Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Det är tufft ibland.

Kategori: Träning

Som när man gör den sämsta tiden på flera år på testbanan..... ca 2 minuter över pers.

Men ändå- det var kul att springa och jag kan hitta många förklaringar (bortförklaringar). Det var många minus ute=jobbigt att andas. Det var lite halt= man spänner sig lite. Jag hade grym träningsvärk i benen.

Men som sagt, jag är nöjd. Gjorde min långsammaste öppning någonsin. Sprang avslappnat i 5,5 av 6 km. Fick lite panik mitt på när jag tyckte att det gick för långsamt och försökte jobba mig framåt, det gick inget bra. Men så kom jag på mig själv, slappnade av, det blev mindre jobbigt och gick lika fort. Trots de ömmande benen och den uppenbarligen lite låga farten så var känslan flyt i löpningen och lugn. Och det var ju det som var syftet. Farten kommer med pigga ben och mer löppass. Försök själva att springa fort med nystyrketränade ben!

Morgonen gick helt enligt plan. Målsättningen var pulsen under 135 men OK med enstaka stunder upp till 140. (När jag instrerar tuffa, snabba partier.) Det höll. Hela vägen. Skönt. Däremot var morgonens pass en stor menal svacka. Jag saknade motivation och glädje. Jag är grymt less på mina pass. Jag måste göra ett nytt pass men hur ska det se ut? Fartlek, intervaller (långa- korta- trappa...), tempo, eller? Idag kände jag mig som en riktigt dålig instruktör. Hoppas det vänder.

Om bara en liten stund är det återigen dags för månadens höjdpunkt. TJEJTRÄNING! Yes! Sen väntar en vilodag innan fredagens höjdarpass.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: