Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Orientering i bräsk

Kategori: Allmänt

Tjejträning i Landvetter med nattorientering. Det var mörkt, kallt, blött och bräskigt, men sjukt kul! Hade först en plan att springa fort men denna fick jag ge upp direkt. Lite för ovan för att springa fort på natten och inte i den terrängen. Tidvis undrade jag faktiskt vad jag höll på med. Fastnade mitt i värsta grönområderna. Provade i alla fall det här med isbad och snabb återhämtning. Vadade i isvatten i 100 meter. Det var tokigt kallt. Tur då att det var tjejträning och man kunde förflytta tankarna till hemlagad mat och smarrig dessert!

Jag ska INTE köpa trisslott idag

Kategori: Allmänt

Eller så är det just det jag borde? På spinningen i måndags kom det in en tjej 3 minuter innan passet. Hon tog den sista cykeln, som visade sig vara trasig. Stressa, hämta verktyg, försöka laga. Precis när passet skall börja kommer en deltagare till, med biljett. Tyvär fanns det ju inga cyklar. Som tur var tog killen det väldigt lungt och när jag pratade med honom efteråt trodde han att han var sist in på passet och att det var receptionen som gjort fel med antal platser men det kändes ändå lite taskigt att skicka ut honom.

Tisdag morgon. Mitt i passet dör batteriet till headsetet. Så bara att kliva av cykeln och springa (fort, nytt rekord spinninghall-personalrum) och hämta nytt. Efteråt delade jag ut gratisbiljetter, som tog slut just när mina stammisar ville ha. Jag skickade ut dem i receptionen att hämta nya, slut där också. Kändes lite retligt.

Onsdag morgon- packar in alla kläder i skåpet på Valhalla. (Sen efter en ovanligt jättelång, strulig kö till kassan) Stänger skåpet och - självklart- skåpet trasigt. Av typ 500 skåp lyckas jag välja det trasiga. Bara att flytta alla kläder.

Måndagens träning blev riktigt bra. Kände mig pigg  i kroppen efter min lugna söndag. Inledde med core och körde sedan 1 h distans på motioncykel och på det 40 minuter spinning, moderat intensitet.

TIsdag morgon - Spinning igen
Tisdag EM- 40 minuter lugn cykling ch lång stretch

Onsdag morgon- Vi tog oss äntligen iväg på morgonbad igen. 45 minuter med bältet i bassängen. Gott!

SummeringÅhus

Kategori: Allmänt

Det är alltid lite konstigt att åka på träningsläger skadad men det blev ändå ett OK läger. Som jag redan nämt inleddes helgen med två teknikpass. Lördag förmiddag genomförde vi en kompassövning. Lyckades springa bra på delmomenten men inte så bra när vi skulle springa "vanlig" orientering. Följde sedan med på em-passet men det blev mest en lång promenad. Började kännas i höften efter 3 löppass. Söndagen visade Åhus från sin bästa sidan med sol. Hade inte ork att gå inomhus och träna så utan följde med ut till strandkartan för en rask promead med korta joggingturer. Var lite orolig då det kändes en del i höften men det känns mycket bättre nu så det var nog OK.

Lägret kunde varit mycket bättre ur träningssynpunkt men jag kunde ändå genomföra 3 bra löppass och ett joggingpass. Andningen kände jag inte av mer men det kan bero på mitt låga tempo. Jag är i alla fall ännu mer motiverad att träna nu. De är så roligt att springa och jag längtar efter att få spring i benen igen. Som det känns nu blir det nog ett intervallpass på tisdag!

Resan hem är ett kapitel för sig. Det är inte varje dag man har allsång i bilen kompad av en Ukulele. Tackar för det.

Åh, vad jag har blivit sugen på att träna nu! Synd att jag måste vänta ända till eftermiddagen. Men ett fullbokat spinningpass kan bli kul.

Och förresten- Martin Red är där ute, se upp för vinande smörknivar.

Åhus träningsläger

Kategori: Allmänt

Skönt att vara ledig från jobbet och slappa i Åhus. (Slappa=träna två pass OL). Träningen går väl i ärlighetens namn sådär. Två Ol-pass idag. Tekniken är minst sagt ringrostig och det blir lite krokar. Löpningen fungerar också sådär. Har fått lite ont i höften men luftrören är nog ett större problem just nu. Känns inte så bra. Slemmig och svårt att andas. Tråkigt, det brukar ju kunna vara ganska långdraget.

Nä, nu får jag nog stretcha lite grann om det ska gå att springa imorgon.

OK, jag får vara trött.

Kategori: Allmänt

Insåg just att det blev 11:40h  på 6 dagar. Inte konstigt att jag var trött i tisdags kväll. Och jag förtjänar mina två vilodagar!

Tuff inledning på veckan

Kategori: Allmänt

Innan spinningen i måndags var jag tokigt trött. Körde lite coreboll men kroppen kändes nästan febrig. Var faktiskt lite orolig när jag gick in på spinningen, men en fullsatt sal gjorde att motivationen höjdes och det blev ett ganska bra pass ändå. Körde på halvhårt.

Tisdagsmorgonen- fortfarande trött men bättre. Försökte hålla igen för att spara höften till kvällen. Gick ganska bra. Var orolig då jag tyckte att det kändes i höften, men kvällen blev en trevlig överraskning då jag inte kände något alls! Jag sprang uppvärmning, löpskolning och 8 intervaller utan smärta, coolt! Sen gick det inte så bra. Jag var hjälplöst sist. Vad gör man för fel? Får väl göra som vanligt och tro på att det berodde på helgens skidor och de två spinningpassen, men jag längtar efter ett löppass där jag kan hänga med lite längre fram. Jag vet ju att det går. Jag har ju gjort det förr.

Igår blev det totalvila och våffelätning. Gott. Trevligt med sällskap en onsdagskväll. Bjuder på lite bilder från Budor. Bli avundsjuka, det borde ni vara!

78707-1978707-1878707-1778707-1678707-15

Martin

Kategori: Allmänt

Legenden, Agenten, Talangen.  Mannen med de känsliga handlederna, den infällda stereon och smörkniven i fickan. Jag vet att du är där ute. Ge dig till känna.

En finfin skidhelg

Kategori: Allmänt

Det var helt fantastiskt fint i Budor. Massor av snö (över metern) och strålande sol! Det blev många, långa fina, pass. Fredagen inleddes med ett kortare skatepass med lampa. Lite lätt snöfall förgyllde kvällen. När vi vaknade på lördagen hade det kommit 10 cm nysnö och det blev ett fint pass på förmiddagen. Hann ungefär längst bort innan det började gnaga på hälarna och det blev två fina gnagsår på hälarna.

Eftermiddagens pass blev tufft..... Men bara att bita i och låta det gnaga. Comped fungerar sådär. Som tur var bröt solen igenom precis när vi gick över en topp och eftermiddagsturen måste gå in på topp 10 över finaste skidturerna. Kände mig dock lite sliten i kroppen och de långa norska uppförlutorna slet bra. Söndagens pass blev därför VÄLDIGT tungt. Ovan vid skidor och många mil på kort tid tog ut sin rätt. Tur då att solen lös från klarblå himmel och det var minus 5 grader ute. Det övervägde allt jobbigt och det blev en fantastisk skidtur som slutade med lunch på hytte. Vilken lunch sen! Våffla och jättestor bulle med glasyr! Måste vara världens bästa lunch. Den energin tog mig sen hem igen och jag kunde nöjt summera helgens 7 h skidor.

Efter att ha varit isolerad från radio och TV fick helgen sedan en mycket tråkig avslutning när vi på söndagskvällen fick veta att Mikael Olofsson gått bort under fredagskvällen.  Jag känner inte Mikael personligen men hans blog och träningsdagbok har alltid inspirerat mig. Livet är inte alltid rättvist.

Jag är SÅ nöjd.

Kategori: Allmänt

Jag sprang inte så himla fort (tänker INTE avslöja hastigheten)
Jag sprang inte så länge (4*4 min)
sprang säkert inte så stilrent
men
för första gången på evigheter sprang jag med maxpuls (typ)
hade inte jätteont
har jag inte ont dagen efter.

Det är en tillräckligt stor seger för att jag skall vara lycklig hela dagen! Fick dessutom värma upp till Simpson (Elips) springa 2 intervaller till OC, och två till "våra värsta år". Udda känsla att springa på max och samtidigt kolla på TV. Hade planerat att varva ner med en MRL-klass. (Mage, Rumpa, Lår) Styrka blandat med kondition på stepbräda. Kommer nog inte att gå på det igen. Det var ganska tråkigt. Men det blev en rejäl nedvarvning efter passet och lite styrka så det var bra. Tränade på nya Exklusivegymmet. Fint , nytt och fräscht. Tyvär hade bubbelpoolen inte öppnat än.

Idag bär det äntligen iväg till snön så ikväll blir det ett första skidpass. Skönt.

TJOHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Kategori: Allmänt

Insåg just att jag faktiskt inte känner något alls i höften just nu! Förmodligen kommer jag ha ont inom en timma när jag står på löpbandet, men ändå.  Visst är det bra?

Konstig morgon

Kategori: Allmänt

Klockan ringde redan 05:30 för att vi skulle vara tidiga på jobbet idag. Grejen var bara att jag skulle jobba hemma eftersom rörmokaren skulle komma 7:30. Insåg när jag släpat mig upp att jag var för trött för att äta frukost. Slog på datorn och 5:50 började jag jobba! Brukar ha svårt att motivera mig att jobba hemmifrån, men idag hade jag massa jobbmåsten så det gick oväntat bra. Åt frukost vid sjutiden. Höll på att frysa ihjäl efter 5 dl smothie och en kall lägenhet. Jobbade sedan hemma till klockan10:20 medan jag hann underhålla rörmokaren, koka potatis, tvätta en maskin tvätt och tro det eller ej, jobba seriöst. Så nu har jag landat på jobbet och kan vara lite oseriös igen...

Ikväll ska jag inleda Norgehistorien med norska intervaller på löpband. 5*4 min med 3 min vila. Funderar på att besöka nya Exklusivegymmet. Men det är nog mycket folk där kan man gissa, kanske bättre att vänta nån vecka.

Intervaller?

Kategori: Allmänt

Var tvungen att fråga igår men enligt definitionen på intervaller så var det det jag gjorde. Enligt snälla klubbkamrater så räcker det med att tempot är lägre under vilan. Eftersom jag satt i diket och stretchade höften under vilan så får jag väl anse att tempot var något högre under intervallfasen. 8 minuter gav annars inga fartränder och oj vad jobbigt det var. Igår fick jag den där upplevelsen att alla springer om mig. Barnvagnsrullare, tanter, feta gubbar... Ingen bra känsla men det är ju inte många löppass jag har gjort sedan Smålands så det kommer kanske? Positivt var att höften än så länge (peppar, peppar, ta i trä och vad man mer ska göra) känns bra!

Ikväll blir det "vitahusetkväll". 4 avsnitt, alla väljer sitt favoritavsnitt. Coolt. Saknar nästan "familjen Bartlet" lite, det har varit mycket twin peaks sista tiden. Träningsmässigt blir det distans på lunchen. Lite kortare, kanske 60-75 minuter. ..... Eller 30 om benen kändes trötta och tidsnöd fanns. Skönt ÅP-pass med stretch. Kan bli löpning imorgon!

Lyckades slöa

Kategori: Allmänt

Jag har upptäckt att jag får ont av att cykla hårt. Motionscykel går bra men jag får ont när jag kör spinning och drar på med benen. (Rundtramp) Efter gårdagens pass då jag försökte hålla igen lite fick jag ändå ont, men såg också på pulsklockan att jag nog inte hade slöat så mycklet.....Därför satte jag ett ultimatum till mig själv. Om jag inte klarade av att slököra genom passet idag så skulle jag ta uppehåll från spinningen i 1 månad. Tack och lov klyckades jag ta det lungt! Medelpuls på 119, normalt brukar den ligga på 140-145. Det känns också bättre i benet! Jag kan nog springa någon inspirerande 8-minutersintervall ikväll. (Alvarligt, vem kom på 8-minutare?)

Det svåraste vad att se ut som jag körde jättehårt. Peppa alla andra men själv snarare dra av motstånd än lägga på. Dessutom var jag ju tvungen att låta andfådd. Fick fuskflämta lite...Hoppas ingen märke något.

Idrottsgalan missade jag nästan helt. Zlatan-Jeriingpriset. Oväntat men kul! Tycker att det var ett bra val av svenska folket.

Bra träningshelg!

Kategori: Allmänt

Fredag.
90 minuter distanscykling på gym! Lyckades ta mig igenom en helt oläst runners World. Det tog över timman. Hann även med att se lite OC. Gick oväntat bra. Körde sedan 60 minuter coreboll med Elena. Grymt pass. Otroligt jobbigt och slet verkligen. Motivationen på topp.

Lördag
Träningsdag i Bollebygd. Känningar i höfen men höll igång med hyfsad puls i 70 minuter. Växlade mellan snabb promenad och löpning. Hade taktiken att gå uppför och det fungerar ju bra i Bollebygd. Många backar att gå i! Kändes bra efteråt också.

Söndag.
Nya 90 minuter på motionscykel. Starkt mentalt att köra ett sådant pass till men det känns ganska kul just nu så det fungerar!

Söndagskvällen blev ett riktigt skurande. Men nu skiner badrum och kök. Vi har inlett operaton "riktigt städning". (Så som våra mödrar städar varje vecka) Ikväll ska vi städa lådor och skåp i köket.


Annars var helgen mycket sport.  Skidskytte lördag och söndag gör det svårt att hinna med egen träning. Det vore kanske bra att inte vara riktigt så nördig som man är. Hela våra helger planeras efter TV-tider.....

Fick just veta att det blir en Norgetripp till helgen. Roligt. Dags att plocka fram skidorna.

Armen kan lossna.

Kategori: Allmänt

Träffade läkaren idag och blev inspirerad till denna aftonbladetinspirerande rubrik. Det hela gich väl ut på att allt är ganska helt men att det fortfarande är väldigt svullet och att jag måste tänka på att en svullen muskel är väldigt skör. Han drog en fin historia om en skadad axel, ett pärmlyft och en muskel som gick av. hade tydligen hänt någon som hade samma skada som mig. Det hela gick ut på att jag inte får knappra värktabletter och åka skidor och helst inte jobba med värktabletter.

Dessutom får jag inte städa, diska, tvätta, bära tunga grejer eller laga tråkig mat. Choklad, filtar och bra böcker kan ha en helande effekt.

Annars kan man ju göra som Lena Ahrun och käka inflammationsdämpande i 4 år och tävla på det. Kan man bli så hjärntvättad? Verkar dumt. Sen undrar man ju vem som skrev ut alla piller?

Gårdagens skidskyttedistans belv soffdistans. Höften krånglar lite för mycket och skall jag kunna springa alls i helgen kändes en vilodag nödvändig. Åh, så tråkigt. Vill inte. Får se om jag vågar vara med på löpträningen idag eller om jag tvingas cykla.

Humöret sviktar

Kategori: Allmänt

Efter en väldigt bra löpsemester så fick jag apont i tisdags. Man blir SÅ less. Det är verkligen inte roligt att träna när det gör ont. Gissar i och för sig att det blev lite väl många tuffa pass på kort tid med spinning måndag kväll då jag verkligen körde hårt. Sen spinning på tisdag morgon när tanken var att ta det lungt för att orka kvällensintervallpass. Kastade en blick på klockan under andra intervallen och konstaterade att jag nog inte tog det så lungt. Så under kvällens pass strejkade höften. Har analyserat detta noga nu. Spinning ger ont i höftböjaren OM jag kör hårt. (Vilket jag alltid gör när jag leder) Löpning ger ont mer i låret ner mot knät och blir värre på hårt underlag.

Så kontentan är: Jag måste ta det lugnare på spinningen. Hur det ska gå till har jag ingen aning om? Tips på hur man taggar ner? Löpning får ske så mycket som möjligt i skog. (Heja pannlampa! Måste fixa ny laddare)

På spinningfronten mycket nytt! Har TVÅ nya pass på gång. Måste bara muta pojkvännen att lära sig klippa låtar så jag kan spela in som jag vill. Der kommer att bli grymt. Ska bara lösa det enkla problemet med bra spinningmusik.
Nu för tiden har jag även kvällspass på Almedal på måndagar så om ni vågar så ring mig så ska jag bjuda på en gratis cykeltur.

Kvällens pass blir skidskyttedistans........

Tillbaka i den kalla, hårda verkligheten....

Kategori: Allmänt

Inte roligt att landa i vardagen igen efter några härliga veckors! ledighet. Känns inte motiverande idag men jag får glädjas åt att påsken kommer tidigt i år!

Ska leda mitt första kvällspass på Sportlife idag också. Inspirerande, hoppas det kommer mycket folk. Annars har väl träningen varit OK under jul. Inte så bra som man hade hoppats med massor av skidtimmar men inte helt kass heller. Det fungerar ju ganska bra att springa nu.


Annars är väl jag, som alla andra, ganska imponerad av Charlotte Kalla, snacka om ståpäls. Inspirationen ökar ju! Ganska roligt att höra alla som aldrig brukar prata idrott som nu är experter helt plötsligt. De har många lite udda åsikter och konstiga synpunkter.

Fortfarande inga skidor

Kategori: Allmänt

Jullovet lider mot sitt slut och det har fortfarande inte blivit någon skidåkning vilket känns ganska bittert. Som det ser ut nu så kommer det nog inte att bli någon heller. Snön lyser med sin frånvaro. Någon ynka centimeter ligger mest för att reta sinnet. Löpning fungerar sådär. Sprang 10 st 3-minutare igår men nu får jag vila två dagar från löpningen.

Annars gör vi inte mycket.... Sover lite för länge, tränar, tittar på skidor, slöar, tränar och slöar.... Skönt.