Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

För stark för mina axlars bästa

Kategori: Träning

Jag har ett prolem (litet). Det gör ont i axlarna när man lassar upp skivstången. Jag överlever men det stör mig och fokus blir ibland på ont i axlarna istället för ben. Speciellt när jag kör benböj med hopp när stången har en tendens att guppa till lite på toppen i hoppet. Inget stort problem men ni kanske har en lösning?

Annars gick styrketräningen bra. Jag är nog inte  uppe i maximalt vad jag klarar men jag vill skynda långsamt och nöta in rätt teknik. Nu är det tungt i alla fall och liksom som förra veckan känns det som det är höftböjarna som tar mest stryk. Men det är också något som jag tidigare har upplevt är en svag länk hos mig så det känns bra.

Idag är jag sugen på ett hårt tufft pass eftersom jag missade tisdagens backe men jag ska inte bli gamla Sofia och träna på bara för att det känns bra. Jag har en plan. Planen ruckades men det berodde på att kroppen inte var helt OK så en lugnare torsdag kanske behövs. Planen säger lugn löpning med 10 fartökningar. Så får det bli även om det rycker i träningsnerven. Dessutom vill jag känna mig hel, frisk och motiverad när det snart är dags att vara proffs i närmare tre veckor. Träna, äta sova!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: