Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Man kanske ska bli cyklist?

Kategori: Träning

Inte för att det är så roligt att cykla, och inte för att det är bra träning utan för att man får fika mitt i passet. Igår var det dags för premiärturen på racern. Tog bilen till Landvetter för att cykla ut till ett fik. Cyklade Landvetter-Härryda- Hindås- Rävlanda- och så en avstickare ner till Stockabäck för att fika - sen Hällingsjö- Inseros- Landvetter. Ca 60 km.  Det var väldigt trevligt att fika men en väldigt otrevlig fikaägare som inte verkade vilja ha gäster, speciellt inte svettiga cyklande gäster. men fikat smakade bra ändå. Cyklingen var ganska rolig och jag blev egentligen inte så trött men fick grymt ont i rygg och rumpa. Ovana skulle man kunna kalla det. Är grymt nöjd med att jag var sjukt trött i baksida lår på vägen hem. Måste ju bero på min fantastiska cykelteknik.

Om vi ska backa bandet till lördagen och Jukolatestet så var det ingen riktig höjdare. Benen kändes återigen OK (ja, jag är lätt schizofren) men min plan höll inte länge. Jag startade sist och såg fram mot ett bra sololopp utan störande inslag. När jag då vid 4.an kom ifatt två duktiga löpare tappade jag all koncentration. Bommade rejält på en kontroll och sedan tappade jag nog tempot in mot mål. Det var varmt och jäkligt och jag hade inte riktigt rätt inställning tror jag. Jag måste jobba med att springa fort även när jag är själv och att sköta mig själv........ fattar inte att jag ska ha så svårt för detta. Tyvär har jag nog bränt mina chanser till förstalaget nu. Hade nog varit tvungen att göra två bra testlopp. Nu har jag en chans kvar att visa på torsdag.

Eftermiddagen blev en kortare tur på racern för att vänja mig.

Foten känns sådär. Känner av den och jag får försöka ta det lungt hela veckan, det ska ju springas typ 80 km i helgen.....

Kommentarer


Kommentera inlägget här: