Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

12 km snabbdistans

Kategori: Träning

  • Idag var det dags för ett nytt spännande pass. 12 km snabbdistans fördelat på 4 km i 5:30, 4 km i 5:15 och avslutningsvis 4 km i 5:00. Kände mig osäker på om jag skulle fixa det. Grustolvan var platsen och det finns en del backar att ha med i beräkningen. Första 3 km var platta och snälla. Rullade på och klockan vidade runt 5:20. Ville dock ha lite marginal till sista km då det skulle komma två ganska tuffa backar och jag vet att jag tappar tid där. Sprang relativt avslappnat upp och klockan tickade iväg till aldeles lagoma 5:28. Första delen avklarad och ännu känns det OK i kroppen. (Om än fortfarande kallt i snöovädret....)
 
  • Del två börjar med lätt nedför ochjag blir lite stressad av att klockan "bara" visar 5:12. Borde jag inte tjäna in lite tid här? Följande 3 km blir mentalt ganska tuffa då jag tycker att jag får slita en del för att hålla 5:15 trotts att det är ganska platt och grusväg. Passerar 4 km med snittfarten 5:14 och känner mig väldigt osäker på hur jag skall kunna öka farten sista 4. 
 
  • Inledningen blir grym. Plockar alla backar mellan sjöarna och när jag svänger ut på grusåttan igen efter dryga km visar klockan 5:26. Ajajaj. Biter i och bråkar. Känner att jag sliter mig fram. Försöker byta fokus och springa avslappnat. Sneglar aldeles för ofta på klockan. Som tickar neråt men inte nog fort. Passerat dasset på 5:09 och  nu vänder det uppåt igen. Suck. Hittar flow och flyter upp. Passerar krönet på 5:12. Mycket bra. Dryga km hem och lättlöpt.Det här kan gå med en vild forcering. Fokus på avslappnad löpning och låta benen rulla. Känsan blir positiv och när jag passerar parkeringen 500 m innan mål visar klockan 5:05. Det ska gå. Sista nedförsbacken och jag satsar vilt. Lilla knixen upp, sneglar 5:00. Yes! Spurtar. Slår av klockan. 4:59. 
 
  • Kanske blev sista delen väl tuff men det var det värt och ett väldigt bra pass. Jag fick träna på att springa fort när jag är trött utan att passet blev allt för långt med hög belastning. Fler pass kommer det att bli. Heja mig! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: