Sofia Lundberg, GMOK

Min träningsvardag i uppförsbacke, i nerförsbacke och på platten

Benstyrka

Kategori: Träning

Jag har börjat jobba på benstyrkan. Med tuff cykling i Nordmarka bygger man benmuskler. Det känns att kroppen är ovan vid cyklingen men nu är det dags att börja bygga upp cykelformen innan det är dags att klättra alppass i Morzine tilsammans med grabbarna från touren. Eftersom det har vilodag i Morzine är planen är vaka utanför hotellet och smyga mig med en bra klunga när de skall rasta benen på vilodagen. Kanske inte, men tanken lockar.
Det är nu mindre än 2 veckor till alpsemester. Längtar? Jo. En vecka i alperna ger SÅ mycket träningsinspiration och att dessutom lyckas pricka in 2 touretapper samt att dela by med världseliten på deras vilodag. Det här kommer att bli en toppensemester.

Helgen var också toppen. Fredag och sprint på O-festivalen. Pigga ben och mycket löparglädje. Lyckades med några stressmisstag när jag försökte läsa på sträckor längre fram. Tappade fokus och bommade. Dåligt. Men jag tar med mig den bra löpkänslan.

..som försvann till lördagen. Tung norsk terräng slet och jag var inte alls på hugget. Men jag hade en väldans bra inledning och (fortfarande) jag orienterar bra.

Söndagen var högtidsdagen med cykling till Kikut i Nordmarka. Fika gulerotskage och cykla hem. Fick väldans bra backträning och plockade många höjdmetrar. Dock på slitna ben. Det märks att jag börjar få upp volymen lite igen. Benen blir slitna, men mer vanligt sliten är järnbristsliten.

Idag startar jag upp höstens satsning på benstyrka. Jag är för svag och idag inleder jag operation starka ben. Försiktigt och lugnt i ett tempo som ryggen gillar.

Efter det blir det kvalitetsshopping och fika med kär vän. Livskvalitet!

Kommentarer

  • Sara säger:

    Lämpligt att även jag påbörjade benstyrketräningen i morse som uppladdning inför shopping.

    2010-06-28 | 12:45:37

Kommentera inlägget här: