Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Är det värt det?

Kategori: Träning

Ska man köra benstyrka så ska man göra det kontinuerligt. Punkt.

Förra vintern körde jag benstyrka och upplevde verkligen att det utvecklade mitt löpsteg. Jag kände mig stark. Så kom ett vasalopp och en trasig rygg ivägen och styrketräningen fick pausa. Och inte förren nu känns ryggen så stabil att jag vågar trycka på igen. Kanske kommer jag inte att kunna köra explosiv styrka med tunga vikter men jag tror jag behöver bli starkare i benen. Så- nu börjar helvetet igen.

Jag var så smart. Gjorde få upprepningar utan vikter, bara för att vänja benen. Patetiskt kan man kalla det men idag har jag svårt att gå avslappnat och gårdagens träning blev ett skämt. I och för sig kände jag mig lite förkyld också, annars hade jag nog kunnat slita mig runt.

Men - nu när jag har startat upp det här eländet igen måste jag hålla i och klättra över träningsvärktröskeln. Jag måste hålla i benstyrkan hela sommaren. Minst ett pass i veckan. Det är en regel.(möjligtvis O-ringen undantaget och kanske veckan i alperna för där får nog benen bekänna färg ändå....)

Ikväll blir det nog vila. Känner mig lite hostig men annars OK. Är jag pigg när jag kommer hem (och solen tittat fram bakom regnmolnen) blir det kanske en glidartur med racern.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: