Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Skink- och testlopp

Kategori: Träning

Lördagen bjöd på strålande väder och någon minusgrad. Skinkloppet var utmanande. Mina dryga 8 km hann jag inte ens runt på planerade 90 minuter. Med uppvärmning och nerjogg stannade klockan på 1:45 och då hade jag hoppat över 2 kontroller längst bort.....Göteborg kan vara så tufft. På platten kändes det bra men i backarna kändes det segt. Kanske naturligt i och för sig. Lyckades också med konstycket att fastna i en brant. Men det blev ett perfekt långpass. Grymt skönt med genomtänkt bana, utsatta kontroller och folk runt omkring.

Söndagen skulle bjuda på testlopp hemmavid. Värmde upp, körde 6 fartdrag a 30 sekunder och kände mig lite seg och började oroa mig för testet. Efter lite löpskolning bet jag ihop och gick ner till starten. Tänkte- öppna inte för fort nu Sofia. Gled uppför första backen, svängde runt och kände att benen faktiskt svarade. Var fortfarande lite avvaktande men försökte trycka på i nedförsbacken och på upploppsrakan. Sådärja, ett varv till då. Tryckte på lite mer uppför första branten. Kämpade i motlutet och satsade vilt nerför. Svängde ut på SM-upploppet och spurtade vilt. Trycke på allt jag hade och passerade mållinjen. Negativ split. BRA! 7 sekunder snabbade på varv två. Och ett rejält pers! Härligt.

Nu stundar vilovecka. Det är blandade känslor inför det. 3 hela vilodagar. Jag är inte alls sugen på vilovecka. Jag vill träna mer. Jag vill köra dubbla pass. Jag vill ha tvåsiffriga veckor. Men av de 3 senaste åren har jag varit sjuk 2 jular. Så jag har själv aviserat att veckan innan jul måste bli lugn. (Vilket jag såklart ångrar att jag sa nu.) men det blir en vecka att bygga upp kroppen. Att tillgodogöra sig den träning jag har gjort. Och ladda batterierna för grym julträning!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: