Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Äsch

Kategori: Träning

Gårdagen var en huvudvärksdag. Den kom krypande på förmiddagen och sen försvann den inte förren i natt. Jag är en huvudvärksmänniska och igår var en sådan dag. Kroppen var trött, jag var trött. Men igår var heller inga hårda intervaller inplanerade så träninen flöt på utan varken bu elller bä.

Idag är det nytt genrep. Nyckelträning. Idag springer jag en SM-förberedande träning. Mestadels i kontrollerat tempo men på de två längsta sträckorna skall jag växla upp och lägga mig strax under tävlingsfart. Idag är mitt mål att fortsätta min fina teknik men våga växla upp kartläsningstempot en aning. Lite mer offensiv i tanken, utan att chansa. Jag är trygg i min teknik nu men jag behöver en formtoppning i hastigheten också. Ibland tar det lite för lång tid. Jag behöver inte både hängslen och livrem. 

Jag har faktiskt bara nyckelpass kvar i veckan. Ol-banan idag. Banintervaller på fredag och Dm-stafett på söndag. Jag fick igår veta att jag springer andra sträckan i andra laget. Inspirerande! Vi har ett rikitigt vasst lag och det blir en utmärkt chans att visa UK vad jag vill med SM-stafetten.

I övrigt känns det som PT har placerat ut spioner i min omgivning. Igår dök två Domnarvettjejer upp på träningen och på kvällen visade det sig att ungraren som bor hos han där uppe också känner PT. Bäst att inte slarva.

9 dagar kvar!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: