Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Bra resultat!

Kategori: Allmänt

GMOK-brudarna gjorde bra resultat i helgen. Förstalaget slutade 22:a och mitt lag slutade 56:a. Tredjelaget tror jag blev 198:a och fjärdelaget hamnade lite längre ner.

Jag gjorde ett i princip perfekt lopp. Jag hade korta hängsträckan och gick ut i en klunga som sprang lite för fort, med andra ord perfekt tempo. Bara att bita i och vara med på kartan när det gick lite väl fort och jag tvingades sladda lite. Lyckades dock jaga ikapp och vara med in. 

Det var roligt att se att jag hängde med så pass bra som jag gjorde (32:a på sträckan och tappade 1 minut på täten) men en fantastiskt tråkig sträcka. Orientering? Tveksamt. Det blir ju mer ett terränglopp.

Ja,ja potentialen finns för bättre resultat för alla lag. Roligt!

Tack...

Kategori: Allmänt

..för alla påhejande och positiva kommentarer kring mitt knarkande. Jag kan meddela att så här på morgonkvisten har jag hunnit med både en inhalation och en omgång pulverknark.

Gårdagens träning gick OK. Lite trött i benen sen intervallerna men det känns bättre och bättre i luftrören så det känns lungt inför helgen. Ska bli riktigt roligt att springa 10-mila nu. Jag hoppas bara att benen piggnar till lite under vilan nu. Detr blir en fin uppladdning ikväll med middag tilsammans med några kompisar som det var ett tag sen man såg. Det blir nog lite pasta. Ska köra hem dem i tid så det blir en bra natts sömn.

Förhoppningsvis kan man följa sprinten live idag för jag tror att GMOK kommer att ha en löpare topp 5 och kanske två topp10. Go girls.

Pollen är skit

Kategori: Allmänt

Efter 4 dagar i budapest med marginell träning var jag grymt sugen på att kötta intervaller på kvällen. Synd då att mina luftrör inte ville det. Kroppen känns som en cementsäck och det var med mycket vilja jag släpade mig runt en sväng i skogen. Har tryckt i mig medicin idag och körde gårdagens intervaller inomhus på band idag. Fortfarande lite tjock i halsen men det funkade 1000 gånger bättre. Får kanske bli lite löpning på band framöver.

Inte så många dagar fram till 10-mila men med tanke på den kraftiga förbättningen under dagen så ska jag nog vara fit for fight på lördag. Surt det här med allt strul men det går ju inte att göra så mycket åt. Nu hoppas jag på kanonväder så att allt slår ut jättefort och pollen försvinner snabbt.

Imorgon blir det 10-mila träning sen vilar jag på  fredag. Benen borde vara pigga efter mycket vila sista dagarna så om bara luftrören sköter sig så.....Ska gå och ta lite mer knark.

orienterindsdepression

Kategori: Allmänt

Det  var ett tag sen jag var här men jag tappade lusten lite efter helgen. Sträcktiderna visar på en hög potential men..... Bara massa strul. Pollen ställer till det med löpningen. Kroppen blir tung och halsen slemmar igen. orienteringstekniskt gör jag enkla misstag. I lördags drog jag kontrakurs. I söndags tappade jag humöret efter en bom och kroppen kändes kass. Det är då man lägger av med oientering några dagar. Men nu har några dagar gått och jag har börjat med orientering igen. Min nya sport.

I helgen åker jag dock till Budapest med jobbet. Eftersom det blir ganska lite träning där så har jag tränat på ganska bra och känner mig väldigt sliten. Idag blir det OL-intervaller men sen blir det 4 dagar med vila eller bara lätta joggningturer i Budapest. Ska bli skönt och kanske bra att släppa orienteringen en vecka.

Frustrationen är stor. Löpmässigt har jag ju tagit ett steg tills i år men nu funkar inte orienteringen istället....

Långt fint inlägg....

Kategori: Allmänt

...skrev jag innan det förvann. Orkar inte skriva om men det gick ut på att jag körde elips igår för at foten gjorde ont och att GMOK kommer att ta medaljer på SM idag. resten får ni typ gissa själva. Skitblogg.

Ond fot!

Kategori: Allmänt

Foten mår inte jättebra. Den blev lite överansträngd efter påsken och jag får ta det lite lugnt nu. Det är ingen större fara, men jag känner av den lite om jag springer.

Igår blev en lugn och skön dag. 30 minuters core var allt. Idag blir det faktsikt core igen och sedan intervaller. Antingen intervaller på stor stig med tejpad fot eller på elipsmaskin/cykel. Det beror på hur fossingen känns när jag börjar belasta den.

Annars händer inte så mycket. Solen skiner från en klarblå himmel och jag sitter inne och jobbar..(kanske inte just nu men ändå...) Men om en timma skall jag ut i det fina vädret.

Känns lite konstigt att inte springa SM i helgen men konstigt nog hade jag ingen riktig lust. Sprint är inte riktigt min grej och natt sprang jag inte alls i vinter eftersom jag hade ont i foten och bara sprang stig. Men jag får väl hålla tummarna för mina klubbisar och hoppas på rikitgt bra lopp. Jag vet några som kan skrälla........

Själv åker jag till TIbro för att finorientera och springa så bra som jag bevisade för mig själv i påsk att jag kan. Om jag bara kan få ben och huvud att tala samma språk så ska det gå bra!!!

Löpningen funkar fint!

Kategori: Allmänt

Sprintträning igår och trots tre tävlingsdagar och spinning på morgonen kändes benen helt ok. Jag var trött men det fanns ändå lite att trycka med. Positivt!

Idag får det bli lite lugnare träning för att låta benen vila. Förmodligen kör jag bara core. Om jag ids kanske jag cyklar ut benen en stund.

Potentialen finns, nu gäller det att inte bomma.....

Kategori: Allmänt

Lördag- Katastrof. Bommade mer än 10 minuter. Men det finns positiva saker. Det var två stora bommar som förstörde allt,annars var det ett OK lopp. Får väl ta med mig det bra.

Söndag- Bra lopp. Bommade cirka 2 minuter men det känns ok på en svår medelsistans. Jag är ingen riktig finlirare. Ingen bom större än 45 sekunder. Bra fart bitvis.

Måndag- Strålande inledning. Gjorde en stor bom på 5:an. drygt två minuter på en dum punkthöjd i mörkgrönt. Missuppfattade en kurva. Sen bra fart igen innan jag stressbommade 10:an med nästan lika mycket och sen 20 sekunders strul till nästa kontroll för att jag var så stressad. Tråkigt för idag fanns verkligen tempot och det hade kunnat gå riktigt bra om jag hade hållt i.

Ja, samma visa som alltid. Jag får bli bättre på att orientera. Fart finns. Hoppas att det stämmer bättre snart!

Sprintträning

Kategori: Allmänt

Det gick Ok igår. Några mindre misstag men på det stora hela ett stabilt lopp. Farten är väl inte riktigt på topp men tycker ändå att jag kan växla tempo lite bättre än förra året. Luftrören kändes också lite bättre efter att jag har tagit medicin i en dag.

Idag blir en lugn dag. Dels för att jag inte har någon motivation att träna och dels för att jag ska springa tävlingar tre dagar i rad under påsken. Imorgon ska vi dock ha en riktigt lugn dag som kommer att tillbringas mestadels i soffan gissar jag. Det ska bli kul att springa individuella tävlingar. Jag hoppas att jag får ordning på huvudet för då kan det nog gå riktigt bra.

Är fantastiskt less! Vill bara åka hem men har tänkt försöka jobba ytterligare någon timma innan jag går hem. Men långtråkigt är det. Det blir ju inte bättre av att jag egentligen har jobbat mina 4 timmar och skulle kunna gå hem men har tänkt jobba in lite flex idag. Får se hur länge jag ids. Var här vid 6.30 så jag jobbar på övertid redan nu! Planen är att vara kvar till 14:00. Undra om jag pallar det?

Fortfarande sliten. Pollenproblem??

Kategori: Allmänt

Luftrören känna igensatta och jag är sådär mystiskt trött och har en dov huvundvärk. Har plockat fram mina gamla astammediciner igen  och hoppas att de skall hjälpa. Det funkade ju innan UltralångSM.

Ikväll är det sprintträning. Roligt! Jag behöver orientera i hög fart. Eftersom jag tog det lugnt på träningen igår är tanken att gå för fullt idag. Inga misstag och full fart.

På lunchen blir det nog att gå ner i gymmet för lite coreträning. Tappade ju stinget förra veckan när jag blev sjuk så det gäller att inte tappa nu.

aj. mina armar

Kategori: Allmänt

Kunde inte riktigt förstå hur jag kunde ha så otroligt ont i armar, axlar och bröst men nu har jag komit på lösningen (tror jag). I söndags föll jag hejdlöst på ett hygge och hann inte rikigt ta emot så musklerna i överkroppen fick förmodligen sig en rejäl törn för att klara fallet. Har sån träningsverk att det är svårt att lyfta armarna.

Spinningen i morse var tuff.... Tog ett tag innan benen kändes normala igen. Ikväll blir det lugn träning för att springa på under morgonens sprintträning.

Orienterar som en kratta

Kategori: Allmänt

Tog mig runt utan större fysiska problem men fy vad jag orienterar illa. Långsamt går det och fel lite för ofta. Bommade bort mig på första slingan lite grann och sen var liksom det roliga över. Blev väldigt själv ett tag och hade väl problem att hålla tempot uppe. Hade hoppats på lite bättre resultat men med den orienteringen så håller det inte. Måste skärpa till mig!