Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Stolpe ut.

Kategori: Träning

Det var inte riktigt vårt år i år. Förra året var ett fantastiskt år för GMOK med tre lag topp hundra och man kan väl säga att vi levererade stolpe in på alla sträckor! Så var det inte riktigt i år. Förstalaget råkade ut för en krasch på startgärdet. Vår startlöpare blev stämplad bakifrån och föll olyckligt och slog i huvudet. Efter en skakig inledning där hon fick sitta still en stund visade det hög klass och förstalaget löpte in på en 28:e plats. Inte dåligt men tänk om!

Andralaget råkade ut för en stukad fot och det kändes väl inte stolpe in med en 176:e plats direkt. Otur.

Tredjelaget fick på grund av massvis med återbud ta på sig tuffa uppgifter och kämpade sig till en klart godkänd 194:e plats.

Vi räknade ut att från fjolårets succéår har vi tappat bort 7 löpare på grund av skador och sjukdomar m.m. Det går upp och ner i idrotten. Till Jukola skall vi komma fulltaggade och slå allt stolpe in. Och då skall jag springa.

Det blev sedan en lång natt för mig som kärlekssupporter då han där hemma återigen fick ta sig an Långa natten. 17 km nattorientering. Mellan 00:30 och 02:40 gick jag runt på ett kallt TC och sände varma tankar ut i skogen. Efter 90 minuter kom han in och varvade och jag skrek mig hes i hejarop. Som han inte ens hörde. Så försvann han ut i mörkret igen. Jag är nog lite sjuk men visst verkar det ganska roligt att springa långa natten? 17 långa kalla kilometrar i totalt mörker.

Tur för han där hemma att han sprang riktigt bra. Det är roligare att heja då.

Idag är jag lite trött. Vet inte riktigt hur det blir med träning men planen är spinning och coreboll idag. Prova på löpning imorgon. Vila onsdag. Korta intervaller på torsdag. Sen skall jag ut på tävlingar lördag och söndag. Om det blir kartpromenad, jogg, löpning eller tävlingsfart återstår att se.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: