Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Bättre än såhär kan det inte bli!

Kategori: Träning

Måndag FM: Löpskolning och uppföljning på en sprintbana av PT. Var borta i nästan 2 h men effektiv träning 1 h. Inspiration så det stänker!
Måndag EM: Orientering på sluttningen till hundfjället. Kallt, regn och backigt! 1h.

Tisdag FM. 2 h sluttningsorientering, delvis uppe på kalfjället. Det är tufft fysiskt men jag njuter!
Tisdag EM: 80 minuter med strålande sol och klarblå himmel. Mitt i passet, mitt på fjället, lägger jag mig ner i vitmossan, tittar på omgivningarna och njuter. 5 minuters energisamlande innanjag kör vidare. Benen börjar bli trötta. Avslutar med 10 minuter core.

Onsdag FM: MomentOL. 90 minuter orientering i stenig drömterräng. 20 minuter cykling uppför....
Onsdag EM: Soffpotatis.....

Torsdag FM: Löpskolning, 2 sprintbanor i tandådalen. Tufft i detta slitna läge men jag gillar läget och har kul. Och det går ganska bra, trots allt. 90 minuter.
Torsdag EM: Cykling 75 minuter på sveriges bästa MTB-bana i Rörbäcksnäs. Det är så fint att det gör ont. (Och inte bara i kroppen).

Fredag FM: Och här händer det. Jag orkar inte mer. 60 minuters snubblande. Det är blöt och lite kallt. Det är sista passet men med all den positiva energi jaghar samlat ihop gör jag bästa möjliga av dagen och tar mig runt på ett OK sätt.

Idag vilar jag! 11 timmar 40 minuters träning på 5 dagar, varav ca 10 är löpning. För mig är det mycket.: För världseliten är det en piss i havet. Kan vara bra att påminna sig om hur mycket de faktiskt tränar- varje vecka- året om- och komma ihåg det när man är en bit efter....Det funkar att träna mycket när resten av tiden består av soffa, tv och bok. När inga måsten finns, när man kan sova en stund på eftermiddagen. Tänk om man alltid fick ha det så!

Igår bättrade jag väl knapparst på återhämtningen genom att stå och vänta och lyssna på U2. Typ 4 timmars stående. Ska ta igen det idag och genast förflytta mig till soffan.

Det känns väldigt bra att ha fått med mig denna veckan från semestern som annars mest har varit sjukdagar. Det här var ett bra avstamp mot en rolig höst. Finslipningen har börjat! Det här ska bli en kul träningshöst!

Kommentarer

  • Britta säger:

    Härligt! Jag har ju inte direkt vart i närheten av att springa 10h på en vecka, nånsin... Men du tål nog det.

    Semester över, trist men så är det. När man har kommit in i lunken så är det slut. Jag vann en löpartröja för jag fick bättre placering än Morten på 5-dagars! (men det slår inte din dubbel, grattis!)



    Ha det,

    Britta

    2009-08-02 | 20:30:59
  • Sofia säger:

    Jag såg dina fina resultat på O-ringen. Ser fram mot vår start på Rhodennatt! Du kommer väl i år?



    2009-08-03 | 10:11:19
  • Britta säger:

    Jo jag fick till 5 stabila lopp på 5-dagars, ca 3min tidsførlust varje dag och bena blev faktiskt piggare och piggare før varje dag. Cykel och full service hos mamma och pappa på eftermiddagarna gjorde nog at återhæmtningen blev "aningen" bættre æn den brukar vara.

    Har fått formell inbjudan till Rodhennatt av Per på femdagars. Morten ær inte så sugen på resan (dyrt att flyga med barna) men om jag hittar en billig flygbiljett så kan jag åka sjælv! Det skulle vara så himla kul att springa något tillsammans med dig.

    2009-08-03 | 13:04:39

Kommentera inlägget här: