Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

5*5 minuter

Kategori: Träning

Första intervallen är sjukt kontrollerad. Glider fram i moderat tempo- känns det som. Andra lite mer tryck i steget men fortfarande kontrollerat och släpper ryggen framför mig när det börjar gå för fort. 4 kontrollerade intervaller. En i fri fart. Mitt mantra för dagen

Så kommer tredje-backarna. Lyckas få med båda backarna i samma intervall och oj vad jag sliter. Håller min ansträngning men tvingas se de andra segla iväg. Benen stumnar direkt. Ljumskarna bråkar och låren vill gärna producera syra. Men jag tar mig upp och väljer att tänka på morgondagens vilodag. På fjärde som är lätt nerför eller platt biter jag mig fast i ryggen och går med hela vägen. Det funkar bra att löpa platt med slitna ben men uppför blir det bråkigt.

Så kommer sista och dags att ta sig över tröskeln. Börjar för en gångs skull lugnt då jag inte tror mig mäkta med speciellt mycket till fartökning men så provar jag och ser man på, lucka direkt. Positiva vibbar. Kämpar med att hålla fart och löpsteg utan att stumna och lyckas bra. Håller farten i 5 minuter och sackar inte. Skönt att avsluta med en positiv bild.

Sista utmaningen är att få ihop 80 minuter. Springer med och lämnar av de andra vid stugan efter 65 minuter och fortsätter aningen omotiverad ut på en sväng till.....Kryssar runt stugan i en kvart innan även jag får duscha och äta!

Idag vilodag, imorgon testlopp på bana.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: