Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Glädje

Kategori: Träning

Igår var det glädje med träningen igen! Hoppas det inte var tillfälligt utan att det släpper nu. 6*1 km. Var sist på första intervallen och först på sista. Och det kändes kontrollerat. Höga pulser men kontollerat.

Har jag höjt min tröskelpuls???

Batteriladd i Stockhom

Kategori: Träning

Många inköp blev det. Men det här var mitt käraste. Längta efter att lufta dem! Och jag är SÅ värd dessa skor. Och jag älskar den kaxiga färgen och den kaxiga uppmaningen på sulan!



Var sak har sin tid

Kategori: Träning

Som ni har märkt har inläggen kommit allt mer sällan och från min sidan mer motvilligt. Det känns som jag bara upprepar mig. Träningpass hit, ångest dit, svett blandat med mjölksyra. Det finns liksom inga mer sätt att uttrycka sig på. Bloggen kommer säkert att uppdateras då och då och ganska säkert lite oftare när det blir säsong igen. (När det nu blir?) men just nu finns inte inspirationen till inlägg.

Träningen flyter på sådär, den genomförs enligt plan, men inte med sprudlande glädje. Har haft en motivationssvacka då jag återigen har haft/har problem med luftrören. Det är inte motiverande att springa när kroppen känns tung och otymplig. Det blir mest negativa tankar om hur dålig jag är och hur sakta jag springer. Så nu ligger all energi på att hålla näsan över vattenytan, att vänta ut problemen och att se det positiva. Att hitta guldkornen. Något som jag faktiskt har blivit mycket bättre på.

Om ni trots allt är nyfikna på hur det går med min träning oftare än vad jag kommer att uppdatera mig här så finns min träningsdagbok på funbeat. Där finns också planerad träning inlagd. Så har du lust att motivera mig är du mer än välkommen att vara med!

Energiinjektion

Kategori: Träning



10 h träning
Solsken från klarblå himmel
Fantastiska vyer
Sovmorgon
middagslur
God mat

Tillbaka?

Kategori: Träning

3 minuter - kalvar på grönbete. Försker hålla mig lugn men känner att det känns lite bättre idag så jag är ivrigt.
4 minuter - Tuggar på. Underbart att springa på sjön. Underbart att slippa trafik.
5 minuter - Oj, inte min dag idag heller. Vad slitigt och fötterna slinter. Parkerar långt bak.
4 minuter - Startar långt upp i damfältet. Ingen kommer, ingen kommer, ingen kommer. Springer jag för fort nu? Kanske lite, men vadå. Löparglädje (Och klockan ligger i fönstret hemma så inga bevis finns. )
3 minuter - Känns kort. Och kontrollerad.

4 minuter pausvila. Bubblar av träningsglädje. 4 tappra kvar nu.

3 minuter- Tugga, tugga.
4 minuter - Oj, vad länge det känns. Ut till ön och runt.
5 minuter - Fötterna slirar i snön, jag sjunker igenom i steget. Tänker att nu är det 2 minuter kvar, just då ropar Karin 1 minut. Energiinjektion. 3 tappra kvar nu.
4 minuter - Intar en passiv attityd och gör en kort innersväng. Hamnar långt framför de andra två och tvingas vända upp efter ett tag eftersom jag inte har klocka. Bestämmer mig för att gå med när de kommer ifatt. De kommer och jag ökar. Ligger först och Karin ropar 90 sekunder. Biter i. Ingen kommer här fram. 1 minut. In i det mjukare partiet bakom ön. Kämpar sliter. Ingen kommer här fram. Karin ropar 10 sekunder. Jag tror att hon ropar för att det är slut. Saktar in och ser de andra swischa om. Orkar inte svara då men jag är med.
3 minuter - Bestämmer oss för att sätta handen i sanden oavsett tid dit på sista. Biter i bra i 60 sekunder, sen dör jag. Sätter handen i sanden efter 3:15, en bit efter de andra.

38 minuters mer eller mindre glädje. Jag ropar inte hej än men det är på bättringsväg. Helt klart.

89 minuter efter avfärd landar vi tungt på bänken i omklädningsrummet. Heja mig.

Dags att göra nytt

Kategori: Träning

Nu har jag kört nya spinningpasset 2,5 ggr bara för att konstatera att det inte riktigt håller. Det är i och för sig inget ovanligt utan mer regel än undantag och får jag bara byta ut en del låtar kommer jag att vara nöjd. Så får det bli. Ska fila på det i helgen. Dessutom är mina deltagare galet förtjusta i 3*8 minuter så hinner jag inte göra om till nästa vecka kan jag alltid kasta in detta pass.

Tävlingsäsongen lyser med din frånvaro och i sverige verkar snön ligga kvar en bit in i april. Alltså tog vi saken i egna händer och anmälde oss till Spring Cup i Danmark. Tävlingspremiären är därför 2,5 vecka bort. Ska bli roligt och något skrämmande. Det har varit väldigt lite orienteringsträning sista tiden, lite torrträning har det blivit men inga pass med karta i skog. På ett sätt har det varit skönt. Jaghar fått en rejäl paus och nu är jag riktigt sugen på en omstart och försöka börja säsongen med ett nytt BRA beteende. Tror att det har varit bra för mig att få några veckor utan karta för att kunna fundera på hur jag vill orientera. (Målsättning- Jag vill orientera som en elitlöpre). Har börjat fundera på en handlingsplan inför skogssäsongen. I år har jag verkligen möjlighet att bryta gamla mönster och starta om på ett nytt bra sätt. Den ska jag ta.

Ikväll blir det intervaller utan klocka, den ligger hemma i sovrummet.

Motivationsbrist och besvikelse

Kategori: Träning

Många frågar mig om det alltid är kul att träna. Nej, det är det inte. Just nu är det sådär. Jag hatar när det inte känns OK. I fredags vek jag ner mig på passet. Jag slutförde inte. Vilket stör mig fruktansvärt mycket. Jag är INTE en sån som viker ner mig för att det går tungt. Jag härdar ut, genomför och bokför. Varför vek jag ner mig? Tja, det kändes skit. Jag får inte igång kroppen på max. Men så är det. Bokför och gå vidare.

Motivationen är fortfarande låg och det är lite släpa mig ut just nu, men jag vet ju att det vänder så det är bara att tugga på och bida tiden. Känns då skönt att sluta veckan på 10 h och 1 minut. Hehe!

Nästa vecka blir en bra vecka. På tordag åker vi till Budor för fina skidpass i sol! Räkna inte ut mig. Jag kommer tillbaka!

Rygg

Kategori: Träning

Är det inte det ena är det det andra. Kände i måndags att jag hade en dålig ryggdag. I tisdags bättrade jag väl inte på det med intervaller på asfalt. I går kände jag att ryggen kändes lite konstig när jag började springa. Snabb konversering med han där hemma fick mig att inse att det var smartast att ta närmsta vägen hem och avsluta passset på elips. Så jag sprang raka vägen hem och hämtade innekläder, sprang vidare till gymmet och klättrade upp på elipsen. Satte klockan på 60 minuter och började tristessen. Efter 20 minuter hade jag bestämt att jag fick gå av efter 50. Då kom räddningen i form av han där uppe. Förmodligen tjatade jag hål i huvudet på han men min tid gick fort och 90 minuter blev det om än bara 30 löpandes.

Morgonen inleddes med corepass. För en gångs skull kom vi upp och dit i tid. Tanken brukar finnas men passet börjar 06:30 så sängen brukar locka mer än gymmet. Fast jag gillar inte passet. För mycket benböj (ja på ett corepass...) och för många armhävningar.

Idag blir det elips igen för att kunna springa utan känningar på fredag när det är dags för testbanan inomhus. Jag tar det säkra före det osäkra, dessutom är det nästan omöjligt att springa ute nu.

Slitpass

Kategori: Träning

Inte en meter gratis men glädje hela vägen. Vissa pass är slitgöra när man får kämpa för att ta sig framåt. Igår var ett sånt pass. Träningsverk från plyttebenstyrkan i måndags. (ja. patetiskt jag vet) Fortfarande lite tjock i luftrören. Få fartpass sista veckan. Men jag är väldigt nöjd med passet. Nöjd med att det funkade så bra att springa. Nöjd med att jag lyckades hålla tempot hela vägen hem. Lite nagg i kanten att jag inte orkade öka tempot på sista men ni skall veta vilka kval jag genomled för att ens göra den. Vi var bara 2 tjejer som körde den sista och jag kände mig rejält sliten redan på fjärde. Vilan blev något kort under hela passet då jag gärna ville starta med de andra tjejerna för att få sällskap så sista var kamp mot stumma ben och trött huvud. En kamp som jag vann.

Skönt att vara tillbaka.

Tanten är väck!

Kategori: Träning

Visst kan jag hosta lite men tanten är begraven och hostningarna är små och söta! Har nu genomfört 2 dagars träning utan hosta. I söndags hostade jag lite på kvällen men igår var det OK. Så ge mig några dagar till så skall jag vara på G.

Får se hur det blir ikväll. PT vill att jag ställer in intervallerna men eftersom jag känner mig så pass mycket bättre så är jag nog sugen på att se hur det känns att springa. Har lovat mig själv att avbryta om det känns kasst. Vet inte om jag får godkänt för det men det är ju ett senare problem....eftersom vi inte skall prata förren på torsdag. Är så sugen på träning så jag måste verkligen känna efter ikväll. VILL TRÄNA. Motiationen blir alltid så hög när man inte kan träna. Kanske är det bra med några dagars frånvaro?

Gårdagen var en spännande historia. Kopplade in MP3:n i stereon och började riva av passet. I slutet av första intervallen dör allt. Panik! Får inte igång den och tvingas leda utan musik innan jag får fram ett gammalt pass på CD-skiva och kan hitta tillbaka. Tur att man har varit spinningledare i typ 10 år. Fast jag tror att jag vet vad felet är nu i alla fall.

Fortfarande kallt ute. Det lär inte bli någon orientering i mars och jag tror att påsken ligger risigt till den också. Blir bra med extra grundträning. Och fatta vad sugen man kommer att vara i april. Blir en kort och intensiv vårsäsong. Undra om det kommer att vara snö på 10-mila???


Nejnejnejnej

Kategori: Träning

Inget positivt här inte. Låter som en gammal tant som rökt hela livet. Släpper det inte tills imorgon ringer jag läkaren igen. Mår hur bra som helst- tills jag skall börja trycka på. Då får jag ingen luft och blir jättetrött. Jaja, jag har varit med om det förut. Bara att vänta ut. När det väl släpper så blir jag ju bra på en gång, men frusterande är det!

Idag kör jag i alla fall spinning och coreboll. Det funkar ju fint att träna allt utan tuffa pass. Även om det blir lite jobbigare. Men igår hostar jag inte under passet så förhoppningsvis vänder det nu! Hoppas kunna rapportera om grymma tidagsintervaller med klubben snart.