Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Pass 8

Kategori: Träning

Hellweek har traskat över tröskeln. Av veckans 10 pass har jag genomfört 8 och det finns inga dubbelpass kvar! . Idag står bara återhämtningsjogg el. liknande på schemat. Och tro mig när jag säger att det ska bli skönt!

Pass 8 bjöd på medeldistansbana i Göteborgs finaste terräng. Och, positivt nog, en bra löpkänsla. Visst var jag sliten men det fungerade att springa och farten var inte så pjåkig. Orienteringsmässigt hurra! Så här ska jag tänka. Fokus på framförhållning och den hade jag. Jag gjorde tre svängar på 10, 30 respektive 15 sekunder. Småsvängarna berodde på att jag inte visste exakt var kontrollen satt utan rundade en extra brant och sprang på fel sida en å. Min 30 sekunders miss var slarv. Jag läste inte tillräckligt noga och drog lite långt ner i en sluttning.

Det är egentligen bara en sak jag är besviken på. Det fanns en vägvalssträcka med 3 vägval.Jag såg bara två och valde det sämsta som jag tappade ca minuten på. Onödigt. Speciellt som jag såg det bästa vägvalet och valde bort det.

Imorgon väntar medeldistanstävling. Ska bli intressant att se hur det känns efter en vilodag?


Nästa helg väntar gladorientering! Efter mycket velande har vi bestämt oss för en minisemester i Askersund och springa tävlingar i terräng som gör en lycklig ända innifrån och ut! Bort från Göteborgsbräsk och njuta i fina skogar.

Kommentarer

  • Lina säger:

    Vilken sträcka tänkte du på med vägvalen och vilket var det bästa isåfall? Grymt fint var det däruppe iallafall! :-) (För jag antar att det var Tulteredbanan du sprang?!)



    Och i övrigt så tycker jag inte du ska klaga på Göteborgsterrängen, det är ju nu den är som finast! Tog ett pass på Getryggen igår. Mmm, vad härligt det var! ;) :)



    Lycka till på tävlingen imorgon och med startarbetet på söndag! Jag har 11k att ta mig igenom...

    2009-04-24 | 14:54:20
  • Sofia säger:

    Sträckan till trean. Jag gick rakt på upp mellan branterna. Det var cirka minuten långsammare än höger som de flesta gick. Vänster på stigen verkar vara aningen långsammare. Palm och Jonas hade samma tid och Palm springer aningen fortare.



    Det är bara Göteborgare som gillar Göteborgsterräng...



    11 km låter som mumma för själen. Njut och plocka fram den där känslan du hade på jaktstarten i Skåne. Borra!

    2009-04-24 | 15:44:15

Kommentera inlägget här: