Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Så dumt.

Kategori: Träning

I fredags drog det lite i baksida lår när jag sprang. Lite sådär obehaglig dragning, ingen smärta alls. Mest en stilla protest från benen. Och om jag skall vara ärlig så har ju benen (framförallt vänster) protesterat lite hela veckan. Inte mycket men de har berättat att de kanske tycker att jag skulle göra något annat än att springa.

På kvällen stelnade jag till lite och på lördag morgon var det en lite stel känsla. Jag tänkte tanken att jag kanske inte borde springa långpass men då jag hade bokat in passet med en vän som numera bor i Skottland och som var på besök i Göteborg kunde jag ju inte gärna stå över. Dum som man är så tänkte jag att jag får väl vända... Det vet man ju hur det blir. Det blev 90 minuter underbar löpning i sommarvärme och med fantastiskt sällskap. Ett njutarpass och låret höll sig lugnt. När jag var varm. Såklart. Efteråt stelnade det lite till och jag blev så arg på mig själv! Arg för att jag lyssnar på kroppen men ändå gör tvärtom. Nu tror jag inte att det är någon fara. Söndagens löppass byttes mot kortare pass på  motionscykel och idag är det bättre men fortfarande stelt.

Så nu är planen vilodag (som planerat), imorgon OL-intervaller men bara om all stelhet är borta, annars wetwest eller cykel, onsdag vila (som planerat). På onsdag åker vi på tävling/träningsläger i 4 dagar. Och jag ska få äran att träna tilsammans med självaste PT. Så det är verkligen inte läge att vara småskadad. Träningslägret blir:

Torsdag EM: Långdistans tävling
Fredag FM: Tekniktränig EM: Sprint tävling
Lördag FM: Medeldistans tävling  EM: Banintervaller
Söndag FM: Teknikträning

Igår provade jag bodybalance också. OK pass men om jag ska utvärdera det krävs nog ett helt eget inlägg, får återkomma till det!

Kommentarer

  • Sara säger:

    Funderar på wetvest efter jobbet imorgon och sedan äta på Skatås och lyssna på Jukola snacket.

    2009-05-18 | 10:26:30
  • Sofia säger:

    OK. Jag hör av mig om det blir WW eller orientering! Är på kurs hela dagen oh kollar inte mail så jag SMS:ar.

    2009-05-18 | 10:48:52
  • Lina säger:

    Snyggt att Rasmus Westergren snokat fram lite "Sofia-Malmqvist-poesi" till en krönika i Skogssport! Och det var så sant!

    2009-05-18 | 21:09:14
    Bloggadress: http://strandlina.blogg.se/
  • Micke säger:

    Tror du inte att ett lite lugnare pass än intervaller är bättre som första löppass? Eftersom det inte har känts under passen utan kommit efteråt är ju risken att du inte märker om du springer upp det igen och på intervaller är ju belastningen rätt mycket högre än ett lite lugnare pass.



    Du har mer att förlora på att belasta låret för hårt än tvärtom. Jag säger det för jag vet själv ett antal gånger när jag ignorerat signalerna om att något är fel och sedan sprungit på mig en skada.

    2009-05-18 | 21:29:31
  • Sofia säger:

    Micke- Jo , det blir alternativt, det gäller att tänka långsiktigt!



    Lina- Jo, det var väl snokat!

    2009-05-19 | 14:14:01

Kommentera inlägget här: