Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Det blev mer rafflande än man kunde drömma om.

Kategori: Allmänt

Ut på sista sträckan i stafetten fick jag ett försprang på 20 meter till Lina. Därimellan gick Rachel ut på näst sista sträckan. Nu slumpade det sig så att vi alla tre hade samma bana! Trodde inte det på väg till ettan eftersom Lina
gick mer vänster upp på åsen medan jag gick rätt på upp i sänkan. (Sen kartan nedan) Vi var sedan mer eller mindre tilsammans till fyran men jag kände att Lina hela tiden ökade luckan och ledde nog med 20 meter så när hon valde att gå höger till 5:an gick jag vänster. Detta var faktsikt något snabbare och hade jag inte fastnat i massa buskar och fått klättra ner lite innan jag gick upp och tog kontrollen hade jag varit ifatt men nu var jag återigen 20 meter efter. Bestämde mig direkt för att till sjuan skulle jag ta det vägvalet Lina inte tog. Till 6:an tuggade Lina på bra och jag tappade mark. Såg att Lina valde vänstervägvalet via skolgården så jag tog cykelbanan runt höger. Tryckte på så bra det gick men tunga, tunga ben gjorde att farten var sådär. Svängde runt höjden och hade fortfarande inte mött Lina. Men då kom hon från andra hållet och fick kontrollen 10 meter före mig. Mitt vägval var snabbare men tyvär hade jag inget att sätta emot på det LÅNGA upploppet. Bara att Gratulera Pippa och Lina som vann före mig och Helen. Då har jag ändå ritat kartan och hängt ut kontrollerna. (Dock inte lagt banorna). På tredje plats kom Rachel och Åsa. Lag Bettan-Linda drabbades av en ond fot och tvingades utgå. Linda sprang dock alla sträckor.

Får tacka för finfin fartträning på sista rundan. Bra med draghjälp!






image12

Härligt!

Kategori: Allmänt

Tisdagar är oftsat en mentalt jobbig träning. Efter morgonspinningen brukar benen kännas tunga och huvudet inte riktigt med. Brukar få slita för att gå med. Blev därför förvånad när kroppen svarade bra igår. Kände mig stark i kroppen och gjorde några riktigt bra inervaller. Härligt, härligt! Känns som benstyrkan börjar ge resultat! Har tränat riktigt bra i en månad nu. Ge mig lite vila innan SM så ska det nog gå bra!

Idag blir det att springa sprintintervaller på Kortiskullen. Tjejträning ikväll. Släpper kartan såhär några timmar innan start! Någon fördel skall de som läser min blogg ha. Dessutom har de flesta redan sprungit på den i höstas så det är väl inte mer än rätt att den nu blir tillgänglig för den stora massan!

Kortiskullen!

Bra träninghelg!

Kategori: Allmänt

Många fina kvalitetspass har det blivit. I torsdags var jag och sprovsprang JVM-finalbanan i Ängårdbergen. Det gick ganska OK. Blev lite passiv men det är bitvis klurigt. Några mindre svängar blev det också.

På fredagen cyklade Jonas till Månsarp och jag skulle agera följebil. Eftersom Jonas blev sen och jag tidig från jobbet så fick jag stanna och träna. Körde och letade efter ett finfint ställe. I Vegby kör man förbi en stor fotbollsplan och jag tänkte att där borde finnas löparspår. Valde att runda vänster varv och leta spår och hittade på ett gammalt elljusspår med MYCKET bark. Otroligt mjukt underlag. Körde 20 st 70-20 på trötta ben och med sömning kropp. När jag sedan joggade ner runt fotbollsplanen hittade jag det NYA FINA elljusspåret och fina små slingrande stigar, men då var det för sent.

På lördagen följde jag med mamma på en timmes löptur innan frukost. Sen provsprang jag Smålands Lång-DM som går på söndag med TC ca 2 km hemifrån. Roligt att springa en riktig bana i känd terräng. Sprang ganska bra och bara små misstag. Höll ett jämnt ganska högt tempo och landade på 69 minuter. Jag tror att de komer att vinna på 55-57 minuter, men det blir kul att se. Jag bommade 2-3 minuter och kunde kanske ha sprungit aningen fortare om det var tävling.

Men det mest spännande hände på nerjoggen då jag trampade på eller möjligtvis precis brevid en svart huggorm som låg och solade sig. Snacka om hjärtfrekvens och tempoväxling. Var sedan tvungen att titta flera gånger så att ormen inte hängde på benet. Usch

söndagen blev ett snabbdistanslopp. Började med att springa ett 4,5 km spår och fortsatte ner till byn för att vända upp mot toppen! En rejäl backe som tog cirka 11 minuter att springa upp för. Jonas startade 6 minuter efter mig på denna 7km-runda och kom ifatt mig halvvägs upp i backen. Lite för tidigt för att jag skulle kuna ge honom en match.

Upp och ner

Kategori: Allmänt

Lördag katastrof. Bommade massor och valde att inte läsa kartan....

TIlls på söndagen skaffade jag ett förstoringsglas och allt klarnade! Helt plötsligt såg jag vart jag skulle! Grymt. Sprang ganska bra också. Hyfsat pigga ben och två mindre misstag inledningsvis. Läste fel på en gulmosse till 2:an och la en dryg minut, sen gjorde jag tyvär ett följfel och missade lite på nästa också. Totalt 2 minuter bom. Inte så mycket men en ganska lätt bana så det var onödigt. Men det känns bra inför kommande viktiga tävlingar! Just nu tränar jag ganska mycket så det bör vara lite sega ben.

Idag blev det spinning på morgonen och stigintervaller ikväll.

Gräs, vatten och klippor

Kategori: Allmänt

Det är väl en kort sammanfattning av SM-passet igår. Var det inte det ena var det det andra. Och oftast en kombination av minst två. Med toktrötta ben (8 pass på 5 dagar) var det inte riktigt drömterräng. Var grymmesur i skogen men i efterhand kan jag se de fina partierna och med pigga ben ska man nog kunna forcera. Gäller bara att undvika mossar. De är tokigt blöta.

Idag blir det bara härlig vila och en kväll med Marit Bergman på Götaplatsen. Nice!

I helgen väntar två tävlingar somd et faktiskt ska bli jättekul att springa. Jag fick med mig väldigt många positiva saker förra helgen och jag hoppas att det kan fortsätta i samma goda stil.

VM börjar i helgen och man kan tycka att en startlista vore på sin plats. Jag måste fylla i VM-tipset.

KM- ett steg i rätt riktning

Kategori: Allmänt

Jag sprang helt OK. Var inte i någon bra löpform efter pass på morgonen och nyss uppstartad benstyrka som fortfarande sitter i och ger lite seghet. Småbommade bara på en relativt lätt bana. Fastnade dock i värsta gräshavet på långsträckan och tappade en minut bara på det. Mot Louise var inget att göra. Hon är i fin form. Det ska bli kul att se henne i höst!

Själv tänker jag träna på ganska mycket fram till första DM-helgen, för att sedan släppa på träningen och toppa formen! Idag är det dags att plåga benen igen men förhoppningsvis slipper man träningsvärken och segheten denna gång.

Positiva besked.

Kategori: Allmänt

Efter misär i lördags med en kropp som absolut INTE ville springa och sominte har velat röra på sig under hela veckan kändes det otroligt skönt att det äntligen lossnade i söndags. Bommade lite grann men sprang riktigt bra på de sträckor där det kändes bra! Härligt. Finns många positiva saker att plocka med sig.

Körde benstyrka i går kväll så nu sitter jag och väntar på träningsvärk!. Antar att den kommer snart.

Idag blir det distanscykling. Imorgon spinning på morgonen och KM på kvällen!

Seg sprint

Kategori: Allmänt

Som vanligt är jag otroligt seg i löpningen när jag inte är i form. Det blev en tuff kväll på en kort sprintbana i stadsmiljön. Hoppas det lossnar! 2 tävlingar i helgen.

10 budord dök upp i inkorgen från en träningsvän....

1 Du ska inga andra intressen hava jämte träning.
2 En dag utan träning är en dag utan mening.
3 När Du vilar tränar dina konkurrenter.
4 Den som tycker träning är roligt, tränar för lite.
5 Träning är ett tillfälle att tävla.
6 Så länge Du är seg kan du inte bli övertränad.
7 Det som inte dödar, det härdar.
8 Smärta är svaghet som lämnar Din kropp.
9 Många äro kallade, få äro utvalda.
10 Det finns många sätt att bli dålig på, men bara ett sätt att bli bra på: TRÄNING

Spinning!

Kategori: Allmänt

Efter att nästan ha brutit ihop efter tisdagens spinningmisär känns det nu bra igen. Det är ett h-vete att göra spinningpass. Man letar och letar och letar efter bra musik. Eftersom mitt musikintresse dessutom är obefintligt så har jag liksom inget gratis utan får börja leta nål i höstack. Sen när man väl hittat låtar som tillslut, efter att ha varit dissade, duger så börjar analyserna och man lyssnar sönder låtarna och delar in dem i beståndsdelar mindre än vad man trodde var möjligt. Gör ett pass sätter dig på cykeln, provkör och sen håller man klass. Då känns det alltid som världens sämsta pass. Men efter 60 minuters finslipande själv i spinningsalen igår  höll  jag en ny klassoch det finns nog lite potential även i detta pass. Så nu ska jag bara bränna en ny skiva med låtarna i rätt ordning..... Igår fick jag hoppa rätt mycket på skivan...

Idag är det dags för sprinttävling i Borås. Fortfarande lite träningsverk men betydligt bättre. Är sugen på att springa fort! Det var ett tag sen.

styrketräning är farligt!

Kategori: Allmänt

Provade att köra lite benstyrka i måndags. Det känns om man säger så. Värkande muskler och helt tappade löpsteg. Gårdagens intervaller blev en pina. Jag hoppas att träningsvärken släpper snart.

Idag ska jag köra spinning igen. Plus lite benstyrka och core. Om det nu kan funka att köra benstyrka med träningsvärk.....

snorig helg!

Kategori: Allmänt

Det blev två kartlyftningar i helgen. Hade hoppats att det skulle kännas så bra att jag kunde springa fort men jag är fortfarande snorig och lite tung i huvudet. Idag ska jag bara ta det lungt så jag blir av med det här sista jobbiga.

Annars var det härligt att tälta i fint väder. Det är otroligt mysigt att slå upp tältet när solen skiner och allt är fint!

fortfarande snuvig.

Kategori: Allmänt

Ännu inte helt frisk men jag har sovit hela natten utan att hosta eller snora. Skönt.  Men det är nog lika bra att inse att det blir tungt i helgen. På lördag får jag nog fukusera på att jogga runt och inte bomma. Hinner nog inte jogga innan dess. Idag ska vi förmodligen gå på Simpsonfilmen direkt efter jobbet och sen laga mat. Tror inte jag orkar/hinner med ett joggingpass. Fast det är klart. Det kanske kan bli en joggingtur imorgon´. STarten är ju inte förren fyra.

Jaja. Nu är det kanske bäst att dra igång med jobbet igen. Skönt med helg snart. Tuff första vecka. Tugummihuvud, omotiverad och ovan....

Längesen!

Kategori: Allmänt

Hallojs igen!

Det var evigheter sen jag skrev här. Tappade lusten lite men nu suger det lite i skrivnerven. Har precis kommit tillbaka från 5 veckors semester och jobbar. Det visade sig  dock direkt att jag inte tål jobbet. Natten mot måndagen blev jag sjuk och sitter fortfarande och snorar. Har dock en väldigt cool röst idag!

Träning blir det så där med. Sommaren var OK. Inte så många långpass etersom vi lad emycket tid på att snickra vår sovstuga på Lavholmen! Den kommer att bli fin. 

Idag ska jag kanske gå på core och röra på mig lite men osäker. Snorar fortfarande ganska mycket så det kanske är bättre att vänta. Får återkomma med rapport så fort jag är igång!