Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Efter regn kommer solsken

Kategori: Träning

Måhända att det regnar ute idag men i min värld skiner solen.

Det regnade i fredags. Var fortfarande lite ledsen över att missa Ultralången. Somnade tidigt och ides inte träna. Lördagsmorgonen var seg och jag trodde det skulle bli en lång seg dag när han där hemma hade ont i halsen. Bestämde mig ändå för en tur med fina, blommiga racern som fortfarande gör mig lycklig att se. Inga repor, inget smuts. Hade planerat en långtur men insåg att jag behövde väcka kroppen och att jag var sugen på smärta och mjölksyra. Hittade en finfin backe och började mata. Första intervallen på 3:16. Bra, 10 st fick det bli. Den största utmaningen för mig var nog att ta sig ner- utan att bromsa. Sofia I´l Falco har nu pers på 54,8 km/h. Om tiderna ner för backen blev kortare och kortare så hände motsatt på vägen upp. Tyckte inte jag tappade fart men tidena trillade iväg upp mot 3:40 och efter 9 var jag nöjd då det började bli lite väl mycket mjölksyra och slit och jag hade hållt på i 45 minuter i backen.

I ren träningsglädje blev det en joggingtur på eftermiddagen. Och jag kände mig grymt stark och vältränad. Lite trött i benen eftersom det var andra passet men bra fart och bra hållning. 25 minuter snabbdistans och foten bråkade inte.

Söndag vaknade jag grymt sugen på löpning och trots att jag kanske inte borde så ville jag prova foten 2 dagar i rad så med förmaningen max 15 minuter gav jag mig ut. Foten kändes OK, lite sämre än igår men OK. SÅ jag höll mina 15 minuter och sparade kraft till EM-passet.

80 minuter i spinninghallen med första utkastet till nya passet. För första gången är jag ganska nöjd. Kommer att bli trappintervaller. 7 min vila 1,5- 5 min vila 1 - 3,5 min - vila 1 min - 2,30 vila 1 min - 30sek vila 15, 30 sek vila 15, 60 sekunder, vila 30 - 30 sekunder. Men jag hinner inte klart till imorgon. Har lite smågrejer att fila på.

Idag blir det coreboll och kanske lunchspinning.

Sen kom solen! På riktigt. Den sken på mig hela kvällen. Vad sägs om en bokad resa till New york. En hemlagad ceasarsallad ( som är det bästa jag vet)  en flaska champange, Ben och Jerryglass och en whiskey till det!

Och fast det är måndag morgon och regnar ute så skiner solen fortfarande på mig.

Kommentarer

  • Britta säger:

    Vätternrundan 2009? Vi är minst tre tjejer som börjar lägga planer nu, vill du inkluderas? 10 timmar är målet (30km/h i snitt borde vara överkomligt??)

    2008-08-04 | 10:48:26
  • Sofia säger:

    Hm. Oj. Det får jag fundera på. Ska ju åka Vasaloppet så det borde ju vara smart egentligen. Men det verkar långt....



    Bra du sprang! En andraplats ska man inte skämmas för. Och du slog GMOK:aren Noemi!

    2008-08-04 | 11:26:39
  • Britta säger:

    Fundera på du! Jag tror det kan bli roligt, låt inte Jonas dissa arrangementet bara. Det ÄR en tävling! Vasaloppet - jag bestämde mig egentligen igår för att jag inte skulle åka men om du ska känns det lite frestande ändå... hur ordnar du logistiken?

    Första dagen på jobbet, tar lite tid att komma igång. Nöjd med NV-galoppen, lite småbom men inga genomklappningar. Att jag "bara" blev tvåa var Hildes fel men det är ingen skam att bli slått av henne. Det är ju pinsamt att vinna i AK, har vi ju slått fast ;-)

    2008-08-04 | 13:16:19

Kommentera inlägget här: