Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Kanske lätt träning idag.

Kategori: Träning

Det börjar kännas bättre. Idag lyckades jag cykla till jobbet utan mjölksyra i benen! Och då tryckte jag på lite i backen för att kolla status. Ringen på benet är nästan borta och nu är det bara att fokusera framåt. Det var säkert inte fästingen utan jag var nog helt enkelt sliten. Kanske blev det för mycket? Nu ska jag bara ha tålamod och inte träna innan det känns bra, men en liten formcheck kan det bli idag för kroppen känns piggare.

Det är otroligt frusterande med strul. Ännu mer nu när det finns en plan. Samtidigt vet jag att planen är tuff och att jag kanske inte alltid riktigt orkar med den och att det är jag som måste känna efter. Det är min kropp som skall tränas. Och jag har blivit smartare. Jag skulle kunna köra på, det skulle gå. Jag skulle kunna tränat gårdagens intervaller och ibland känns det inte bra men jag försöker hitta skillnaden mellan bra dåligt och dåligt dåligt. Bra dåligt som i slutet av hellweek när man är helt slut men stark. Dåligt dåligt som när man känner att kroppen inte återhämtar sig. Så känns det nu. Sista veckan har jag fått mjölksyra genom att titta på en backe. Förra veckan var lugn, men kanske inte tillräckligt efter mina 21 h på två veckor. Det var ändå coreboll måndag, vila tisdag. Benstyrka, löpskolning, intervaller på onsdag (2 så tuffa pass var kanske det som blev lite för mycket när jag redan var sliten?) jogg med rusher på torsdag, vila fredag och sen två tuffa tävlingar under helgen.

Svårt att veta men jag litar på känslan. Kroppen talar om att den inte vill träna och då får det bli så. Plan eller inte. Så fort det känns OK (joggtest idag?) ska jag strukturera veckan.

Idag ska ni slå på Tv:n. Idag sänder TV4 Sport VM i orientering mellan 9:50 och 13.30. Medeldistans idag. Ingen av mina vänner springer medeldistansen så idag vajar svenska fanan ensam högst i topp. Hitills har det gått bra i kvalen. PT imponerade med en tredjeplats i kvalet till lången. Helen och Caroline tog sig också vidare till VM-final senare i veckan.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: