ett riktigt bra spinningpass. Var taggad till tusen! Bra respons från deltagarna.

WW-intervaller trappa 5-3-2-1-1-2-3-5-3-2 min    1:00 h
Kämpade otroligt bra. Motivationen hög. Träffade på Hanna på nerjoggen, vilket gjorde att den faktiskt blev av!

Totalt 1:40

Onsdag
Core 0:30 h
Benstyrka 0:05 h
Cykel 0:40 h

Körde igenom musiken till nya spinningpasset. Det kan nog finnas potential....

Totalt 1:15 h

Torsdag
10 st 2-minutare på elipsmaskin 0:40 h

Tidsbrist gjorde att jag inte hann med något långt pass men körde på bra. Kände av höften på slutet.

Totalt 0:40 h

Fredag
50 min progressiv distans på elipsmaskin 0:50 h

Återigen tidsbrist .....

Totalt 0:50 h

Lördag
Orientering 0:42 h

Nattpatrull. ROLIGT!

Totalt 0:40 h

Söndag
Görig i halsen och ont i örat.



TOTALT: 6:00 h

Träningsplanering

Kategori: Allmänt

Idag ska jag ha träningsplaneringsmöte. Ikväll skall målas framtidsdrömmar och träningsmål skall stolpas. Vad vill jag? Hur mycket tid har jag? Vad måste jag bli bättre på? Får återkomma med en sammanfattning efter kvällens planering.

Morgonen inleddes som en vanlig tisdagsmorgon med ett spinningpass. Idag var det väldigt roligt och svetigt. Mycket folk och jag var riktigt sugen på att köra! Kvällen kommer att avslutas i Valhalla med intervaller om bara benet gillar vattenlöpning.

Äggen i ögat verkar ha kläckts och de små odjuren verkar ha flyttat på sig.

Nu är det över

Kategori: Allmänt

Säsongen är till ända. På ett tråkigt sätt. Min rumpa/höftböjare strejkade totalt i söndags och nu blir det att vila från löpning ett tag för att inte förvärra. Det innebär att jag har avanmält oss från Udevallapatrull och att min start på Rhodennatt i alla fall är MYCKET osäker. Kanske, kanske blir det start där ändå. Det beror på hur benet mår imorgon. Idag gör det ont. SkitLidingö!

Annars var Smålands kanon. Drömterräng helt enkelt. Man borde flytta! Tänk att slltid få träna i sån terräng istället för grisgöteborg.

Utöver benet har ögat fått sig en omgåmg. Märkte på väg till 3:an att ett djur flög in i ögat. Försökte blinka bort det men det irriterade ett tag innan jag glömde det. Efter målgång märkte jag inte så mycket men det kändes som om det var något där. I bussen hem lyckades jag dra ut den lilla rackaren. Något flygfä cirka 2*5 mm drog jag ut. Huva...

Vaknade imorse med ett irriterat öga som vätskat sig under natten och var lite svullet och kliar. Undra om fäet hann lägga ägg inne i ögat? Tror ni det är därför det kliar?

Idag börjar höstträningen! Coreboll och benstyrka. Tyvär kommer benet hindra mig från att göra allt jag vill:-(((

Jag börjar bli en dålig människa

Kategori: Allmänt

På sista tiden har jag jobbat alldeles för mycket och dessutom jobbat så intensivt under dagarna att jag helt tappat greppet om webbvärlden. Träning har det väl i ärlighetens namn inte heller blivit så mycket av men nu börjar det i alla fall rycka i träningsnerven och jag räknar med att starta upp vinterträningen på måndag. Ska bli grymt roligt.

Smålandskaveln i helgen! Det blev andra dagsträckan för min del. Hade hoppats lite på en nattsträcka. Sprang ju till och med nattävling förra veckan för att komma in i nattänket. Men samtidigt är det skönt att slippa. Det är ju ganska ringrostigt. Dag känns inte så otäckt!

Benet mår dessutom sådär. Har ont när jag springer. Måste ta tag i det också, men först måste jag börja jobba mindre. Men det blir inte idag som jag jobbar mindre.....Ska dock träna ikväll. Skall öka skaderisken inför helgen med lite dubbelstep. Det blir bra det!

Nattorientering är kul

Kategori: Allmänt

Det är roligt att springa nattorientering men oj, vad ringrostig man är. Jag slarvade flera gånger sista biten in mot kontrollen och fick leta efter skärmen. Det gäller att vara mer noggrann. Det var tyvär inte jätteroligt att springa för jag får ganska ont i skithöften. SURT, jag vill inte vara skadad nu, jag vill börja träna igen.

Ikväll ska vi packa kartor.

Fransesco Campana Garcia = min nya förebild

Kategori: Allmänt

Vilken kille, vilken utstrålning! Var på spinningconvent i lördags och alla instruktörer är ju jätteduktiga men så kommer denna spanska ironmantriatlet in och sätter sig i sadeln och det blev en magiskt timma! Den grabben har förmåga att trollbinda sina cyklister. Hans filosofi var att vi skulle ut och cykla ett riktigt cykelpass. Dvs, inga konstiga övningar, inga konstiga tempon. Tokbra spinningmusik och jobbiga backar!
Att han dessutom är vältränad (ironman!!) gör inte saken sämre. Det syntes att han kunde cykla! Får ni chansen att träna för Franceso, gör det!! Tyvär håller han klasser i London.

Så, nu ska jag bara landa lite innan jag själv skall göra ett lika bra pass.

Efter 5 h cykel var jag lite trött på söndagens tävling. Men ett helt OK lopp blev det. Bommade bara några små svängar. Sista individuella orienteringstävlingen är avklarad. Säsongen går alltid fort på hösten. Men jag börjar bli sugen på låmgpass.....

jobba, jobba, jobba

Kategori: Allmänt

Inte för att jag är toksugen på att träna utan mer för att jag inte vill jobba men hallå kan vi bli klara med den här rapporten nu. Jag får inte lämna huset innan vi satt sista punkten. Nu väntar jag på att mina kollegor ska bli klara, inspirerande......

Ska försöka hinna med ett dubbelsteppass. Två brädor borde bli dubbelt snurrigt? Eller? Får nog återkomma om jag hinner dit. Ska gå och piska mina kollegor.

Höften blir lite bättre men ine helt bra än, får se om jag kan springa i helgen. Får också se ur pigg jag är på det efter 5 spinnningpass på lördag......

NU ska jag gå och piska

Spinningbrud

Kategori: Allmänt

Idag blir det två spinningpass! Ledde spinning i morse och skall strax ner och ha ett nytt pass. Gäller att passa på när man inte kan springa! Men höften känns mycket bättre idag. All stretching igår kanske gjorde susen ändå!

Åh, vad man längtar hem! Det är så skönt att bara vara hemma när det är kallt ute. Imorse var det nollan! BRRRRRRRRRRR. Vantar och mössa fram.

Det gör ont!

Kategori: Allmänt

Idag har jag väldans ont i höften. Kanske inte så smart att springe men det är ju så roligt.

Lördagen var ett bra lopp. Benen var inte alls med mig. Utöver den stela höften var benen helt sega. lidingö sitter fortfarande i benen tror jag allt. (Hur dåligt tränad är man?) Vi gick inte jättebra så de inledande sträckorna så brudarna på min sträcka gick ut runt 60:onde plats. Tyckte inte att jag sprang om så många men vi plockade i alla fall till plats 32 (?). Var inte heller sist in vilket var ett litet mål. Måste vara nöjd emd mitt lopp. Jag bommade egentligen inget och med de benen jag hade så kunde jag inte göra mer.

För att ladda optimalt och vila höften promenerade vi sedan från Zinken in till stan, åt och promenerade tillbaka= mycket smart. Söndagen blev en lång pina. Mycket löpning och när det gör ont är det inte kul att springa. Men ändå ett OK lopp.

Idag blir det coreboll...

Det gick inte så bra.

Kategori: Allmänt

Hm. Igår var ingen bra dag. Jag var tokigt irriterad och deprimerad. Jag skulle i alla fall springa grus8:an och tännkte att jag nog ändå skulle spriga på lite så jag fick lite fart.. Efter ca 12 meters löpning insåg jag att Lidingöstockarna inte alls hade mjukat upp sig själva utan benen värkte och musklerna var otroligt stela. Tänkte att då kanske ändå en jogg var bra? Försökte verkligen springa men fick det ena utbrottet efter det andra. Fick göra en fartökning för att dra förbi en trebarnsmamma som var ute och joggade utan något som helst löpsteg. HM, men det betyder ju... Huva. Varför tränar man ens? Mitt löpsteg är inte bra och det går inte fort. Mötte en ipodbrud med mjukisbyxor och huvtröja, hon sprang mycket fortare än jag. Jag behöver inte vara bäst men varför kan man inte bara få lite gratis ibland? Bara kunna jogga lite fint utan att känna sig som en elefant. Ibland undrar man im träning ger resultat. Låg på 6 minuters kilometrar igår och det var jättejobbigt. Tragiskt. Blir alltid lika avundsjuk när man ser andra löpares lätta löpsteg. Känns orättvist att bli frånsprungen av folk som inte tränar så mycket.

Inte blev det bättre av att jag efter 3 km började få ont i höften igen. Efter 6 km gjorde det så pass ont att jag fick börja gå. Hoppas jag kan springa i helgen. Men det borde vara lite bättre på mjukt underlag.

Det blev  i alla fall en trevlig avslutning på en misserabel träningskväll. 3 rätter och vin.

spinningsugen

Kategori: Allmänt

Har tillfrisknat nu och var på inspirationskväll för spinninginstruktörer igår. Grymt roligt och jag blev lite sugen på en satsning på spinningen... Är inte jättesugen på att träna just nu men det brukar väl vara lite si och så med det på hösten. Inspirationen kommer säkert snart farande!

Idag ska jag i alla fall ut och springa en sväng.

Sjuk?

Kategori: Allmänt

Igår funderade jag hela dagen på om jag skulle gå hem och sova. Idag känns det inte bättre direkt. Är glad att jag skaffade vikarie till spinningen. De cyklar just nu! Hoppas det går bra för dem....

Får fundera en stund till men det känns inte riktigt som det går åt rätt håll. fryser och är varm om vart annat.

Silvermedalj

Kategori: Allmänt

Nästa år ska jag plocka silvermedaljen.
2 h 38 minuter
158 minuter
9480 sekunder

Aj,aj,aj och oj,oj oj

Kategori: Allmänt

Har nog aldrig hafr såhär ont i kroppen! Känner mig näsan febrig av alla kroppsdelar som värker. Det kan inte vara nyttigt att pressa kroppen så? Hur gick det så? Vi tar det från början.....

Kände redan när jag joggade till start att det skulle bli en tung dag men ibland känns det tungt innan man kommer igång så jag försökte vara positiv. Startskottet gick och det var TRÅNGT! Passerade första km på 6:30.....
Konstigt nog hade jag jätteproblem att andas. FIck kippa efter luft och var efter 2-3 km inställd på att det här går nog inte. Vid 5 km fanns sjukvårs och jag hoppasdes att kunna få Bricanyl där men de har inga mediciner så jag fick fortsätta, Kändes inte som jag kunde springa ut men det vara baar att kämpa på. Jonas skulle stå efter 7,5 km och jag hoppades att han hade bricanyl i ryggsäcken. Det hade han inte och jag började bli uppgiven. Men så började det kännas lite bättre och jag kämpade på. Gick OK fram till 15 km även om jag inte hade den farten jag hade hoppats på även om 2:45 inte var helt omöjligt. Hade dock inte haft en enda km under 5:00 och det ska jag ganska lätt kunna ha. Framförallt på de inledande lättsprungna. Framförallt med tanke på hur jag brukar starta mina lopp....Men kroppen ville verkligen inte. Tungt att andas och trötta ben. Fram mot 20 km började höfterna gör asig påminda men samtidigt kände jag mig ganska fräsch så med en passering på 1:51 trodde jag nog att 2:45 skulle gå. Sen kom problemen.....

Jag fick allt ondare i höfterna (höftböjarna) och det var nästan omöjligt att lyfta benen. Det enda jag tänkte var: Fortsätt spring så tappar du inte så mycket tid. Sprang gjorde jag men varje gång jag satte ner foten högg det i höftböjarmuskeln. Bet ihop och tänkte GÅ INTE! Tvingades dock gå i två backar eftersomjag inte kunde lyfta benen så högt. Stapplade sedan imål på 2:53.

Nöjd? Nja. Grymt nöjd med att jag verkligen slet sista milen trots smärtan i benen. Men jag hade verkligen ingen bra dag och jag tror mig kunna springa på  2:45 ganska lätt??Det känns i alla fall så om jag kan springa på 2:53 med den känslan i kroppen som jag hade i lördags.

Hur mår jag idag? Ja, sådär. Vänster höftböjare strejkar fortfarande lite och i söndags hade jag väldigt svårt att gå. Trappor är inte möjligt. Måste gå med höger ben först  hela tiden. Dessutom har jag lite stelhet i vänster hälsena. Utöver det har jag febrig värk i hela kroppen. Gissar att maskineriet just nu håller på att laga allt som jag väldigt effektivt har brytit ner i helgen. Det gör ont men det var värt det. Nästa år ska jag komma bättre förberedd, ha med mig min astmamedicin och ha en bättre dag!

Nu ska jag stappla ut och hämta te och börja jobba lite. Någon som har en rullstol?