Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Sagan om den lilla väggen

Kategori: Träning

Det var fint väder en helt vanlig söndag i oktober. Den lilla flickan bestämde sig för att hon gärna ville springa en tur i skogen. Hon bytte om till lagom varma kläder, trodde den lilla flickan, men den stora gula solen värmde mer än vanligt och flickan blev väldigt varm. Kanske var det glädjen över att vara ute och springa långpass igen som värmde den lilla flickan så mycket? Glädjen över att orka springa  och glädjen över att det var så fint i skogen med alla färgglada löv? Hur som helst så sprang den lilla flickan glatt omkring i skogarna men blev lite bekymmrad över att benen började bli trötta. Kanske hade gårdagens lilla tävling mot den lilla pojken satt större spår i benen än vad den lilla flickan ville tro?
Flickan började räkna minutrar tills hon skulle vara hemma igen. Flickan försökte springa fint men benen blev allt tröttare och när hon närmade sig kvarnen vid den lilla ån ,kanske bara en kilometer från hemmet, så stod där en vägg. Flickan tittade på väggen och undrade hur hon skulle komma över den? Den var inte så hög men flickan är inte så stor. Hon vände sig om och tänkte att den lilla pojken kanske skulle komma och bära väggen hem, men ingen pojke kom. Flickan tog ett skutt och försökte hoppa över men lönlöst. Väggen stod kvar. Flickan såg bara en lösning. Hon tog väggen på ryggen och fortsatte helt enkelt att springa. Det var tunga steg nu. Den lilla flickan fick koncentrera sig på att varje steg tog henne närmare hem. En liten, men lång stund senare, kastade den lilla flickan väggen på golvet i vardagsrummet och drack ett stort glas svartvinbärssaft. Och så vitt jag vet ligger väggen fortfarande kvar på vardgasrumsgolvet men den lilla flickan laddar för nya äventyr.

Kommentarer

  • Britta säger:

    Det var en fin liten saga, eller eventyr som det heter herborte. Hoppas flickan blir spänstigare så klarar hon att hoppa òver väggen nästa gång.

    2011-10-18 | 21:57:12

Kommentera inlägget här: