Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Tempoträning på lunchen.

Kategori: Träning

Det var dags att kolla av formen lite och ge sig på grus6an på tid. Jag hoppades kunna vara i närheten av mitt personliga rekord. På uppvärmningen kändes det OK. Inte tokpigga ben men heller inte stumma. Första två kilometrarna är i princip helt platta och jag tryckte på så mycket jag orkade. Kom sedan in på de två kuperade kilometrarna. Tyckte att jag sprang med relativt bra tryck i benen men formen finns inte riktigt där än. Tappade lite mark uppför. När man passerar 4 km har man en lättlöpt kilometer då man springer lätt nerför nästan hela vägen. Blir alltid lika förbannad på mig själv att denna kilometer inte kan gå fortare och sen sista där jag inte heller orkar trycka hela vägen in.

Jag slutade 45 sekunder över personbästa. Det är OK. Det är skillnad på att springa själv, som idag, och att springa det som "tävling" när vi har testlopp med klubben. Idag fick jag ju sköta farthållning och inspiration själv. Dessutom har jag haft många hårda träningspass sista tiden. Men det börjar bli dags att slå mitt gamla personbästa som är från mars 2007.

Det viktigast idag var dock att det var ROLIGT att springa!

Ikväll väntar styrketräning och sen 2 långa sköna vilodagar. Det var inte idag jag skulle vara i form. Det är nästa lördag jag ska prestera. Det är då jag ska vara i mitt livs form. Det är då jag ska kvala in till min första SM-final.

Kommentarer

  • P säger:

    Fel lördag Sofia, det är lördag 1 november du skall vara i ditt livs form! Nu ligger inbjudan ute...

    2008-09-11 | 21:47:56

Kommentera inlägget här: